Groene Route

Voor een exacte prijsopgave bel +31 – (0)76 – 5652879 of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Waarom de Groene Route?
Mongolië is een van de laatst overgebleven landen ter wereld waar de natuur echt ongerept is. Buiten een straal van 50 km van de hoofdstad zijn vrijwel geen asfaltwegen meer te vinden. Gieren, antilopen, marmotten en wolven leven hier nog ongestoord in het wild. Weiden vol bloemen worden afgewisseld door lege vlaktes met karrensporen. Maak je klaar voor een reis langs adembenemende berglandschappen, rivieren, watervallen en over de enorme steppen en graslanden van noordwest Mongolië. Je ontspant in de warmwaterbronnen bij Tsenkher en geniet van een bezoek aan het actieve boeddhistische EderneZu klooster. Extra bijzonder: Maak het nomadenbestaan van dichtbij mee.

Khogo Khan Nationaal Park
Khogno Khan Nationaal Park is gelegen op 250 kilometer van Ulaanbaatar en strekt zich uit over 47000 hectare. Dit beschermde natuur gebied bestaat uit een prachtige combinatie van groene steppe, bergen en landschappen die je verder alleen in de Gobi Woestijn kan vinden. Vergeet in de avond de zonsondergang over de duinen niet!

Hustai Nationaal Park
Het leefgebied van de Takhi oftewel de Przewalskipaarden in Hustai Nationaal Park. Het N.P. is adembenemend groen en heuvelachtig en ligt op ongeveer 100 km ten westen van Ulaanbaatar. Sinds 1993 is het een beschermd gebied, een jaar nadat het re-integratie project voor de przewalskipaarden werd gestart. Het is niet alleen deze bijzondere diersoort wat het park interessant maakt, er leven ook andere dieren als de maral (het Aziatische rode hert), gazelles, wolven, marmotten en lynxen. Omdat de dieren vrij leven in dit nationaal park is het af en toe wel even zoeken, maar het enthousiasme is des te groter als je ze hebt gevonden!

 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  In de vroege ochtend vertrek uit Ulaanbaatar, per minibus, naar Kharkhorin (380 km).

  Kharkhorin (Karakorum) is in 1220 door de beroemde veroveraar Djenghis Khan benoemd tot hoofdstad van het Mongoolse rijk. 40 jaar lang fungeerde deze stad als politiek, cultureel en economisch centrum. Tot de kleinzoon van Djenghis Khan, Kublai Khan, besloot de hoofdstad te verhuizen naar Beijing. Mede door het instorten van het Mongoolse rijk en de verhuizing van hoofdstad, verloor Kharkhorin zijn glorie en raakte verlaten. De stad werd vernietigd door wraakzuchtige soldaten. De resten van Kharkhorin werden gebruikt om in de 16e eeuw het klooster Erdene Zuu (honderd schatten) te bouwen. Het klooster, dat ommuurd is met 108 stoepa’s, had binnen deze muren 60 tot 100 tempels. In de tijd van Stalin is dit klooster grotendeels vernietigd. Tegenwoordig zijn er nog 3 tempels die fungeren als museum. Verder staat er nog een lamatempel en een tempel die actief door boeddhisten gebruikt wordt.

  De grenzen van de vergane stad werden aangegeven door vier stenen in de vorm van schildpadden. De schildpadden dienden als bescherming voor de stad, een schildpad staat symbool voor eeuwigheid. Twee hiervan zijn nog terug te vinden, waarvan één net buiten de muren van het klooster.

  In de namiddag breng je een bezoek aan dit klooster, laat je meevoeren terug in de tijd.

  Verblijf in een gerkamp.

 • Dag 2

  Vertrek naar het Witte meer (Terkhiin Tsagaan Nuur meer) en de Khorgo vulkaan (ong. 315 km).

  Het Terkhiin Tsagaan Nuur Meer ook bekend als het Witte Meer is een meer in het Khangai-gebergte in centraal Mongolië. Het Witte Meer dankt zijn bijnaam aan het feit dat het meer een groot deel van het jaar bevroren blijft. Het is één van de mooiste meren van het land. De uitbarsting van Khorgo vulkaan verklaart de aanwezigheid van het meer. Bovendien is het meer omringd met andere uitgedoofde vulkanen. De Khorgo vulkaan ligt aan het oostelijke uiteinde van het meer.

  Verblijf bij een nomadenfamilie waar je hun dagelijkse bezigheden kan aanschouwen zoals: verzorgen van het vee, yaks melken, yoghurt of kaas maken. Maak kennis met de cultuur van deze familie, hun gastvrijheid en geniet vooral van de rust en de omgeving.

 • Dag 3

  Vandaag maak je een prachtige dagtrip naar de Khorgo vulkaan en het Witte meer (20km).

  Gelegenheid om de uitgedoofde Khorgo Vulkaan te beklimmen (2210 meter) om daarna te genieten van een waanzinnig uitzicht over het Terkhiin Tsagaan Nuur muur. Of ontdek de prachtige omgeving al wandelend.

