Wat kost de Transsiberië Express?

Wat kost de Transsiberë Express of de Trans Mongolië Express? Is de Transsiberië Express duur? Wil je nu eindelijk die reis met de Transsiberië Express gaan maken? Je hebt er lang genoeg over gelezen of gehoord, en nu wordt het tijd dat je zelf gaat ontdekken welke super unieke ervaring het is om de treinreis der treinreizen te maken. Natuurlijk kan Tiara Tours een aantal belangrijke zaken voor je regelen, zelfs een compleet georganiseerde reis. Spreekt je deze zekerheid je niet aan dan is er tevens een mogelijkheid om alleen de treintickets al op voorhand te reserveren. Maar eerst natuurlijk wat meer weten over de kosten.

Wat kost de Transsiberië Express of Transmongolië Express?

De kosten voor een 14-17 daagse reis van Moskou naar Beijing of Vladivostok in middenklasse hotels en verblijf in een 2e klas (vierpersoons) treincoupé, inclusief vluchten, komen in totaal neer op ongeveer €1900-€2400 per persoon. 

Kijk hieronder naar een uitgebreid overzicht in de kostencalculatie voor jouw Transsiberië Express reis.

Kosten per traject en treincoupés

Voor een reis met de Trans Mongolië of Transsiberië Express moet je voor je budget rekening houden met een aantal belangrijke zaken:
Je vluchten naar het startpunt, waarschijnlijk Moskou en retour naar huis. Die kosten liggen ergens tussen €500 en €700 p.p.
Visa: voor Rusland, Mongolië en China heb je een visum nodig. regel je die zelf dan zijn de kosten ca. € 250,- p.p.
Treintickets voor de Transsiberië Express (Moskou naar Vladivostok of andersom) of de Trans Mongolië Express (Moskou naar Beijing of andersom) zijn er in verschillende klassen. Tiara Tours biedt enkel 1e of 2e klasse. Het verschil is het aantal personen dat een coupé bezet (1e klas 2 personen, 2e klas 4 personen). De kosten voor een reis met de Trans Siberië Express vallen erg mee. Je kunt al vanaf bijna € 400 p.p. een 2e klas treinticket rechtstreeks van Moskou naar Vladivostok boeken (wanneer het traject opgebroken wordt vanwege één of meerdere tussenstops op het traject, wordt er op je treinticket een toeslag berekend). Het is tevens mogelijk om tickets voor deze treinen te reserveren voor de 3e klasse, al bieden wij deze niet aan onze klanten aan uit comfort overwegingen. Een budget transsiberië express (startpakket), zeer geschikt voor backpackers, door ons georganiseerd, is er al vanaf € 549,- p.p. Deze is dus zeer betaalbaar en bovendien gemakkelijk uit te breiden met tussenstops, verlengingen en excursies. Bekijk hier de mogelijkheden voor al onze Transsiberië routes, afgestemd op jouw wensen! Wil je meer luxe, bijvoorbeeld een eigen coupé dan kan dat in de reguliere treinen tegen een toeslag. Of zelfs een super-de-luxe coupé met douche? Kijk dan bij de Tsarengoud express, die vanaf € 4900 p.p. te boeken is.

Kosten voor hotels tijdens stops

Accommodatie: afhankelijk van het aantal tussenstops dat je maakt, heb je hotelovernachtingen nodig omdat je dan niet in de trein slaapt. Middenklasse hotels zijn er al vanaf €30 per nacht.
Zakgeld: erg persoonlijk maar denk aan €300 voor onderweg
Natuurlijk is er veel afhankelijk van jouw wensen qua reisperiode, luxe, privacy, stops, uitgaven en excursies. 

