Groepsreis Trans Mongolië Express

Moskou - Jekaterinburg - Irkutsk - Ulaanbaatar - Beijing
Voor een exacte prijsopgave bel +31 - (0)76 - 5652879 of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Routekaart Trans Mongolie Express - Tiara Tours

Groepsreis Trans Mongolië Express maken? Reis samen met een groep de reis der treinreizen per Trans Mongolië Express door Rusland, Mongolië en China! Samen met je Nederlandse reisbegeleider* reis je door 3 totaal verschillende werelden. Van de gouden uienkoepels in Moskou, dwars door Siberië tot de houten huisjes in Irkutsk. En van de gertenten in Mongolië door de Gobi Woestijn naar de Chinese Muur en de traditionele hutongwijken van Beijing. De excursies nemen je mee langs de hoogtepunten van de steden en geven je een introductie in de cultuur van het land.

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou.

  Aankomst in Moskou.

  Op de luchthaven word je opgewacht door een collega met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

  Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

 • Dag 2

  Excursiedag Moskou.

  Maak kennis met het beroemde Rode Plein omringd door het Kremlin, de Basilius-kathedraal met de typische kleurrijke uienkoepels en het schitterende warenhuis GUM. De gids vertelt uitgebreid over de historie en het huidige leven in Moskou. Een bezoek aan de mooiste metrostations en een boottocht over de Moskou Rivier maken deze excursiedag compleet.

 • Dag 3

  Circa twee uur voor vertrek word je in het hotel opgehaald voor de transfer naar het station. De chauffeur/gids wijst je de weg naar het juiste perron en natuurlijk je bednummer in de trein.

  Vertrek Trans Mongolië Express naar Jekaterinburg.

  De eerste rit duurt een kleine 30 uur waarbij je 1 nacht in de trein verblijft.

  Het verblijf is standaard in een 4-persoonscoupé. Natuurlijk is het ook mogelijk om tegen een meerprijs met 2 personen in een coupé te verblijven.

 • Dag 4

  In de avond aankomst in Jekaterinburg.

  Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

  Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

 • Dag 5

  Excursiedag Jekaterinburg.

  Even een moment om stil te staan bij de tragedie rondom de moord van de Romanov familie. Met een bezoek aan het klooster opgedragen aan de vermoorde familie herleeft een stukje geschiedenis. Op deze plek zijn de lichamen van de
  overleden familie in een oude mijnschacht, Ganina Yama, verborgen geweest. Vandaag de dag is deze plek een bekend Russisch Orthodox pelgrimsoord. Naast het bezoek aan het klooster bezoek je ook de zeven houten kerkjes, elk gemaakt voor één lid van de familie en elk toegewijd aan een Russische heilige.

  Je laat het klooster achter je en zet koers naar de Eurazie grens. Daar aangekomen zie je een obelisk die deze grens
  symboliseert, hier weet je dat je met het ene been in Europa staat en het andere been in Azië. Deze bijzondere ervaring
  wordt dan ook gevierd met een glas Russische bubbels!

  In de avond is het tijd om het tweede traject met de trein af te gaan leggen. (Voor vertrek krijg je nog de gelegenheid om te douchen)

  Circa twee uur voor vertrek word je in het hotel opgehaald voor de transfer naar het station.

  Deze rit duurt ongeveer 58 uur waarbij je 3 nachten in de trein verblijft.

 • Dag 6 & 7

  Verblijf in de trein.

  Tijdens het traject stopt de trein een aantal keren per dag. Indien de stop langer dan 15 minuten is kun je de trein uit en eventueel op de perrons iets te eten en/of te drinken kopen.

  Misschien kom je nog wel Babuschkas (Moedertjes van Rusland) tegen met hun tot mobiele snackbar omgebouwde kinderwagens. Zij brengen met hun zelfgemaakte lekkernijen afwisseling in het menu van het restauratierijtuig. Van ingemaakte groenten en gebakken aardappelen tot koek en gebak. Het aanbod is sterk afhankelijk van het jaargetijde.

 • Dag 8

  In de ochtend aankomst Irkutsk.

  Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

  Excursiedag Irkutsk.
  Samen met een lokale gids ga je deze Siberische stad verkennen. Je wandelt langs eeuwenoude kerken en prachtige houten huizen. Ook bezoek je het regionale Historisch Museum. Je eindigt de wandeling aan de Angara rivier, waar je tsaar Alexander III ontmoet. De opdrachtgever voor de bouw van de Trans Siberische Spoorlijn is hier vereeuwigd middels een monument.

  Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

 • Dag 9

  Vandaag maak je een schitterende dagtocht naar het Baikalmeer.
  Een dag vol hoogtepunten! De dag begint met een wandeling en een tocht per kabelbaan naar een prachtig uitzichtpunt over het Baikalmeer. Daarna is er een traditionele lunch. In de middag maak je een boottocht over het meer en misschien durf je het zelfs aan om een duik te nemen. Als afsluiter breng je een bezoek aan de vis- en souvenir markt.

  Hierna keer je terug naar Irkutsk waar je wederom in dezelfde accommodatie zult overnachten.

 • Dag 10

  In de vroege ochtend transfer naar station.

  Vandaag start alweer het derde traject met de trein. Tijdens de prachtige rit van een kleine 24 uur krijg je uitgebreid de tijd om van het prachtige uitzicht over het baikalmeer te genieten. In de avond komt de trein aan bij de grensovergang met Mongolië. Je kunt rustig in de trein blijven zitten. Na een controle van de paspoorten zul je 1 nacht in de trein verblijven.

 • Dag 11

  In de ochtend aankomst in Ulaanbaatar.

  Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

  Excursiedag Ulaanbaatar.

  Na een ontbijt in het hotel begint de excursiedag met een bezoek aan het imposante Tibetaanse Gandan klooster. Vervolgens bezoek je een gertenten werkplaats, het centrale Sukhbaatar Plein en het historisch museum.

  Na een drukke ochtend is het heerlijk bijkomen met een warme Mongoolse lunch. Als afsluiter woon je een unieke traditionele folkloreshow bij vol Mongoolse keelzang, typisch Mongoolse dansen en acrobatiek en natuurlijk de traditionele kleurrijke kleding van de Mongoliërs.

  Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

 • Dag 12

  In de ochtend vertrek je naar één van de hoogtepunten van deze reis. Je brengt een bezoek aan een lokale nomaden familie. De familie leeft het traditionele nomaden bestaan en laten je hier graag kennis mee maken.

  Je verblijft één nacht bij de nomadenfamilie in Hustai N.P. Zo krijg je dé ultieme kans om een kijkje in hun leven, met alle gebruiken en tradities. Eet wat de pot schaft en slaap in een authentieke ger.

  Verblijf op basis van volpension in een meerpersoonsgertent.

 • Dag 13

  Na het afscheid van de familie vertrek je richting het volgende nationale park, Terelj.

