Winterexpeditie Cape Khoboy (Baikalmeer)

Voor een exacte prijsopgave bel +31 – (0)76 – 5652879 of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Waarom Winterexpeditie Cape Khoboy?
De meest noordelijke kaap van het eiland Olkhon is Cape Khoboy, wat "een hoektand, een kies" betekent in Buryat. Een enorme hoektandvormige steen domineert de kaap. De tijd, de winden van Baikal, de wrede vorst en de brandende zonneschijn hebben hun onuitwisbare stempel gedrukt op Khoboy's hoektand. Khoboy heeft nog een ander gezicht dat in de winter vanaf het ijs te zien is: het zuidelijke uiteinde van de "hoektand" van opzij gezien lijkt op het profiel van een vrouw en wordt Dyeva (het meisje) genoemd. Wanneer je op deze bijzondere plek bent zal je met open mond luisteren naar de legendes van deze kaap. Vanaf de vroegste tijden werd Khoboy beschouwd als een heilige plaats en diende het voor het uitvoeren van religieuze ceremonies. In de winter verandert Khoboy in een fantastisch ijskasteel. Zware herfstgolven die breken op de kaap bevriezen op de rotsen wat zorgt voor een geweldig schouwspel.

Baikalmeer in de winter
Het Baikalmeer is het gehele jaar door te bezoeken, en is voor sommigen juist het meest magisch in hartje winter! In de wintermaanden wordt het hier zo koud dat het gehele meer dichtvriest, waardoor je de regio op een compleet andere manier kunt bezoeken. Je kunt dan genieten van de mooiste natuurlijke ijssculpturen, de winterlucht is helder en fris. Op het meer kan je de adrenaline voelen tijdens een tocht per hovercraft en daarna bijkomen in een Russische Banja. Ontdek het wintersprookje dat Baikalmeer in de winter heet.

 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  Aankomst in Irkutsk en vertrek naar Olkhon eiland.

  Olkhon eiland wordt door de lokale bevolking vaak “Place of Power” genoemd en wordt beschouwd als één van de belangrijkste heilige plaatsen voor boeddhisten en sjamanisten in het Aziatische deel van de wereld.

  Onderweg naar Olkhon Island maak je een stop in Buryat Village of Ust Orda, waar de gids je zal vertellen over de lokale Siberische bevolking De Buryats, die op Baikal woonden lang voordat de Russen hier kwamen.
  Je zult veel leren over de Buryat-cultuur, tradities en vooral over hun religie, het sjamanisme.

  Einde van de middag aankomst op Olkhon eiland.

  Avondwandeling naar de beroemde Shaman Rock Burkhan, waar de belangrijkste god van Baikal woont. Burkhan Cape is enorm mooi als de lucht gloeit met de ondergaande zon.

  Diner en verblijf in hotel.

 • Dag 2

  Tocht naar het noordelijke deel van Olkhon eiland, Cape Khoboy.

  Vandaag ga je op pad in off-road Russische jeeps, UAZ genaamd. De weg is hobbelig, het landschap is majestueus. De schoonheid van het wilde Olkhon is betoverend!

  Bij aankomst op Cape Khoboy vertelt de gids je één van de vele legendes over deze plek. Daarna volgt een picknick lunch. Dat is een echte must-try van Olkhon Island. De beste vissoep (Ukha) gekookt op open vuur met verse Baikal Omul-vis, groentesalade en Siberische thee met geurige Baikal-kruiden.

  Einde van de middag keer je terug naar het hotel voor een diner en overnachting.

 • Dag 3

  Dagtocht naar het zuidelijke deel van het eiland Olkhon met fantastisch uitzicht, transparant ijs en beroemde ijsbellen van Baikal.

  Einde van de middag keer je terug naar het hotel voor een diner en overnachting.

  Optioneel: Maak kennis met de traditie van de Russische Banya en kom tot ontspanning tijdens een bezoek aan de banya in het hotel.
  Ook kun je een nachttour maken naar de mysterieuze Kaap van Burkhan en ‘s nachts foto’s maken van de majestueuze Baikal-luchten en sterren.

 • Dag 4

  In de ochtend vertrek naar Listvianka (via Irkutsk), een klein Russisch dorp dat gunstig is gelegen aan de oever van het Baikalmeer.

  Verblijf in hotel in Listvianka.

 • Dag 5

  Vandaag beleef je een bijzondere dag op en langs het Baikalmeer.

