Kharkhorin (Karakorum) & Khogno Khan

Voor een exacte prijsopgave bel +31 – (0)76 – 5652879 of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Waarom Kharkhorin & Khogno Khan?
Wanneer je al hobbelend off road uit het raam van de 4x4 minibus kijkt, kan het zomaar gebeuren dat je een kudde galopperende paarden voorbij ziet komen waarbij het opstuivende zand de sporen nalaat. Een bijzondere ontmoeting met Mongolië tijdens deze 3 daagse rondreis. Niet alleen de plaatsen die je bezoekt zullen je betoveren maar zeker ook de prachtige lange rit er naar toe, langs eindeloze steppen, bergen en rivieren. Ervaar de weidsheid, de rust, de vrijheid en het één zijn met de natuur.

De oude hoofdstad Kharkhorin
Ooit, bijna tien eeuwen geleden, was Kharkhorin het bruisende centrum van 's werelds grootste rijk. Nadat kleinzoon Kublai Khan besloot de hoofdstad te verplaatsen, verloor Kharkhorin zijn glorie, raakte verlaten, en werd later vernietigd door wraakzuchtige soldaten. De resten werden in de 16e eeuw gebruikt om het klooster Erdene Zuu, vertaald als "honderd schatten", te bouwen. Het klooster, dat ommuurd is met 108 stoepa’s, bevatte ongeveer 60 tempels. In de tijd van Stalin is dit klooster grotendeels vernietigd. Erdene Zuu wordt vandaag de dag nog steeds gezien als één van de belangrijkste kloosters van het land. Het complex bevat nu nog 3 tempels die fungeren als museum. Tip: Het is een ware belevenis om het ochtendritueel te mogen bijwonen.

Khogo Khan Nationaal Park
Khogno Khan Nationaal Park is gelegen op 250 kilometer van Ulaanbaatar en strekt zich uit over 47000 hectare. Dit beschermde natuur gebied bestaat uit een prachtige combinatie van groene steppe, bergen en landschappen die je verder alleen in de Gobi Woestijn kan vinden. Vergeet in de avond de zonsondergang over de duinen niet!

 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  In de vroege ochtend vertrek uit Ulaanbaatar, per minibus, naar Kharkhorin (ong. 380 km.).

  Kharkhorin (Karakorum) is in 1220 door de beroemde veroveraar Djenghis Khan benoemd tot hoofdstad van het Mongoolse rijk. 40 jaar lang fungeerde deze stad als politiek, cultureel en economisch centrum. Tot de kleinzoon van Djenghis Khan, Kublai Khan, besloot de hoofdstad te verhuizen naar Beijing. Mede door het instorten van het Mongoolse rijk en de verhuizing van hoofdstad, verloor Kharkhorin zijn glorie en raakte verlaten. De stad werd vernietigd door wraakzuchtige soldaten. De resten van Kharkhorin werden gebruikt om in de 16e eeuw het klooster Erdene Zuu (honderd schatten) te bouwen. Het klooster, dat ommuurd is met 108 stoepa’s, had binnen deze muren 60 tot 100 tempels. In de tijd van Stalin is dit klooster grotendeels vernietigd. Tegenwoordig zijn er nog 3 tempels die fungeren als museum. Verder staat er nog een lamatempel en een tempel die actief door boeddhisten gebruikt wordt.

  De grenzen van de vergane stad werden aangegeven door vier stenen in de vorm van schildpadden. De schildpadden dienden als bescherming voor de stad, een schildpad staat symbool voor eeuwigheid. Twee hiervan zijn nog terug te vinden, waarvan één net buiten de muren van het klooster.

  Verblijf in een gerkamp.

  Vanaf het gerkamp, gelegen bij een rivier, kun je een wandeling naar de nabijgelegen heuvel maken. Op de heuvel staat een indrukwekkend monument met prachtig panorama over Kharkhorin.

 • Dag 2

  In de ochtend breng je een bezoek aan het Erdene Zuu klooster, laat je meevoeren terug in de tijd.

  Begin van de middag rit naar Khogno Khan (ong. 100 km.).

  Dit natuurreservaat met een oppervlakte van 470km2, heeft een interessant ecosysteem omdat de steppe en de taiga hier samenkomen. Het landschap is een perfecte combinatie van woestijn, schilderachtige bergen, rivieren en groene graslanden

  Een prachtige omgeving om te wandelen of een bezoek te brengen aan het Erdene Khamba klooster. Gelegen aan de voet van de berg Khogno Khan en dateert uit de 17e eeuw. Vandaag de dag wordt het klooster nog maar één of twee keer per maand gebruikt door lama’s die er religieuze ceremonies doen.

  Verblijf in gerkamp, het kamp heeft een unieke locatie tussen rotsformaties.

 • Dag 3

  Ochtend vrij te besteden. Eind van de ochtend terugrit over de steppen van Mongolië naar Ulaanbaatar (ong. 300 km.).

Data & Prijzen

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Klik hier of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Landarrangement:
  • Join-in programma € 399,- p.p.*
  • De join-in verlenging kan dagelijks van start gaan in de periode 1 mei tot 25 september. Je reist in een klein gezelschap van maximaal 10 reizigers.
  • *Minimaal 2 deelnemers Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.
 • Inclusief:
  • Vervoer per 4x4 minibus met ervaren chauffeur
  • Overnachtingen in gerkampen in een 4-persoons gertent
  • Alle maaltijden m.u.v. diner op dag 3
  • Ervaren Engelssprekende gids
  • Entreegelden
  • 24/7 bereikbaar in geval van nood
 • Exclusief:
  • Optionele excursies
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
 • Reis je alleen?
  • Voor alleenreizenden kan er een toeslag gelden. Neem contact op met een van onze reisspecialisten voor een vrijblijvende prijsopgave.

Verblijf

Bekijk hier in welk type accommodatie je verblijft tijdens deze verlenging van je reis.

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Klik hier of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Gerkamp

  Tijdens het verblijf in een gerkamp slaap je in een authentieke gertent, maar geniet je ook van de facilitaire voorzieningen zoals douche en toilet (gedeeld). Daarnaast kun je ook vaak een klein restaurantje opzoeken voor een spelletje, maaltijden of een kopje koffie. De gerkampen tijdens deze reis zijn eenvoudig maar prachtig gelegen midden in de natuur.