Reisinformatie Transsiberië Express

WAT KOST DE TRANSSIBERIË EXPRESS? Lees hier meer

BESTE REISTIJD?

De beste reistijd om met de Transsiberië / Transmongolië Express te reizen zijn de maanden mei tot en met oktober. In Rusland, Mongolië en China zijn de temperaturen dan aangenaam. Met name in Beijing is het dan niet te warm. In het voor- en najaar is het ook minder druk dan in de zomermaanden.

Extra voordeel: In het voorjaar zullen veel dieren hun jongen krijgen en zullen veel bloemen en planten in bloei staan. In het najaar geeft de aanstaande herfst natuurlijk weer extra mooie kleuren.

Kun je buiten die periode dan niet reizen? Zeker wel: Gedurende het gehele jaar door is het mogelijk om met de Trans Siberië Express over de Transsiberische Spoorlijn te reizen, of via Mongolië naar Beijing te reizen. De winterlandschappen zijn adembenemend en het is uiteraard minder druk onderweg. Natuurlijk brengt reizen in de wintermaanden extra aanpassingsvermogen met zich mee.

Siberië heeft een extreem landklimaat, met zeer strenge winters en warme zomers. Het verschil tussen de laagste en hoogste temperatuur ooit gemeten bedraagt meer dan 100°C; dit is een wereldrecord. Mongolië heeft te maken met een mix van extreme landklimaten, woestijnklimaten, een steppeklimaat en een hooggebergteklimaat. Het klimaat van Beijing is een warm landklimaat.

Winter
De winter past natuurlijk wel een beetje bij zowel Siberië als Mongolië. Je ziet schilderachtige, witte landschappen en bevroren meren met prachtig opkruiend ijs. Je reist voornamelijk met lokale bevolking, die even nieuwsgierig zijn naar jou als jij naar hen. Wees niet bang dat je het koud krijgt, de coupé’s van de Transsiberië Express wordt zeer goed verwarmd. Ondanks de vrieskou en de sneeuw rijden de treinen nog op tijd ook! Extra voorbereiding is nodig, meerdere lagen kleding en thermo ondergoed beschermt je buiten tegen de Siberische en Mongoolse kou. Eenmaal in Beijing ligt de temperatuur een stuk hoger. Houdt er wel rekening mee, ook hier de temperatuur tot het nulpunt dalen.

Zomer
In de zomer kan het behoorlijk warm worden in Siberië en Mongolië. De temperatuur kan oplopen tot wel 30 graden. In Beijing zijn de zomers erg lang , heet en vochtig.

Voor- en najaar
De meeste avonturiers reizen echter in het voor- en najaar. In deze periode is het aangenaam weer in zowel Rusland, Mongolië als China. Daarnaast vallen deze periodes buiten het hoogseizoen en vermijd je de drukte.

RIJTUIG & TREINCOUPÉS

Eerste of Tweedeklas coupé in de Transsiberië Express?

In de treinen in Rusland en Mongolië zijn er eerste, tweede en derde klasse coupés. Eersteklas coupés bieden plaats voor 2 personen voor extra privacy. Tweedeklas coupés zijn standaard voor 4 personen. In sommige treinen is er geen eersteklas coupé aanwezig. In dat geval kunnen we een tweedeklas coupé voor je reserveren zodat je toch een coupé voor jezelf of je eigen gezelschap hebt. Derdeklas wordt door onze reizigers niet of nauwelijks geboekt aangezien deze open slaapcoupés te weinig privacy en comfort bieden. Bekijk de verschillende treincoupés van de Transsiberië Express hier.

Onze reizigers Tijdens je reis met de Transsiberië of Trans Mongolië Express krijg je standaard een plaats/bed in de 2e klas. Ieder rijtuig telt negen 4-persoonscoupé’s met aan weerszijden twee bedden boven elkaar. Overdag kun je comfortabel op de onderste bedden zitten. Per rijtuig zijn er twee was- en toiletruimtes. Uiteraard is het voor veel trajecten ook mogelijk om tegen een toeslag een 2-persoonscoupé te boeken. Er is meestal maar één 1e klasse rijtuig aanwezig. Deze is voorzien van acht 2-persoonscoupés met aan weerszijden een bed. In de treinen zonder 1e klas is het mogelijk om in de 2e klas een 4-persoonscoupé voor twee personen te boeken.