  Onderweg zal er een stop gemaakt worden bij het Genghis Khan monument.
  Sta oog in oog met Genghis Khan, de Mongoolse heerser die het grootste imperium in de wereldgeschiedenis stichtte. Het is het grootste standbeeld ter wereld van een paard met ruiter.

  Verblijf op basis van volpension in een meerpersoonsgertent.
  Tip: 2-persoonsgebruik van de gertent voor 1 nacht € 12,50,- p.p. (op aanvraag).

 • Dag 14

  Vrije dag in Terelj N.P.

  Tijdens het verblijf in het gerkamp in Terelj National Park geniet je van de rust, het landelijke uitzicht en de rotsformaties in de omgeving.

  Extra: Optionele Dagwandeling Terelj N.P.
  Heerlijk in de benen in het prachtige natuurgebied Terelj N.P. Tijdens de wandeling van ongeveer 9 km. is het zomaar mogelijk een kudde yaks te passeren of een nomadenfamilie bezig te zien met hun dagelijkse werkzaamheden bij hun ger. Als het einde van de wandeling in zicht is tovert de Turtle Rock,zoals de naam al doet vermoeden, een rots in de vorm van een schildpad, een glimlach op je gezicht. Een compleet voldaan gevoel krijg je wanneer je de prachtige tempel bezoekt waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt.

  Geniet je liever van de rust, dan blijf je lekker rondom het kamp.

 • Dag 15

  Vandaag staat er een vroege transfer naar het station van Ulaanbaatar op het programma.

  Deze laatste rit van ongeveer 32 uur staat in het teken van de Gobi woestijn. Uren lang kun je genieten van de leegte van het land en zul je je verbazen over de leegte die je hier ervaart.

  In de avond kom je aan bij de tweede en laatste grensovergang. Hier zul je de trein tijdelijk moeten verlaten. De trein zal op dit punt een ander onderstel krijgen. Je verblijft een laatste nacht in de trein.

 • Dag 16

  In de middag aankomst in Beijing.

  Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

  Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

 • Dag 17

  Verblijf in Beijing.

  Tijdens de eerste excursiedag in Beijing bezoek je de Verboden Stad, welke je via het indrukwekkende Tiananmen Plein bereikt. Tempel van de Hemel en ervaar van dichtbij hoe de Chinezen zich in het park vermaken met Tai Chi, muziek, zang en dans.

  Een traditionele chinese lunch is inbegrepen.

 • Dag 18

  Verblijf in Beijing.

  Vandaag is het tijd voor een letterlijk hoogtepunt van de reis. De chauffeur haalt je op voor een bezoek aan de Chinese muur bij Mu Tian Yu. Je kunt de muur te voet of via de kabelbaan bereiken.

 • Dag 19

  De chauffeur brengt je in de ochtend naar de luchthaven voor vertrek van de vlucht naar Amsterdam.

  Rechtstreekse KLM vlucht Beijing – Amsterdam.

 • Speciale Naadam festival editie!

 • Dag 1

  Rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Moskou.

  Aankomst in Moskou.

  Op de luchthaven word je opgewacht door een collega met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

  Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

 • Dag 2

  Excursiedag Moskou.

  Maak kennis met het beroemde Rode Plein omringd door het Kremlin, de Basilius-kathedraal met de typische kleurrijke uienkoepels en het schitterende warenhuis GUM. De gids vertelt uitgebreid over de historie en het huidige leven in Moskou. Een bezoek aan de mooiste metrostations en een boottocht over de Moskou Rivier maken deze excursiedag compleet.

 • Dag 3

  Circa twee uur voor vertrek word je in het hotel opgehaald voor de transfer naar het station. De chauffeur/gids wijst je de weg naar het juiste perron en natuurlijk je bednummer in de trein.

  Vertrek Trans Mongolië Express naar Jekaterinburg.

  De eerste rit duurt een kleine 30 uur waarbij je 1 nacht in de trein verblijft.

  Het verblijf is standaard in een 4-persoonscoupé. Natuurlijk is het ook mogelijk om tegen een meerprijs met 2 personen in een coupé te verblijven.

 • Dag 4

  In de avond aankomst in Jekaterinburg.

  Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

  Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

 • Dag 5

  Excursiedag Jekaterinburg.

  Al wandelend maak je kennis met deze stad die voornamelijk haar bekendheid dankt aan de dramatische moord op de
  Romanov familie. Je bezoekt de plek waar de Romanovs vermoord zijn, maar waar nu een prachtige kathedraal is gebouwd, de Kathedraal van het verspilde bloed. De gids verteld voluit over de stad en haar geschiedenis terwijl je door het historisch centrum loopt. Je ziet standbeelden van de grondleggers en communistische leiders van Jekaterinburg, het plein van de revolutie en het plein van de Red Army. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf de ‘heuvel van Hemelvaart’. Na de lunch vervolg je de excursie met een bezoek aan het het klooster opgedragen aan de vermoorde familie herleeft een stukje geschiedenis. Op deze plek zijn de lichamen van de overleden familie in een oude mijnschacht, Ganina Yama, verborgen geweest. Vandaag de dag is deze plek een bekend Russisch Orthodox pelgrimsoord. Naast het bezoek aan het klooster bezoek je ook de zeven houten kerkjes, elk gemaakt voor één lid van de familie en elk toegewijd aan een Russische heilige.

  Je laat het klooster achter je en zet koers naar de Eurazie grens. Daar aangekomen zie je een obelisk die deze grens symboliseert, hier weet je dat je met het ene been in Europa staat en het andere been in Azië. Deze bijzondere ervaring wordt dan ook gevierd met een glas Russische bubbels.

  In de avond is het tijd om het tweede traject met de trein af te gaan leggen. (Voor vertrek krijg je nog de gelegenheid om te douchen)

  Circa twee uur voor vertrek word je in het hotel opgehaald voor de transfer naar het station.

  Deze rit duurt ongeveer 58 uur waarbij je 3 nachten in de trein verblijft.

 • Dag 6 & 7

  Verblijf in de trein.

  Tijdens het traject stopt de trein een aantal keren per dag. Indien de stop langer dan 15 minuten is kun je de trein uit en eventueel op de perrons iets te eten en/of te drinken kopen.

  Misschien kom je nog wel Babuschkas (Moedertjes van Rusland) tegen met hun tot mobiele snackbar omgebouwde kinderwagens. Zij brengen met hun zelfgemaakte lekkernijen afwisseling in het menu van het restauratierijtuig. Van ingemaakte groenten en gebakken aardappelen tot koek en gebak. Het aanbod is sterk afhankelijk van het jaargetijde.

 • Dag 8

  In de ochtend aankomst Irkutsk.

  Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

  Excursiedag Irkutsk.
  Samen met een lokale gids ga je deze Siberische stad verkennen. Je wandelt langs eeuwenoude kerken en prachtige houten huizen. Ook bezoek je het regionale Historisch Museum. Je eindigt de wandeling aan de Angara rivier, waar je tsaar Alexander III ontmoet. De opdrachtgever voor de bouw van de Trans Siberische Spoorlijn is hier vereeuwigd middels een monument.

  Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

 • Dag 9

  Vandaag maak je een schitterende dagtocht naar het Baikalmeer.
  Een dag vol hoogtepunten! De dag begint met een wandeling en een tocht per kabelbaan naar een prachtig uitzichtpunt over het Baikalmeer. Daarna is er een traditionele lunch. In de middag maak je een boottocht over het meer en misschien durf je het zelfs aan om een duik te nemen. Als afsluiter breng je een bezoek aan de vis- en souvenir markt.

  Hierna keer je terug naar Irkutsk waar je wederom in dezelfde accommodatie zult overnachten.

 • Dag 10

  In de vroege ochtend transfer naar station.

  Vandaag start alweer het derde traject met de trein. Tijdens de prachtige rit van een kleine 24 uur krijg je uitgebreid de tijd om van het prachtige uitzicht over het baikalmeer te genieten. In de avond komt de trein aan bij de grensovergang met Mongolië. Je kunt rustig in de trein blijven zitten. Na een controle van de paspoorten zul je 1 nacht in de trein verblijven.

 • Dag 11

  In de ochtend aankomst in Ulaanbaatar.

  Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar Terelj N.P.

  Onderweg zal er een stop gemaakt worden bij het Genghis Khan monument.
  Sta oog in oog met Genghis Khan, de Mongoolse heerser die het grootste imperium in de wereldgeschiedenis stichtte. Het is het grootste standbeeld ter wereld van een paard met ruiter.

  Verblijf op basis van volpension in een meerpersoonsgertent.
  Tip: 2-persoonsgebruik van de gertent voor 1 nacht € 12,50,- p.p. (op aanvraag).

 • Dag 12

  In de ochtend vertrek je naar één van de hoogtepunten van deze reis. Je brengt een bezoek aan een lokale nomaden familie. De familie leeft het traditionele nomaden bestaan en laten je hier graag kennis mee maken.

  Je verblijft één nacht bij de nomadenfamilie in Hustai N.P. Zo krijg je dé ultieme kans om een kijkje in hun leven, met alle gebruiken en tradities. Eet wat de pot schaft en slaap in een authentieke ger.

  Verblijf op basis van volpension in een meerpersoonsgertent.

 • Dag 13

  Vandaag maak je kennis met het Naadam festival en breng je een bezoek aan de paardenraces net buiten Ulaanbaatar.

  Paarden staan bekend als de trots van Mongolië. Ze zijn misschien wat kleiner van stuk maar minstens zo snel en krachtig. Daarna heb je vrije tijd om de marktkraampjes te bezoeken met snuisterijen en lekkernijen.

  Op het Sukhbatar plein kijk je je ogen uit tijdens de deelparade waar de Mongoliërs hun traditionele kledij showen.

  Tevens maak je ook kennis met de stad Ulaanbaatar en breng je een bezoek aan het Ganden Klooster. Hierna is er nog genoeg tijd om een aantal souvenirs te scoren.

  Verblijf in een 3* accommodatie op basis van logies/ontbijt.

 • Dag 14

  Vandaag is de officiële openingsceremonie van het Naadam festival. Tijdens de opening vindt er een indrukwekkende parade plaats waarbij je kunt genieten van de traditionele zang, dans en gebruiken van deze bijzondere cultuur. Het bijwonen van de ceremonie is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

  Na de opening staan de bekende sporten zoals worstelen, boogschieten en shagai (enkelbot schieten) centraal.

  Sluit de dag af met een spectaculaire vuurwerkshow.

 • Dag 15

  Transfer naar het station van Ulaanbaatar.

  Deze laatste rit van ongeveer 32 uur staat in het teken van de Gobi woestijn. Uren lang kun je genieten van de leegte van het land en zul je je verbazen over de leegte die je hier ervaart.

  In de avond kom je aan bij de tweede en laatste grensovergang. Hier zul je de trein tijdelijk moeten verlaten. De trein zal op dit punt een ander onderstel krijgen. Je verblijft een laatste nacht in de trein.

 • Dag 16

  In de middag aankomst in Beijing.

  Op het station staat een collega je op te wachten met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

  Verblijf in een 3* accommodatie o.b.v. logies/ontbijt.

 • Dag 17

  Verblijf in Beijing.

  Tijdens de eerste excursiedag in Beijing bezoek je de Verboden Stad, welke je via het indrukwekkende Tiananmen Plein bereikt. Tempel van de Hemel en ervaar van dichtbij hoe de Chinezen zich in het park vermaken met Tai Chi, muziek, zang en dans.

  Een traditionele Chinese lunch is inbegrepen.

 • Dag 18

  Verblijf in Beijing.

  Vandaag is het tijd voor een letterlijk hoogtepunt van de reis. De chauffeur haalt je op voor een bezoek aan de Chinese muur bij Mu Tian Yu. Je kunt de muur te voet of via de kabelbaan bereiken.

 • Dag 19

  De chauffeur brengt je in de ochtend naar de luchthaven voor vertrek van de vlucht naar Amsterdam.

  Rechtstreekse KLM vlucht Beijing – Amsterdam.

