Treincoupé Transsiberië Express

Slapen in de Transsiberië Express: De treincoupé

Tijdens de Trans Mongolië/Baikal Express krijg je standaard een plaats/bed in de 2e klas. Ieder rijtuig telt negen 4-persoonscoupé’s met aan weerszijden twee bedden boven elkaar. Overdag kun je comfortabel op de onderste bedden zitten. Per rijtuig/ wagon zijn er twee was- en toiletruimtes. Uiteraard is het voor veel trajecten ook mogelijk om tegen een toeslag een 2-persoonscoupé te boeken. Er is meestal maar één 1e klasse rijtuig aanwezig. Deze is voorzien van acht 2-persoonscoupés met aan weerszijden een bed. In de treinen zonder 1e klas is het mogelijk om in de 2e klas een 4-persoonscoupé voor twee personen te boeken.

Jouw plaats in de trein

In de Trans Siberië Express/ Trans Mongolië Express trein worden onze reizigers zoveel mogelijk bij elkaar ingedeeld. Dit wordt door de meeste reizigers gewaardeerd. Als je niet met andere Tiara Tours deelnemers een 4-persoonscoupé wilt delen, geef dit dan bij boeking aan ons door. Wij proberen dan een ticket in een ander rijtuig te boeken, zodat je met lokale bevolking of internationale toeristen de coupé deelt.

Indeling rijtuig/ wagon trans mongolië xcpress

Welke faciliteiten zijn er aan boord van de trein?

De provodniki (conducteurs) zorgen voor het reilen en zeilen in het rijtuig, zoals de orde en netheid. Per rijtuig zijn er twee provodniki, één voor de dag en één voor de nacht. Je krijgt aan het begin van de reis schoon beddengoed en een klein handdoekje uitgereikt. Soms wordt hier een vergoeding (circa 3 euro) voor gevraagd. Een eigen handdoek meenemen is aan te bevelen. De sanitaire voorzieningen worden over het algemeen keurig schoon gehouden. Er is in de treinen een beperkt aantal 220V aansluitingen, soms alleen in de gangpaden, steeds vaker ook in de coupés. De elektrische stopcontacten en stekkers zijn dezelfde als bij ons. Je wordt de held van het rijtuig als je een verlengsnoer met 4 tot 6 aansluitpunten meeneemt!

Eerste klas coupé

Transsiberië Express 1e klas coupé

Transsiberië Express 1e klas coupé

De meeste treinen hebben voornamelijk vierpersoons slaapcoupés. Je deelt dus meestal een coupé met andere reizigers, tenzij je dat niet wilt natuurlijk. Je kunt dan de andere plaats(en) afkopen zodat jij (of jouw gezelschap) een eigen coupé hebt. In de treinen waar wel een eersteklasse rijtuig aanwezig is, betaal je meer per bed/ plaats dan in een tweedeklas coupé, maar zijn maar 2 bedden/ plaatsen per coupé. In sommige treinen is in de eerste klas een wastafeltje met wc aanwezig.

Tweede klas coupé

Transsiberië Express 2e klas coupé

Transsiberië Express 2e klas coupé

In de 2de klas bevinden zich 2 stapelbedden, met plaats voor 4 personen. Tussen de bedden bevindt zich een tafeltje aan het raam. In sommige 1e klas coupés is een eigen wc/ wastafel aanwezig. In de meeste gevallen zijn er 2 toiletten/ wastafels op de gang van elk rijtuig. Deze deel je met de rijtuiggenoten. In je coupé is meestal een stopcontact (anders in het gangpad), een spiegel en een leeslampje aanwezig.
Meer lezen over afmetingen, bagageruimte in treincoupés?

Derde klasse coupé

Transsiberië Express 3e klas coupé

Transsiberië Express 3e klas coupé

Derdeklasse rijtuigen hebben geen gesloten coupés, maar stapelbedden met gordijnen aan het gangpad. Qua privacy en ruimte dus een stuk minder, terwijl het prijsverschil tussen derde en tweede klas relatief klein is. Onze reizigers reizen altijd in een 2e of 1e klasse rijtuig.

button bekijk transsiberie reizen 1

Print Friendly, PDF & Email