  Allereerst maak je een stop bij de Marvelous Shaman Stone, gelegen op de grens tussen de Angara-rivier en het Baikalmeer. Deze plaats is uniek, aangezien de monding van de rivier de Angara wordt beschouwd als de breedste ter wereld.

  En dan begint het avontuur! Hou je vast en maak een tocht met een hovercraft (airbag) boot over het bevroren meer. Op gladde stukken ijs kan deze boot een snelheid halen van zo’n 100 km per uur! Hovercrafts bewegen zowel langs het ijs als op het water, daarom zal je tijdens de tour de meest afgelegen en mooiste gebieden met absoluut ongerepte natuur en transparant ijs zien.

  Een bezoek aan het Museum van Baikal Flora en Fauna, mag niet ontbreken. Hier leer je veer interessante feiten over de vorming van het Baikalmeer, de flora en fauna.

  Traditionele Siberische lunch met Baikal-lekkernijen, zoals warm gerookte Baikal-vis.

  Na de lunch maak je een tocht met een kabelbaan naar observatieplatform Chersky Cliff, waarvandaan je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het Baikalmeer en de omgeving.

  De dag eindigt met een tour door Listvianka met een bezoek aan de St. Nikola-kerk, die bekend staat als de beschermer van kinderen en reizigers. Ook neem je een kijkje op de lokale vis- en souvenirmark.

  Verblijf in hotel in Listvianka.

 • Dag 6

  Terugweg naar Irkutsk. Onderweg maak je een tussenstop bij het openluchtmuseum van houten architectuur, Taltsy. Hier zul je meer te weten komen over het leven van niet alleen Russen, maar ook van tal van lokale nationaliteiten, zoals Buryats, Tofolars en Evenks. Spectaculaire uitzichten en frisse Baikal-lucht maken dit bezoek compleet.

  Na de lunch maak je een stadstour door Irkutsk. Je wandelt langs de Angara River, bezoekt het Historisch Museum en gaat naar het monument van onze persoonlijke held, de opdrachtgever voor de bouw van de Trans Siberische Spoorlijn: Tsaar Alexander III.

  Je hebt de tijd om het centrale plein in Irkutsk te bezoeken met de belangrijkste kerstboom en ijssculpturen, vrije tijd in de houten wijk met mooie houten huizen en souvenirwinkels.

  Irkutsk is een gezellige stad met een unieke geschiedenis en architectuur; het is charmant in zijn provincialiteit. De stad ziet er vooral in de winter mooi en “huiselijk” uit als alles bedekt is met de witte sneeuwlaag.

  Transfer naar de luchthaven (of treinstation).

Data & Prijzen

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Klik hier of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Landarrangement:
  • Winterexpeditie Cape Khoboy € 1.199,- p.p.*
  • Vertrek vanaf 1 december t/m 31 maart
  • *Minimaal 2 deelnemers Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.
 • Inclusief:
  • Vervoer
  • 5 overnachtingen
  • Engelssprekende gids gedurende de gehele expeditie
  • Excursies en entreegelden volgens programma
  • Maaltijden: dag1 lunch en diner, dag 2 t/m dag 6 ontbijt en lunch, dag 2 & 3 diner
  • 24/7 support in geval van nood
 • Exclusief:
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
 • Reis je alleen?
  • Voor alleenreizenden kan er een toeslag gelden. Neem contact op met een van onze reisspecialisten voor een vrijblijvende prijsopgave.

Verblijf

Hieronder vind je een overzicht van de door ons geselecteerde accommodatie(s) voor jouw reis. Wij hebben met zorg een aantrekkelijke selectie gemaakt. Onze vaste rondreizen worden aangeboden met authentieke accommodaties. Een upgrade naar 4* comfortklasse is mogelijk.

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Klik hier of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Guesthouse Olkhon eiland
  Guesthouse Olkhon Island

  De budgetaccommodatie is een verblijf in een guesthouse op loopafstand van het Baikalmeer.

 • Hotel in Listvianka
  Middenklasse hotel Listvianka

  Gelegen in een groene omgeving op loopafstand van het mooie Baikalmeer. De kamers zijn gebouwd in chaletstijl met houten bekleding. Het hotel heeft een buitenterras, wellnessfaciliteiten, verschillende activiteiten (bijv. paardrijden en fietsen), een bar, een restaurant, gratis parkeergelegenheid, een 24-uursreceptie en een wasserij.