Data & Prijzen

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Startdata:
  • 26 april 2020 € 2.899,- p.p.
  • 24 mei 2020 € 2.899,- p.p.
  • 28 juni 2020 *Speciale Nadaam Festival Editie* (reeds 3 personen geboekt) € 3.049,- p.p.
  • 26 juli 2020 € 2.899,- p.p.
  • 6 september 2020 € 2.899,- p.p.
  • 20 september 2020 € 2.899,- p.p.
  • * Minimaal 2 deelnemers. Bij 8 deelnemers reist er een ervaren Nederlandssprekende reisleider mee, bij minder dan 8 deelnemers worden er lokale Engelssprekende gidsen ingezet. Maximaal 16 deelnemers, m.u.v. Speciale Nadaam Editie maximaal 20 deelnemers.
 • Inbegrepen in landarrangement:
  • Treinreis Moskou - Jekaterinburg, Jekaterinburg - Irkutsk, Irkutsk - Ulaanbaatar en Ulaanbaatar - Beijing in 4-persoonscoupé
  • Transfers volgens programma
  • Overnachtingen in 3-sterren hotels en gerkamp in Terelj en Hustai N.P. in 4-persoonsgertent
  • Verblijf o.b.v. logies/ontbijt, in Terelj en Hustai N.P. o.b.v. volpension
  • Nederlandssprekende reisbegeleider en Engelssprekende gidsen in de verschillende steden (minimaal 8 deelnemers, bij minder alleen Engelssprekende gidsen)
  • Alle excursies en entreegelden (volgorde invulling dagen kan eventueel afwijken van dagprogramma)
  • Rechtstreekse economy class KLM vluchten Amsterdam - Moskou & Beijing - Amsterdam*
 • Bijkomende kosten:
  • Visa Rusland, Mongolië en China
  • Reserveringskosten € 30,- per boeking
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Vluchtmogelijkheden:
  • Liever met een andere maatschappij, of vanaf een andere luchthaven vliegen? Vraag naar de mogelijkheden. Let op: hier kan een toeslag voor berekend worden.
 • Toeslagen:
  • 2-persoonscoupé Moskou-Jekaterinburg € 119,- p.p. * / € 139,- p.p.
  • 2-persoonscoupé Jekaterinburg-Irkutsk € 219,- p.p. * / € 249,- p.p.
  • 2-persoonscoupé Irkutsk-Ulaanbaatar € 139,- p.p.
  • 2-persoonscoupé Ulaanbaatar-Beijing € 139,- p.p.
  • *Laagseizoen prijzen alleen van toepassing op de reis vertrekkende 21 april 2019.
  • 1-persoonskamertoeslag € 349,- p.p.
  • 1-persoonskamertoeslag *Speciale Nadaam Festival Editie* € 419,- p.p.
  • * KLM heeft een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat je bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar is. Tiara Tours zal de reis dan in een andere klasse dienen in te boeken tegen een toeslag; uiteraard met jouw toestemming.

Verlengingen

Verleng je basisreis met een leuke voorverlenging, tussenstop onderweg, of plak er nog een aantal dagen aan!

 • Per trein naar Rusland
 • Verlenging Per trein naar Rusland

  Vanuit Nederland geheel overland naar Rusland? Dat is mogelijk! Met twee overstaps vanuit Nederland sta je binnen twee dagen in hartje Moskou. ...

  Lees meer
 • Verlengingen Rusland
 • rusland-st-petersburg

  Verlenging St. Petersburg

  St. Petersburg, de mooiste stad van Rusland! De Hermitage, Peterhof en geweldige kathedralen, maar ook uitgebreid shoppen of musea bezoeken. Alle ingrediënten voor een geweldige tijd! Nieuwsgierig?...

  Lees meer
 • Verlengingen China
 • Verlenging Xian

  Must see op de bucketlist: het wereldberoemde Terracotta Leger in Xi’an! Aanschouw de opgraving van meer dan 7.000 levensgrote, unieke soldaten en paarden met eigen ogen. ...

  Lees meer
 • Verlenging Shanghai

  'Parijs van het Oosten' oftewel Shanghai, de grootste havenstad van China. Een veelzijdige stad waar 'oud' en 'nieuw' samenkomen. ...

  Lees meer
 • Verlenging Pingyao

  Ontdek het echte oude China. Pingyao is één van de best bewaarde steden uit de Ming dynastie, binnen de stadsmuren het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Oorspronkelijke courtyardhuisjes, schitterende tempels en steegjes met rode lampionnen....

  Lees meer
 • Verlenging Hong Kong

  De helft van deze stad bestaat uit natuurgebied, er is strand en daarnaast is het de stad waar 24/7 bedrijvigheid is. Kortom deze stad heeft alles in één....

  Lees meer
 • Verlenging Himalaya Express Hemeltrein

  Dit mag je niet missen, het hoogste treintraject ter wereld oftewel de Hemeltrein van Beijing naar Lhasa. Vergaap je vanuit de trein aan de uitgestrekte Tibetaanse, boomloze hoogvlakten. Je ziet grazende paarden, ezels en yaks en op de achtergrond schitteren besneeuwde bergtoppen tegen een strakblauwe lucht. Ontdek Lhasa, het dak van de wereld. Drink een kommetje yakboterthee, strijk neer tussen de monniken of laat je verrassen door het oude centrum waar een pelgrimsroute doorheen loopt. ...

  Lees meer

Praktische Info

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hopelijk gaat onderstaande informatie je hierbij helpen.

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Reisdocumenten visa
 • Voor alle 3 de landen Rusland, Mongolië en China zijn visa verplicht. De kosten voor alle 3 de visa tijdens de Trans Mongolië / Trans Baikal Express (Rusland, Mongolië en China ) kunnen variëren.

  Je kunt de visa zelf regelen door naar de ambassades in Den Haag en Brussel (Mongolië) te gaan en al het papierwerk te regelen.

  Je kunt er ook voor kiezen om het via een visumdienst zoals onze partner Yourvisa te laten verlopen. Zij bezoeken dan de ambassades en assisteren je met het correct en tijdig aanvragen van alle documenten. Dat kan vanaf € 380,- p.p.
  *Informeer naar de actuele tarieven via Yourvisa.nl.

  Kijk voor meer informatie over visa voor de transsiberië express hier.


 • Rijtuig coupe
 • Slapen in de Trans Mongolië Express: De treincoupé
  Tijdens de Trans Mongolië/Baikal Express krijg je standaard een plaats/bed in de 2e klas. Ieder rijtuig telt negen 4-persoonscoupé’s met aan weerszijden twee bedden boven elkaar. Overdag kun je comfortabel op de onderste bedden zitten. Per rijtuig/ wagon zijn er twee was- en toiletruimtes. Uiteraard is het voor veel trajecten ook mogelijk om tegen een toeslag een 2-persoonscoupé te boeken. Er is meestal maar één 1e klasse rijtuig aanwezig. Deze is voorzien van acht 2-persoonscoupés met aan weerszijden een bed. In de treinen zonder 1e klas is het mogelijk om in de 2e klas een 4-persoonscoupé voor twee personen te boeken.

  Jouw plaats in de trein
  In de Trans Siberië Express/ Trans Mongolië Express trein worden onze reizigers zoveel mogelijk bij elkaar ingedeeld. Dit wordt door de meeste reizigers gewaardeerd. Als je niet met andere Tiara Tours deelnemers een 4-persoonscoupé wilt delen, geef dit dan bij boeking aan ons door. Wij proberen dan een ticket in een ander rijtuig te boeken, zodat je met lokale bevolking of internationale toeristen de coupé deelt.

  Indeling rijtuig/ wagon trans siberie express

  Welke faciliteiten zijn er aan boord van de trein?
  De provodniki (conducteurs) zorgen voor het reilen en zeilen in het rijtuig, zoals de orde en netheid. Per rijtuig zijn er twee provodniki, één voor de dag en één voor de nacht. Je krijgt aan het begin van de reis schoon beddengoed en een klein handdoekje uitgereikt. Soms wordt hier een vergoeding (circa 3 euro) voor gevraagd. Een eigen handdoek meenemen is aan te bevelen. De sanitaire voorzieningen worden over het algemeen keurig schoon gehouden. Er is in de treinen een beperkt aantal 220V aansluitingen, soms alleen in de gangpaden, steeds vaker ook in de coupés. De elektrische stopcontacten en stekkers zijn dezelfde als bij ons. Je wordt de held van het rijtuig als je een verlengsnoer met 4 tot 6 aansluitpunten meeneemt!