In de coupés is voldoende bagageruimte aanwezig in bergvakken onder de bedden, een wandkastje of bergvak boven de deur.

Benedenbed of bovenbed?

Je kunt bij het boeken aangeven of je een voorkeur hebt

Jouw plaats in de trein
In de Transsiberië Express trein worden onze reizigers zoveel mogelijk bij elkaar ingedeeld. Dit wordt door de meeste reizigers gewaardeerd. Als je niet met andere Tiara Tours deelnemers een 4-persoonscoupé wilt delen, geef dit dan bij boeking aan ons door. Wij proberen dan een ticket in een ander rijtuig te boeken, zodat je met lokale bevolking of internationale toeristen de coupé deelt.

Indeling Transsiberië Express 2e klas wagon

2e klas coupe trans siberië express

Indeling Transsiberië Express 2e klas treincoupé 

indeling treincoupe trans siberië express

Faciliteiten aan boord van de trein?

De provodniki (treinbeheerders/ conducteurs) zorgen voor het reilen en zeilen in het rijtuig, zoals de orde en netheid. Per rijtuig zijn er twee provodniki, één voor de dag en één voor de nacht. Je krijgt aan het begin van de reis schoon beddengoed en een klein handdoekje uitgereikt. Soms wordt hier een vergoeding (circa 3 euro) voor gevraagd. Een eigen handdoek meenemen is aan te bevelen. De sanitaire voorzieningen worden over het algemeen keurig schoon gehouden. Er is in de Transsiberië Express treinen een beperkt aantal 220V aansluitingen. De elektrische stopcontacten en stekkers zijn dezelfde als bij ons. Je wordt de held van het rijtuig als je een verlengsnoer met 4 tot 6 aansluitpunten meeneemt!

Mag ik roken aan boord van de Transsiberië Express?

Nee. Kort gezegd is het niet toegestaan om te roken in de treinen op het Transsiberië traject. In de treincoupés en restauratiewagon mag niet gerookt worden. In sommige treinen wordt stiekem, aan het einde van de wagons, achter een dubbele deur gerookt door lokale mensen. Overtreding van de regels kan tot problemen met de beheerder leiden. Op de stations tijdens de stops kun je eventueel roken in kleine, daarvoor bestemde ruimtes. Officieel is roken alleen toegestaan buiten de treinen en stations.

Eten in de Transsiberië/ Trans Mongolië Express

Hoe het eten is in de Trans Siberië Express? Aan eten geen gebrek! Er zijn tijdens je Transsberië Express reis vele manieren om jezelf te voorzien van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of snack onderweg. In iedere lange afstandstrein is een restauratierijtuig aanwezig gedurende het hoogseizoen. De decoratie verschilt per trein en varieert van een kantine-achtige uitstraling tot een echt authentiek sfeertje met houtsnijwerken en tierelantijntjes. Vaak zul je aan het eind van de middag/begin van de avond het restauratierijtuig opzoeken voor een warme maaltijd en een drankje. Daarbij is het redelijk makkelijk kiezen want meestal is de menukaart ook Engelstalig of staan er foto’s bij. De maaltijden zijn natuurlijk iets anders dan dat wij gewend zijn, maar zeker niet minder lekker. Voor circa € 10,- (omgerekend) kun je hier à la carte eten. Er zijn ook alcoholische dranken verkrijgbaar, wijn is echter zeer prijzig.

Maar er zijn meer manieren om kennis te maken met de lokale lekkernijen. Met een beetje geluk tref je de zogenaamde Baboesjka’s (moedertjes van Rusland) op de stations, zij verkopen lokale specialiteiten, van gedroogde vis tot vers fruit. Daarnaast bevinden zich op de perrons, tijdens de tussenstops, vaak kiosken. Waar ze  onder andere frisdranken, chips, noodles, koekjes, fruit en soms ook lokale proeverijen verkopen.

Tip: Wie van vis houdt moet zeker de gerookte Omul proberen; deze is te koop op de stations nabij het Baikalmeer.

Ook is er in ieder rijtuig een samovar (waterkoker) aanwezig. Je kunt zo zelf een kopje thee of koffie maken of een soepje of noodles bereiden. Vaak is er tegenover de waterkoker een punt waar je drinkwater kunt tappen.

