Verlenging Gobi Woestijn Expeditie

Waarom de Gobi Expeditie?

Een van de grootste woestijnen ter wereld ligt aan je voeten! De Gobi woestijn is uniek en ongerept. Droogte, hitte, zand, wind en stof; wie van ruige natuur en het échte avontuur houdt en een beetje afzien niet schuwt, is deze woestijnexpeditie een echte aanrader. Bereid je voor op een vrij ruwe tocht, grotendeels over karrensporen of zelfs zonder enig spoor. Van glooiende steppes rijd je naar een gebied van zand en steen met prachtige vergezichten. Geniet van de serene stilte, de hete dagen en koele nachten. Extra bijzonder: Maak het nomadenbestaan van dichtbij mee.

Je legt een route af in een gebied van ongeveer 1.700 km ten zuidwesten van Ulaanbaatar. Een 4×4 minibus brengt je naar de leegte van de Gobi woestijn. Er heerst een zeer extreem klimaat met temperaturen van -40°C in de winter tot 40°C in de zomer. Vanwege de wisselende weersomstandigheden moet de chauffeur soms afwijken van de geplande route. In het ergste geval kan het gebeuren dat de auto niet verder kan rijden door een zandstorm en moet je wachten totdat deze voorbij is. Wat een avontuur!

De Gobi woestijn strekt zich uit langs de Chinees-Mongoolse grens en neemt nog altijd toe in omvang. Het is het leefgebied van de Mongoolse nomaden en vele dieren zoals kamelen, gieren, wolven en de zeldzame Mazaalai (Gobibeer). In een aantal gebieden zijn fossielen van dinosaurussen en dinosauruseieren gevonden. Eindeloze vlaktes vormen het uitzicht en zelfs zandduinen zoals in de Sahara komen op een aantal plaatsen voor.

Een klein natuurwonder is te vinden in een vallei nabij Yolyn Am. Hier ligt namelijk het gehele jaar een ijsvlakte, en dat middenin de Gobi woestijn! Zo kan het ijs in de winter een dikte hebben van 10m en tot 10km de vallei inlopen. Het heeft bijna iets weg van een gletsjer. De dikte van het ijs kan verschillen, waardoor het ook voorkomt dat in erg hete zomers het ijs (bijna) geheel gesmolten is. Niets gaat dit avontuur overtreffen. Jouw verhalen zullen menig verjaardag vullen!

Programma

Dag 1 Vertrek naar Baga Gazryn Chuluu. Verblijf in gerkamp. Mogelijkheid om traditionele sporten te doen (o.a. boogschieten)
Dag 2 Traject naar Tsogt Ovoo, verblijf bij nomadenfamilie.
Dag 3 Vervolg van het traject naar de Adelaarsvallei met wandeling naar de ijsvlakte van Yolyn Am, verblijf in gerkamp.
Dag 4 Traject naar Saikhan Ovoo, bezoek aan het Ongiin klooster. Verblijf in gerkamp.
Dag 5 Naar Kharkhorin, verblijf in gerkamp aan rivier.
Dag 6 Bezoek aan het historisch Erdene Zuu klooster. Vervolg expeditie naar Hustai N.P. Eventueel Przewalski paarden proberen te spotten! Verblijf bij een leef zoals nomadenfamilie.
Dag 7 Terugrit naar Ulaanbaatar.

Wanneer?

Je join-in expeditie kan starten in Ulaanbaatar van 3 mei t/m 7 juni op zondag en van 12 juni t/m 25 september op vrijdag. Je reist in een klein gezelschap van minimaal 2, maximaal 10 reizigers. Het is ook mogelijk om de Gobi Expeditie op individuele basis te ondernemen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij je reisspecialist. De Gobi Expeditie is los boekbaar, maar ook als verlenging tijdens je Trans Mongolië Express treinreis.

Prijzen

Verlenging va. € 779,- p.p.*

Inbegrepen in landarrangement

  • Vervoer per 4×4 minibus (optionele upgrade naar Jeep mogelijk)
  • 6 overnachtingen in gertenten in gerkampen of bij nomadenfamilies
  • 3 (eenvoudige) maaltijden per dag behalve diner op dag 7
  • Begeleiding van chauffeur en Engelssprekende gids
  • Entreegelden

Gaat je voorkeur uit naar dezelfde route maar dan de privé variant? Prijs € 949,- p.p.

*Minimaal 2 deelnemers
Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.