-
Reisaanbod
- Over ons
- Contact
- Reisplan aanvragen
Exacte prijsopgave ontvangen? Bel +31 – (0)76 – 5652879, vraag hier jouw reisplan aan of mail naar info@tiaratours.nl
Kleurrijke boeddhistische tempels, besneeuwde bergtoppen en devote pelgrims. Helemaal over land van Lhasa naar Kathmandu, de ultieme droom voor elke avonturier. Tibet is gehuld in een mantel van mystiek die nauwelijks te beschrijven is. Droom weg bij de eindeloze vergezichten, drink een kommetje yakboterthee met de lokale bevolking, strijk neer tussen de monniken en word beloond met een geweldig uitzicht op de Mount Everest! De reis eindigt in buurland Nepal, waar je je gelijk in een andere wereld begeeft. Overal op straat is bedrijvigheid wat zorgt voor uitstekend vermaak. Ontdek de totaal anders ogende tempels en struin door de achterstraatjes van het drukke maar heerlijke Kathmandu.
Reizen is persoonlijk.
Jouw reisdroom dus ook.
Wij helpen reizigers al sinds 1996 om te ontdekken. Hoe? Vertel ons je dromen. Wij doen de rest!
Wij delen onze ervaringen,
tips & tricks én natuurlijk meer. Doe inspiratie op tijdens onze gratis online reisvideo.
Kijktijd: 20 min.
Aankomst in Tibet, het dak van de wereld, het thuis van de Dalai Lama en het land van de Mount Everest. De reis start in de hoofdstad Lhasa op een hoogte van 3.600 meter. Opvallend genoeg wel het laagste punt in heel Tibet.
Vrije dag in Lhasa.
Ontdek de stad, drink een kommetje yakboterthee, strijk neer tussen de monniken of laat je verrassen door het oude centrum. De contrasten in Lhasa zijn groot want naast het oude Tibetaanse centrum waar een pelgrimsroute doorheen loopt heeft het ook een modern Chinees centrum met veel winkeltjes en grote gebouwen.
Verblijf in Lhasa.
De eerste excursiedag in Lhasa start met een bezoek aan het Drepung Klooster.
Het klooster ligt op 8 km afstand ten westen van de hoofdstad. Het is volgens de Tibetanen het belangrijkste klooster in Tibet. Samen met het Ganden en Sera klooster maakt het onderdeel uit van de Gelug-kloosteruniversiteiten en was ooit het grootste klooster wereldwijd.
Na de lunch bezoek je het Sera Klooster. Dit klooster ligt aan de voet van de Tatipu Heuvel. Het Sera klooster is een van de best bewaarde kloosters in Tibet. Het klooster is kleiner dan het Drepung klooster maar was vroeger bijna even machtig.
Verblijf in Lhasa.
Vandaag is het tijd voor een letterlijk hoogtepunt van de reis, een bezoek aan het imposante Potala Paleis in Lhasa.
De Potala is bovenop een heuvel gebouwd en van verre zie je dit paleis al boven de stad uittorenen. Het Potala Paleis, is een van de beroemdste trekpleisters in Lhasa en niet voor niks want dit magische paleis is het belangrijkste paleis van de Dalai Lama. Bewonder ontelbare tempels, de gouden tombes van de Dalai Lama’s en de heilige thanka’s, allemaal verspreid over 1.000 kamers.
In de middag maak je al wandelend kennis met het oude stadscentrum, bezoek je de Barkhor en de Jokhang Tempel. Dit is de meest religieuze tempel in het Tibetaans boeddhisme en wordt dagelijks bezocht door de pelgrims die dagenlang onderweg zijn om deze tempel te bereiken. Het plein, de stroom aan pelgrims en de indrukwekkende Jokhang tempel met de vele kleuren en beelden zijn een ware belevenis die je niet snel zult vergeten.
Vandaag verlaat je de hoofdstad en vertrek je vroeg in de ochtend naar Gyantse (3.950m).
