Groepsreis Moskou & St. Petersburg

Voor een exacte prijsopgave bel +31 - (0)76 - 5652879 of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Tijdens deze 8-daagse groepsreis combineer je de twee meest indrukwekkende steden van Rusland; Moskou & St. Petersburg. Samen met een Nederlandstalige reisleider laat je je onderdompelen in de Russische cultuur, vol met pracht en praal. Van het Rode Plein en het Kremlin tot Sovjet geschiedenis en de mooiste metrostations ter wereld. Moskou is een echte metropool. Neem vervolgens de dagtrein naar St. Petersburg en waan je in een sprookje. Een stad vol tsarenpaleizen zoals Peterhof, Catharinapaleis en de beroemde Hermitage. Proef de sfeer van de stad, loop langs de prachtige grachten, eet in gezellige restaurants aan de imposante hoofdstraat Nevsky Prospekt.

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  Vlucht naar Moskou.

  Kennismaking met de Nederlandssprekende gids en transfer naar het hotel.

  Verblijf in het hotel op basis van logies/ontbijt.

  Na aankomst wordt er een kennismakingsdiner georganiseerd.

 • Dag 2

  Verblijf in Moskou.

  ‘s Ochtends reis je per metro naar het centrum. De metrostations in Moskou zijn door hun imposante ontwerp en decoratie al een museum op zich en geven je het gevoel dat je in een machtige stad bent.

  Na een aantal metrostations kom je uit op het beroemde Rode Plein. Vanaf hier zie je de metershoge muren van het Kremlin en de Basilius-kathedraal met de typische kleurrijke uienkoepelsen, en drink je een kopje koffie in het chique GUM warenhuis.

  Na de lunch breng je een bezoek aan het Monument van de Onbekende Soldaat en het Russisch Museum. Hier vertelt de gids je uitgebreid over de historie van het land

  De dag wordt afgesloten in de gezellige artiestenwijk Arbat. Hier kun je op de Oude Arbatstraat op eigen gelegenheid rondwandelen.

 • Dag 3

  Verblijf in Moskou.

  Vandaag zal je per bus een uitgebreide rondrit maken langs de vele belangrijke monumenten, prachtige kathedralen, kerken, Stalinistische wolkenkrabbers en imponerende monumenten. Je leert niet alleen het Stalinistische architectuur te onderscheiden van de gebouwen uit het communistische Chroesjtsjov-tijdperk, maar krijgt ook vanaf de Lenin Hills een prachtig uitzicht over de uitgestrekte stad.

  In de middag bezoek je het Kremlin, historisch gezien het centrum van de macht en vandaag de dag de residentie van de Russische president.

 • Dag 4

  In ochtend transfer naar station.

  Op het perron neem je afscheid van de gids en stap je in de dagtrein, die in ca. 4 uur (650 km) naar St. Petersburg rijdt.

  Tijdens dit traject kun je genieten van het prachtige Russische landschap met vele pittoreske dorpjes, een kaartspelletje spelen of rustig bijkomen van de bijzondere indrukken van Moskou.

  Bij aankomst in St. Petersburg staat de Nederlandssprekende gids klaar om je te verwelkomen. Transfer naar het hotel.

  Verblijf in het hotel op basis van logies/ontbijt.

 • Dag 5

  Verblijf in St. Petersburg.

  In de ochtend maak je tijdens een uitgebreide busrit kennis met deze bruisende stad. De stad werd gesticht door Peter de Grote die onder andere de Amsterdamse grachten als inspiratiebron had, je zal dit vandaag met eigen ogen herkennen. Je bezoekt onder andere de Peter & Paul vesting, de Bloedkathedraal, de Admiraliteit en de Nevski Prospekt. Na de eerste indruk vandaag, ben je verkocht aan de stad met de bijnaam ‘Venetie van het noorden’.

  Vanmiddag bezoek je het sprookjesachtige zomerpaleis Pushkin (Catharina Palace). Ook dit paleis is omgeven door prachtige tuinen. Het Pushkin paleis wordt vaak beschouwd als eens van de mooiste voorbeelden van klassieke architectuur.

 • Dag 6

  Verblijf in St. Petersburg.

