Groepsreis Oriënt Express

Nederland - Wenen - Bratislava - Boedapest - Boekarest - Sofia - Istanbul - Nederland

Voor een exacte prijsopgave bel +31 – (0)76 – 5652879 of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Met een perfecte combi van moderne internationale en ouderwetse Oost-Europese treinen reis je over de oude route van de Oriënt Express. Op de meeste trajecten reis je overdag, zodat je met volle teugen van het afwisselende landschap kunt genieten. Achtereenvolgens worden er zeer verschillende, maar allemaal zeer bijzondere steden bezocht in een intrigerend stuk Europa. De reis eindigt in het machtige Istanbul. Een subtiele mix van Europese en Aziatische invloeden maken dit een stad om verliefd op te worden. Deze reis biedt je een ontspannen tocht door Centraal-Europa en de Balkan.
Zoek je de luxe variant, de Venice-Simplon Oriënt Express, kijk dan hier.

Vragen?
Dit is Kim
Reisspecialist

Reizen is persoonlijk.
Jouw reisdroom dus ook.
Wij helpen reizigers al sinds 1996 om te ontdekken. Hoe? Vertel ons je dromen. Wij doen de rest!

vraag stellen
Waarom Tiara Tours?
 • Specialist sinds 1996
 • Persoonlijk reisadvies
 • Bewust & verantwoord reizen
 • Maatwerk | Individueel | Groepen
 • 24/7 Support tijdens je reis
Boeken met extra zekerheden
 • Reizen naar veilige bestemmingen
 • Speciale corona garantie
 • Flexibele voorwaarden
 • 24/7 support op reis
meer lezen
 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  Vanuit Nederland vertrek je gemakkelijk en comfortabel per hogesnelheidstrein naar Duitsland waar je overstapt op de trein naar Wenen. Terwijl je plaats neemt op jouw gereserveerde, ruime zitplaats zie je de prachtige landschappen aan je voorbij gaan.

  In de trein is een bistro wagon aanwezig voor een kopje koffie/thee en wat lekkers te eten.

  In de avond kom je aan in Wenen en wandel je naar het hotel dat gelegen is naast het station.

  Overnachting in een hotel.

 • Dag 2

  Verblijf in Wenen.

  Wie Wenen hoort denkt vaak aan Sissi, Mozart en klassieke kerstmarkten. Daarnaast is deze bruisende stad verrassend modern. Je vindt hier tal van leuke barretjes, culinaire hotspots en creatieve winkels.

  Ontdek de bezienswaardigheden samen met de gids. Tijdens deze excursie zie je onder ander de imposante gebouwen van het Kunsthistorisch museum, het Parlement en het Museums Quartier. De Hofburg is het hart van Wenen. Meer dan 700 jaar was het keizerlijke hof gevestigd in dit complex. De tour eindigt bij het Baroque Belvedere paleis waar je de dag kunt afsluiten met een wandeling door de tuin.

  Overnachting in een hotel.

 • Dag 3

  In de ochtend transfer naar het station voor vertrek van de Twin City Liner Ferry naar Bratislava.

  Deze tocht over de Donau is niet alleen een prettige manier van reizen maar zorgt ook voor prachtige uitzichten. Zitplaatsen worden vooraf gereserveerd zodat je rustig kunt genieten en je klaar kunt maken voor de volgende bestemming.

  Bij aankomst in Bratislava wandel je wederom naar het hotel dat tegenover de haven gelegen is.

  Bratislava heeft zich in slechts een paar jaar tijd ontwikkeld van een wat grauwe communistische satellietstad tot een kleurrijke, bruisende en vooral relaxte hoofdstad. Omringd door bossen, groen en water. Met hippe stranden langs de Donau, een pastelkleurige oude stad en genoeg leuke plekken om uit te rusten.

  Het historische centrum van Bratislava is niet heel groot, maar nog wel bijna helemaal in tact. Heerlijk om hier rond te dwalen. De mooiste en bekendste bezienswaardigheden en musea van Bratislava liggen in dit deel van de stad of op loopafstand ervan.

  Overnachting in een hotel.

 • Dag 4

  In de ochtend transfer naar het station voor vertrek van de trein naar Boedapest.

