-
Reisaanbod
- Over ons
- Contact
- Reisplan aanvragen
Exacte prijsopgave ontvangen? Bel +31 – (0)76 – 5652879, vraag hier jouw reisplan aan of mail naar info@tiaratours.nl
Dé complete reis naar Mongolië: Tijdens deze 20 daagse reis ga je dwars door de eindeloze steppe, ontmoet de nieuwsgierige nomaden en slaap je in traditionele gertenten. Overnacht tevens bij een traditionele nomadenfamilie en help met de verzorging van de kuddes vee. Je bezoekt je de oude hoofdstad Kharkhorin en waan je je in het vroegere rijk van Djenghis Khan. Kleurrijke kloosters, zandduinen en de Adelaars Vallei. Als prachtige afsluiter bezoek je het Khovsgul lake. Mongolië is een bestemming zoals je nooit eerder hebt gezien. Laat je meenemen in een unieke nieuwe herinnering!
Reizen is persoonlijk.
Jouw reisdroom dus ook.
Wij helpen reizigers al sinds 1996 om te ontdekken. Hoe? Vertel ons je dromen. Wij doen de rest!
Wij delen onze ervaringen,
tips & tricks én natuurlijk meer. Doe inspiratie op tijdens onze gratis online reisvideo.
Kijktijd: 19 min.
Reizen is persoonlijk.
Jouw reisdroom dus ook.
Wij helpen reizigers al sinds 1996 om te ontdekken. Hoe? Vertel ons je dromen. Wij doen de rest!
Aankomst in Ulaanbaatar.
Op de luchthaven word je opgewacht door een collega met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.
Na een rustige ochtend begint de excursiedag met warme Mongoolse lunch en een bezoek aan het imposante Sukhbaatar plein. Vervolgens bezoek je het Historisch Museum en Choijin Lama Tempel. Als afsluiter woon je een unieke traditionele folkloreshow bij vol Mongoolse keelzang, typisch Mongoolse dansen en acrobatiek en natuurlijk de traditionele kleurrijke kleding van de Mongoliërs.
Na een ontbijt in het hotel begint de excursiedag met een bezoek aan het imposante Tibetaanse Gandan klooster.
Daarna reis je verder naar Terelj N.P.
Onderweg zal er een stop gemaakt worden bij het Genghis Khan monument.Sta oog in oog met Genghis Khan, de Mongoolse heerser die het grootste imperium in de wereldgeschiedenis stichtte. Het is het grootste standbeeld ter wereld van een paard met ruiter.
Welkom in het prachtige natuurgebied Terelj N.P., tijd om even bij te komen en te genieten van een heerlijke lunch.
Na de lunch heb je de mogelijkheid om het gebied te verkennen te voet of te paard, en kan je eventueel een bezoek brengen aan een nomadenfamilie.
Overnachting in het gerkamp.
Verblijf in Terelj N.P.
Heerlijk in de benen in het prachtige natuurgebied Terelj N.P. Tijdens de wandeling van ongeveer 9 km. is het zomaar mogelijk een kudde yaks te passeren of een nomadenfamilie bezig te zien met hun dagelijkse werkzaamheden bij hun ger. Als het einde van de wandeling in zicht is tovert de Turtle Rock, zoals de naam al doet vermoeden, een rots in de vorm van een schildpad, een glimlach op je gezicht. Een compleet voldaan gevoel krijg je wanneer je de prachtige tempel bezoekt waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt.
Daarnaast krijg je een demonstratie traditionele gertent opbouw.
Vandaag overnacht je wederom in het gerkamp.
Vertrek naar Baga Gazriin Chuluu (ong. 325km).
Na het verlaten van de Ulaanbaatar is het wegdromen bij de mooie vergezichten. Langzaam verandert het landschap in open vlaktes, granieten rotsen en begint het steeds meer op de woestijn te lijken.
Eind van de middag aankomst in Baga Gazriin Chuluu.
Door de unieke rotsformaties op 1760 meter hoog is het bijna onmogelijk om deze plek te missen. In het hart van de steppe, in het noordwesten van de provincie Dundgovi ligt het gebergte Baga Gazriin Chuluu. Deze rotsformatie waar eerst een boeddhistisch klooster stond is voor de Mongoole bevolking een heilige plek. In het gebied heb je de mogelijkheid om mooie wandelingen te maken.