  Deze ochtend staat in het teken van het bezoek aan de Hermitage, één van ‘s werelds grootste en bekendste musea. Het museum is gevestigd in het voormalige Winterpaleis van Tsaar Peter de Grote. De Hermitage toont één van de grootste kunst- en cultuurhistorie collecties ter wereld.

  Na de excursie kun je op eigen gelegenheid in de Hermitage blijven of de stad verkennen.

 • Dag 7

  Verblijf in St. Petersburg.

  Na het ontbijt rijden we per metro naar het Alexander Nevski-klooster, gesticht door Peter de Grote in 1710.

  Vervolgens ga je naar het gezelige Nevski Prospekt, waar je de imposante Kazankathedraal bezoekt. Dit is één van de meest indrukwekkende gebedshuizen van de stad.

  Na de lunch start de rondleiding door het Russisch Museum bij het Plein van de Kunsten. Dit museum is gehuisvest in het Mikhailovsky-paleis en biedt de grootste collecties Russische kunst ter wereld.

  Na de rondleiding wandel je weer terug naar het hotel. In de avond is het mogelijk om een kleurrijke folklore show bij te wonen (optioneel).

 • Dag 8

  In de ochtend bezoek aan paleis van Tsaar Paul I in Pavlovsk. Tijdens deze excursie krijg je een goede indruk van het leven aan het keizerlijke hof en kun je de prachtige collectie klassieke meubels en porselein bewonderen.

  Na de lunch transfer naar de luchthaven.

Data & Prijzen

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Landarrangement
  • 30 augustus 2019 VOL
  • 12 september 2019 VOL
  • 10 oktober 2019 € 1.175,- p.p.
  • *Minimaal 10 deelnemers, maximaal 22 deelnemers.
 • Inbegrepen in landarrangement:
  • Vluchten Amsterdam-Moskou/St. Petersburg-Amsterdam met KLM
  • Transfers volgens programma
  • Overnachtingen in hotels o.b.v. logies/ontbijt (diner op eerste avond)
  • Excursies conform programma incl. entreegelden (excl. metrokaartjes)
  • Sneltrein Moskou - St. Petersburg in 2e klasse zitcoupé
  • Nederlandssprekende gids
 • Bijkomende kosten:
  • Visum Rusland
  • Overige maaltijden en persoonlijke uitgaven
  • Reserveringskosten € 30,-
  • Calamiteitenfonds € 20,-
 • Toeslagen
  • 1-persoonskamertoeslag (laagseizoen) € 200,-
  • 1-persoonskamertoeslag (middenseizoen) € 235,-
  • 1-persoonskamertoeslag (hoogseizoen) € 315,-

Praktische Info

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Reisdocumenten visa
 • Na thuiskomst van je reis dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Voor Rusland heb je een visum nodig.

  Voor reizen naar Rusland heb je een uitnodiging nodig om het visum te regelen. Wanneer alle overnachtingen in Rusland via Tiara Tours worden geboekt is de uitnodiging inbegrepen.

  Bij aankomst in Rusland dien je een Entry en Departure Card (in- en uitreisformulier) in te vullen. Van de douane krijg je de Departure Card gestempeld retour. Dit document dien je zorgvuldig te bewaren Bij het uitreizen van Rusland neemt de douane dit formulier weer in.

  Wil je je visa laten verzorgen door een visumdienst?
  Al jaren werken wij zeer nauw samen met het visumbureau Yourvisa, tevens gevestigd in Breda. Zij kunnen je assisteren tijdens het gehele traject en zijn zeer ervaren met het verzorgen van visa voor reizen naar onze bestemmingen.

  Kijk op www.yourvisa.nl voor de dienstverlening en actuele tarieven van visa.


 • Tijdsverschillen
 • In Rusland zijn er maar liefst 11 tijdzones. In Moskou is het tijdverschil met Nederland + 2 uur tijdens onze wintertijd. In de zomer is dat verschil een uur minder.

  St. Petersburg: +2uur
  Moskou: +2 uur
  Jekaterinburg: +4 uur
  Krasnojarsk: +6 uur
  Irkutsk: +7 uur
  Vladivostok: +9 uur
  Kamtsjatka: +11 uur


 • Telefonie internet
 • Het bereik van je mobiele telefoon, zeker in de grote steden, in Rusland is goed. Rusland heeft het internationale landnummer: 007. Indien je in Rusland naar het buitenland wil bellen, dien je 8 (wacht op kiestoon) en dan 10 gevolgd door de betreffende landcode te bellen. Het gebruik van internet is mogelijk door de toegang tot gratis Wifi in de meeste hotels, ook beschikken steeds meer restaurants over Wifi en anders kun je altijd terecht in één van de vele internetcafés.