  Tijdens deze treinreis neem je wederom plaats op een vooraf gereserveerde zitplaats. Gedurende 2,5 uur passeer je groene landschappen, kleine dorpjes en steek je zonder problemen de grens over.

  Bij aankomst in Boedapest transfer naar het hotel.

  Overnachting in een hotel.

  Treinreizen Europa Tiara Tours
 • Dag 5

  Verblijf in Boedapest.

  In deze populaire oost Europese stad doorsnijdt de Donau de twee steden Boeda en Pest. Boeda kenmerkt zich door het nette, heuvelachtige gebied met vele historische bouwwerken waaronder het bekende Burchtpaleis. In deze oude woning van de Hongaarse koningen is tegenwoordig een kunstgallerie gevestigd.
  In Pest vind je het uitgebreide stadscentrum vol leuke barretjes, beroemde badhuizen en culturele bezienswaardigheden. Maak ook zeker een wandel- of fietstochtje door de tegenwoordig hippe joodse wijk.

  De gids neemt je mee om je de hoogtepunten van de stad te laten zien. Bezoek onder andere de kettingbrug die de 2 delen, Boeda en Pest, van de stad met elkaar verbindt, de St. Stephen Basiliek en Andrássy boulevard. Het parlementsgebouw is door het imposante ontwerp al een museum op zich. Je bezoekt het parlement ook van binnen!
  Klim via de Gellértberg naar boven voor een mooi uitzicht over de stad.

  Overnachting in een hotel.

  Markthal Boedapest downtown Tiara Tours
 • Dag 6

  Verblijf in Boedapest.

  In de middag of vroege avond transfer naar het station voor vertrek van de nachttrein naar Boekarest.

  Je neemt plaats in een comfortabele 4- of 2-persoonsslaapcoupé.

  Terwijl je slaapt reist de trein verder om de volgende ochtend aan te komen in Boekarest.

  Coupe Treinreizen Europa Tiara Tours
 • Dag 7

  Aankomst in Boekarest. Transfer naar het hotel.

  Boekarest is een stad vol groen waar je ook enkele van de beste musea van het land kan bezoeken. De turbulente periode van de Ceauşescu’s in de jaren tachtig heeft zijn sporen nagelaten, maar als je voorbij het beton en de rumoer kijkt, zal je een levendige stad ontdekken.

  Door de brede lanen, weidse pleinen en elegante hoogbouw heeft de stad flair. Eeuwenlang was Lipscani het levendige handelscentrum van Boekarest, maar dat veranderde toen de stad na de Tweede Wereldoorlog werd overgenomen door de communisten. De wijk raakte in verval en tot de jaren negentig bleef het een verwaarloosd stadsdeel. Dat is inmiddels veranderd en deze wijk is nu één van de leukste bezienswaardigheden van Boekarest. Een hotspot voor bourgondiërs met vele bars, restaurants en uitgaansgelegenheden in het oude hart van de stad.

  Tijdens deze excursie dag maak je kennis met Revolution square. Op deze plek vond in 1989 de revolutie plaats dat een einde maakte aan het communistische systeem. Je vervolgt de route naar het parlementsgebouw, wat vaak gezien wordt als het kenmerk van de stad. Een leuk weetje is dat dit gebouw het op één na grootste gebouw ter wereld is. Alleen het Pentagon in Washington, V.S. is groter. Je bezoekt het parlement ook van binnen alvorens je door het oude centrum van de stad wandelt breng je nog een bezoek aan het village museum. In dit openluchtmuseum kom je meer te weten over het vroegere, plattelandsleven in Boekarest en Roemenië.

  Overnachting in een hotel.

  Binnentuin Boekarest
 • Dag 8

  Transfer naar het station voor vertrek van de trein naar Sofia.

  Dit traject leg je af met de lokale, hogesnelheidstrein. Je neemt plaats op de comfortabele stoelen en laat je door het indrukwekkende berglandschap vervoeren.

  In de avond kom je aan in Sofia. Transfer naar het hotel.

  Overnachting in een hotel.

  Sofia Nevsky kathedraal
 • Dag 9

  Verblijf Sofia.

  Tijdens een verkenningstocht door Sofia zal je versteld staan van de levendigheid. Vooral bij mooi weer verwelkomen de openbare tuinen, aantrekkelijke parken en terrasjes je met open armen en een stralende lach.