Verblijf in een gerkamp.
De wegen in Mongolië bestaan veelal uit zandpaden en karrensporen. De conditie van de wegen en het aantal uur dat je in de auto zit is afhankelijk van het weer en jaargetijde. De rijdagen zijn vaak lang, maar het is dé manier om veel van Mongolië te kunnen zien en ervaren.
Traject naar de Adelaarsvallei, vlakbij Dalanzadgad (ong. 370km).
De Adelaarsvallei is vernoemd naar de Lammergier, een gier uit de Oude Wereld, die Yol wordt genoemd in het Mongools. Vandaar dat de naam vaak vertaald wordt naar Vallei van de Gieren of Vallei van de Adelaars.
Yolyn Am is een diepe en smalle gletsjer in het Gurvan Saikhan-gebergte in het zuiden van Mongolië. Deze gletsjer bevindt zich tussen twee rotswanden waardoor dit gebied het hele jaar door is bevroren, wat erg speciaal is midden in de Gobi Woestijn. Maak een wandeling naar de ijsvlakte van Yolyn Am en ervaar deze bijzondere plek met eigen ogen.
Verblijf in een gerkamp.
Rit naar de zandduinen van Khongor – Khongoryn Els (ong. 250km).
Karavanen van kamelen, droogte, sporadisch een gertent en de kale vlakte kenmerken de route naar de Khongor zandduinen!
Dit gebied is één van de grootste zanderige gebieden van Mongolië en zonder twijfel één van de meest spectaculaire. De duinen kunnen hoogtes bereiken tussen de 100 en 300 meter, veranderend door de wind en liggen over een lengte van zo’n 100 kilometer.
De lokalen noemen hun imposante duinen ook wel de “zingende duinen” vanwege het geluid van de wind wat klinkt wanneer het zand beweegt.
Verblijf in een gerkamp nabij de zandduinen.
Vrije dag in Khongor.
Traject naar Bayanzag (ong. 180 km).
Bereid je voor op een prachtige rit door het typische, eindeloze woestijnlandschap van de Gobiwoestijn.
Vandaag zul je je laten verwonderen door de Bayanzag, ook wel de Flaming Cliffs ofwel de vlammende bergen genoemd. Deze worden gekenmerkt door hun opvallende vlammende-oranje gloed die goed zichtbaar is aan het einde van de dag.
In dit gedeelte van de Gobi Woestijn zijn veel belangrijke fossiele vondsten gedaan. Bayanzag heeft de naam Flaming Cliffs te danken aan de Amerikaanse Peleontoloog Roy Chapman Andrews die het gebied in het jaar 1920 bezocht. Daarnaast is het gebied vooral beroemd geworden doordat hier de allereerste dinosauruseieren werden gevonden.
Verblijf in een gerkamp.
Vertrek naar Saikhan Ovoo (ong. 200 km).
Bezoek aan de ruïnes van het Ongiin Khiid klooster. Dit klooster werd gebouwd door Bari Yonzon Khamba en er leefden ongeveer 1000 lama’s. Het klooster werd tijdens de stalinistische zuiveringen in 1930 vernietigd. Sinds 1994 werd er één tempel herbouwd, hier studeren nu ongeveer 13 lamas.
Verblijf in een gerkamp.
Rit naar Kharkorin (ong. 250 km).
Kharkhorin (Karakorum) is in 1220 door de beroemde veroveraar Djenghis Khan benoemd tot hoofdstad van het Mongoolse rijk. 40 jaar lang fungeerde deze stad als politiek, cultureel en economisch centrum. Tot de kleinzoon van Djenghis Khan, Kublai Khan, besloot de hoofdstad te verhuizen naar Beijing. Mede door het instorten van het Mongoolse rijk en de verhuizing van hoofdstad, verloor Kharkhorin zijn glorie en raakte verlaten. De stad werd vernietigd door wraakzuchtige soldaten. De resten van Kharkhorin werden gebruikt om in de 16e eeuw het klooster Erdene Zuu (honderd schatten) te bouwen. Het klooster, dat ommuurd is met 108 stoepa’s, had binnen deze muren 60 tot 100 tempels. In de tijd van Stalin is dit klooster grotendeels vernietigd. Tegenwoordig zijn er nog 3 tempels die fungeren als museum. Verder staat er nog een lamatempel en een tempel die actief door boeddhisten gebruikt wordt.