De rit duurt lang, maar is ontzettend spectaculair. Je begint aan de eerste bergpas en hoe hoger je komt hoe mooier het uitzicht wordt. Bij iedere bocht is het weer een verrassing, en dat betekent mooie taferelen zo ver het oog reikt. Na veel bochten bereik je de top van de Khamba-La en heb je een waanzinnig uitzicht over een van de heilige meren van Tibet, Yamdrok Tso (4.794m).
Het is een dag met opeenvolgende spectaculaire uitzichten want later in de middag passeer je de Karo-la (5.045m) en kun je de gletsjers van de Nojin Gangzang bewonderen.
Aan het einde van deze lang dag bereik je Gyantse waar je tevens ook zult overnachten.
In de ochtend bezoek je het belangrijkste klooster van Gyantse, Pelkor Chode. Laat je verwonderen door de Kumbum. De Kumbum is te vergelijken met een boeddhistische stupa en heeft 4 verdiepingen met meer dan honderd kleine kappelletjes en meer dan duizend muurschilderingen.
In de middag vertrek je richting Shigatse (3.900m), de op Lhasa na grootste stad van Tibet. Onderweg zie je de kleine dorpjes, lokale mensen en geniet je van het prachtige uitzicht.
Overnachting in Shigatse.
Verblijf in Shigatse.
In de ochtend bezoek je het Tashilumpo klooster in Shigatse. Dit klooster is in 1447 gesticht door de eerste Dalai Lama en is tegenwoordig bekend als residentie van de Panchen Lama.
Vandaag staat er een mooie rit naar Sakya op het programma. Sakya ligt op ongeveer 160 kilometer ten zuidwesten van Shigatse.
Hier bezoek je het Sakya Klooster. Het klooster werd gesticht in het jaar 1.073 en staat bekend als de zetel van de Sakyaschool in het Tibetaans Boeddhisme.
Overnachting in Sakya.
Vandaag is een lange maar een ontzettende mooie reisdag richting Rombuk!
Via de 5.200 meter hoge Gyatso La reis je door het Qomolangma Nationaal Park. Onderweg geniet je van de waanzinnige uitzichten, de mooie natuur en als het weer meezit kan je een glimp opvangen van de Mount Everest!
Na een ruige rit kom je aan in Tashidzom, waar je de nacht zult doorbrengen.
Vandaag heb je de mogelijkheid om uit te kijken op Mount Everest. Een hoogtepunt.
Na al deze indrukken is het tijd om verder te reizen richting de grens met Nepal naar het plaatsje Lower Kyrong. Tijdens de reis geniet je van de laatste momenten in Tibet, het dak van de wereld, voordat je de grensplaats Kyrong bereikt. Kyrong ligt op 820 km van Lhasa en 160 km van Kathmandu. Hier zul je tevens overnachten.
Na de noodzakelijke formaliteiten aan de grens arriveer je in Rasuwa om vervolgens door te reizen naar Kathmandu.
Zodra je in de hoofdstad van Nepal aankomt, wordt je omgeven door het geluid van de toeters en bellen van de vele auto’s, scooters en riksja’s. Op elk hoekje van de straat kom je een met rood poeder bedekte stupa tegen of zie je de kleurrijke gebedsvlaggetjes in de lucht wapperen. Overnachting in Kathmandu.
Verblijf in Kathmandu, de grootste stad van Nepal.
Er is zoveel te zien dat we hier een selectie hebben gemaakt van de bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Tijdens de eerste dag van dit optioneel 2-daags excursiepakket Kathmandu kun je je volledig laten onderdompelen in de cultuur van Nepal. Samen met de gids breng je onder andere een bezoek aan Swayambhunath, de Boudhanath Stupa en het roerige leven eromheen, en bezoek je de belangrijkste bedevaartplaats Pashupatinath.
Verblijf in Kathmandu.
Natuurlijk mogen de Koningssteden Patan en Bhaktapur niet ontbreken tijdens je bezoek aan Kathmandu. Bezoek het bekende Durbar Square in Patan, de oudste stad van Nepal. Daarnaast wordt Bhaktapur, de meest authentieke stad van Nepal ook niet overgeslagen tijdens de tweede dag van dit optioneel 2-daags excursiepakket Kathmandu.
