Verlenging Khövsgöl Nuur Meer Mongolië

Verlenging Khövsgöl Nuur Meer

Noord-Mongolië is één van de belangrijkste reisbestemmingen van Mongolië. Het hoogtepunt van de noordelijke provincies van Mongolië, een Alpengebied dat grenst aan de bossen van Siberië, is het ongerepte Lake Khövsgöl, bekend als de ‘donkerblauwe parel’ van Mongolië.

Het grootste zoetwatermeer van Mongolië, dat meerdere miljoenen jaren oud is, wordt omringd door tientallen kleine rivieren en de taiga bossen en valleien.

De zomers aan het meer zijn ideaal om te kajakken, kamperen en vogels te kijken.

Tijdens deze reis vertrek je per vlucht naar Mörön waar je begint aan de reis door Noord-Mongolië. Deze 7-daagse verlenging is perfect voor de natuurliefhebber. Je bezoekt het beroemde Lake Khövsgöl en de prachtige natuurparken hier omheen.

Programma

Dag 1 Vertrek naar Mörön per binnenlandse vlucht. Je brengt een bezoek aan de lokale markt en het museum. In de middag vertrek je naar Khatgal. Verblijf in gerkamp aan het meer.
Dag 2 De kustlijn van het Khövsgöl meer is spectaculair, omgeven door bossen die rechtstreeks het meer in lopen. Er kan een wandeltocht gemaakt worden over de heuvels richting Tsomo Had. Deze heilige plek, bestaande uit rotsformaties, is een geliefde plek voor de lokale bevolking. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een boottocht te maken of te gaan paardrijden. Verblijf in een gerkamp aan het meer.
Dag 3 Vandaag staat er een wandeling over de steppe op het programma. Tijdens deze tocht ga je onder begeleiding van de Engelssprekende gids opzoek naar een nomaden familie. Verblijf in een gerkamp aan het meer.
Dag 4 Vandaag vervolg je de reis naar de Urantogoo, gelegen bij het dorp Hutug-Undur (ca. 370 km). Hier bezoek je het Uran-Togoo Tulga Natural nationaal park en de 60 km verderop gelegen vulkaan. Verblijf in een gerkamp
Dag 5 Na het ontbijt vertrek je richting het Amarbayasgalant klooster, ook wel bekend als “Monastry of Tranquil Felicity”(ca. 300 km). Het is één van de drie grootste boeddistische centra van het land. Verblijf in een gerkamp
Dag 6 Deze één na laatste dag vervolg je de reis naar Aglag Buteeliin Khiid (ca. 200 km). Hier vindt je de thuisplaats van Purevbat Lama, één van de meest invloedrijke figuren in het moderne Mongoolse Boeddhisme. Verblijf in een gerkamp.
Dag 7 Vertrek terug richting Ulaanbaatar (ca. 110 km). Onderweg zal er nog gestopt worden voor een lunch.

De privé verlenging Khövsgöl Nuur Meer is los boekbaar, maar ook als verlenging tijdens je Trans Mongolië Express treinreis en kan op elke dag van de week van start gaan in de periode 1 mei tot 1 oktober.

Prijzen

Verlenging € 999,- p.p.*

 

Inbegrepen in landarrangement

  • Binnenlandse vlucht Ulaanbaatar – Mörön in economyclass
  • Vervoer per 4×4 minibus
  • 6 overnachtingen in gertenten in gerkampen of bij nomadenfamilies
  • 3 (eenvoudige) maaltijden per dag behalve diner op dag 7
  • Begeleiding van chauffeur en Engelssprekende gids
  • Entreegelden

*Minimaal 2 deelnemers
Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.