Het kan voorkomen dat tijdens je verblijf aan boord van de Transsiberië Express het restauratierijtuig bezet wordt door groepen, die beweren het restauratierijtuig afgehuurd te hebben. Met wat overtuigingskracht, geduld en een glimlach kun je vaak toch een plaatsje bemachtigen. Een aanrader is om wat extra eten in te slaan, je zult namelijk merken dat je weleens wat lekkers toegeschoven kunt krijgen van een vrijgevige Russische, Mongoolse of Chinese reiziger. Het is dan leuk om iets terug te kunnen geven om zo wat van elkaars lekkernijen te proeven.

Reizen met de kinderen?

Ja natuurlijk kun je met je baby of kind(eren) reizen met de trein door Rusland, Mongolië en/ of China. Enkele Tiara Tours collega’s hebben het zelf gedaan. Lees meer over hoe je je voorbereidt en zelf met je kind(eren) of baby kunt reizen met de Transsiberië Express of Transmongolië Express!

Veiligheid Transsiberië Express

Een regelmatig gehoorde vraag die we gemakkelijk kunnen beantwoorden. Ja, het is relatief erg veilig om te reizen met de Transsiberië Express. In de trein zijn natuurlijk andere reizigers aanwezig en is er per rijtuig een beheerder aanwezig die als official contact heeft met de bestuurder en politie. Op de perrons is toezicht en tijdens een stop staan op de perrons of in de aankomsthal lokale collega’s te wachten om je te begeleiden naar je hotel. Terug naar het station of een luchthaven zijn transfers ook verzorgd indien je dat wilt.

In de landen waar doorheen gereisd wordt zijn de straffen niet mild, waardoor incidenten met toeristen zeer sporadisch zijn. Onze reizigers hebben nooit melding gemaakt van onveilige situaties. In de steden onderweg is veel zichtbaarheid van politie. Officieel wordt gewaarschuwd voor zakkenrollers op grote stations, zoals dat ook in Amsterdam of Antwerpen het geval zal zijn. Alleen reizen? Wij verzorgen veel reizen voor mensen, zowel mannen als vrouwen, die alleen reizen. Ook daar hebben wij nooit problemen mee ervaren.

Inpaklijst / meeneemlijst Transsiberië Express

Ken je dat gevoel, dat je voor je backpack of koffer staat en je afvraagt wat je toch allemaal mee moet nemen? Wij hebben een aantal spullen op een rijtje gezet die zeker handig zijn om tijdens de reis bij je te hebben.

Bekijk hier in onze paklijst wat je moet meenemen voor je reis met de Transsiberië Express!

GELDZAKEN

Rusland
De munteenheid van Rusland is de Roebel. Je kunt in Moskou eenvoudig pinnen bij ATM automaten bij banken en in veel hotels.
In Siberië zal het even zoeken zijn naar een pinautomaat (vraag je lokale gids) en is het verstandig ook euro’s in kleine coupures op zak te hebben.
De Roebel mag officieel niet uit- of ingevoerd worden. Eventueel overgehouden roebels kunnen in Ulaanbaatar omgewisseld worden voor de Tugrik, wissel echter nooit geld om in de trein of op straat omdat er nogal wat trucs worden toegepast en er vals geld in omloop is.

Mongolië
De munteenheid van Mongolië is de Tugrik. Pinnen (ATM) is in Ulaanbaatar op vele plaatsen mogelijk. Let op: de Maestro kaart wordt niet altijd overal geaccepteerd. Wij raden aan om ook een VISA of Matercard mee te nemen.Op de steppen en in de Gobiwoestijn vrijwel niet! In Mongolië kunt je ook met je Credit Card in de ATM automaten pinnen. In Ulaanbaatar (ook in Rusland en China) kunt je in de betere restaurants en winkels met je creditcard betalen. Je dient er rekening mee te houden dat je in China het Mongoolse geld niet meer kunt inwisselen voor Yuan. Tijdens je verblijf in Mongolië heb je echter niet veel geld nodig daar het verblijf veelal op volpension is (m.u.v. Ulaanbaatar).

