Verlenging Kharkhorin (Karakorum) & Khogno Khan

Verlenging Kharkhorin (Karakorum) & Khogno Khan

Stoepa’s en eindeloze landschappen.

Een prachtige lange rit van bijna 400 km voert je langs eindeloze steppen en rivieren naar de voormalige hoofdstad van het Mongoolse rijk, Kharkhorin ofwel Karakorum. Mede door het instorten van het imperium van Djenghis Khan verloor Kharkhorin zijn glorie, raakte verlaten en werd later vernietigd door wraakzuchtige soldaten. De resten werden in de 16e eeuw gebruikt om het klooster Erdene Zuu (honderd schatten) te bouwen. Het klooster, dat ommuurd is met 108 stoepa’s, bevatte ongeveer 60 tempels. In de tijd van Stalin is dit klooster grotendeels vernietigd. Erdene Zuu bevat nu nog 3 tempels die fungeren als museum en een schitterende Lamatempel. Het is een ware belevenis om het ochtendritueel te mogen bijwonen.

Het Khogno Khan Natuurreservaat ligt op de terugweg naar Ulaanbaatar. Je overnacht in een mooi gelegen gerkamp in een rotsachtige semi-woestijn. Hier kun je heerlijk wandelen naar het nabij gelegen kleine klooster en de zandduinen van Mongol Els. Wellicht hoor je ’s nachts onder een schitterende sterrenhemel wolven huilen.

Programma

Dag 1 Vertrek naar Kharkhorin. Diverse fotostops. Verblijf in gerkamp nabij Kharkhorin aan de Orkhon rivier.
Dag 2 Excursie naar het klooster Erdene Zuu, het historisch museum en fraaie uitzichten over Kharkhorin. Rit naar Khogno Khan, gelegen nabij Mongol Els. Verblijf in gerkamp.
Dag 3 Vrije ochtend om te relaxen of te hiken. Bezoek aan de ruïnes van Övgön Khiid. Terugrit naar Ulaanbaatar.

Je join-in verlenging kan dagelijks starten van 1 mei t/m 30 september. Je reist in een klein gezelschap van minimaal 2, maximaal 10 reizigers. Het is ook mogelijk om de verlenging Kharkhorin op individuele basis te ondernemen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij je reisspecialist.

In de winter?
In de winter kan deze reis uitgevoerd worden met een aangepast programma. Je verblijft dan in Hustai N.P. in plaats van in Khogno Khan Natuurreservaat.

Prijzen

€ 399,- p.p.*

Inbegrepen in landarrangement

  • Vervoer per jeep of 4×4 minibus
  • Eén overnachting in gerkamp nabij Kharkhorin en één overnachting in gerkamp in Khogno Khan Natuurreservaat in een 4-persoonsger
  • Alle (eenvoudige) maaltijden behalve diner op dag 3
  • Excursies en entreegelden voor kloosters
  • Begeleiding door een chauffeur en Engelssprekende gids

*Minimaal 2 deelnemers
Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.