Zijderoute

> KIES JE ROUTE <

KIES JOUW IDEALE REIS
Individuele reis – Je reist met je eigen gezelschap of alleen. Alle belangrijke aspecten worden voor je geregeld zodat je onbezorgd van de reis kunt genieten. Denk aan accommodaties, transfers, treintickets, excursies/dagtrips, gidsen en eventuele vluchten.

KIES JOUW FAVORIETE ROUTE
1. Zijderoute Centraal Azië – Oezbekistan, Kazachstan & Kirgizië
2. Zijderoute Express – Oezbekistan & China (of andersom)
3. Mini Zijderoute – China, Kazachstan & Oezbekistan (of andersom)
4. Groepsreizen Zijderoute

ZELF SAMENSTELLEN
Onderstaande rondreizen zijn door ons met zorg samengesteld. Wil je een van deze reizen zelf samenstellen? Vertel ons je wensen en je ontvangt van ons een vrijblijvend reisvoorstel. Denk dan bijvoorbeeld een bezoek aan Turkmenistan of Tadzjikistan toevoegen. Er wordt zoveel mogelijk gereisd per trein.

Zijderoute Express reizen

De mooiste Zijderoute Reizen? Treed in de voetsporen van Marco Polo door zelf een route te kiezen van landen langs de Zijderoute door bijvoorbeeld Oezbekistan, Kirgizië, Kazachstan en China af te leggen. Er is ook een heuse groepsreis langs de Zijderoute. Je reist per comfortabele trein langs karavaansteden, woestijnen en oases. Door je reis per trein af te leggen ervaar je de sfeer en beleef je het landschap dat je doorkruist het beste. Je trekt door dichtbevolkte gebieden, uitgestrekte steppen en hoge bergketens. In Dunhuang kun je vanaf de zandduinen de zonsopgang bekijken, alvorens in de Mogao grotten een aantal van China’s best bewaard gebleven boeddhistische wandschilderingen te bekijken. Bekijk hier alle Zijderoute treinreizen of rondreizen door Oezbekistan of China.

Routekaart trein Zijderoute - Tiara Tours

Veel gestelde vragen: Zijderoute

De zijderoute kent veel verschillende routes met verschillende bestemmingen.
Je kunt reizen via Rusland, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië/ Kirgistan, Turkmenistan en China.
Bekijk hier onze Zijderoute reizen.

Nee. In alle zijderoute reizen zijn diverse stops inbegrepen.
De reistijd in de trein varieert van 2 uur tot 2 dagen.

De zijderoute is geen treinreis bij uitstek. Wij maken wél in al onze zijderoute reizen gebruik van de trein. Zo geniet je meer van het landschap, comfort en heb je de tijd om contact te maken onderweg.

De luxe Zijderoute Registan Express is een groepsreis waarbij alle trajecten per privé trein worden uitgevoerd.

Je slaapt niet elke nacht in de trein. Er wordt afwisselend gereisd met dag- en nachttreinen.
Tijdens het reizen met een dagtrein verblijf je in een hogesnelheidstrein waarin zich zitplaatsen bevinden. Tijdens het verblijf in belangrijke steden of plaatsen slaap je in hotels.

In de eerste klas bevinden zich twee bedden per coupe. In de tweede klas zijn dit er vier.
In de hogesnelheidstreinen bevinden zich eerste- en tweedeklas zitplaatsen. De eerste klas zitplaatsen in de dagtreinen zijn tevens ruimer. Vraag naar de verschillende faciliteiten aan je reisspecialist.

Tijdens het verblijf in een nachttrein kun je voor maaltijden naar het restauratie rijtuig (niet altijd aanwezig).
Daarnaast bevinden zich op veel stations ook kiosks waar je voor van alles terecht kunt.
Tijdens het verblijf in een hogesnelheidstreinen is er vaak ook service in de coupés. Vraag naar meer details aan een van onze reisspecialisten.

Ja. Er is veel sociale controle in de trein. Natuurlijk is het verstandig om alert te zijn op de stations en in grote steden, zoals dat ook in Nederland het geval is.

Er is geen wifi aan boord van de treinen. Wij kunnen je met hulp van onze lokale collega's helpen om toch online te zijn als je dat wilt onderweg.

Er is klimaatbeheersing in de trein. Er is geen individueel regelbare airco aan boord. De temperatuur wordt door de treinassistent(e) per rijtuig gereguleerd.

Ja. Vertraging komt niet vaak voor.

De trein assistes spreken vaak maar een beetje Engels.
In bijvoorbeeld Kazachstan wordt vaak beter Engels gesproken dan in China.

De coupés zijn eenvoudig ingericht, met uitzondering van de luxe Zijderoute Registan Express. In de 2de klas bevinden zich 2 stapelbedden, met plaats voor 4 personen.
In de 1e klas bevinden zich twee bedden. Dit kan één stapelbed zijn of twee beneden bedden.
Tussen de bedden bevindt zich een tafeltje aan het raam. Toiletten en een wastafel bevinden zich op de gang en deze deel je met de rijtuiggenoten. Bekijk beelden van de treincoupés op de verschillende Zijderoute reispagina's.

De zijderoute reis per trein in zeker geschikt om met de kinderen te maken. Deze reis is zo afwisselend en 'magisch' door haar landschappen en architectuur dat het doet denken aan het Sprookje van 1001 nacht. Genoeg om van te dromen dus! De gebouwen, koepels en minaretten wisselen woestijnen, valleien en bergen af en maken de Zijderoute uniek. Tel daar de ultieme gastvrijheid van de lokale bevolking in de diverse landen bij op en het sprookje is compleet.

Onderweg is er zeer veel te doen, voor jezelf en de kinderen. Bovendien zijn de landen die je aandoet veilig. Bezoek onder andere Ashgabat, Khiva, Boechara en Samarkand. Maak de reis meer dan compleet met een reis door West China en de oases. Eindig in Beijing en beland daarmee in een wereldstad van ongekend formaat.