De grenzen van de vergane stad werden aangegeven door vier stenen in de vorm van schildpadden. De schildpadden dienden als bescherming voor de stad, een schildpad staat symbool voor eeuwigheid. Twee hiervan zijn nog terug te vinden, waarvan één net buiten de muren van het klooster.
In de namiddag breng je een bezoek aan dit klooster, laat je meevoeren terug in de tijd.
Verblijf in een gerkamp.
Vanaf het gerkamp, gelegen bij een rivier, kun je een wandeling naar de nabijgelegen heuvel maken. Op de heuvel staat een indrukwekkend monument met prachtig panorama over Kharkhorin.
Traject naar de warmwaterbronnen van Tsenkher (ong. 140km.).
In dit gebied zijn veel vulkanen, deze vulkanen en de bijbehorende tektonische activiteit, zijn verantwoordelijk voor de vele waterbronnen en het natuurlijke hete water (85,5 ° C) dat het hele jaar door stroomt.
Tsenkher, de warmwaterbron die je vandaag bezoekt is gelegen tussen beboste heuvels en adembenemende bergen. Er wordt gezegd dat deze bronnen genezende eigenschappen hebben.
Vandaag heb je de tijd om te zwemmen in de bronnen, te relaxen of een prachtige wandeling te maken in de omgeving.
Verblijf in een gerkamp.
Vertrek naar het Witte meer (Terkhiin Tsagaan Nuur meer) en de Khorgo vulkaan (ong. 180km).
Het Terkhiin Tsagaan Nuur Meer ook bekend als het Witte Meer is een meer in het Khangai-gebergte in centraal Mongolië. Het Witte Meer dankt zijn bijnaam aan het feit dat het meer een groot deel van het jaar bevroren blijft. Het is één van de mooiste meren van het land. De uitbarsting van Khorgo vulkaan verklaart de aanwezigheid van het meer. Bovendien is het meer omringd met andere uitgedoofde vulkanen. De Khorgo vulkaan ligt aan het oostelijke uiteinde van het meer.
Vrije dag bij de nomadenfamilie.
Verblijf bij een nomadenfamilie waar je hun dagelijkse bezigheden kan aanschouwen zoals: verzorgen van het vee, yaks melken, yoghurt of kaas maken. Maak kennis met de cultuur van deze familie, hun gastvrijheid en geniet vooral van de rust en de omgeving.
Soms is het bij de nomaden mogelijk om tegen een kleine vergoeding een paardrijtocht te maken.
Rit naar Shine Ider (ong. 130km).
Overnachting in hjet Jargal Jiguur gerkamp in de Khövsgöl provincie.
Vandaag vertrek je naar het bekende Khövsgöl meer (ong. 230km).
Het hoogtepunt van de noordelijke provincies van Mongolië, een Alpengebied dat grenst aan de bossen van Siberië, is het ongerepte Lake Khövsgöl, bekend als de ‘donkerblauwe parel’ van Mongolië.
Het grootste zoetwatermeer van Mongolië, dat meerdere miljoenen jaren oud is, wordt omringd door tientallen kleine rivieren en de taiga bossen en valleien.
Overnachting in een gerkamp.
Dag vrij ter besteding.
Vandaag vervolg je de reis naar de Urantogoo, gelegen bij het dorp Hutug-Undur (ong. 315km).
Hier bezoek je Uran Uul, een uitgedoofde vulkaan.
Verblijf in een gerkamp
Na het ontbijt vertrek je richting het Amarbayasgalant klooster, ook wel bekend als “Monastry of Tranquil Felicity” (ong. 300 km).
Het is één van de drie grootste boeddhistische centra van het land.
Verblijf in een gerkamp
Vertrek terug richting Ulaanbaatar (ong. 300 km).
Onderweg zal er nog gestopt worden voor een lunch.
Overnachting in hotel in Ulaanbaatar.
Transfer naar de luchthaven.
Tijdens een rondreis door Mongolië verblijf je in traditionele gertenten in een gerkamp of bij een nomadenfamilie met uitzondering van het verblijf in Ulaanbaatar, hier verblijf je in middenklasse accommodaties. Verblijf je liever in een luxere accommodatie geef dit dan aan bij je reisspecialist. Hieronder een beschrijving vinden van wat je kunt verwachten.