Transfer naar de luchthaven.
Zie de optionele excursiemogelijkheden op je bestemming!
Kathmandu is simpelweg een overvloed aan verrassingen: Geweldige straatbeelden, geuren en bouwwerken wisselen overdonderende uitzichten en religieuze af in een ware smeltkroes van leven! Kathmandu beleven?...
Verleng je basisreis met een leuke voorverlenging, tussenstop onderweg, of plak er nog een aantal dagen aan!
Dit mag je niet missen, het hoogste treintraject ter wereld oftewel de Hemeltrein van Beijing naar Lhasa. Vergaap je vanuit de trein aan de uitgestrekte Tibetaanse, boomloze hoogvlakten. Je ziet grazende paarden, ezels en yaks en op de achtergrond schitteren besneeuwde bergtoppen tegen een strakblauwe lucht. Ontdek Lhasa, het dak van de wereld. Drink een kommetje yakboterthee, strijk neer tussen de monniken of laat je verrassen door het oude centrum waar een pelgrimsroute doorheen loopt. ...
Maak je een rondreis door Bhutan, dan leer je een uitzonderlijk land kennen met bijzondere mythes en legendes....
Tijdens een rondreis door Tibet verblijf je in eenvoudige, comfortabele accommodaties. Hieronder kun je een beschrijving vinden van wat je kunt verwachten. Verblijf je liever in luxere accommodaties, geef dit dan aan bij je reisspecialist
Dit hotel in Lhasa is gunstig gelegen tussen de heilige Jokhang Tempel op het Barkhor plein en het beroemde Potala paleis. De kamers zijn geheel in Tibetaanse stijl. Daarnaast beschikt de accommodatie over een fijne tuin waar je heerlijk kunt relaxen. Ook beschikt dit gastvriendelijke hotel over een restaurant dat continentale, Indiase, Nepalese en Tibetaanse gerechten serveert.
Tijdens de rondreis door Tibet verblijf je in aangename, eenvoudige hotels. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken allemaal over een eigen badkamer met douche of bad.
Dit boetiek hotel is centraal gelegen, in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden. Strijk neer op het dakterras voor een hapje of een drankje en geniet van een prachtig uitzicht over Kathmandu.
Een goede voorbereiding is het halve werk. Hopelijk gaat onderstaande informatie je hierbij helpen.
Tibet is het gehele jaar te bezoeken, behalve medio februari tot 1 april. Dan is Tibet ‘gesloten’ voor toeristen. In Tibet blijft het over het algemeen vrij koud, met als dieptepunt december en januari als de temperatuur ver onder het nulpunt daalt. De beste reistijd zijn de maanden april, oktober en november vanwege de aangename temperaturen (in ieder geval niet te koud) en de vaak schitterende strakblauwe lucht.
Nepal is bijna het gehele jaar te bezoeken. In Nepal wordt het vanwege de ligging zelden echt koud. In de maanden juli en augustus valt er vanwege de moessan meestal veel regen in Nepal wat voor obstakels zoals landslides kan zorgen (wegen worden dan afgezet wat vertraging gedurende de reis oplevert). De beste reistijd zijn de maanden maart, april, oktober, november vanwege de aangename temperaturen (in ieder geval niet te koud) en de vaak schitterende strakblauwe lucht.
In Tibet kent men alleen de Chinese Yuan. De munteenheid van China is de Yuan (ook wel Renminbi genoemd). In China kun je in alle steden pinnen (ATM). In China wordt de creditcard (Visa en Mastercard) bijna overal geaccepteerd, ook al is de beschikbaarheid in Tibet veel beperkter.
Kijk voor de actuele koersen op http://www.xe.com.
Kijk voor een actueel overzicht van atm/ pinautomaten op www.mastercard.us/atmlocator
De munteenheid in Nepal is de Rupee (NPR). Vaak laat men de laatste 3 nullen weg omdat het anders onuitspreekbaar is.