  Mag ik onderweg roken?
  In de treincoupés en restauratiewagon mag niet gerookt worden. In sommige treinen is aan het einde van de wagons, achter een dubbele deur een ruimte waar mensen roken, ook al is dat eigenlijk nergens toegestaan. Op de stations, tijdens de stops kan men eventueel roken in kleine daarvoor bestemde ruimtes.


 • Tijdsverschillen
 • In Rusland zijn er maar liefst 11 tijdzones. In Moskou is het tijdverschil met Nederland + 2 uur tijdens onze wintertijd. In de zomer is dat verschil een uur minder.

  St. Petersburg: +2uur
  Moskou: +2 uur
  Jekaterinburg: +4 uur
  Krasnojarsk: +6 uur
  Irkutsk: +7 uur
  Vladivostok: +9 uur
  Kamtsjatka: +11 uur

  Mongolië valt in verschillende tijdszones. West Mongolië valt namelijk in de tijdszone UTC +7 en de rest van Mongolië valt in de tijdszone UTC +8. Dit betekent dus dat het tijdens onze wintertijd in Mongolië 6 en 7 uur later is dan in Nederland en tijdens onze zomertijd 5 en 6 uur later.

  Tijdens onze wintertijd is het in China 7 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd 6 uur later.


 • Telefonie internet
 • Bereik in de trein
  De mobiele bereikbaarheid tijdens de treinreis is in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Je hebt dan ook een groot deel van de treinreis bereik, het signaal is echter niet overal even sterk. Zeker in Siberië en Mongolië zul je soms momenten ervaren dat het signaal minder is. Dit kan natuurlijk ook per provider verschillen. In de trein is geen Wifi aanwezig. Mede hierdoor is het gevoel er echt even uit te zijn nog groter en draagt bij aan de bijzondere ervaring van de aaneengesloten dagen in de trein.

  Rusland
  Het bereik van je mobiele telefoon, zeker in de grote steden, in Rusland is goed. Rusland heeft het internationale landnummer: 007. Indien je in Rusland naar het buitenland wil bellen, dien je 8 (wacht op kiestoon) en dan 10 gevolgd door de betreffende landcode te bellen. Het gebruik van internet is mogelijk door de toegang tot gratis Wifi in de meeste hotels, ook beschikken steeds meer restaurants over Wifi en anders kun je altijd terecht in één van de vele internetcafés.

  Mongolië
  In het uitgestrekte Mongolië is Wifi zeker nog geen begrip van alle dag. In Ulaanbaatar is er Wifi in de meeste hotels (sterkste signaal vaak in de lobby) en in sommige restaurants, ook zijn er diverse internetcafés.Houd er wel even rekening mee dat de verbinding niet altijd even snel en stabiel is. Buiten de stad zal het gevoel van écht even weg te zijn dan ook worden versterkt door even ‘internetloos’ te zijn. Echter geldt dit niet voor het bereik van je mobiele telefoon. Op de meeste plekken in Mongolië zul je merken wel gewoon bereikbaar te zijn. Mongolië heeft het internationale landnummer: 00976. Indien je in Mongolië naar het buitenland wil bellen, dien je 001 gevolgd door de betreffende landcode te bellen.

  China
  In China is gratis Wifi op veel plaatsen voor handen, in de hotels of bij bekende internationale ketens zoals Starbucks. In China zul je merken dat verschillende websites zijn geblokkeerd. Dit wordt gedaan om grip te houden op wat mensen kunnen publiceren over China en Chinese belangen. Het betreft ook een groot aantal websites die veel Nederlanders/Belgen gebruiken, zoals Facebook, Twitter, YouTube, WordPress, Picasa, Dropbox, Google+ en Blogspot. E-maildiensten zoals Gmail en Hotmail werken soms wel, soms niet of soms gedeeltelijk. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden voordat je naar China vertrekt. Sommige mensen gebruiken een vpn app om dit te kunnen omzeilen. Het bereik in China is goed. China heeft het internationale landnummer: 0086. Indien je in China naar het buitenland wil bellen, dien je 00 gevolgd door de betreffende landcode te bellen.


 • Gezondheid vaccinaties
 • Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vinden het raadzaam om passend en persoonlijk medisch advies in te winnen zodat jouw situatie goed is afgestemd op je reisbestemming.

  Vaccinaties
  Neem contact op met je huisarts of een onafhankelijke instantie zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen advies op maat geven. Voor informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met de plaatselijke GGD of via www.ggdreisvaccinaties.nl
  Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.

  Reisverzekering
  Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Zonder reisverzekering kun je op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan (bijvoorbeeld in medische noodgevallen of bij diestal). Check je reisverzekering voor je op reis gaat. Belangrijk is dat deze het dekkingsgebied: wereld heeft. Tiara Tours biedt je in samenwerking met Allianz Global Assistance de mogelijkheid om direct bij je boeking je reisverzekering en/ of annuleringsverzekering in orde te maken.

  Medicijnen
  Het is raadzaam om tijdens de reis een aantal medicijnen mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging en middelen die diarree, koorts, insectenbeten tegen gaan. Gebruik je medicatie op recept die je meeneemt op reis? Zorg dan dat je het recept ook meeneemt of schaf een medisch paspoort aan, zodat je dat altijd kunt tonen als daarom gevraagd wordt.

  Hoogte
  Voor een reis door hooggebergtes moet je er rekening mee houden dat je op een hoogte van meer dan 2500 meter verblijft, waardoor de kans op hoogteziekte bestaat. Belangrijk is om de eerste dagen goed te acclimatiseren zodat je lichaam aan de hoogte kan wennen. Daarbij is het heel belangrijk om voldoende te drinken. Er wordt aangeraden om 3 á 4 liter per dag te drinken. De belangrijkste symptomen van hoogteziekte zijn hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en geen eetlust. Heb je specifieke vragen hierover, raadpleeg een medische instantie zoals je huisarts of de GGD.

  In principe kan iedereen met een gemiddelde gezondheid en conditie een reis met Tiara Tours maken. Heb je specifieke medische wensen tijdens de reis en/of ben je slecht ter been, vraag dan de mogelijkheden voor de gewenste reis na bij onze reisspecialisten.


 • Reistijd
 • Wat is de beste tijd om met de Trans Mongolië Express te reizen?
  Gedurende het gehele jaar door is het mogelijk om over de Trans Siberische Spoorlijn te reizen van Moskou naar Beijing. De meest gunstige maanden qua klimaat, drukte en landschap zijn april/ mei tot en met september.

