Groepsreis Oezbekistan

Voor een exacte prijsopgave bel +31 - (0)76 - 5652879 of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Wat is er mooier dan de indrukken van deze bijzondere rondreis door Oezbekistan direct met je medereizigers te delen? Prachtige uit zandsteen opgetrokken steden verrijzen in het afwisselende landschap van Oezbekistan. Langs bergketens en door woestijnen reis je van hoogtepunt naar hoogtepunt. Je reist in een kleine groep en volgt een compleet programma langs de 4 prachtige steden die herinneren aan de tijd van de Zijderoute, geheel onder begeleiding van een Nederlandssprekende gids. Voor de reiziger die op zoek is naar het onbekende!

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  Vlucht naar Tashkent.

 • Dag 2

  Aankomst Tashkent, transfer naar hotel. Dagexcursie naar o.a. het Khast-Imom complex en de Chorsu Bazaar in de oude stad. Bezoek aan het centrum met het Amir Temur plein en het plein van de onafhankelijkheid.

 • Dag 3

  Transfer naar luchthaven, vlucht naar Urgench en aansluitende transfer naar Khiva. Transfer naar hotel. Excursie naar het UNESCO Werelderfgoed Ichan Kala fort en o.a. alle beroemde madrassa’s, de Juma moskee en de Islom Khodja minaret. In de loop van de middag vrije tijd.

 • Dag 4

  Verblijf in Khiva, dagexcursie naar Khorezm in de Kyzylkum woestijn. Bezoek aan het Kyzyl-Kala monument en het Ayazkala fort. Overnachting in Khiva.

 • Dag 5

  Transfer naar Boechara over de oude Zijderoute door de Kyzylkum Woestijn met stops onderweg. Bij aankomst in Boechara transfer naar hotel.

 • Dag 6

  Verblijf in Boechara. Bezoek aan het Mausoleum van de Samani Dynastie, het beroemde Kalon ensemble, het Ark fort, de Kalyan minaret en moskee, madrassa’s Miri-Arab / Ulugbek / Chor-Minor en Abdulazizkhan, de Magoki-Attori moskee en het Lyabi Hauz complex.

 • Dag 7

  Verblijf in Boechara. Bezoek aan het zomerverblijf van de laatste emir, Chor-Bakr necropolis en Bakhoutdin Naqshbadi mausoleum. Avondshow in Nodir Devon Begi madrassa.

 • Dag 8

  Rit naar afgelegen traditioneel dorpje in het Nurata gebergte, midden in de natuur. Onderweg stop bij een lokale moskee, ambachtelijke pottenbakkersmeester en petroglyfen wandtekeningen. Overnachting in bergdorpje.

 • Dag 9

  Verblijf in bergdorp om te genieten van de natuur, vogels en het lokale leven. Optionele excursies waterval hike of rit op een ezel. In de middag transfer naar Samarkand en check in hotel.

 • Dag 10

  Verblijf in Samarkand. Dagexcursie vol highlights, o.a. het Registan plein, de Bibi Khanum moskee, Siyob Bazaar, Ulugbek observatorium, het geweldige Shakhi-Zinda complex en het Gur Emir mausoleum.

 • Dag 11

  Verblijf in Samarkand. Excursie naar het Afrasiab museum en de tombe van St. Daniel. Aansluitend bezoek aan een traditionele papiermakerij en sightseeing per auto. Eind van de middag transfer naar station en vertrek per high-speed trein naar Tashkent. Bij aankomst transfer naar hotel.

 • Dag 12

  Verblijf in Tashkent. Excursie naar de Chimgan Mountains en Charvaq reservoir. Bergwandeling en bezoek aan het meer. Lunch aan de oevers van het meer met rotsschilderingen uit de oudheid. Aansluitend terug naar hotel en vrije middag.

 • Dag 13

  Vrije tijd in Tashkent en transfer naar de luchthaven.

Data & Prijzen

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Vluchtmogelijkheden
  • Retourvlucht Amsterdam - Tashkent via Instanbul met Turkish Airlines vanaf € 499,- p.p.
  • Retourvlucht Brussel - Tashkent via Istanbul met Turkish Airlines vanaf € 549,- p.p.
  • Liever met een andere maatschappij vliegen? Vraag naar de mogelijkheden.
 • Toeslagen
  • 1-persoonskamertoeslag € 349,-

Praktische Info

Een goede voorbereiding is het halve werk. Natuurlijk helpen we je daar graag bij. Onderstaande informatie zal je hierbij alvast helpen.

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Beste reistijd
 • Oezbekistan is bijna het gehele jaar te bezoeken. Het is een land van contrasten met een landklimaat. Dat betekent dat het vaak hele hete zomers zijn met als hoogtepunt de maand juli en relatief koude winters. Waar het in de zomer kan oplopen tot wel 38 graden daalt de temperatuur in hartje winter naar het nulpunt, of soms wel lager. De allerbeste reistijd is het voor- of najaar.