Kosten calculatie (indicatie)

Wat? Kosten p.p. 
Visa  
Visum Rusland (max 30 dagen) € 65
Uitnodiging Rusland € 15
Visum Mongolië (max 30 dagen) € 100
Visum China (2x entry, 30 dagen) € 126,55
Servicekosten visumbureau (schatting) € 115,00
Vliegtickets  
Amsterdam of Brussel – Moskou (incl taks) € 100
Beijing – Amsterdam of Brussel (incl tax) € 500
Treintickets (2e klasse, vierpersoonscoupé)  
Moskou – Irkutsk € 244
Irkutsk – Ulaanbaatar € 150
Ulaanbaatar – Beijing € 190
Overnachtingen  
Moskou (2 nachten) € 60
Irkutsk (1 nacht) € 17,50
Ulaanbaatar ( 1 nacht) € 11,50
Excursies  
Rusland (bezienswaardigheden Moskou) € 30
4 dagen Mongolië (incl. overnachten, eten paardrijden, highlights) € 325
Excursies Beijing (incl. bezoek aan chinese muur) € 72
Eten en drinken  
Eten/drinken Moskou, Irkutsk, Ulaanbaatar (4 dagen) € 80
Boodschappen Transmongolië Express € 35
Eten kiosk op perrons € 30
Eten in restauratiewagons (€ 15,- p.p per keer) € 30
Eten in Beijing (3 dagen) € 50
Overige kosten  
Overig lokaal vervoer (bus, taxi, metro etc.) € 30
Wassen (3x) € 20
TOTAAL € 2.397

Losse tickets Transsiberië Express?

In principe kunnen wij alle soorten treintickets en routes op het traject voor je regelen. Wij weten uit ervaring welke treinen er (niet) goed of betrouwbaar zijn, welke aansluitingen je het beste (niet) kunt nemen en wat er allemaal de moeite waard is om voor uit te stappen tijdens deze treinreis. Onze reisspecialisten willen je hierover graag adviseren. Op basis van jouw wensen kan er een vrijblijvend prijsvoorstel voor de treintickets worden opgesteld.

Transsiberië Express tickets zelf regelen?

De meeste mensen laten hun reis organiseren door een specialist, puur vanwege de betrouwbaarheid, het gemak, tijdgebrek of taalbarrière. Er worden door verschillende aanbieders ook treintickets aangeboden, soms tegen lage prijzen. Echter, doordat er zoveel verschillende treinen door verschillende lokale spoorwegen op het enorm lange traject worden ingezet is het niveauverschil in comfort, hygiëne, service en daarmee ook prijs zeer uiteenlopend en ondoorzichtig.

Reisdata of tijden die niet kloppen, dubbel verkochte plaatsen, niet aansluitende treinen, ongeldige tickets of medepassagiers in een andere coupé; We hebben helaas al diverse reizigers aan nieuwe treintickets moeten helpen omdat hun zelf geregelde tickets de nodige problemen met zich meebrachten.
Wij raden je dan ook aan om, mocht je alleen losse treintickets willen boeken, deze toch door een gerenommeerde organisatie te laten reserveren. Dat scheelt je tijd, zorgen en geeft je de zekerheid dat de trein afgestemd wordt op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Uiteraard kan dat ook via Tiara Tours.

Wat kost een visum voor de Transsiberië Express?

Voor een Transsiberië Express reis heb je een visum nodig voor Rusland. De kosten hiervoor zijn ca. €115,- per persoon als je het regelt via een visumdienst. Om een visum aan te vragen heb je weer een officiële uitnodiging nodig van de Russische ambassade. Voor een Trans Mongolië Express heb je ook voor China en Mongolië een visum nodig.  Als je die zelf regelt (en dus de ambassades zelf bezoekt) zijn die kosten ruim €250,- per persoon. Laat je de visa regelen door een visumdienst, dan liggen de kosten voor visa op ca. €400,- Ook dit soort zaken zijn wij gewend voor onze reizigers te regelen.

Laat je goed informeren en start dus goed voorbereid. Deze reis is té mooi om te laten ontsporen.

Kijk snel hier naar de Transsiberië reis die binnen jouw wensen en mogelijkheden past, kom naar een gratis reispresentatie of neem contact op via chat, mail of natuurlijk telefoon!

button bekijk transsiberie reizen 1

Alle routes Transsiberie Express

Print Friendly, PDF & Email
Trans siberie express plannen