  De hoofdstad van Bulgarije wordt ook wel ‘het Hart van de Balkan’ genoemd en herbergt vele erfenissen uit het verleden. Imposante kerken, interessante musea, eeuwenoude badhuizen en overblijfselen van de het communistische tijdperken nemen je mee het verleden in.

  Er is een perfecte harmonie tussen het compacte centrum en het moderne en drukke leven van een hoofdstad. Bovendien is het één van de goedkoopste steden van Europa.

  Ontdek deze stad en bekijk alle hoogtepunten met eigen ogen. Terwijl de gids vertelt over de geschiedenis en het dagelijkse leven bezoek je onder andere het parlementsplein, de imposante St. Alexander Nevski Kathedraal, de oudste kerk van de hoofdstad de St Sofia Kerk, het Nationale Theater en het Nationaal Archeologisch Museum.

  In de avond transfer naar het station voor vertrek van de nachttrein naar Istanbul.

  Je verblijft wederom in een 4- of 2-persoonsslaapcoupé.

  Markthal Sofia
 • Dag 10

  Aankomst in Istanbul in de vroege ochtend, transfer naar het hotel.

  Deze prachtige oude stad zit bomvol historie en cultuur, en heeft genoeg te bieden om je hier weken te vermaken. Met zijn geschiedenis als de hoofdstad van maar liefst vier historische rijken, biedt Istanbul een prachtig kijkje in de verschillende culturen die dit met zich mee heeft gebracht.

  Daarnaast is Istanbul een samensmelting van twee continenten, en daarmee ook de stad van vele verschillende nationaliteiten die hier samenleven. Dit zie je overal in de stad terug, en kun je ook proeven bij een van de vele restaurants en ontmoetingsplekken.

  Overnachting in een hotel.

  Istanbul Aya Sofia Moskee
 • Dag 11

  Verblijf in Istanbul.

  Vandaag geniet je van een kookles en bereidt de heerlijkste Ottomaanse gerechten. Onze chef-kok, Necati Yilmaz, (die een expert is in de Ottomaanse Paleis keuken) kookt samen met jou 3 gerechten van de Sultan’s table. Gerechten zijn altijd anders en altijd lekker. Na de kookles krijg je de kans om zelf van de heerlijke gerechten te genieten op ons prachtige terras met een adembenemend uitzicht over heel Istanbul. Na deze leuke ervaring bezoek je het Hippodrom, eeuwenlang was dit het centrum van het openbare leven van de stad. De gids zal je met de verhalen meenemen op reis door de oude tijd. Je zult je ogen uitkijken bij een bezoek aan de ‘blauwe moskee’. Dit is zeker één van de mooiste moskeeën van Istanboel en misschien zelfs wel van de wereld, sinds Soliman de Grote in de zeventiende eeuw opdroeg dit te bouwen en daarmee de Hagia Sophia in schoonheid en omvang te overtreffen. Een bezoek aan het Hagia Sophia kan echter niet achterblijven. Ook het topkapi-paleis zal een indruk op je achterlaten dit paleis staat symbool voor de macht dat eeuwenlang werd gebruikt door de Ottomaanse sultans.

  In de middag bezoek je de Basilica Cisterne welke werd gebouwd om de stad Istanboel van water te voorzien. Dan is het tijd voor een bezoek aan de Grand Bazaar, die al bestaat sinds het Byzantijnse tijdperk. Het werd gebouwd om het economische leven van de stad te verrijken. Welkom op één van de grootste overdekte markten ter wereld. De bazaar is bekend voor zijn winkels voor sieraden, aardewerk, specerijgewassen en tapijten. Met de gids aan je zij zal je in ieder geval niet verdwalen in het immense labyrint van straatjes met vele winkels en kraampjes.

  Overnachting in een hotel.

  Istanboel
 • Dag 12

  In de middag transfer naar de luchthaven.

  Rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam of Brussel.