  Nadat je de Khorgo Vulkaan hebt beklommen vertrek je naar het Witte Meer, een van de mooiste meren van het land. Het diepblauwe Terkhiin Tsagaan Nuur meer en het ruwe vulkanische gebied er omheen is een absoluut hoogtepunt van de reis door Mongolië.

  Verblijf wederom bij de nomadenfamilie.

 • Dag 4

  Traject naar de warmwaterbronnen van Tsenkher (ong. 210 km.).

  In dit gebied zijn veel vulkanen, deze vulkanen en de bijbehorende tektonische activiteit, zijn verantwoordelijk voor de vele waterbronnen en het natuurlijke hete water (85,5 ° C) dat het hele jaar door stroomt.

  Tsenkher, de warmwaterbron die je vandaag bezoekt is gelegen tussen beboste heuvels en adembenemende bergen. Er wordt gezegd dat deze bronnen genezende eigenschappen hebben.

  Vandaag heb je de tijd om te zwemmen in de bronnen, te relaxen of een prachtige wandeling te maken in de omgeving.

  Verblijf in een gerkamp.

 • Dag 5

  Rit naar Khogno Khan (ong. 230 km).

  Dit natuurreservaat met een oppervlakte van 470km2, heeft een interessant ecosysteem omdat de steppe en de taiga hier samenkomen. Het landschap is een perfecte combinatie van woestijn, schilderachtige bergen, rivieren en groene graslanden

  Een prachtige omgeving om te wandelen of een bezoek te brengen aan het Erdene Khamba klooster. Gelegen aan de voet van de berg Khogno Khan en dateert uit de 17e eeuw. Vandaag de dag wordt het klooster nog maar één of twee keer per maand gebruikt door lama’s die er religieuze ceremonies doen.

  Verblijf in gerkamp, het kamp heeft een unieke locatie tussen rotsformaties.

 • Dag 6

  Vertrek naar Hustai N.P. (ong. 230 km).

  Het Nationale Park is met name bekend geworden door het succes van de herintroductie van de przewalskipaarden.

  In het prachtige Hustai N.P. kan het dan ook niet anders dan dat je op zoektocht gaat naar de beroemde Przewalskipaarden, ook leven er marmotten en herten.

  Verblijf in een gerkamp.

 • Dag 7

  Terugrit over de steppen van Mongolië naar Ulaanbaatar (110 km).

Data & Prijzen

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Klik hier of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Landarrangement:
  • Join-in programma € 779,- p.p.*
  • De join-in verlenging gaat één keer per week van start. Je reist in een klein gezelschap van maximaal 10 reizigers.
  • Privé verlenging € 949,- p.p.*
  • De rondreis groene route is los boekbaar, maar ook als verlenging tijdens je Trans Mongolië Express treinreis en kan op elke dag van de week van start gaan in de periode 1 mei tot 1 oktober.
  • *Minimaal 2 deelnemers Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.
 • Inclusief:
  • Vervoer per 4x4 minibus met ervaren chauffeur
  • Overnachtingen in gerkampen en bij lokale nomadenfamilies in een 4-persoons gertent
  • Alle maaltijden m.u.v. lunch en diner op dag 7
  • Ervaren Engelssprekende gids
  • Entreegelden
  • 24/7 bereikbaar in geval van nood
 • Exclusief:
  • Optionele excursies
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
 • Toeslagen:
  • Privé reis per landcruiser i.p.v. 4x4 minibus € 399,- per auto
 • Reis je alleen?
  • Voor alleenreizenden kan er een toeslag gelden. Neem contact op met een van onze reisspecialisten voor een vrijblijvende prijsopgave.

Verblijf

Kies je een of meerdere tussenstops of verlengingen tijdens je reis? Bepaal zelf welke accommodatie het beste bij je past of laat je door ons adviseren.

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Klik hier of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Nomadenfamilie
  mongolie nomadenfamilie tiara tours e1543843377308

  Het contrast tussen het leven in de hoofdstad en het nomadenbestaan is bijzonder groot. De levenswijze van de Mongoolse herders is al eeuwenlang onveranderd. Regelmatig pakken ze de gehele inboedel in en verhuizen met hun kudde vee naar een nieuwe plek op bijzondere en vruchtbare plekken. Een bezoek aan Mongolië is niet compleet zonder een ontmoeting met de zeer gastvrije nomaden. Verblijf in een traditionele gertent en neem een kijkje in hun leven, met alle gebruiken, tradities en natuurlijk eenvoudige maar smaakvolle eten. Verwacht geen luxe, maar een bepaald soort eenvoud die meer voldoening geeft dan ooit tevoren.

 • Gerkamp
  Mongolië Terelj N.P. gertenten Tiara Tours

  Tijdens het verblijf in een gerkamp slaap je in een authentieke gertent, maar geniet je ook van de facilitaire voorzieningen zoals douche en toilet (gedeeld). Daarnaast kun je ook vaak een klein restaurantje opzoeken voor een spelletje, maaltijden of een kopje koffie. Een combinatie van zowel het verblijf bij families als in gerkampen zorgt voor een prettige balans tijdens de reis.