 • Gezondheid vaccinaties
 • Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vinden het raadzaam om passend en persoonlijk medisch advies in te winnen zodat jouw situatie goed is afgestemd op je reisbestemming.

  Vaccinaties
  Neem contact op met je huisarts of een onafhankelijke instantie zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen advies op maat geven. Voor informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met de plaatselijke GGD of via www.ggdreisvaccinaties.nl
  Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.

  Reisverzekering
  Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Zonder reisverzekering kun je op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan (bijvoorbeeld in medische noodgevallen of bij diestal). Check je reisverzekering voor je op reis gaat. Belangrijk is dat deze het dekkingsgebied: wereld heeft. Tiara Tours biedt je in samenwerking met Allianz Global Assistance de mogelijkheid om direct bij je boeking je reisverzekering en/ of annuleringsverzekering in orde te maken.

  Medicijnen
  Het is raadzaam om tijdens de reis een aantal medicijnen mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging en middelen die diarree, koorts, insectenbeten tegen gaan. Gebruik je medicatie op recept die je meeneemt op reis? Zorg dan dat je het recept ook meeneemt of schaf een medisch paspoort aan, zodat je dat altijd kunt tonen als daarom gevraagd wordt.

  In principe kan iedereen met een gemiddelde gezondheid en conditie een reis met Tiara Tours maken. Heb je specifieke medische wensen tijdens de reis en/of ben je slecht ter been, vraag dan de mogelijkheden voor de gewenste reis na bij onze reisspecialisten.


 • Reistijd
 • Beste reistijd Rusland? Rusland is het gehele jaar te bezoeken. Het immense land kent in de regel strenge winters en warme zomers. In de steden Moskou en St. Petersburg wordt het over het algemeen met -15 graden minder koud in de winter dan in Siberië. Daar kan het kwik dalen tot wel -50 graden. Gedurende de zomer kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. De beste reistijd is het voor- of najaar, waarin temperaturen tussen 17 en 24 graden worden gehaald.


 • Zakgeld op reis
 • De prijzen voor eten en drinken in de grote steden van Rusland zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Op het platteland in hartje Siberië is het tot soms 50% goedkoper.


 • Feestdagen evenementen
 • Wanneer je op reis gaat raden we je aan van te voren de nationale feest- en herdenkingsdagen te checken die in jouw (gewenste) reisperiode vallen. Tijdens en rondom sommige feestdagen of vakantieperiodes wordt er natuurlijk veel georganiseerd, versierd of zijn er extra festivals. Helaas kan dat ook betekenen dat veel lokale mensen vrij zijn, waardoor het voor extra veel drukte kan zorgen bij belangrijke trekpleisters, musea, maar ook in hotels en in het verkeer. Bovendien zijn sommige restaurants, musea of winkels dan juist gesloten. Wij proberen altijd rekening te houden met lokale belangrijke dagen en vakanties, ook al is dat niet altijd mogelijk. We hebben hieronder alvast de belangrijkste dagen voor je op een rijtje gezet.


  Nationale feestdagen Rusland
  1-6-jan Nieuwjaarsvakantie
  7-jan Orthodoxe Kerstdag
  23-feb Defender of Fatherland Day
  24-feb Defender of Fatherland Holiday
  8-mrt International Women’s Day
  1-mei Spring and Labour Day
  8-mei Victory Day Holiday
  9-mei Victory Day
  3-jun Dag van Irkutsk
  12-jun Dag van Rusland
  1e weekend september Moskou-dag
  4-6 nov National Unity Day vakantie


 • Juiste verwachtingen
 • Reizen in verre landen
  “If you can’t change the situation, change how you feel about it.” Reizen in verre landen vraagt nog wel eens om wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het is van groot belang dat je met de juiste verwachtingen op reis gaat. Voorbereiding is hierin het halve werk. Verdiep je bijvoorbeeld in de cultuur, gewoontes en regelgeving van het land. Twijfel je over bepaalde zaken, kijk dan voordat je vertrekt op de Voorlichtingssite Rijksoverheid