  De beste reistijd is natuurlijk wel gebonden aan je persoonlijke voorkeur. De één droomt ervan deze reis door winterwonderland te maken terwijl de ander de seizoensverandering vanuit de trein graag zou willen waarnemen, waar een ander weer wil genieten van het zonnetje tijdens de reis.

  Het belangrijkst is dan ook dat je je eigen voorkeur volgt voor een periode om de reis te maken.

  Beste reistijd Rusland
  In de steden St. Petersburg en Moskou kan het in de zomers aangenaam warm zijn zoals in Nederland. In de winters vrij koud.
  Siberië heeft een extreem landklimaat, met zeer strenge winters en warme zomers. Rusland, geen land dat zoveel verschil in temperatuur kent dan dit immense land dat zich uitstrekt over twee continenten: Azië en Europa. In de wintermaanden kunnen de temperaturen dalen naar min vijftig graden Celsius en in de zomermaanden kan het zomaar rond de veertig graden worden. Op jaarbasis zijn de temperatuursverschillen bijna honderd graden, een fenomeen dat je op weinig plekken ter wereld terugziet.

  In de zomer kan het behoorlijk warm worden in Siberië. In de treinen is vaak geen airco aanwezig, zorg dus voor luchtige kleding en zorg voor voldoende drinkwater.

  De winter past natuurlijk wel een beetje bij het beeld van Siberië, het is er koud en vroeg donker. Je ziet schilderachtige, witte landschappen en prachtig bevroren meren. Je reist voornamelijk met lokale bevolking, die even nieuwsgierig zijn naar jou als jij naar hen. Wees niet bang dat je het koud krijgt, de treinen worden zeer goed verwarmd. Ondanks de vrieskou en de sneeuw rijden de treinen nog op tijd ook! Extra voorbereiding is nodig, meerdere lagen kleding en thermo-ondergoed beschermen je buiten tegen de Siberische kou.

  Ben je niet zo van de hitte of kou dan zijn de maanden mei, juni en september zeer aangenaam om in te reizen. Overdag is het vaak zonnig en ‘s avonds kan het wel wat afkoelen. Dit is ook dé periode waarin je de seizoensveranderingen vanuit de trein kunt waarnemen.

  Beste reistijd Mongolië
  Mongolië is het gehele jaar te bezoeken. Van alle landen in Azië heeft Mongolië één van de meest extreme klimaten. Mongolië kent eigenlijk maar twee seizoenen: zomer en winter, waarbij het in de zomer +40 graden en in de winter -40 graden kan zjin! Na een extreem lange winter (één van de strengste ter wereld) is het slechts drie maanden zomer. Er is wel een soort van lente en herfst in aanloop naar de zomer en winter, maar die is veel korter dan hoe wij die in Nederland kennen.De beste reistijd is dan ook in het voor- of najaar (mei, juni of september). Mongolië heeft te maken met een mix van landklimaten, woestijnklimaten, een steppeklimaat in het oosten en een hooggebergteklimaat in de berggebieden zoals de Altaj. Er zijn gemiddeld 257 onbewolkte dagen per jaar, wat de slogan “land van de strakblauwe hemel” rechtvaardigt.

  Beste reistijd China
  China is het gehele jaar te bezoeken. Wat betreft weer en klimaat is China een land van contrasten. Terwijl het westen in de zomer gebukt kan gaan onder zware regenval kan er tegelijkertijd in het westen sprake zijn van langdurige droogte. Tevens wat betreft temperatuur kunnen er binnen China op het zelfde moment grote verschillen ontstaan. Verschillen van enkele tientallen graden zijn zowel in de winter als in de zomer mogelijk. Ook lokaal zijn de contrasten tussen de seizoenen soms zeer groot. Zo zorgt het woestijnklimaat in het noorden voor flinke kou in de wintermaanden terwijl het in de zomer gemakkelijk maar liefst 30 tot 40 graden boven nul wordt. De beste reistijd is het voor- of najaar.


 • Zakgeld op reis
 • De prijzen voor eten en drinken in de grote steden van Rusland zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Op het platteland in hartje Siberië is het tot soms 50% goedkoper.

  In Mongolië heb je niet veel zakgeld nodig. Het leven is er goedkoop, ook al ligt het prijsniveau in de hoofdstad Ulaanbaatar, zeker in de grotere hotels, hoger dan op andere plaatsen. De verlengingen van reizen in Mongolië zijn op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). De verdere uitgaven bestaan hier dan ook alleen uit het drinken, eventueel een souvenir en de maaltijden die niet inbegrepen zijn (zoals in Ulaanbaatar). Je kunt rekenen op een bedrag van ongeveer €15,- per persoon per dag.

  Voor China kun je qua eten en drinken een budget aanhouden van rond de €25,- per persoon per dag. Entreegelden zijn echter relatief prijzig en alcohol is vergelijkbaar met Nederlandse prijzen.


 • Feestdagen evenementen
 • Wanneer je op reis gaat raden we je aan van te voren de nationale feest- en herdenkingsdagen te checken die in jouw (gewenste) reisperiode vallen. Tijdens en rondom sommige feestdagen of vakantieperiodes wordt er natuurlijk veel georganiseerd, versierd of zijn er extra festivals. Helaas kan dat ook betekenen dat veel lokale mensen vrij zijn, waardoor het voor extra veel drukte kan zorgen bij belangrijke trekpleisters, musea, maar ook in hotels en in het verkeer. Bovendien zijn sommige restaurants, musea of winkels dan juist gesloten. Wij proberen altijd rekening te houden met lokale belangrijke dagen en vakanties, ook al is dat niet altijd mogelijk. We hebben hieronder alvast de belangrijkste dagen voor je op een rijtje gezet.


  Nationale feestdagen Rusland
  1-6-jan Nieuwjaarsvakantie
  7-jan Orthodoxe Kerstdag
  23-feb Defender of Fatherland Day
  24-feb Defender of Fatherland Holiday
  8-mrt International Women’s Day
  1-mei Spring and Labour Day
  8-mei Victory Day Holiday
  9-mei Victory Day
  3-jun Dag van Irkutsk
  12-jun Dag van Rusland
  9-10 september Mosskou dag
  4-6 nov National Unity Day vakantie

  Nationale feestdagen Mongolië
  1-jan New Year’s Day
  27-28 feb Lunar New Year
  1 maart Tsagaan Sar 
  8-mrt Women’s Day
  1-jun Children’s Day
  11-15 jul Naadam Holiday
  19-nov Djenghis Khan’s verjaardag
  26-nov National Freedom and Independence Day
  27-nov National Freedom and Independence Holiday
  29-dec Independence Day

  Nationale feestdagen China
  27-jan tot 2-feb Lente vakantie
  2-4 apr Qing Ming
  29 apr – 1 mei Dag van de arbeid
  28-30 mei Dragon Boat festival
  1-8 okt Oktober vakantie


 • Maaltijden
 • Hoe is het eten geregeld in de Trans Siberië / Mongolië Express?
  Aan eten geen gebrek! Er zijn vele manieren om jezelf te voorzien van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of snack onderweg. Neem in elk geval voldoende snacks, broodjes en water mee als je instapt.