Data & Prijzen

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Mail of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Landarrangement:
  • 10 juni 2023 (reeds 2 personen geboekt) € 2.499,- p.p.*
  • 2 september 2023 (reeds 2 personen geboekt) € 2.499,- p.p.*
  • *Minimaal 2 deelnemers in gedeelde kamers. Bij 10 deelnemers reist er een ervaren Nederlandssprekende reisleider mee, bij minder dan 10 deelnemers worden er lokale Engelssprekende gidsen ingezet. Maximaal 16 deelnemers.
 • Inclusief:
  • Alle transfers conform dagprogramma
  • Overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v. logies & ontbijt (met uitzondering van trein)
  • Treinticket Nederland of België - Wenen incl. zitplaatsreservering in de 2e klas
  • Excursie Wenen
  • Boottocht Wenen-Bratislava incl. zitplaatsreservering in de 2e klas
  • Treinticket Bratislava - Boedapest incl. zitplaatsreservering in de 2e klas
  • Excursie Boedapest
  • Treinticket Boedapest - Boekarest incl. plaatsreservering verblijf in een 4-persoonscoupé o.b.v. logies
  • Treinticket Boekarest - Sofia incl. zitplaatsreservering in de 2e klas
  • Excursie Sofia
  • Treinticket Sofia - Istanbul incl. plaatsreservering verblijf in een 4-persoonscoupé o.b.v. logies
  • Kookles en excursie Istanbul
  • Rechtstreekse KLM vlucht of Turkish Airlines vlucht Istanbul - Amsterdam of Istanbul - Brussel inclusief ruimbagage *
  • 24/7 support in geval van nood
  • * Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat je bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar is. Tiara Tours zal de reis dan in een andere klasse dienen in te boeken tegen een toeslag; uiteraard met jouw toestemming.
 • Exclusief:
  • Overige maaltijden
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Bijkomende kosten:
  • Reserveringskosten € 30,- per boeking
  • SGR bijdrage € 5,- p.p.
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • 2-persoonsgebruik treincoupés:
  • Toeslag 2-persoonscoupé nachttraject: Budapest - Bukarest & Sofia - Istanbul € 119,- p.p.
 • Reis je alleen?
  • 1-persoonskamertoeslag (hotelkamers, trein is op indeling) € 579,-
  • Het is tevens mogelijk om de reis op indeling te reserveren. Je deelt dan de kamers in de hotels en treincoupés met een medereiziger. In dit geval is deze toeslag niet van toepassing.

Verlengingen

 • Verlengingen Turkije
 • Cappadocia Tiara Tours

  Cappadocië / Kappadocië

  Een geweldige manier om jouw Oriënt Express reis te eindigen! Maak kennis met het sprookjes achtige landschap van Cappadocië, dat in het Perzisch "land van mooie paarden" heet. Je kunt hier heerlijk ontspannen of deelnemen aan avontuurlijke excursies. Natuurlijk mag een ballonvaart tijdens zonsopkomst ook niet ontbreken tijdens deze reis. ...

  Lees meer

Verblijf

Hieronder vind je een overzicht van de door ons geselecteerde accommodatie(s) voor jouw reis. Wij hebben met zorg een aantrekkelijke selectie gemaakt om in te verblijven gedurende de nachten die je niet in de trein slaapt. Onze vaste rondreizen worden aangeboden met authentieke accommodaties. Een upgrade naar 4* comfortklasse is mogelijk.

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Mail of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Hotel in Wenen
  Middenklasse hotel Wenen

  Een nieuw, modern hotel dat van alle gemakken is voorzien. De fijne kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, en in het gehele hotel kun je gebruik maken van gratis Wifi. In het hotel is een restaurant en een bar aanwezig, evenals een 24-uursreceptie. Ook kun je hier gratis gebruik maken van verschillende wellnessfaciliteiten zoals een fitnessruimte en sauna.

 • Hotel in Bratislava
  Middenklasse hotel Bratislava

  Dit is je perfecte verblijf tijdens een bezoek aan Bratislava. Gelegen in het hart van het historische stadscentrum zit je op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden zoals onder andere het kasteel van Bratislava. De comfortabele kamers beschikken over moderne voorzieningen zoals gratis Wifi, breedbandinternet en individuele klimaatbeheersing. Het hotel beschikt daarnaast over een bar en verschillende wellnessfaciliteiten.

 • Hotel in Boedapest
  comfortklasse hotel budapest 1

  Het hotel ligt op slechts een paar minuten van alle grote winkel- en zakencentra en het historische centrum met alle toeristische attracties die een bezoek waard zijn. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, telefoon, internettoegang, automatisch weksysteem, koelkast, radio, kleurentelevisie en satelliettelevisieprogramma's. Het hotel beschikt over een wasservice en roomservice. Er is een restaurant en bar aanwezig.

