Verlenging Verblijf bij een nomadenfamilie

Verlenging Verblijf bij een nomadenfamilie

Maak nu kennis met de gastvrijheid en bescheidenheid van de eenvoudig levende Mongoolse nomaden. Ervaar de pure vorm van social travelling. Je bezoekt 3 dagen een familie op ongeveer 100 km afstand van de grote stad en neemt een kijkje in hun leven met alle gebruiken en tradities.

Eet wat de pot schaft, slaap in een authentieke ger en sta de familie bij in hun dagelijkse werkzaamheden. Je bouwt zelf een ger op en af en helpt bij het hoeden van het vee. En dit alles in de prachtige desolate omgeving waar de nomadenfamilie haar tijdelijke thuis heeft gecreëerd. Je doet ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring op!

De verlenging “Verblijf bij een nomadenfamilie” is los boekbaar, maar ook als verlenging tijdens de Trans Mongolië/Baikal Express.

Mogelijk van mei tot oktober.

Programma

Dag 1 Vandaag maak je een prachtige rit naar de Nomadenfamilie in Hustai N.P., dit park is met name bekend geworden door het succes van de herintroductie van de przewalskipaarden. Na het verlaten van de hoofdstad Ulaanbaatar is het wegdromen bij de mooie vergezichten. Langzaam verandert het landschap en zie je niets anders dan hier en daar een gertent, kuddes dieren maar vooral uitgestrekte landschappen.

Eenmaal aangekomen in Hustai N.P. kan het dan ook niet anders dan dat je op zoektocht gaat naar de beroemde Przewalskipaarden, ook leven er marmotten en herten. Na de zoektocht ga je richting de nomadenfamilie waar je een aantal nachten zult verblijven. Bij deze familie maak je kennis met de gastvrijheid en bescheidenheid van de eenvoudig levende Mongoolse nomaden.

Dag 2 Verblijf bij de nomadenfamilie. Verblijf bij een nomadenfamilie waar je hun dagelijkse bezigheden kan aanschouwen zoals: verzorgen van het vee, het op- en afbouwen van een gertent en yoghurt of kaas maken. Maak kennis met de cultuur van deze familie, hun gastvrijheid en geniet vooral van de rust en de omgeving.

Soms is het bij de nomaden mogelijk om tegen een kleine vergoeding een paardrijtocht te maken.

Dag 3 In de ochtend geniet je nog even van de rust in de prachtige desolate omgeving waar de nomadenfamilie haar tijdelijke thuis heeft gecreëerd.

In de middag terugrit over de steppen van Mongolië naar Ulaanbaatar.

Prijzen

€ 279,- p.p.*

Inbegrepen in landarrangement

  • Transfers
  • Twee overnachtingen bij nomadenfamilie
  • Alle (eenvoudige) maaltijden behalve diner op dag 3
  • Begeleiding door een chauffeur en Engelssprekende gids

*Minimaal 2 deelnemers
Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.