  Kun je eten in de Trans Mongolië Express? Restauratiewagon
  Tijdens de hoogseizoensmaanden (mei tm september) is normaal gesproken in iedere lange afstandstrein een restauratierijtuig aanwezig. De decoratie verschilt per trein en varieert van een soort kantine uitstraling tot een echt authentiek sfeertje met houtsnijwerken en tierelantijntjes. Vaak zul je aan het eind van de middag/begin van de avond het restauratierijtuig opzoeken voor een warme maaltijd en een drankje. Daarbij is het redelijk makkelijk kiezen want meestal is de menukaart ook Engelstalig of staan er foto’s bij. De maaltijden zijn natuurlijk iets anders dan dat wij gewend zijn, maar zeker niet minder lekker. Voor circa € 10,- (omgerekend) kun je hier à la carte eten. Er zijn ook alcoholische dranken verkrijgbaar. Wijn is echter zeer prijzig.

  Kun je onderweg eten kopen?
  Er zijn meer manieren om kennis te maken met de lokale lekkernijen. Met een beetje geluk tref je de zogenaamde Baboesjka’s (moedertjes van Rusland) op de stations. Zij verkopen lokale specialiteiten, van gedroogde vis tot vers fruit. Daarnaast bevinden zich op de perrons, tijdens de tussenstops, vaak kiosken, waar ze onder andere frisdranken, chips, noodles, koekjes, fruit en soms ook lokale proeverijen verkopen.

  Tip: Wie van vis houdt moet zeker de gerookte vis die als Omul verkocht wordt te proberen; deze is te koop op de stations nabij het Baikalmeer.

  Ook is er in ieder rijtuig een Samovar (waterkoker) aanwezig. Je kunt zo zelf een kopje thee of koffie maken of een soepje of noodles bereiden. Vaak is er tegenover de waterkoker een punt waar je drinkwater kunt tappen.

  Het kan voorkomen dat het restauratierijtuig bezet wordt door groepen, die beweren het restauratierijtuig afgehuurd te hebben. Met wat overtuigingskracht, geduld en een glimlach kun je vaak toch een plaatsje bemachtigen. Een aanrader is om wat extra eten in te slaan, je zult namelijk merken dat je weleens wat lekkers toegeschoven kunt krijgen van een vrijgevige Russische, Mongoolse of Chinese reiziger. Het is dan leuk om iets terug te kunnen geven om zo wat van elkaars lekkernijen te proeven.


 • Meenemen
 • Wat moet je meenemen in de Trans Mongolië Express trein? Inpaklijst

  Ken je dat gevoel, dat je voor je backpack of koffer staat en niet weet wat je toch allemaal mee moet nemen? Wij hebben een aantal spullen op een rijtje gezet die zeker handig zijn om tijdens de reis met de Trans Siberië of Trans Mongolië Express bij je te hebben.

  Algemene tips Makkelijk zittende kleding, in het voor en najaar ook een dikke trui/jas en ‘laagjes kleding’. Houdt er rekening mee dat je veel zult wandelen/lopen, maar speciale bergschoenen zijn niet perse nodig. Wc-brildekjes en hygiënedoekjes. Handdoek(en), kussensloop, handwasmiddel, droogshampoo en extra toiletartikelen als verfrissingsdoekjes of zeepblaadjes. Reiskussentje Medische benodigdheden, zoals medicijnen, pleisters, ORS zoutoplossing, Norit, Paracetamol en DEET. Zaklamp, waxinelichtjes. Moneybelt, MP3-speler/Tablet/e-reader/leesboek en/of spelletjes ter vermaak. Powerbank (mobiele batterij om apparatuur aan op te laden zonder stopcontact). De Point-it telefoon app (allerlei handige tekeningen die in beeld uitleggen wat je bedoelt), eventuele woorden/taalboekjes en andere reisgids(en). Spulletjes om weg te geven of om aan medereizigers (lokale bevolking) te laten zien, zoals foto’s of ansichtkaarten van Nederland en bijvoorbeeld ballonnen/ bellenblaas/ kleurpotloden voor kinderen. Mocht je nog een plekje over hebben neem dan ‘oude’ kleding mee, die je na het dragen weg kunt geven.

  Tips voor in de trein
  In de meeste treinen is klimaatbeheersing, dit wil zeggen dat het nog wel eens fris kan zijn in de trein en een vest of truitje prettig kan zijn. In Rusland houdt men van warmte en kan het juist zo zijn dat het erg warm is in de trein. In de winter is het er in elk geval erg warm. Schoonmaakdoekjes om het raam van de coupé (aan de buitenkant) schoon te maken zodat je het beste uitzicht hebt. Oploskoffie, thee, soep en instant maaltijden voor gebruik van de samovar. Tussendoortjes/versnaperingen zoals crackers, koekjes, nootjes, liga’s (op de perrons kun je eventueel ook nog fruit, frisdrank, noodles e.d. kopen). Toiletpapier (niet altijd aanwezig in de trein). Handdoek(en), kussensloop, (wegwerp) washandjes, handwasmiddel, droogshampoo en extra toiletartikelen als verfrissingsdoekjes of zeepblaadjes. Oordopjes (indien je lastig in slaap denkt te komen van de geluiden van de trein). Drinkbeker (plastic) en een thermosbeker, bord, bestek, zakmes met flesopener (niet in handbagage). Verlengsnoer en/of verdeelstekker voor in je coupé of om in het gangpad in te kunnen pluggen.


 • Juiste verwachtingen
 • Reizen in verre landen
  “If you can’t change the situation, change how you feel about it.” Reizen in verre landen vraagt nog wel eens om wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het is van groot belang dat je met de juiste verwachtingen op reis gaat. Voorbereiding is hierin het halve werk. Verdiep je bijvoorbeeld in de cultuur, gewoontes en regelgeving van het land. Twijfel je over bepaalde zaken, kijk dan voordat je vertrekt op de Voorlichtingssite Rijksoverheid

  Een flexibele houding
  Het organiseren van bijzondere reizen is een vak apart, en soms komen ook wij voor verrassingen te staan. Het is mogelijk dat er een situatie voorvalt waardoor er noodzakelijke wijzigingen in het oorspronkelijk reisplan dienen te worden aangebracht. Dat is niet alleen afhankelijk van mensen, maar ook van lokale omstandigheden, feestdagen of weersomstandigheden. Ook kunnen er ter plaatse bepaalde onvoorziene gebeurtenissen voordoen, zoals het plotseling uitvallen van treinen of musea die om onverklaarbare redenen gesloten zijn. Het kan zijn dat de elektriciteit niet werkt of dat er geen warm water is. Van de organisatoren en gidsen wordt veel improvisatietalent gevraagd. We rekenen op enige flexibiliteit van jouw kant, mocht er onverwachts iets anders lopen dan gepland. Wij doen er natuurlijk alles aan om de reis zoveel mogelijk volgens schema te laten verlopen.

