Visa Transsiberië Express

visumkosten en visumprocedure

Ok, je reis met de Transsiberië Express of Transmongolië Express is geboekt of je wilt gaan boeken. Waar moet je aan denken als het gaat om het visum? Hieronder alle benodigdheden en de kosten die de visa met zich meebrengen.

Welk visum heb je nodig?

Reis je van Moskou naar Vladivostok, de originele route van de Transsiberië Express? Dan heb je alleen een Russisch visum nodig. Dat kost dus €65,- per persoon.

Wil je de route van Moskou, via Ulaanbaatar naar Beijing reizen, de zogenaamde Trans Mongolië Express?
Voor alle 3 de landen Rusland, Mongolië en China zijn visa verplicht. De kosten voor deze 3 visa kunnen variëren. De route met de Trans Mongolië Express gaat door Rusland, Mongolië en China. De kosten voor de verplichte visa voor de Trans Mongolië Express samen zijn, als je ze zelf regelt bij de ambassades, ongeveer €250,- per persoon.

Wat kosten de visa voor de Transsiberië Express of Trans Mongolië Express?

De kosten voor een Russisch visum zijn ca. €65,- per persoon. De kosten voor een Mongools visum zijn ca. €60,- per persoon. Voor een Chinees visum zijn die ongeveer €126,55. Dit zijn de kosten voor de leges bij de verschillende ambassades of consulaten. Laat je de visumprocedure door een visumdienst afhandelen, dan berekenen zij daarvoor ook kosten. Meer over alle kosten van een reis met de Transsiberië Express of Transmongolië Express vind je hier.

Hoe lang duurt de aanvraag van visa voor de Transsiberië Express?

De aanvraagprocedure van de visa voor de Transsiberië en Trans Mongolië express duurt gemiddeld 4 tot 6 weken. Het is dus belangrijk de procedure op tijd te starten. Dit kan vanaf 3 maanden voor je vertrekt. Je bent je paspoort gedurende de aanvraagprocedure kwijt dus houd hier rekening mee.

Uitnodigingsbrief en andere vereisten

Voor reizen naar Rusland heb je een uitnodiging (letter of invitation) van alle accommodaties of reisagenten nodig om het visum te regelen. Wanneer alle overnachtingen in Rusland via Tiara Tours worden geboekt is deze uitnodiging inbegrepen. Regel je je visa zelf, dan kunnen wij de uitnodigingsbrief voor je aanvragen.

Ruslandverklaring zorgverzekering

De Russische overheid schrijft voor dat reizigers een verklaring moeten hebben van hun zorgverzekering, dat zij ook in Rusland gedekt zijn voor medische kosten die buiten de spoedeisende hulp vallen. Deze kosten kunnen ook gedekt worden door een reisverzekering. Win altijd informatie in bij je verzekeraar of visumdienst.

Persoonlijk bezoek Chinese ambassade

Voor een Chinees visum is het sinds december 2019 verplicht om persoonlijk de ambassade in Den Haag of Brussel te bezoeken om je vingerafdrukken te laten vastleggen. Deze zijn 5 jaar geldig voor eventuele vervolg aanvragen.

Kan ik de visa voor de Transsiberië Express zelf regelen?

Ja, dat kan natuurlijk. Je kunt de visa zelf regelen door alle benodigde documenten te verzamelen, in te vullen en zelf naar de ambassades/ consulaten in Den Haag en Brussel (Mongolië) te gaan om je documenten en paspoort te brengen en op te halen.

Visa laten verzorgen door een visumdienst?

Je kunt er ook voor kiezen om het via een visumdienst zoals onze partner Yourvisa te laten verlopen. Zij zijn in ons kantoorpand gevestigd en werken met dezelfde systemen. Dat werkt snel en accuraat. Zij bezoeken dan de ambassades en assisteren je met het correct en tijdig aanvragen van alle documenten. Zij kunnen zelfs de formulieren voor je invullen. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat er iets mis gaat met je aanvraag.

Wat doet een visumdienst, ook wel visumbureau?


Een visumdienst, zoals onze partner Yourvisa vraagt de visa voor je aan en kan dat regelen van A tot Z. Zij bieden je daarin 3 service niveaus aan. Hieronder de verschillen:

  Budget Standaard Express
Telefonische ondersteuning visa
Ondersteuning per e-mail
Visa documenten zorgvuldig nakijken
Persoonlijk bezoek aan ambassades
Documenten ophalen bij ambassades
Eventuele correctie waar nodig  
Visumformulieren invullen  
Eventuele invul hulp op kantoor  
Versnelde afhandeling visa  
High priority afhandeling visa    
Nederlands paspoort (3 visa) inclusief visa en servicekosten
Budget Service: € 405,-
Standaard Service: € 480,-
Express Service: prijs op aanvraag (afhankelijk van reisdata)
Belgisch paspoort (3 visa) inclusief visa en servicekosten
Budget Service: € 415,-
Standaard Service: € 490,-
Express Service prijs op aanvraag (afhankelijk van reisdata)

Dus: Wat kosten de visa voor de Transsiberië Express als ik ze zelf regel?

Visum Rusland €65,- per persoon
Visum Mongolië €60,- per persoon
Visum China €126,55 per persoon

Bekijk altijd de actuele tarieven en vereisten van het aanvragen van visa, op Yourvisa.nl

button bekijk transsiberie reizen 1
Print Friendly, PDF & Email