 • Geldzaken
 • De munteenheid is de Sum (UZS). Eén euro = 9.500 sum (koers dec 2017). In Tashkent kun je bij banken en grote hotels (ATM) geld opnemen met een creditcard of je Nederlandse pinpas. Bij banken en wisselkantoortjes kun je contant geld wisselen. Het is aan te bevelen om altijd enige Dollars of Euro's contant bij je te hebben. Vaak kun je ook direct met kleine coupures euro's en dollars betalen. Oezbeken zullen vaak zelfs liever Dollars ontvangen dan hun eigen Sum gezien de instabiele koers van hun eigen munteenheid. Vaak kun je ook direct met kleine coupures euro's en dollars betalen. In veel gevallen worden oude (ouder dan 1996) en in slechte staat zijnde bankbiljetten niet geaccepteerd. Dollars worden over het algemeen geprefereerd boven Euro's.
  In Oezbekistan kunnen enorme verschillen optreden tussen de wisselkoersen die gehanteerd worden door verschillende wisselkantoren. Laat je bij aankomst door onze lokale agent helpen om je Euro's of Dollars tegen de beste koers te wisselen. Geld wisselen op straat is uiteraard niet raadzaam.

  Nederlandse banken hebben de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard om veiligheidsredenen ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Oezbekistan dien je deze instelling te wijzigen naar ‘Wereld’. Bekijk hiervoor de mogelijkheden van je bank.

  Mocht je lokaal geld over hebben aan het einde van de reis, vergeet het dan niet in Oezbekistan uit te geven of terug te wisselen naar Euro's of Dollars. Het is namelijk niet mogelijk om op het vliegveld in Som te betalen of eenmaal thuis terug te wisselen naar Euro's.

 • Tijdsverschillen
 • In de zomer is het in Oezbekistan 3 uur later dan in Nederland. In de winter is dat 4 uur.

 • Elektriciteit
 • In Oezbekistan is de netspanning 220 volt en gebruikt men dezelfde stopcontacten als in Nederland. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de stroom geregeld voor een korte periode uit kan vallen. Een zaklamp kan daarom handig zijn. Vanwege de stroomstoringen kan de netspanning wisselen, waardoor gevoelige apparaten kunnen beschadigen. Neem daarom altijd een extra paar batterijen mee. Daarnaast is een powerbank (mobiele/ externe batterij) ook een optie om mee te nemen op reis. Je hebt dan waar je ook bent de beschikking over een stroombron voor je apparaten.

 • Telefonie & internet
 • Het bereik van je mobiele telefoon in de grote steden in Oezbekistan is goed. Op het platteland en onderweg tussen de verschillende plaatsen en steden kan dat bereik vaak minder goed zijn. Je kunt altijd je mobiele provider raadplegen over het gebruik van jouw abonnement in Oezbekistan.

  Oezbekistan heeft het internationale landnummer: 00998. Indien je in Oezbekistan naar het buitenland wilt bellen, dien je 8 (wacht op kiestoon) en dan 10 gevolgd door de betreffende landcode te bellen. Bijvoorbeeld voor Nederland 1031 en België 1032. In de grote steden beschikken de meeste hotels over gratis Wifi en zijn er internetcafés. Houd er wel even rekening mee dat de verbinding niet altijd even snel en stabiel is.

 • Reisdocumenten & visa
 • Na thuiskomst van je reis dient je paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Voor Oezbekistan heb je een visum nodig. Sinds jaren werken wij naar tevredenheid samen met het visumbureau Yourvisa in Breda. Zij kunnen je assisteren tijdens het gehele traject. Zie www.yourvisa.nl.

  Voor reizen naar Oezbekistan heb je een officiële uitnodiging (letter of Invitation) nodig om het visum te regelen. Wanneer alle overnachtingen via Tiara Tours worden geboekt is deze uitnodiging inbegrepen.

  Kosten visum via Yourvisa (normale procedure): Visum Oezbekistan € 100,- p.p. Exclusief handlingskosten € 27,50 p.p.

 • Gezond op reis
 • Het is belangrijk passend en persoonlijk medisch advies in te winnen voordat je op reis gaat.

  Vaccinaties Voor de benodigde vaccinaties raden wij aan contact op te nemen met je huisarts of onafhankelijke instanties zoals: KLM Travel Clinic (ongeacht de maatschappij waarmee je vliegt) en Travel Clinic Rotterdam. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen een advies op maat maken. Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij. Voor vrijblijvende en onafhankelijke informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met Vaccinatiecentrum Nederland.

  Overige medische zaken Gebruik je medicatie op recept die je meeneemt op reis? Zorg dan dat je het recept ook meeneemt, zodat je altijd kunt aantonen dat je deze medicijnen op advies van een specialist gebruikt.