In Kathmandu, Pokhara en Bhaktapur kun je bij de bankautomaten (ATM) pinnen met je Nederlandse bankpas. Het is in Nepal altijd handig om wat kleine coupures euro’s of dollars op zak te hebben. Ook is de creditcard een goed betaalmiddel.
Kijk voor de actuele koersen op http://www.xe.com.
Kijk voor een actueel overzicht van atm/ pinautomaten op www.mastercard.us/atmlocator
Voor Tibet kun je qua eten en drinken een budget aanhouden van rond de €25,- per persoon per dag. Entreegelden zijn echter relatief prijzig en alcohol is vergelijkbaar met Nederlandse prijzen
Fooien in Tibet
Het geven van fooien is in Tibet niet verplicht, maar wordt zeker zeer gewaardeerd.
Je kunt dit bedrag naar eigen tevredenheid bepalen.
Hieronder volgen een aantal richtlijnen:
Gids € 5,- per persoon per dag.
Chauffeur* € 5,- per persoon per dag.
*Mits aanwezig
Doorgaans wordt er ongeveer 5-10% fooi in restaurants aangeraden.
Nepal is één van de goedkopere landen van Azië, je kunt hier een budget aanhouden van rond de €20,- per persoon per dag voor eten en drinken. Alcohol is relatief duur.
Fooien in Nepal
Het geven van fooien is in Nepal niet verplicht, maar wordt zeker zeer gewaardeerd.
Je kunt dit bedrag naar eigen inzicht en tevredenheid bepalen.
Hieronder volgen een aantal richtlijnen:
Gids € 4,- per persoon per dag.
Chauffeur* € 2,- per persoon per dag.
Porter* € 2,- per persoon per dag.
*Mits aanwezig
Doorgaans wordt er ongeveer 5-10% fooi in restaurants aangeraden. Vaak is er reeds een service charge inbegrepen op de rekening.
In de zomer is het in Tibet 6 uur later dan in Nederland. In de winter is dat 7 uur. In Tibet hanteert men de Beijing tijd, terwijl Tibet eigenlijk 2 tijdzones meer westwaarts ligt. Gevolg hiervan is dat het ‘s morgens pas laat licht wordt en het ‘s avonds behoorlijk lang licht blijft.
Gedurende onze wintertijd is het in Nepal 4 uur en 45 minuten later dan in Nederland. In de zomertijd bedraagt het verschil met Nepal 3 uur en 45 minuten.
In geheel Tibet (China) is de netspanning 220 Volt en gebruikt men dezelfde stopcontacten als in Nederland. Echter moet je er in Tibet wel rekening mee houden dat de stroom geregeld voor een korte periode uit kan vallen. Een zaklamp kan daarom handig zijn. Vanwege de stroomstoringen kan de netspanning wisselen, waardoor gevoelige apparaten kunnen beschadigen. Neem daarom altijd een extra paar batterijen mee. Daarnaast is een powerbank (mobiele accu) ook een optie om mee te nemen op reis. Je hebt dan waar je ook bent de beschikking over een stroombron. Denk eraan dat een powerbank vaak niet in de ruimbagage mag worden meegenomen.
De elektriciteitsspanning in Nepal is 220 volt. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de stroom geregeld voor een korte periode uit kan vallen. Een zaklamp kan daarom handig zijn. Vanwege de Nepalese stroomstoringen kan de netspanning wisselen, waardoor gevoelige apparaten kunnen beschadigen. Neem daarom altijd een extra paar batterijen mee. Daarnaast is een powerbank (mobiel stopcontact) ook een optie om mee te nemen op reis. Je hebt dan waar je ook bent de beschikking over een stroombron. Denk eraan dat een powerbank vaak niet in de ruimbagage mag worden meegenomen.
