Oriënt Express

De legendarische Oriënt Express treinreis, een juweel van een treinreis naar Istanbul. Kies jouw route én luxeniveau en doorkruis Europa op een unieke manier. Duurzaam per trein, via historische hoofdsteden en met de fraaiste uitzichten die ons continent te bieden heeft. Kies uit verschillende varianten: de betaalbare Oriënt Express en de superluxe Venice Simplon Orient Express. Kijk snel!

Veel gestelde vragen Oriënt Express

Hoe duur is de Oriënt Express treinreis? Een veel gestelde vraag. De 12-daagse reis zoals nu gepubliceerd kost € 1.899,- p.p. met vertrek vanuit Nederland, inclusief terugvlucht vanuit Istanbul met KLM. Bijkomende kosten zijn € 30,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en € 5,- SGR bijdrage p.p. De Simplon variant kost, afhankelijk van welke klasse je reist, voor 1 nacht (!) al snel € 3.000,- p.p.

Onze variant met de Oriënt Express vertrekt vanuit Nederland en maakt een stop met verblijf in de volgende steden: Wenen, Bratislava, Boedapest, Boekarest, Sofia, Istanboel. Het is mogelijk om deze reis naar wens aan te passen. De Venice Simplon Oriënt Express, de zeer luxe variant, reist tussen Parijs en Istanboel, met stops in Boedapest, Roemenië en eindpunt Istanboel..

De Oriënt Express reizen zijn geschikt voor nagenoeg iedereen, van jong tot oud. Reis je met kinderen? Vanaf 1 jaar kunnen kinderen prima meereizen, aangezien je een eigen coupé kunt reserveren in de trein. Verder is een enigszins flexibele en avontuurlijke instelling voor alle verre reizen belangrijk. Het zijn zeer diverse reizen die wij in de meeste gevallen helemaal naar wens kunnen samenstellen. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf de zwaarte van deze reis zelf te bepalen. Ben je minder goed ter been of heb je een andere beperking die reizen kan beïnvloeden? Dan kun je vaak ook gewoon onze treinreizen genieten.

Wij verzorgen tijdens je reis graag de meest indrukwekkende dagtrips/excursies voor je. Deze kunnen wij in elke stad/plaats langs de route voor je regelen. Advies nodig? Neem contact op met een van onze specialisten.

In de treinen zijn meestal twee wc's met wastafel beschikbaar per rijtuig/wagon. Deze deel je dus met de andere reizigers in dat rijtuig. Wil je een eigen wc en wastafel en/of douche in je coupé? Bekijk dan de luxe treinreis Venice Simplon Oriënt Express.

Als je besluit om de reis alleen te ondernemen, dan kun je deze naar wens laten samenstellen. Aansluiten bij een groepsreis met de Oriënt Express is ook een mogelijkheid. Zo heb je toch een groep om je heen, plus een reisbegeleider (Nederlandse reisleider vanaf 10 personen) die de gehele reis meereist. Als je de reis wilt boeken, hou dan rekening met een 1-persoonstoeslag die wordt gerekend voor bijvoorbeeld de accommodatie (hotels tijdens tussenstops) en de transfers. Soms kunnen we meerdere alleenreizende Tiara reizigers op bepaalde onderdelen van hun reis samen plaatsen indien gewenst.

Jouw reis met de Oriënt Express kun je zo uitgebreid maken als je zelf wenst. Er wordt een combinatie gemaakt van het reizen overdag, op zitplaatsen en 's nachts in slaapcoupés. Op de route tussen Nederland of België tot aan Istanboel slaap je twee keer één nacht in de trein.

Het is aan te raden om een backpack of een koffer op wieltjes mee te nemen tijdens de reis. De bagage moet vaak boven je macht in de bagageruimte van de trein worden getild. Een backpack of zachte koffer is gemakkelijk op te bergen. Tevens is dit handzamer met het in en uit de trein tillen dan een harde koffer. Naast je grote bagage adviseren we om een rugzakje/daypack mee te nemen voor je handbagage, spullen die je snel wilt kunnen pakken of meenemen naar buiten/restauratiewagon of excursies.

Dat kan. Wij hebben gezorgd voor een wat ons betreft goed uitgebalanceerde route, maar we kunnen ons voorstellen dat je eventueel in sommige steden wat langer wil verblijven, of wellicht zelfs steden wilt overslaan omdat je er eerder bent geweest.

Wij verzorgen altijd ook transfers (van en naar luchthavens/stations/hotels) voor onze reizigers. Tenzij je dat natuurlijk niet wilt. Vaak kunnen onze collega's je ook nog helpen met het vinden van de juiste ingang of perron. Mocht de accommodatie op loopafstand van het station liggen dan raden we aan om zelf te voet te gaan.

Reizen kan vanaf elk station in Nederland of België. Je stapt dan één of twee keer over in Duitsland. Wij helpen je graag met de beste route richting Wenen. De Venice Simplon privétrein vertrekt vanuit Parijs. Ook hiervoor kunnen wij de aansluitende reis verzorgen.

Dat kan maar hoeft niet. Op onze website vermelden wij de toeslag voor het verblijf in een 2-persoonscoupé. Momenteel is de toeslag voor beide trajecten € 119,- per persoon. In de Venice Simplon variant kunnen we dat op aanvraag voor je uitwerken.

Reis je overdag? Dan kun je vaak terecht in een restauratierijtuig of bistrowagon. Op de nachttreinen is niet altijd een restauratierijtuig aanwezig. Zorg dus dat je zelf voldoende eten en drinken mee neemt aan boord.

Heb je de reis via ons geboekt? Dan kunnen wij je 24 uur per dag helpen via ons noodnummer. Heb je vertraging en mis je daardoor de connectie, dan kun je altijd de eerstvolgende trein nemen. Nadeel is dat vaak de stoelreservering niet meer geldig is, neem dan een vrije plaats naar keuze. Heb je de trein gemist? Bel dan eerst onze lokale collega's. Zij kunnen het snelste voor een gepaste oplossing zorgen.

Je kunt je reis natuurlijk proberen zelf te regelen. Helaas zien wij vaak dat door onvoldoende advies of kennis reizigers die hun reis zelf regelen alsnog bij ons terechtkomen. Ieder land heeft verschillende voorwaarden voor het boeken van de treintickets, aansluitingen of transfers die niet kloppen, problemen met service of de taal. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de treintickets tussen Sofia en Istanbul niet online te boeken. Onze lokale collega's doen dit voor ons bij de loketten op het station ter plaatse.

Wij zijn al sinds 1996 specialist in reizen met o.a. de Transsiberië Express, Zijderoute en overige treinreizen. Onze reisspecialisten reizen jaarlijks naar onze bestemmingen en adviseren je dus uit eigen ervaring. Tijdens je reis geven wij 24/7 support op locatie i.s.m. zeer betrouwbare collega's en vanuit Nederland. Tot slot heb je extra zekerheid doordat wij lid zijn van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Wij merken dat reizen met de trein in Europa steeds populairder wordt. Weet je zeker dat je deze mooie treinreis wilt gaan maken, wacht dan niet te lang!