Onontdekt Bolshie Koty (Baikalmeer)

Voor een exacte prijsopgave bel +31 – (0)76 – 5652879 of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Waarom Onontdekt Bolshie Koty?
Bolshie Koty is een kleine Russische nederzetting aan de oever van het Baikalmeer. Het dorp is alleen bereikbaar via het water in de zomer en langs de ijsweg in de winter. Door deze ontoegankelijkheid is het er rustig en kun je ultiem genieten van de schoonheid van de Baikal-natuur.

de Old Baikal Railway (Baikal Loop)
Beleef een bijzondere treinrit over de Old Baikal Railway (Baikal Loop). Dit is één van de oudste en mooiste delen van de Trans Siberische spoorlijn. Het wordt terecht beschouwd als "De gouden gesp van de Russische spoorweg"! De trein stopt onderweg en zo heb je de kans prachtige foto’s te maken en te genieten van de buitenlucht langs de oevers van het Baikalmeer. Het gebied rond het meer is behoorlijk bergachtig. De bouw van deze spoorlijn langs de oevers eiste dan ook grote technische vaardigheden.

Het Baikalmeer
Het Baikalmeer wordt vaak de Parel van de Wereld genoemd vanwege zijn schoonheid, unieke natuurlijke kenmerken, flora en fauna. In 1996 heeft UNESCO het op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het Baikalmeer is het oudste meer ter wereld, dat 35-37 miljoen jaar oud is. Het is tevens 's werelds diepste meer met een maximale diepte van 1637 meter. 336 rivieren stromen naar Baikal en de Angara-rivier is de enige rivier die eruit stroomt. Landschappen rond het Baikalmeer zijn divers, er zijn bergen met het Siberische taiga-bos, rotsen met bijzondere vormen, vlaktes met verschillende kleuren wilde bloemen en zonnige baaien.

 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  Aankomst in Irkutsk.

  Tijdens een stadstour krijg je de kans om kennis te maken met de geschiedenis, cultuur en tradities van één van de oudste en mooiste steden van Oost-Siberië, Irkutsk.
  De tour begint in het historische centrum, waar Irkutsk werd gesticht in 1661. Je bezoekt het plein van de drie kerken, het oorlogsmonument en de eeuwige vlam, de brug van liefde en wandel je langs de promenade van de Angara Rivier. Wandel door de hoofdstraat van de stad, Karl Marx met elegante koopmanshuizen uit de achttiende en negentiende eeuw en bekijk het monument van onze persoonlijke held, de opdrachtgever voor de bouw van de Trans Siberische Spoorlijn: Tsaar Alexander III.

  In het Historisch museum verdiep je je verder in de regionale geschiedenis.

  De rest van de middag heb je vrije tijd.

  Verblijf in hotel.

 • Dag 2

  Op het programma staat vandaag een bijzondere treinrit over de Old Baikal Railway (Baikal Loop). Dit is één van de oudste en mooiste delen van de Trans Siberische spoorlijn. Het wordt terecht beschouwd als “De gouden gesp van de Russische spoorweg”!
  De trein stopt onderweg en zo heb je de kans prachtige foto’s te maken en te genieten van de buitenlucht langs de oevers van het Baikalmeer. Het gebied rond het meer is behoorlijk bergachtig. De bouw van deze spoorlijn langs de oevers eiste dan ook grote technische vaardigheden.

  De treinrit eindigt aan het begin van de avond in Listvianka, een klein Russisch dorp dat gunstig is gelegen aan de oever van het Baikalmeer.

  Verblijf in hotel in Listvianka.

 • Dag 3

  Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan het Museum van Baikal Flora en Fauna. Hier leer je veer interessante feiten over de vorming van het Baikalmeer, de flora en fauna.

  In de middag is het tijd om aan boord te gaan van de openbare speedboot naar Bolshie Koty. Bolshie Koty is een kleine Russische nederzetting aan de oever van het Baikalmeer. Het dorp is alleen bereikbaar via het water in de zomer en langs de ijsweg in de winter. Door deze ontoegankelijkheid is het er rustig en kun je ultiem genieten van de schoonheid van de Baikal-natuur.

  Aan het begin van de middag kom je aan en loop je naar het huis van lokale boeren, waar een traditionele lunch wordt gemaakt.

  De rest van de middag heb je vrije tijd op deze mooie plek. Je kunt er bijvoorbeeld wandelen, een verfrissende duik nemen in het heldere water van het Baikalmeer of gewoon zonnebaden aan de kust en genieten van het uitzicht op het meer.

  In de avond vertrek, per speedboot, naar Listvianka.

  Verblijf in hotel in Listvianka.

 • Dag 4

  De dag begint met een rondleiding door Listvianka met een bezoek aan de St. Nikola-kerk, die bekend staat als de beschermer van kinderen en reizigers. Ook neem je een kijkje op de lokale vis- en souvenirmark.

  Je maakt een tocht met een kabelbaan naar observatieplatform Chersky Cliff, waarvandaan je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het Baikalmeer en de omgeving.

  Na een traditionele Siberische lunch met Baikal-lekkernijen, zoals warm gerookte Baikal-vis, vertrek je richting Irkutsk.

  Onderweg maak je een tussenstop bij het openluchtmuseum van houten architectuur, Taltsy. Hier zul je meer te weten komen over het leven van niet alleen Russen, maar ook van tal van lokale nationaliteiten, zoals Buryats, Tofolars en Evenks. Spectaculaire uitzichten en frisse Baikal-lucht maken dit bezoek compleet.

  Verblijf in hotel in Irkutsk.

 • Dag 5

  Transfer naar de luchthaven (of treinstation).

Data & Prijzen

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Klik hier of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Landarrangement:
  • Onontdekt Bolshie Koty € 699,- p.p.*
  • Vertrek vanaf mei tot oktober
  • *Minimaal 2 deelnemers Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.
 • Inclusief:
  • Vervoer
  • 4 overnachtingen
  • Engelssprekende gids
  • Excursies en entreegelden volgens programma
  • Maaltijden: dag1 lunch, dag 2 t/m dag 4 ontbijt en lunch, dag 5 ontbijt
  • 24/7 support in geval van nood
 • Exclusief:
  • Overige maaltijden
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
 • Reis je alleen?
  • Voor alleenreizenden kan er een toeslag gelden. Neem contact op met een van onze reisspecialisten voor een vrijblijvende prijsopgave.

Verblijf

Hieronder vind je een overzicht van de door ons geselecteerde accommodatie(s) voor jouw reis. Wij hebben met zorg een aantrekkelijke selectie gemaakt. Onze vaste rondreizen worden aangeboden met authentieke accommodaties. Een upgrade naar 4* comfortklasse is mogelijk.

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Klik hier of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Hotel in Irkutsk
  irkutsk middenklasse hotel

  Zeer gewaardeerd hotel in Irkutsk. Het is zeer gunstig gelegen, in het centrum van de stad en op loopafstand van de belangrijkste musea en het Kirov Plein. In de buurt vind je diverse winkels, markten, restaurants, bars en het theater. De kamers zijn klassiek en comfortabel ingericht en er is gratis wifi. In het hotel is een bar, een restaurant en 24-uursreceptie aanwezig.

 • Hotel in Listvianka
  Middenklasse hotel Listvianka

  Gelegen in een groene omgeving op loopafstand van het mooie Baikalmeer. De kamers zijn gebouwd in chaletstijl met houten bekleding. Het hotel heeft een buitenterras, wellnessfaciliteiten, verschillende activiteiten (bijv. paardrijden en fietsen), een bar, een restaurant, gratis parkeergelegenheid, een 24-uursreceptie en een wasserij.