In Tibet zijn de voorzieningen voor internet en telefonie beperkt. Houd er rekening mee dat Wifi geen normaal verschijnsel is in dit land. In de hoofdstad Lhasa zul je wel internetcafés vinden en heb je Wifi in de meeste hotels. Houd er wel even rekening mee dat de verbinding niet altijd even snel en stabiel is. Buiten de stad zal het gevoel van écht even weg te zijn dan ook worden versterkt door even ‘internetloos’ te zijn. Mobiel bellen lukt bijna overal in Tibet, ook al is de dekking in het buitenland tevens afhankelijk van je eigen Nederlandse provider.
In China houdt de overheid toezicht op het internet en in Tibet dus ook. Dat betekent dat je vaak niet op facebook, google en gmail, hotmail, twitter, dropboxI kunt komen. Deze sites worden geblokkeerd. In veel plaatsen in Tibet heb je internetcafés maar je moet er vaak even naar zoeken. In steeds meer hotels en een aantal restaurants is er gratis Wifi. Tibet heeft het internationale landnummer: 0086. Indien je in Tibet naar het buitenland wil bellen, dien je 00 gevolgd door de betreffende landcode te bellen.
Mobiel bellen lukt bijna overal in Nepal. Natuurlijk met een uitzondering in de afgelegen gebieden. In veel plaatsen in Nepal heb je internetcafés, maar je moet er vaak even naar zoeken. In steeds meer hotels en een aantal restaurants is er gratis Wifi. Houd er wel even rekening mee dat de verbinding niet altijd even snel en stabiel is. Nepal heeft het internationale landnummer: 00977. Indien je in Nepal naar het buitenland wil bellen, dien je 00 gevolgd door de betreffende landcode te bellen.
Wanneer je op reis gaat raden we je aan van te voren de nationale feest- en herdenkingsdagen te checken die in jouw (gewenste) reisperiode vallen. Tijdens en rondom sommige feestdagen of vakantieperiodes wordt er natuurlijk veel georganiseerd, versierd of zijn er extra festivals. Helaas kan dat ook betekenen dat veel lokale mensen vrij zijn, waardoor het voor extra veel drukte kan zorgen bij belangrijke trekpleisters, musea, maar ook in hotels en in het verkeer. Bovendien zijn sommige restaurants, musea of winkels dan juist gesloten. Wij proberen altijd rekening te houden met lokale belangrijke dagen en vakanties, ook al is dat niet altijd mogelijk. We hebben hieronder alvast de belangrijkste dagen voor je op een rijtje gezet.
Nationale (Chinese) feestdagen Tibet
1-jan New Year’s Day
16-22 feb Chinees New Year
28-mrt Self Emancipation Day
1-3 mei Labour day
22 jun Dragon Boat Festival
4-okt Mid-Autumn Festival
1-7 okt National Day
Gevoelige data Tibet
5 mrt, 27 sep, 1 okt, 10 dec
10-mrt viering van tibetaanse opstand in 1959
23-mei Ondertekening van de “Agreement on Measures for the Peaceful Liberation of Tibet”
1-sep Viering van oprichting van de Tibet Autonomous Region (TAR)
Nationale feestdagen Nepal
14-jan Maghe Sankranti
28-jan Sonam Losar
29-jan Martyrs’ Day
18-feb Prajatantra Diwas
24-feb Maha Shivaratri
27-feb Ghyalpo Losar
8-mrt International Women’s Day
5-apr Ram Navami
14-apr Nepali New Year
17-apr Special Public Holiday
24-apr Loktantra Diwas
1-mei Labour Day
10-mei Buddha Jayanti
29-mei Ganatantra Diwas
26-jun Ramjan Edul Fikra
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vinden het raadzaam om passend en persoonlijk medisch advies in te winnen zodat jouw situatie goed is afgestemd op je reisbestemming.
Vaccinaties
Neem contact op met je huisarts of een onafhankelijke instantie zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen advies op maat geven. Voor informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met de plaatselijke GGD of via www.ggdreisvaccinaties.nl
Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.