China
De munteenheid van China is de Yuan. In China kun je in de meeste steden op veel plaatsen pinnen. Let op: de Maestro kaart wordt niet altijd overal geaccepteerd. Wij raden aan om ook een VISA of Mastercard mee te nemen.
Mocht je niet in het bezit van een creditcard zijn, dan raden wij aan euro’s of dollars mee te nemen. Deze kun je ter plaatse bij de bank omwisselen. In China wordt de creditcard in de steden meestal geaccepteerd.

Kijk voor de actuele koersen op http://www.xe.com.

Transsiberië Express/ Trans Mongolië Express
In de trein en op de perrons in Rusland dien je met roebels te betalen (geen grotere biljetten dan RBL. 500 gebruiken). Op het traject Ulaanbaatar – Beijing kun je met kleine coupures euro’s (briefjes van 5 of 10 euro) betalen of je overgebleven Tugrik opmaken.
Op de perrons zijn de drankjes goedkoper dan in de trein. Het indicatiebedrag voor de gehele treinreis ligt tussen de € 100,- en de € 150,- p.p. Dit is afhankelijk van wat je zelf al meeneemt en koopt onderweg en hoe vaak je in het restauratierijtuig gaat eten. Hier kost een maaltijd, soep, salade, hoofdgerecht en yoghurt circa € 14,- p.p.

TIJDSVERSCHILLEN

Rusland
Rusland is een immens groot land, wat betekent dat er 8 verschillende tijdzones zijn. Tijdens jouw treinreis zul je verschillende tijdzones passeren.

In de trein vind je in ieder rijtuig een treinschema. Hierop kun je zien waar, hoe laat en hoe lang de trein een stop maakt. Tijdens de langere stops kun je even de trein verlaten om de benen te strekken, een versnapering halen etc. Let op: de trein geeft geen signaal bij vertrek! Houd daarom altijd de provodniki (rijtuigbeheerder) in de gaten.

Om verwarring tijdens het reizen door de vele tijdzones te voorkomen wordt er in de trein in Rusland altijd de lokale tijd aangehouden. Dit geldt zowel in de trein als op de stationsklokken op de perrons.
Bijvoorbeeld: je reist ter hoogte van Irkutsk, in de trein staat uitstappen om 06.31 uur aangegeven. Als je eenmaal het station verlaten hebt is het 11.31 uur in Irkutsk (zoals aangegeven in reisschema). Moskou is 1 of 2 uur later dan NL (zomer – /wintertijd) + 5 uur voor Irkutsk (zie onderstaand schema) = 6 of 7 uur later dan NL.

Verschillende tijdzones in Rusland

*Let op, Moskou is hier 0u, maar +1u of +2u ten opzichte van NL (zomer – /wintertijd)tijdzones Rusland

Mongolië
Het tijdsverschil met Mongolië bedraagt in de zomermaanden 7 uur. In de wintermaanden is het 8 uur later in Mongolië.

China
Tijdens de wintertijd is het in China zeven uur later dan in Nederland. Tijdens de zomertijd zes uur later.

ELEKTRICITEIT

Zowel in Rusland, Mongolië als China is de netspanning 220 Volt en gebruikt men dezelfde stopcontacten als in Nederland. In de Trans Siberië Express trein bevinden zich stopcontacten bij het toilet en in het gangpad van het rijtuig, niet in de coupé zelf. De standaard netspanning is 45V, maar de provodnik kan het stopcontact omzetten naar 220V. Soms bevinden zich in de rijtuigen ook al stopcontacten met 220V (dit staat erbij aangegeven).Tijdens het verblijf in de gerkampen in Mongolië bevinden zich vaak stopcontacten in het restaurant of toiletgebouw en met een beetje geluk een stopcontact in de eigen ger. Het is aan te raden om een splitter mee te nemen. Op deze manier kun je meerdere apparaten aansluiten op één stopcontact. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de stroom geregeld voor een korte periode uit kan vallen. Een zaklamp kan daarom handig zijn. Daarnaast is een powerbank (mobiel stopcontact) ook een optie om mee te nemen op reis. Je hebt dan waar je ook bent de beschikking over een stroombron. In China is in de hotelkamers altijd een westers stopcontact aanwezig.