  Hoe individueel is Individueel Reizen?
  Op deze site tref je veel reizen aan op individuele basis. Het is helaas niet mogelijk om ervoor te zorgen dat reizigers elkaar niet tegenkomen gedurende de reis. De kans is aanwezig dat je in de trein, in de hotels en tijdens de transfers meer Tiara Tours reizigers ontmoet. De aangeboden transfers, verlengingen en excursies zijn op basis van het join-in principe. Dit betekent dat wanneer er meer personen op die datum reizen ze hierbij aansluiten. Natuurlijk is dit zeker niet altijd het geval, daar iedereen op een individuele reis zelf de gewenste route samenstelt. Mocht je de transfer, verlenging of excursie liever op privé basis reserveren, dat kan! vraag naar de mogelijkheden. Fijne reis!


 • Geldzaken
 • Geld in Rusland
  De munteenheid van Rusland is de Roebel. Je kunt in Moskou eenvoudig pinnen bij ATM automaten bij banken en in veel hotels. In Siberië zal het even zoeken zijn naar een pinautomaat (vraag je lokale gids) en is het verstandig ook euro’s in kleine coupures op zak te hebben. De Roebel mag officieel niet uit- of ingevoerd worden. Eventueel overgehouden roebels kunnen als je doorreist naar Mongolië in Ulaanbaatar omgewisseld worden voor de Tugrik. Wissel echter nooit geld om in de trein of op straat omdat er nogal wat trucs worden toegepast en er vals geld in omloop is.

  Geld in Mongolië
  De munteenheid van Mongolië is de Tugrik. Pinnen (ATM) is in Ulaanbaatar op vele plaatsen mogelijk. Buiten de stad is het aantal pinautomaten zeer gering. Wij adviseren dan ook dat je contant geld opneemt voordat je de stad verlaat. Zorg voor vertrek dat je bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa. Het is mogelijk om met je creditcard (Mastercard of VISA) in de pinautomaten geld op te nemen. Je kunt Mongoolse Tugrik alleen opnemen als je in Mongolië bent. Deze valuta is dus niet op te nemen of te wisselen via een bank voor je vertrekt. Dit geldt ook voor het vertrek uit Mongolië, heb je dus nog geld over aan het einde van je reis, zorg dan dat je dit omwisselt voor bijvoorbeeld Euro’s of Dollars voordat je Mongolië verlaat. Tijdens je verblijf in Mongolië heb je echter niet veel geld nodig omdat het verblijf veelal op basis van volpension is (m.u.v. Ulaanbaatar). Let op, er zijn geldwisselaars actief, meestal in de buurt van markten of op het station; alhoewel de koers vaak gunstig lijkt raden wij sterk af om ‘op straat’ geld te wisselen.

  Geld in China
  De munteenheid van China is de Yuan (ook wel Renminbi genoemd). In China kun je in alle steden pinnen (ATM). In China wordt de creditcard (Visa en Mastercard) bijna overal geaccepteerd.’

  In de trein
  In de trein en op de perrons in Rusland dien je met roebels te betalen (geen grotere biljetten dan RBL. 500 gebruiken). Op het traject Ulaanbaatar – Beijing kun je met kleine coupures euro’s (briefjes van 5 of 10 euro) en dollars betalen of je overgebleven Tugrik opmaken.
  Het indicatiebedrag voor de gehele treinreis ligt tussen de € 125,- en de € 175,- p.p. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van wat je zelf al meeneemt en koopt onderweg en hoe vaak je in het restauratierijtuig gaat eten. Hier kost een maaltijd, soep, salade en hoofdgerecht circa € 15,- p.p.

  Let op, vergeet niet je bankpas te activeren voor ‘wereld’.


 • Elektriciteit
 • Zowel in Rusland, Mongolië als China is de netspanning 220 Volt en gebruikt men dezelfde stopcontacten als in Nederland. Let op: soms zijn deze niet geaard.

  In de trein
  Hier bevinden zich stopcontacten bij het toilet en in het gangpad van het rijtuig. Steeds vaker komt het voor dat je een stopcontact hebt in de coupé.De standaard netspanning is 45V, maar de provodnik kan het stopcontact omzetten naar 220V. Soms bevinden zich in de rijtuigen ook al stopcontacten met 220V (dit staat erbij aangegeven).

  Tijdens het verblijf in de gerkampen in Mongolië bevinden zich vaak stopcontacten in het restaurant of toiletgebouw en met een beetje geluk een stopcontact in de eigen ger. Het is aan te raden om een splitter mee te nemen. Op deze manier kun je meerdere apparaten aansluiten op één stopcontact. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de stroom geregeld voor een korte periode uit kan vallen. Een zaklamp kan daarom handig zijn. Daarnaast is een powerbank (mobiel stopcontact) ook een optie om mee te nemen op reis. Je hebt dan waar je ook bent de beschikking over een stroombron. In China is in de hotelkamers altijd een westers stopcontact aanwezig.


Wat onze klanten over ons zeggen:

 • “Trans Mongolië Express met veel tussenstops. Soms zelfs meer service dan geboekt..” - Christien - Leerbroek
 • “Louter positieve ervaringen gehad tijdens mijn rondreis Mongolië met Tiara Tours.” - Joep - Heerhugowaard
 • “Trans Siberië Express en Japan. Perfect geregeld, enorm veel expertise bij Tiara!” - Conny - Soest
 • “Complimenten voor de organisatie van de Trans Siberië Express! Alles top verzorgd.” - Marijke - Doetinchem

Even voorstellen:

dé Transsiberië Express en Rondreizen Azië Reisspecialist

Waanzinnige op maat treinreizen per Trans Siberië Express, Trans Mongolië Express door Rusland, Mongolië & China of de legendarische Zijderoute

Unieke op maat individuele rondreizen, groepsreizen en single groepsreizen naar Rusland, Mongolië, China, Tibet, Nepal, Oezbekistan, Kirgizië en Georgië of Azerbeidzjan maar ook India .

Als ervaringsdeskundige helpen wij je bij het samenstellen van je droomreis!

 • Avontuurlijke individuele, groeps- , familie- en singlereizen voor ieder budget
 • Al 24 jaar dé betrouwbare specialist in droomreizen
 • Reisspecialisten met diepgaande kennis en uitgebreide reiservaring
 • 24 uur per dag support tijdens je reis
 • Durf te dromen. Ontdek het. Beleef jouw nieuwe herinneringen!