 • Hotel in Boekarest
  Middenklasse hotel Boekarest

  Dit hotel ligt in één van de meest pittoreske wijken van Boekarest, op slechts 100 meter afstand van de oude binnenstad. Het smaakvol ingerichte hotel beschikt over ruime kamers met airconditioning, kabel-tv en een minibar. In het hotel is een 24-uursreceptie aanwezig en kun je gratis gebruik maken van Wifi. Ook is er een strijkservice en stomerij aanwezig.

 • Hotel in Sofia
  Hotel Sofia copy

  Centraal gelegen aan de beroemde voetgangersboulevard Vitosha, waar vele trendy koffiebars, restaurants, winkels en boetieks te vinden zijn. De belangrijkste bezienswaardigheden van Sofia kun je makkelijk te voet bereiken vanaf deze locatie. Het hotel beschikt over ruime, comfortabele kamers met airconditioning, een tv met Netflix en gratis koffie- en theefaciliteiten. In het hotel is onder andere een restaurant, bar, wasserij en stomerij aanwezig.

 • Hotel in Istanbul
  Middenklasse hotel Istanbul 2

  Dit 4* hotel is gelegen in de wijk Sultanahmet op loopafstand van het Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. Ook het openbaarvervoer is op korte loopafstand te bereiken. Het hotel beschikt over een Haman, sauna en stoombad. De kamer zijn ruim opgezet en beschikken over een minibar, waterkoker, airco gratis WIFI en een eigenbadkamer met bad of douche.

Praktische Info

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Mail of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Beste reistijd
 • Alle landen waar de Oriënt Express doorheen gaat zijn het gehele jaar te bezoeken. De periode april t/m september zijn in de regel de beste maanden qua weer, ook al kan de winterliefhebber ook zijn of haar hart ophalen in het koude seizoen.

  In Hongarije, Bulgarije, Roemenië en Turkije kunnen de zomers warm en droog zijn waardoor je daar in juli en augustus rekening mee moet houden. Natuurlijk zijn Oostenrijk en Slowakije bij velen bekend als winter(sport) bestemming, maar in de zomer zijn zowel de steden als de binnenlanden ook zeker een bezoek waard. In deze tijd kun je o.a. genieten van prachtige wandelingen door de groene berglandschappen.

  De beste reistijd is uiteraard gebonden aan je persoonlijke voorkeur. Laat je dus even voorlichten door je reisadviseur.


 • Geldzaken
 • Oostenrijk en Slowakije
  Hier betaalt men met de EURO. Je vindt er genoeg pinautomaten. Natuurlijk zijn deze in grote steden meer aanwezig dan in de dorpjes op het platteland. Vaak betaal je in taxi’s en bij kleine eetgelegenheden nog wel met contant geld.

  Hongarije
  In Hongarije betaal je met de Florint. In Boedapest zijn voldoende pinautomaten te vinden dus je hoeft niet van te voren geld te wisselen.
  Op veel plekken kun je ook contant betalen.

  Roemenië
  De munteenheid in Roemenië is de leu (RON). In het hele land vind je pinautomaten. Pinpassen, zowel bankpassen als creditcards, worden vrijwel overal geaccepteerd. Je kunt geld wisselen op luchthavens, bij banken, wisselkantoren en in veel hotels. De wisselkoersen bij banken zijn het gunstigst. Het is niet noodzakelijk om voor vertrek in Nederland al geld te wisselen. Wanneer je aan het einde van de reis leu over hebt, moet je deze in Roemenië terug wisselen omdat de meeste Nederlandse banken de leu niet accepteren.

  Bulgarije
  In Bulgarije betaalt men met de Lev (BGN). Pinpassen, zowel bankpassen als creditcards, worden in de steden bij grote hotels, autoverhuurbedrijven, grote tankstations en in sommige winkels en restaurants geaccepteerd. Echter zul je op veel plekken alleen maar met contant geld kunnen betalen. Zorg er dus voor dat je voldoende contant geld op zak hebt, dat je prima op locatie kunt pinnen of wisselen.

  Turkije
  In Turkije betaal je met de Turkse lira. Er zijn in de steden ruim voldoende geldautomaten (ATM). Betaalpassen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd, ook al zul je op een bazaar of markt cash moeten afrekenen.

