Verlenging Groene Route Mongolië

Verlenging Groene Route Mongolië

Adembenemende landschappen van Mongolië.

Deze 7-daagse expeditie voert je langs adembenemende berglandschappen, rivieren, watervallen en over de enorme steppen en graslanden van noordwest Mongolië. Je ontspant in de warmwaterbronnen bij Tsenkher en geniet van een bezoek aan het actieve boeddhistische EderneZu klooster. Tijdens de rondreis verblijf je in gerkampen en bij nomaden en neem je deel aan hun eenvoudige bestaan.

Bereid je voor op een vrij ruwe tocht, grotendeels over karrensporen. Je reist in een  4×4 minibus. Onderweg worden er fotostops gemaakt. In verband met bijvoorbeeld de weersomstandigheden moet de chauffeur soms afwijken van de geplande route.

Mongolië is een van de laatst overgebleven landen ter wereld waar de natuur echt ongerept is. Buiten een straal van 50 km van de hoofdstad zijn vrijwel geen asfaltwegen meer te vinden. Gieren, antilopen, marmotten en wolven leven hier nog ongestoord in het wild. Weiden vol bloemen worden afgewisseld door lege vlaktes met karrensporen. Hier en daar hebben nomadenfamilies met hun vee hun kamp opgeslagen. Kleine stadjes zijn slechts in de verte te zien.

Programma

Dag 1 Traject naar Kharkhorin (Karakorum), bezoek aan Erdene Zuu klooster. Overnachting in gerkamp nabij de Orkhon rivier.
Dag 2 Traject door het groene landschap naar Tariat Village, vlakbij het Witte Meer. Verblijf bij nomadenfamilie.
Dag 3 Bezoek aan de Khorgo vulkaan met beklimming. Vrije tijd bij het Witte Meer. Verblijf bij nomadenfamilie.
Dag 4 Traject naar de warmwaterbronnen van Tsenkher, mogelijkheid om hike te doen. overnachting in gerkamp.
Dag 5 Traject naar Khogno Khan. Bij aankomst kun je een wandeling maken naar het bijzondere Erdene Khamba klooster.
Dag 6 Traject naar Hustai N.P. In het prachtige Hustai N.P. ga je op zoek naar de beroemde Przewalskipaarden. Overnachting in gerkamp.
Dag 7 Terugrit naar Ulaanbaatar.

Je join-in expeditie kan starten in Ulaanbaatar van 3 mei t/m 7 juni op zondag en van 12 juni t/m 25 september op vrijdag. Je reist in een klein gezelschap van minimaal 2, maximaal 10 reizigers. Het is ook mogelijk om de Groene Route op individuele basis te ondernemen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij je reisspecialist. De Groene Route is los boekbaar, maar ook als verlenging tijdens je Trans Mongolië Express treinreis.

Prijzen

€ 779,- p.p.*

Inbegrepen in landarrangement

  • Vervoer per 4×4 minibus (optionele upgrade naar Jeep mogelijk)
  • 6 overnachtingen in gertenten in gerkampen of bij nomadenfamilies
  • 3 (eenvoudige) maaltijden per dag behalve diner op dag 7
  • Begeleiding van chauffeur en Engelssprekende gids
  • Entreegelden

Gaat je voorkeur uit naar dezelfde route maar dan de privé variant? Prijs € 949,- p.p.

*Minimaal 2 deelnemers
Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.