  In principe kan iedereen met een gemiddelde gezondheid en conditie een reis met Tiara Tours maken. Heb je specifieke medische wensen tijdens de reis en/of ben je slecht ter been, vraag dan de mogelijkheden voor de gewenste reis na bij onze reisspecialisten.

 • Zakgeld op reis
 • De prijzen voor eten en drinken in Oezbekistan liggen beduidend lager dan de prijzen in Nederland, ook al zullen geïmporteerde producten en bijvoorbeeld alcohol een wat hoger prijsniveau hebben.

 • Handig om mee te nemen
 • Ken je dat gevoel, dat je voor je backpack of koffer staat, en niet kunt bedenken wat je toch allemaal mee moet nemen? Wij hebben een aantal dingen op een rijtje gezet die zeker handig zijn om tijdens de reis naar Oezbekistan bij je te hebben.

  Makkelijk zittende kleding, in het voor en najaar ook een dikke trui/ jas en 'laagjes kleding'. Houd er rekening mee dat je veel zult wandelen/ lopen, maar speciale bergschoenen zijn niet per se nodig. Het kan, zeker in de zomer, warm en erg zonnig zijn, dus ook een zonnehoedje/ zonnebril is geen overbodige luxe.
  Handig kunnen zijn: Reiskussentje, medische benodigdheden zoals medicijnen, pleisters, ORS zoutoplossing, Norit, Paracetamol en DEET. Zaklamp. Moneybelt, MP3-speler/Tablet/e-reader/leesboek en/of spelletjes voor extra ontspanning. Powerbank (mobiele batterij om apparatuur op te laden zonder stopcontact).
  Verder: Je Tiara Tours Point-it boekje, eventuele woorden/taalboekjes en andere reisgids(en). Vergeet je camera niet, want je komt ogen te kort voor al het moois dat je gaat zien!

 • Juiste verwachtingen
 • "If you can't change the situation, change how you feel about it." Dit klinkt misschien raar als je het in verband brengt met reizen. Maar reizen in verre landen vraagt nog wel eens om wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het is van groot belang dat je met de juiste verwachtingen op reis gaat. Voorbereiding is hierin het halve werk, door je bijvoorbeeld te verdiepen in de cultuur en gewoontes van het land.

  Een flexibele houding Het organiseren van unieke, avontuurlijke reizen is een vak apart en soms komen ook wij voor verrassingen te staan. Er kan wel eens iets gebeuren waardoor wij wijzigingen in het oorspronkelijke reisplan moeten aanbrengen. Dat is niet alleen afhankelijk van mensen, maar ook van lokale omstandigheden, feestdagen of weersomstandigheden. Wijzigingen kunnen dus ook optreden nadat je geboekt hebt. Wij proberen je dan altijd zo goed en snel mogelijk op de hoogte te stellen van deze wijzigingen. Daarnaast kunnen zicht ook ter plaatse bepaalde onvoorziene gebeurtenissen voordoen, zoals het plotselinge vertragingen van treinen of ander openbaar vervoer. Of denk bijvoorbeeld aan musea die om onverklaarbare redenen gesloten zijn. Soms komt een electriciteitsstoring voor of is er even geen warm water. Van de organisatoren en gidsen wordt veel improvisatietalent gevraagd. We hopen ook van jou op enige flexibiliteit, mocht er eens iets anders lopen dan gehoopt of gepland. Het hoort nu eenmaal bij deze boeiende en bijzondere reizen. Wij doen er natuurlijk alles aan om de reis zoveel mogelijk volgens schema te laten verlopen.

Wat onze klanten over ons zeggen:

 • “Trans Baikal Express, een meer dan bijzondere ervaring rijker!” - Ruud - Bergeijk
 • “Louter positieve ervaringen gehad tijdens mijn rondreis met Tiara Tours.” - Joep - Heerhugowaard
 • “Trans Siberië Express. Al jaren een droom. Een echte aanrader!” - Marjan - Duivendrecht
 • “Complimenten voor de organisatie van de Trans Siberië Express! Alles top verzorgd.” - Marijke - Doetinchem

Even voorstellen:

Tiara Tours is dé Transsiberië Express en Rondreizen Azië Reisspecialist

Waanzinnige op maat treinreizen per Trans Siberië Express of Trans Mongolië Express door Rusland, Mongolië & China.

Unieke op maat individuele rondreizen, groepsreizen en single groepsreizen naar Rusland, Mongolië, China, Tibet, Nepal, Oezbekistan, Kirgizië, maar ook India en de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen.

Als ervaringsdeskundige helpen wij je bij het samenstellen van je droomreis!

 • Avontuurlijke individuele, groeps- , familie- en singlereizen voor ieder budget
 • Al 23 jaar dé betrouwbare specialist in droomreizen
 • Reisspecialisten met diepgaande kennis en uitgebreide reiservaring
 • Durf te dromen. Ontdek het. Beleef nieuwe herinneringen!