Dit hotel is mede door haar ligging een erg goede uitvalsbasis voor alle bezienswaardigheden in de omgeving van Ulaanbaatar. Schone, comfortabele kamers met satelliet TV en gratis wifi. Het New Dream hotel heeft een wasservice.
De gerkampen bestaan uit een aantal traditionele Mongoolse gertenten, speciaal opgezet voor toeristen. De meeste gertenten zijn voorzien van een eigen kachel, een tafeltje met stoelen en een aantal bedden. Elk gerkamp heeft een hoofdgebouw dat dienst doet als restaurant, hier worden de maaltijden geserveerd. Tevens beschikken de gerkampen over een apart gebouw met sanitaire voorzieningen. De voorzieningen in het kamp zijn eenvoudig maar bieden voldoende comfort.
Het verblijf bij een nomadenfamilie is zeer primitief. Je eet wat de pot schaft, slaapt in een authentieke ger en ziet de familie bezig met hun dagelijkse werkzaamheden. Het toilet, vaak een gat in de grond, bevindt zich meestal in de open natuur. Er is geen douche aanwezig. Je maakt het unieke nomadenbestaan van heel dichtbij mee!
Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je natuurlijk alvast graag op weg met onderstaande informatie.
Mongolië is het gehele jaar te bezoeken. Van alle landen in Azië heeft Mongolië één van de meest extreme klimaten. Mongolië kent eigenlijk maar twee seizoenen: zomer en winter, waarbij het in de zomer +40 graden en in de winter -40 graden kan zjin! Na een extreem lange winter (één van de strengste ter wereld) is het slechts drie maanden zomer. Er is wel een soort van lente en herfst in aanloop naar de zomer en winter, maar die is veel korter dan hoe wij die in Nederland kennen.De beste reistijd is dan ook in het voor- of najaar (mei, juni of september). Mongolië heeft te maken met een mix van landklimaten, woestijnklimaten, een steppeklimaat in het oosten en een hooggebergteklimaat in de berggebieden zoals de Altaj. Er zijn gemiddeld 257 onbewolkte dagen per jaar, wat de slogan “land van de strakblauwe hemel” rechtvaardigt.
De munteenheid van Mongolië is de Tugrik. Pinnen (ATM) is in Ulaanbaatar op vele plaatsen mogelijk.
Let op: de Maestro kaart wordt niet altijd overal geaccepteerd. Wij raden aan om ook een VISA of Matercard mee te nemen.
Mocht je niet in het bezit van een creditcard zijn, dan raden wij aan euro’s of dollars mee te nemen. Deze kun je ter plaatse bij de bank omwisselen.
Buiten de stad is het aantal pinautomaten zeer gering. Wij adviseren dan ook dat je contant geld opneemt voordat je de stad verlaat. Zorg voor vertrek dat je bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa. Het is mogelijk om met je creditcard (Mastercard of VISA) in de pinautomaten geld op te nemen. Je kunt Mongoolse Tugrik alleen opnemen als je in Mongolië bent. Deze valuta is dus niet op te nemen of te wisselen via een bank voor je vertrekt. Dit geldt ook voor het vertrek uit Mongolië, heb je dus nog geld over aan het einde van je reis, zorg dan dat je dit omwisselt voor bijvoorbeeld Euro’s of Dollars voordat je Mongolië verlaat. Tijdens je verblijf in Mongolië heb je echter niet veel geld nodig omdat het verblijf veelal op basis van volpension is (m.u.v. Ulaanbaatar). Let op, er zijn geldwisselaars actief, meestal in de buurt van markten of op het station; alhoewel de koers vaak gunstig lijkt raden wij sterk af om ‘op straat’ geld te wisselen.
Kijk voor de actuele koersen op http://www.xe.com.
Kijk voor een actueel overzicht van atm/ pinautomaten op www.mastercard.us/atmlocator
In Mongolië heb je niet veel zakgeld nodig. Het leven is er goedkoop, ook al ligt het prijsniveau in de hoofdstad Ulaanbaatar, zeker in de grotere hotels, hoger dan op andere plaatsen. De verlengingen van reizen in Mongolië zijn op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). De verdere uitgaven bestaan hier dan ook alleen uit het drinken, eventueel een souvenir en de maaltijden die niet inbegrepen zijn (zoals in Ulaanbaatar). Je kunt rekenen op een bedrag van ongeveer €15,- per persoon per dag.
