Verlenging Op zoek naar de Przewalskipaarden in Hustai N.P.

Verlenging Op zoek naar de przewalskipaarden in Hustai N.P.

Wees welkom in het leefgebied van de Takhi oftewel de Przewalskipaarden in Hustai Nationaal Park. Het N.P. is adembenemend groen en heuvelachtig en ligt op ongeveer 100 km ten westen van Ulaanbaatar. Sinds 1993 is het een beschermd gebied, een jaar nadat het re-integratie project voor de przewalskipaarden werd gestart.  Het przewalskipaard dankt zijn naam aan de Russische kolonel Nikolaj Przjevalski die het dier in 1878 in Mongolië ontdekte. Het is niet alleen deze bijzondere diersoort wat het park interessant maakt, er leven ook andere dieren als de maral (het Aziatische rode hert), gazelles, wolven, marmotten en lynxen. Omdat de dieren vrij leven in dit nationaal park is het af en toe wel even zoeken, maar het enthousiasme is des te groter als je ze hebt gevonden! Daarnaast ontmoet je ook een Mongoolse nomaden familie waar je zelfs een nachtje blijft slapen. Je kijkt mee met hun dagelijkse werkzaamheden en leert over hun gebruiken. De perfecte combinatie voor een ontmoeting tussen mens en natuur in Mongolië.

Deze verlenging is het gehele jaar te boeken.

De verlenging op zoek naar de przewalskipaarden in Hustai N.P. is los boekbaar maar ook als verlenging tijdens de Trans Mongolië Express treinreis.

Programma

Dag 1 Vertrek naar Hustai N.P. Onderweg diverse fotostops. In Husati N.P. op zoek naar de Przewalskipaarden. Verblijf in gerkamp.
Dag 2 Rit naar nomadenfamilie. Verblijf bij en leef als de nomaden.
Dag 3 Vrije ochtend om te relaxen of te hiken. Terugrit naar Ulaanbaatar.

Prijzen

€ 399,- p.p.*

Inbegrepen in landarrangement

  • Vervoer per jeep of 4×4 minibus
  • Eén overnachting in gerkamp in Hustai N.P. en één overnachting bij de nomaden in een 4-persoonsger.
  • Alle (eenvoudige) maaltijden behalve diner op dag 3
  • Begeleiding door een chauffeur en Engelssprekende gids

*Minimaal 2 deelnemers
Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.