TELEFONIE & INTERNET

Rusland
Het bereik van je mobiele telefoon, zeker in de grote steden, in Rusland is goed. Rusland heeft het internationale landnummer: 007. Indien je in Rusland naar het buitenland wil bellen, dien je 8 (wacht op kiestoon) en dan 10 gevolgd door de betreffende landcode te bellen. Het gebruik van internet is mogelijk door de toegang tot gratis Wifi in de meeste hotels, ook beschikken steeds meer restaurants over Wifi en anders kun je altijd terecht in één van de vele internetcafés.

Mongolië
In het uitgestrekte Mongolië is Wifi zeker nog geen begrip van alle dag. Alhoewel er in Ulaanbaatar wel gratis Wifi beschikbaar is, zo is dat buiten de stad niet het geval. In Ulaanbaatar is er Wifi in de meeste hotels (sterkste signaal vaak in de lobby) en in sommige restaurants, ook zijn er diverse internetcafés. Houd er wel even rekening mee dat de verbinding niet altijd even snel en stabiel is. Buiten de stad zal het gevoel van écht even weg te zijn dan ook worden versterkt door even ‘internetloos’ te zijn. Echter geldt dit niet voor het bereik van je mobiele telefoon. Op de meeste plekken in Mongolië zul je merken wel gewoon bereikbaar te zijn. Mongolië heeft het internationale landnummer: 00976. Indien je in Mongolië naar het buitenland wil bellen, dien je 001 gevolgd door de betreffende landcode te bellen.

China
In China is gratis Wifi op veel plaatsen voor handen, in de hotels of bij bekende internationale ketens zoals Starbucks. In China zul je merken dat verschillende websites zijn geblokkeerd, dit word gedaan om mogelijke kritiek op de regering via deze sites te censureren. Dit betreft ook een groot aantal websites die veel Nederlanders/Belgen gebruiken, zoals Facebook, Twitter, YouTube, WordPress, Picasa, Dropbox, Google+ en Blogspot. E-maildiensten zoals Gmail en Hotmail werken soms wel, soms niet of soms gedeeltelijk.Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden voordat je naar China vertrekt. Het bereik in China is goed. China heeft het internationale landnummer: 0086. Indien je in China naar het buitenland wil bellen, dien je 00 gevolgd door de betreffende landcode te bellen.

In de Transsiberië Express/ Trans Mongolië Express trein
De mobiele bereikbaarheid tijdens de treinreis is in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Je hebt dan ook vrijwel de gehele treinreis bereik, het signaal is echter niet overal even sterk. In de trein is geen Wifi aanwezig. Mede hierdoor is het gevoel er echt even uit te zijn nog groter en draagt bij aan de bijzondere ervaring van de aaneengesloten dagen in de trein.

REISDOCUMENTEN & VISA

Na thuiskomst van je reis dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Voor zowel Rusland als Mongolië en China heb je een visum nodig. Sinds jaren werken wij naar tevredenheid samen met het visumbureau Yourvisa, tevens gevestigd in Breda. Zij kunnen je assisteren tijdens het gehele traject. Zie www.yourvisa.nl.

Voor reizen naar Rusland heb je een uitnodiging nodig om het visum te regelen. Wanneer alle overnachtingen in Rusland via Tiara Tours worden geboekt is de uitnodiging inbegrepen.

Bij aankomst in Rusland dien je een Entry en Departure Card (in- en uitreisformulier) in te vullen. Van de douane krijg je de Departure Card gestempeld retour. Dit document dien je zorgvuldig te bewaren Bij het uitreizen van Rusland neemt de douane dit formulier weer in.

Voor reizen naar China is het verplicht sinds december 2019 om minimaal één bezoek te brengen aan de ambassade om vingerafdrukken af te geven. Deze zijn 5 jaar geldig voor een eventueel volgende visumaanvraag.

Kosten losse visa? (indicatie)

Visum Rusland: € 65
Visum China: € 126,55
Visum Mongolië: € 60

Kosten visumpakket via visumdienst (YourVisa)

Totaal pakketprijs: vanaf € 405,- incl btw. per persoon

Voor de actuele tarieven van visa neem contact op met Yourvisa.

VACCINATIES TRANSSIBERIË EXPRESS

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vinden het raadzaam om passend en persoonlijk medisch advies in te winnen zodat jouw situatie goed is afgestemd op je reisbestemming.