Fooien in Mongolië
Het geven van fooien is niet verplicht, maar wordt zeker zeer gewaardeerd.
Je kunt dit bedrag naar eigen tevredenheid bepalen.
Hieronder volgen een aantal richtlijnen:
Gids € 3,- per persoon per dag.
Chauffeur* € 1,50 per persoon per dag.
Mocht je een verlenging of rondreis door Mongolië hebben geboekt, dan is het advies ongeveer € 30,- per persoon per week (gids en chauffeur verdelen dit onderling).
*Mits aanwezig
Doorgaans wordt er ongeveer 5-10% fooi in restaurants aangeraden.
Mongolië valt in verschillende tijdszones. West Mongolië valt namelijk in de tijdszone UTC +7 en de rest van Mongolië valt in de tijdszone UTC +8. Dit betekent dus dat het tijdens onze wintertijd in Mongolië 6 en 7 uur later is dan in Nederland en tijdens onze zomertijd 5 en 6 uur later.
In Mongolië is de netspanning 220 Volt en gebruikt men dezelfde stopcontacten als in Nederland. Bij een verblijf in Ulaanbaatar kun je vaak zonder problemen alle apparatuur opladen. Tijdens het verblijf in de gerkampen bevinden zich vaak stopcontacten in het restaurant of toiletgebouw en met een beetje geluk een stopcontact in de eigen ger. Het is aan te raden om een splitter mee te nemen. Op deze manier kun je meerdere apparaten aansluiten op één stopcontact. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de stroom geregeld voor een korte periode uit kan vallen. Een zaklamp kan daarom handig zijn. Daarnaast is een powerbank (mobiele accu) ook een optie om mee te nemen op reis. Denk eraan dat een powerbank vaak niet in de ruimbagage mag worden meegenomen. Bij een verblijf bij de nomaden is er vaak geen stopcontact aanwezig, zorg dus dat je van tevoren alle apparatuur voldoende oplaadt.
In het uitgestrekte Mongolië is Wifi zeker nog geen begrip van alle dag. In Ulaanbaatar is er Wifi in de meeste hotels (sterkste signaal vaak in de lobby) en in sommige restaurants, ook zijn er diverse internetcafés.Houd er wel even rekening mee dat de verbinding niet altijd even snel en stabiel is. Buiten de stad zal het gevoel van écht even weg te zijn dan ook worden versterkt door even ‘internetloos’ te zijn. Echter geldt dit niet voor het bereik van je mobiele telefoon. Op de meeste plekken in Mongolië zul je merken wel gewoon bereikbaar te zijn. Mongolië heeft het internationale landnummer: 00976. Indien je in Mongolië naar het buitenland wil bellen, dien je 001 gevolgd door de betreffende landcode te bellen.
Wanneer je op reis gaat raden we je aan van te voren de nationale feest- en herdenkingsdagen te checken die in jouw (gewenste) reisperiode vallen. Tijdens en rondom sommige feestdagen of vakantieperiodes wordt er natuurlijk veel georganiseerd, versierd of zijn er extra festivals. Helaas kan dat ook betekenen dat veel lokale mensen vrij zijn, waardoor het voor extra veel drukte kan zorgen bij belangrijke trekpleisters, musea, maar ook in hotels en in het verkeer. Bovendien zijn sommige restaurants, musea of winkels dan juist gesloten. Wij proberen altijd rekening te houden met lokale belangrijke dagen en vakanties, ook al is dat niet altijd mogelijk. We hebben hieronder alvast de belangrijkste dagen voor je op een rijtje gezet.
Nationale feestdagen Mongolië
1-jan New Year’s Day
24-26 feb Lunar New Year
1-mrt Tsagaan Sar
8-mrt Women’s Day
1-jun Children’s Day
5-jun Buddha day
11-15 jul Naadam Holiday
16-nov Djenghis Khan’s verjaardag
26-nov Uitroepen van de grondwet en onafhankelijke staat
29-dec National Freedom and Independence Day
Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vinden het raadzaam om passend en persoonlijk medisch advies in te winnen zodat jouw situatie goed is afgestemd op je reisbestemming.
