Visa & Verzekeringen

Reisdocumenten & Visum informatie

Voor veel van onze bestemmingen heb je een visum nodig. De kosten voor de eventueel benodigde visa zijn in de reissom niet inbegrepen. Het regelen van de juiste documentatie valt daarom onder jouw eigen verantwoordelijkheid. Een tijdrovende zaak, omdat de meeste visa niet in één dag klaar zijn en je er vaak meerdere nodig hebt. We raden je aan gebruik te maken van onze partner visumdienst, YourVisa. We weten dan zeker dat je het juiste visum krijgt en je onderweg niet in moeilijkheden komt.

YourVisa
I www.yourvisa.nl
E info@yourvisa.nl
T 076-5816597
Voor informatie en prijzen zie www.yourvisa.nl

Wees zuinig op je paspoort

Tijdens de reis zijn je paspoort en de visa zeer belangrijke documenten. Je bent zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van een geldig paspoort met de benodigde visa. Bewaar je paspoort bij voorkeur in een geldriem onder je kleding. Als je je paspoort kwijtraakt, betekent dit vaak het einde van je reis en zul je in veel gevallen een bijzonder omslachtig traject af moeten leggen om een vervangend paspoort en eventuele visa te krijgen. Maak een kopie van je paspoort en visa en neem deze op een andere plek in je bagage mee.

Reisverzekering & Annuleringsverzekering

Goed verzekerd op reis gaan is een must

Tiara Tours stuurt haar klanten graag goed verzekerd op reis. Daarom bieden wij je in samenwerking met Allianz Global Assistance de mogelijkheid om direct bij boeking je verzekeringen in orde te maken. Zo heb je alles bij één organisatie ondergebracht en dus één aanspreekpunt bij eventuele calamiteiten. Het hebben van een reisverzekering is niet verplicht, maar wel je eigen verantwoordelijkheid! Als je bij een andere verzekeraar je reisverzekering hebt afgesloten, vragen wij je bij boeking het polisnummer van de betreffende verzekering aan ons door te geven. Het hebben van een (medische) zorgverzekering is voor sommige landen wel verplicht en dien je in principe te kunnen aantonen bij het aanvragen van een visum.

Allianz Global Assistance

Onze reisspecialisten adviseren je graag over de reis- en/of annuleringsverzekering die het best bij je past. Wij kunnen verzekeringen tevens direct voor je afsluiten; voor deze bemiddelingsservice betaal je uiteraard niets extra’s.

Kortlopende Reisverzekering (premie p.p. per dag)
A B C -dekking
Europadekking € 1,50 € 2,00 € 2,50
Werelddekking € 2,50 € 3,00 € 3,50
(premie excl. € 4,50 poliskosten)

Annuleringsverzekering
Als je je reis moet annuleren of afbreken, is dat al vervelend genoeg. Het is dan fijn als je je om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. De Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is dan de beste keus die je kunt maken. Je krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als je eerder naar huis moet, krijg je de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de vakantie. Natuurlijk kun je ook een standaard annuleringsverzekering afsluiten. Dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Breek je de reis voortijdig af, dan krijg je alleen een vergoeding voor de niet-gebruikte dagen.

Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering
Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering 6% van de totale reissom
Annuleringsverzekering 5,5% van de totale reissom
(premie excl. 21% assurantiebelasting en € 4,50 poliskosten)

Voor uitgebreide informatie over premies en het dekkingsoverzicht kijk je op de website van Allianz Global Assistance.

Print Friendly, PDF & Email
rusland-irkutsk