  Een flexibele houding
  Het organiseren van bijzondere reizen is een vak apart, en soms komen ook wij voor verrassingen te staan. Het is mogelijk dat er een situatie voorvalt waardoor er noodzakelijke wijzigingen in het oorspronkelijk reisplan dienen te worden aangebracht. Dat is niet alleen afhankelijk van mensen, maar ook van lokale omstandigheden, feestdagen of weersomstandigheden. Ook kunnen er ter plaatse bepaalde onvoorziene gebeurtenissen voordoen, zoals het plotseling uitvallen van treinen of musea die om onverklaarbare redenen gesloten zijn. Het kan zijn dat de elektriciteit niet werkt of dat er geen warm water is. Van de organisatoren en gidsen wordt veel improvisatietalent gevraagd. We rekenen op enige flexibiliteit van jouw kant, mocht er onverwachts iets anders lopen dan gepland. Wij doen er natuurlijk alles aan om de reis zoveel mogelijk volgens schema te laten verlopen.

  Hoe individueel is Individueel Reizen?
  Op deze site tref je veel reizen aan op individuele basis. Het is helaas niet mogelijk om ervoor te zorgen dat reizigers elkaar niet tegenkomen gedurende de reis. De kans is aanwezig dat je in de trein, in de hotels en tijdens de transfers meer Tiara Tours reizigers ontmoet. De aangeboden transfers, verlengingen en excursies zijn op basis van het join-in principe. Dit betekent dat wanneer er meer personen op die datum reizen ze hierbij aansluiten. Natuurlijk is dit zeker niet altijd het geval, daar iedereen op een individuele reis zelf de gewenste route samenstelt. Mocht je de transfer, verlenging of excursie liever op privé basis reserveren, dat kan! vraag naar de mogelijkheden. Fijne reis!


 • Geldzaken
 • De munteenheid van Rusland is de Roebel. Je kunt in Moskou eenvoudig pinnen bij ATM automaten bij banken en in veel hotels. In Siberië zal het even zoeken zijn naar een pinautomaat (vraag je lokale gids) en is het verstandig ook euro’s in kleine coupures op zak te hebben. De Roebel mag officieel niet uit- of ingevoerd worden. Eventueel overgehouden roebels kunnen als je doorreist naar Mongolië in Ulaanbaatar omgewisseld worden voor de Tugrik. Wissel echter nooit geld om in de trein of op straat omdat er nogal wat trucs worden toegepast en er vals geld in omloop is.


 • Elektriciteit
 • In geheel Rusland is de netspanning 220 Volt en gebruikt men dezelfde stopcontacten als in Nederland.


Wat onze klanten over ons zeggen:

 • “Trans Mongolië Express met veel tussenstops. Soms zelfs meer service dan geboekt..” - Christien - Leerbroek
 • “Louter positieve ervaringen gehad tijdens mijn rondreis Mongolië met Tiara Tours.” - Joep - Heerhugowaard
 • “Trans Siberië Express en Japan. Perfect geregeld, enorm veel expertise bij Tiara!” - Conny - Soest
 • “Complimenten voor de organisatie van de Trans Siberië Express! Alles top verzorgd.” - Marijke - Doetinchem

Even voorstellen:

dé Transsiberië Express en Rondreizen Azië Reisspecialist

Waanzinnige op maat treinreizen per Trans Siberië Express, Trans Mongolië Express door Rusland, Mongolië & China of de legendarische Zijderoute

Unieke op maat individuele rondreizen, groepsreizen en single groepsreizen naar Rusland, Mongolië, China, Tibet, Nepal, Oezbekistan, Kirgizië en Georgië of Azerbeidzjan maar ook India .

Als ervaringsdeskundige helpen wij je bij het samenstellen van je droomreis!

 • Avontuurlijke individuele, groeps- , familie- en singlereizen voor ieder budget
 • Al 24 jaar dé betrouwbare specialist in droomreizen
 • Reisspecialisten met diepgaande kennis en uitgebreide reiservaring
 • 24 uur per dag support tijdens je reis
 • Durf te dromen. Ontdek het. Beleef jouw nieuwe herinneringen!