  Geld wisselen
  Banken, postkantoren en wisselkantoren wisselen vaak geld. Hotels wisselen doorgaans tegen een ongunstiger koers dan banken.

  Prijsniveau
  Prijzen liggen in Oostenrijk nagenoeg gelijk als bij ons in België of Nederland. De prijzen in Slowakije liggen iets lager dan bij ons.
  Het gemiddelde prijsniveau in Bulgarije en Roemenië is een stuk lager dan in Nederland. Je hebt in Bulgarije een eenvoudige maaltijd vanaf €6,-. Een kopje koffie kost ongeveer €0,80 en een biertje €1,50. In Roemenië kost een kopje koffie ongeveer €1,20 en een biertje €1,-
  De prijzen in Turkije liggen beduidend dan in Nederland. Houd rekening met enkele tientjes per persoon per dag.

  Fooien
  Het geven van fooien is niet verplicht, maar wordt zeker zeer gewaardeerd.
  Je kunt dit bedrag naar eigen tevredenheid bepalen. Doorgaans wordt er ongeveer 5-10% fooi in restaurants aangeraden. Vaak is al een een fooi voor bedienend personeel inbegrepen.
  In een taxi rond je het bedrag vaak naar boven af. Het is in Slowakije niet gebruikelijk om fooi te geven aan taxichauffeurs.
  Boek je een excursie, dan wordt het gewaardeerd als je jouw chauffeur/gids naar tevredenheid een fooi geeft.


 • Tijdsverschillen
 • Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Oostenrijk of Slowakije.
  In Bulgarije, Hongarije en Roemenië is het 1 uur later dan in Nederland, zowel in zomer- als wintertijd.
  In de wintertijd is er twee uur tijdsverschil met Turkije. In de zomertijd is er een uur tijdsverschil.


 • Elektriciteit
 • In alle landen is de netspanning 230 Volt en gebruikt men dezelfde stopcontacten als in Nederland en België.


 • Telefonie & internet
 • Het bereik van je mobiele telefoon, zeker in de grote steden, is goed. Het gebruik van internet is mogelijk door de toegang tot gratis Wifi in de meeste hotels, ook beschikken steeds meer restaurants over Wifi en anders kun je altijd terecht in één van de vele internetcafés. De snelheid en de betrouwbaarheid van de verbinding van gratis wifi kan behoorlijk verschillen. Er is een 4G-netwerk. Het noodnummer is, net als bij ons, overal 112.


 • Gezondheid, verzekeringen & vaccinaties
 • Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vinden het raadzaam om passend en persoonlijk medisch advies in te winnen zodat jouw situatie goed is afgestemd op je reisbestemming.

  Vaccinaties
  Neem contact op met je huisarts of een onafhankelijke instantie zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen advies op maat geven. Voor informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met de plaatselijke GGD of via www.ggdreisvaccinaties.nl
  Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.

  Reisverzekering
  Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Zonder reisverzekering kun je op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan (bijvoorbeeld in medische noodgevallen of bij diestal). Check je reisverzekering voor je op reis gaat. Belangrijk is dat deze het dekkingsgebied: wereld heeft. Tiara Tours biedt je in samenwerking met Allianz Global Assistance de mogelijkheid om direct bij je boeking je reisverzekering en/ of annuleringsverzekering in orde te maken.

  Medicijnen
  Het is raadzaam om tijdens de reis een aantal medicijnen mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging en middelen die diarree, koorts, insectenbeten tegen gaan. Gebruik je medicatie op recept die je meeneemt op reis? Zorg dan dat je het recept ook meeneemt of schaf een medisch paspoort aan, zodat je dat altijd kunt tonen als daarom gevraagd wordt.

  In principe kan iedereen met een gemiddelde gezondheid en conditie een reis met Tiara Tours maken. Heb je specifieke medische wensen tijdens de reis en/of ben je slecht ter been, vraag dan de mogelijkheden voor de gewenste reis na bij onze reisspecialisten.


 • Reisdocumenten & Visa
 • Voor een reis met de Oriënt Express heb je een geldig paspoort of ID kaart nodig. Na thuiskomst van je reis dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Er is geen visum vereist voor deze landen. Vraag altijd naar de actuele richtlijnen.