Mongolië

KIES JOUW IDEALE REIS
1. Individuele reis – Je reist met je eigen gezelschap of alleen. Alle belangrijke aspecten worden voor je geregeld zodat je onbezorgd van de reis kunt genieten. Denk aan accommodaties, transfers, excursies/dagtrips, trekkings, gidsen en eventuele vluchten.
2. Join-in reis – beleef in een kleine groep van maximaal 10 internationale reizigers samen deze reis. Onder begeleiding van lokale Engelssprekende gidsen.

ZELF SAMENSTELLEN
Onderstaande rondreizen zijn door ons met zorg samengesteld. Wil je een van deze reizen zelf samenstellen? Vertel ons je wensen en je ontvangt van ons een vrijblijvend reisvoorstel.

AVONTUURLIJKE RONDREIZEN MONGOLIË

Mongolië, gelegen tussen het ruige Russische Siberische landschap en de noordelijke provincies van China. Meer ruimte dan hier kom je nergens tegen. van de hooggebergtes in de Altai, met de adelaarsjagers, tot de uitgestrekte rauwe Gobiwoestijn in het zuiden. En van de prachtige groene steppen tot meren en rotsformaties waar de nomaden met hun vee leven. Contrasten tussen de weersomstandigheden, landschappen en leefomgeving zijn extreem. Een ware parel, middenin Azië.

Mongolië als reisbestemming

Rondreizen in Mongolië betekent: Oneindige, ongerepte steppen. Adembenemende uitzichten. Urenlang hobbelen over karrensporen en onverharde wegen. Slapen in gertenten en bij gastvrije nomadenfamilies die leven volgens eeuwenoude gebruiken en tradities. Contrasten tussen de grote stad Ulaanbaatar, de Groene hooglanden en de weidse omgeving zoals de Gobi woestijn. Een land met maar liefst 3.200 zonuren per jaar en met een bijzonder rijke flora en fauna. Verder heeft Mongolië de mooiste sterrenhemel ooit. Welkom in Mongolië!

Highlights & bezienswaardigheden

Bezoek de meest warme en droge regio van Mongolië, de ruige en prachtige Gobiwoestijn. Maak een boottocht over het Khövsgölmeer (Hövsgöl meer) het grootste en diepste zoetwatermeer van Mongolië, wandel of maak een paardrijtocht door ruige bergen en weidse graslanden met grazende paarden, yaks en geiten, bijvoorbeeld in Gorkhi Terelj Nationaal Park. Een rondreis door Mongolië is een ware ontdekkingstocht en een onvergetelijke belevenis! Denk aan het ervaren van het ruige nomadenleven in de Mongoolse Altai of Hustai Nationaal Park (Hustain Nuruu). De Mongoolse cultuur leren kennen doe je tijdens het grootse Naadam Festival of een reis met een extra focus op de natuur, onze Groene Route reis. Alles begint in de grote hoofdstad Ulaanbaatar, stad met meerdere gezichten.

Voor welke reiziger?

Mongolië is dé bestemming voor liefhebbers van:

  • natuur
  • contrasten
  • dieren
  • fotografie
  • onderweg zijn
  • avontuur
  • ongereptheid
  • lieve mensen!
  • anders dan anders

Beste reistijd

Mongolië bezoek je het beste van april tot en met september. Het voor- en najaar zijn erg rustig en zijn door de veranderende seizoenen interessant. In de zomer zijn de temperaturen nog wat aangenamer.

beste reistijd maanden copy

 

Wil je Mongolië combineren met andere landen? Bekijk dan de Trans Mongolië Express treinreis. Kijk naar de verschillende varianten en kies jouw favoriet.

Tiara Tours verzorgt jouw rondreis door Mongolië op maat! Onze deskundige reisspecialisten helpen je graag bij het samenstellen van dé droomreis door Mongolië.