Reisverzekering
Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Zonder reisverzekering kun je op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan (bijvoorbeeld in medische noodgevallen of bij diestal). Check je reisverzekering voor je op reis gaat. Belangrijk is dat deze het dekkingsgebied: wereld heeft als je buiten de Europese Unie reist. Tiara Tours biedt je in samenwerking met Allianz Global Assistance de mogelijkheid om direct bij je boeking je reisverzekering en/ of annuleringsverzekering in orde te maken.
Medicijnen
Het is raadzaam om tijdens de reis een aantal medicijnen mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging en middelen die diarree, koorts, insectenbeten tegen gaan. Gebruik je medicatie op recept die je meeneemt op reis? Zorg dan dat je het recept ook meeneemt of schaf een medisch paspoort aan, zodat je dat altijd kunt tonen als daarom gevraagd wordt.
In principe kan iedereen met een gemiddelde gezondheid en conditie een reis met Tiara Tours maken. Heb je specifieke medische wensen tijdens de reis en/of ben je slecht ter been, vraag dan de mogelijkheden voor de gewenste reis na bij onze reisspecialisten.
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vinden het raadzaam om passend en persoonlijk medisch advies in te winnen zodat jouw situatie goed is afgestemd op je reisbestemming.
Vaccinaties
Neem contact op met je huisarts of een onafhankelijke instantie zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen advies op maat geven. Voor informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met de plaatselijke GGD of via www.ggdreisvaccinaties.nl
Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.
Reisverzekering
Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Zonder reisverzekering kun je op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan (bijvoorbeeld in medische noodgevallen of bij diestal). Check je reisverzekering voor je op reis gaat. Belangrijk is dat deze het dekkingsgebied: wereld heeft. Tiara Tours biedt je in samenwerking met Allianz Global Assistance de mogelijkheid om direct bij je boeking je reisverzekering en/ of annuleringsverzekering in orde te maken.
Medicijnen
Het is raadzaam om tijdens de reis een aantal medicijnen mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging en middelen die diarree, koorts, insectenbeten tegen gaan. Gebruik je medicatie op recept die je meeneemt op reis? Zorg dan dat je het recept ook meeneemt of schaf een medisch paspoort aan, zodat je dat altijd kunt tonen als daarom gevraagd wordt.
Hoogte
Voor een reis door hooggebergtes moet je er rekening mee houden dat je op een hoogte van meer dan 2500 meter verblijft, waardoor de kans op hoogteziekte bestaat. Belangrijk is om de eerste dagen goed te acclimatiseren zodat je lichaam aan de hoogte kan wennen. Daarbij is het heel belangrijk om voldoende te drinken. Er wordt aangeraden om 3 á 4 liter per dag te drinken. De belangrijkste symptomen van hoogteziekte zijn hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en geen eetlust. Heb je specifieke vragen hierover, raadpleeg een medische instantie zoals je huisarts of de GGD.
In principe kan iedereen met een gemiddelde gezondheid en conditie een reis met Tiara Tours maken. Heb je specifieke medische wensen tijdens de reis en/of ben je slecht ter been, vraag dan de mogelijkheden voor de gewenste reis na bij onze reisspecialisten.
Na thuiskomst van je reis naar Tibet dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Voordat je het Tibetaans permit kan aanvragen heb je eerst een Chinees visum nodig.
Wil je je visa laten verzorgen door een visumdienst?
Al jaren werken wij zeer nauw samen met het visumbureau Yourvisa, tevens gevestigd in Breda. Zij kunnen je assisteren tijdens het gehele traject en zijn zeer ervaren met het verzorgen van visa voor reizen naar onze bestemmingen.
Kijk op www.yourvisa.nl voor de dienstverlening en actuele tarieven van visa.
Voor reizen naar Tibet heb je een permit nodig. Wanneer alle overnachtingen in Tibet via Tiara Tours worden geboekt is het permit inbegrepen. Regel het Chinese visum op tijd. Ongeveer 5 weken voor vertrek is er een kopie hiervan nodig voor de aanvraag van het Tibetaans permit.