Vaccinaties
Neem contact op met je huisarts of een onafhankelijke instantie zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen advies op maat geven. Voor informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met de plaatselijke GGD of via www.ggdreisvaccinaties.nl
Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.
Reisverzekering
Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Zonder reisverzekering kun je op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan (bijvoorbeeld in medische noodgevallen of bij diestal). Check je reisverzekering voor je op reis gaat. Belangrijk is dat deze het dekkingsgebied: wereld heeft als je buiten de Europese Unie reist. Tiara Tours biedt je in samenwerking met Allianz Global Assistance de mogelijkheid om direct bij je boeking je reisverzekering en/ of annuleringsverzekering in orde te maken.
Medicijnen
Het is raadzaam om tijdens de reis een aantal medicijnen mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging en middelen die diarree, koorts, insectenbeten tegen gaan. Gebruik je medicatie op recept die je meeneemt op reis? Zorg dan dat je het recept ook meeneemt of schaf een medisch paspoort aan, zodat je dat altijd kunt tonen als daarom gevraagd wordt.
In principe kan iedereen met een gemiddelde gezondheid en conditie een reis met Tiara Tours maken. Heb je specifieke medische wensen tijdens de reis en/of ben je slecht ter been, vraag dan de mogelijkheden voor de gewenste reis na bij onze reisspecialisten.
Na thuiskomst van je reis dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Voor Mongolië heb je een visum nodig.
Wil je je visa laten verzorgen door een visumdienst?
Al jaren werken wij zeer nauw samen met het visumbureau Yourvisa, tevens gevestigd in Breda. Zij kunnen je assisteren tijdens het gehele traject en zijn zeer ervaren met het verzorgen van visa voor reizen naar onze bestemmingen.
Kijk op www.yourvisa.nl voor de dienstverlening en actuele tarieven van visa.
Kosten visum via Yourvisa (normale procedure): Visum Mongolië (indicatie) € 60,- p.p.* exclusief handlingskosten.
Reizen in verre of vreemde landen
“If you can’t change the situation, change how you feel about it.” Reizen in verre landen vraagt nog wel eens om wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het is van groot belang dat je met de juiste verwachtingen op reis gaat. Voorbereiding is hierin het halve werk. Verdiep je bijvoorbeeld in de cultuur, gewoontes en regelgeving van het land. Twijfel je over bepaalde zaken, kijk dan voordat je vertrekt op de Voorlichtingssite Rijksoverheid
Een flexibele houding
Het organiseren van bijzondere reizen is een vak apart, en soms komen ook wij voor verrassingen te staan. Het is mogelijk dat er een situatie voorvalt waardoor er noodzakelijke wijzigingen in het oorspronkelijk reisplan dienen te worden aangebracht. Dat is niet alleen afhankelijk van mensen, maar ook van lokale omstandigheden, feestdagen of weersomstandigheden. Ook kunnen er ter plaatse bepaalde onvoorziene gebeurtenissen voordoen, zoals het plotseling uitvallen van treinen of musea die om onverklaarbare redenen gesloten zijn. Het kan zijn dat de elektriciteit niet werkt of dat er geen warm water is. Van de organisatoren en gidsen wordt veel improvisatietalent gevraagd. We rekenen op enige flexibiliteit van jouw kant, mocht er onverwachts iets anders lopen dan gepland. Wij doen er natuurlijk alles aan om de reis zoveel mogelijk volgens schema te laten verlopen.
Hoe individueel is Individueel Reizen?
Op deze site tref je veel reizen aan op individuele basis. Het is helaas niet mogelijk om ervoor te zorgen dat reizigers elkaar niet tegenkomen gedurende de reis. De kans is aanwezig dat je in de trein, in de hotels en tijdens de transfers meer Tiara Tours reizigers ontmoet. De aangeboden transfers, verlengingen en excursies zijn op basis van het join-in principe. Dit betekent dat wanneer er meer personen op die datum reizen ze hierbij aansluiten. Natuurlijk is dit zeker niet altijd het geval, daar iedereen op een individuele reis zelf de gewenste route samenstelt. Mocht je de transfer, verlenging of excursie liever op privé basis reserveren, dat kan! vraag naar de mogelijkheden. Fijne reis!