Indicatie kosten visum via Yourvisa (normale procedure): Visum China € 126,55 p.p. Exclusief handlingskosten
Als je op reis gaat naar Nepal heb je een visum nodig om het land in te reizen. Er zijn verschillende manieren om je visum te regelen. Je kunt het visum vooraf regelen bij het consulaat in Amsterdam, via een visumdienst zoals YourVisa of op de luchthaven van Kathmandu. Voordat dit mogelijk is dien je online een visum aan te vragen via Nepal Immigration. Dit formulier moet je uitprinten en meenemen samen met een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is, (bij voorkeur) gepast geld en een pasfoto. Houdt er rekening mee dat dit formulier maximaal 15 dagen geldig is. Een andere manier is om op het vliegveld bij aankomst in Kathmandu een aanvraagformulier in te vullen op papier of op een van de computers. Ook bij deze procedure heb je een paspoort nodig dat nog tenminste 6 maanden geldig is, (bij voorkeur) gepast geld en een pasfoto.
Wil je je visa laten verzorgen door een visumdienst?
Al jaren werken wij zeer nauw samen met het visumbureau Yourvisa, tevens gevestigd in Breda. Zij kunnen je assisteren tijdens het gehele traject en zijn zeer ervaren met het verzorgen van visa voor reizen naar onze bestemmingen.
Kijk op www.yourvisa.nl voor de dienstverlening en actuele tarieven van visa.
Een visum voor 15 dagen kost € 25,- p.p., een visum voor 30 dagen kost € 40,- p.p. Exclusief servicekosten. Het visum voor Nepal kan ook bij aankomst aangeschaft worden. De kosten hiervan variëren van USD 30 voor 15 dagen tot USD 50 voor 30 dagen. Tevens heb je hiervoor een pasfoto nodig. Neem deze dus op voorhand mee op reis.
Reizen in verre of vreemde landen
“If you can’t change the situation, change how you feel about it.” Reizen in verre landen vraagt nog wel eens om wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het is van groot belang dat je met de juiste verwachtingen op reis gaat. Voorbereiding is hierin het halve werk. Verdiep je bijvoorbeeld in de cultuur, gewoontes en regelgeving van het land. Twijfel je over bepaalde zaken, kijk dan voordat je vertrekt op de Voorlichtingssite Rijksoverheid
Een flexibele houding
Het organiseren van bijzondere reizen is een vak apart, en soms komen ook wij voor verrassingen te staan. Het is mogelijk dat er een situatie voorvalt waardoor er noodzakelijke wijzigingen in het oorspronkelijk reisplan dienen te worden aangebracht. Dat is niet alleen afhankelijk van mensen, maar ook van lokale omstandigheden, feestdagen of weersomstandigheden. Ook kunnen er ter plaatse bepaalde onvoorziene gebeurtenissen voordoen, zoals het plotseling uitvallen van treinen of musea die om onverklaarbare redenen gesloten zijn. Het kan zijn dat de elektriciteit niet werkt of dat er geen warm water is. Van de organisatoren en gidsen wordt veel improvisatietalent gevraagd. We rekenen op enige flexibiliteit van jouw kant, mocht er onverwachts iets anders lopen dan gepland. Wij doen er natuurlijk alles aan om de reis zoveel mogelijk volgens schema te laten verlopen.
Hoe individueel is Individueel Reizen?
Op deze site tref je veel reizen aan op individuele basis. Het is helaas niet mogelijk om ervoor te zorgen dat reizigers elkaar niet tegenkomen gedurende de reis. De kans is aanwezig dat je in de trein, in de hotels en tijdens de transfers meer Tiara Tours reizigers ontmoet. De aangeboden transfers, verlengingen en excursies zijn op basis van het join-in principe. Dit betekent dat wanneer er meer personen op die datum reizen ze hierbij aansluiten. Natuurlijk is dit zeker niet altijd het geval, daar iedereen op een individuele reis zelf de gewenste route samenstelt. Mocht je de transfer, verlenging of excursie liever op privé basis reserveren, dat kan! vraag naar de mogelijkheden. Fijne reis!