Neem contact op met je huisarts of een onafhankelijke instantie zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen advies op maat geven. Voor informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met de plaatselijke GGD of via www.ggdreisvaccinaties.nl
Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Medicijnen ondeweg
Het is raadzaam om tijdens de reis een aantal medicijnen mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging en middelen die diarree, koorts, insectenbeten tegen gaan. Gebruik je medicatie op recept die je meeneemt op reis? Zorg dan dat je het recept ook meeneemt of schaf een medisch paspoort aan, zodat je dat altijd kunt tonen als daarom gevraagd wordt.
In principe kan iedereen met een gemiddelde gezondheid en conditie een reis met Tiara Tours maken. Heb je specifieke medische wensen tijdens de reis en/of ben je slecht ter been, vraag dan de mogelijkheden voor de  gewenste reis na bij onze reisspecialisten.

ZAKGELD OP REIS

Niets is zo persoonlijk als een uitgavenpatroon op reis. Alles hangt af van jouw persoonlijke keuzes zoals, souvenirs mee voor de hele familie of alleen een kleine herinnering voor jezelf, eten in een luxe restaurant, of bij een kraampje langs de straat, toch nog die boottocht doen of gaan paardrijden. We kunnen ons advies over het zakgeld mee op reis met name baseren op onze persoonlijke ervaring en vormt hopelijk een indicatie voor jou.

Rusland
De prijzen voor eten en drinken in de grote steden van Rusland zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Op het platteland in hartje Siberië is het stukken goedkoper.

Mongolië
In Mongolië heb je niet veel extra’s nodig. De verlengingen zijn op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). Het gaat daar meer om een drankje ter plaatse en de maaltijden die niet inbegrepen zijn (in Ulaanbaatar). Als je rond de €10 a €15,- per persoon per dag rekent zit je aardig goed.

China
Voor China kun je qua eten en drinken een budget aanhouden van rond de €25,- per persoon per dag. Entreegelden zijn echter relatief prijzig en alcohol is vergelijkbaar met Nederlandse prijzen.

Treinreis
Tijdens de treinreis is het erg afhankelijk of je in het restauratierijtuig eet, eten koopt op de perrons of zelf meegebrachte soep en noedels eet. Gemiddeld kun je denken aan een budget van zo’n €150,- per persoon.

JUISTE VERWACHTINGEN

Reizen in verre landen
If you can’t change the situation, change how you feel about it. Reizen in verre landen vraagt nog wel eens om wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het is van groot belang dat je met de juiste verwachtingen op reis gaat. Voorbereiding is hierin het halve werk. Verdiep je bijvoorbeeld in de cultuur, gewoontes en regelgeving van het land. Twijfel je over bepaalde zaken, kijk dan voordat je vertrekt op de Voorlichtingssite Rijksoverheid

Een flexibele houding
Het organiseren van bijzondere reizen is een vak apart, en soms komen ook wij voor verrassingen te staan. Het is mogelijk dat er een situatie voorvalt waardoor er noodzakelijke wijzigingen in het oorspronkelijk reisplan dienen te worden aangebracht. Dat is niet alleen afhankelijk van mensen, maar ook van lokale omstandigheden, feestdagen of weersomstandigheden. Ook kunnen er ter plaatse bepaalde onvoorziene gebeurtenissen voordoen, zoals het plotseling uitvallen van treinen of musea die om onverklaarbare reden gesloten zijn. Het kan zijn dat de elektriciteit niet werkt of dat er geen warm water is. Van de organisatoren en gidsen wordt veel improvisatietalent gevraagd. We rekenen op enige flexibiliteit van jouw kant, mocht er onverwachts iets anders lopen dan gepland. Wij doen er natuurlijk alles aan om de reis zoveel mogelijk volgens schema te laten verlopen.

Hoe individueel is Individueel Reizen?
Op deze site tref je veel reizen aan op individuele basis. Het is helaas niet mogelijk om ervoor te zorgen dat reizigers elkaar niet tegenkomen gedurende de reis. De kans is aanwezig dat je in de trein, in de hotels en tijdens de transfers meer Tiara Tours reizigers ontmoet. De aangeboden transfers, verlengingen en excursies zijn op basis van het join-in principe. Dit betekent dat wanneer er meer personen op die datum reizen ze hierbij aansluiten. Natuurlijk is dit zeker niet altijd het geval, daar iedereen op een individuele reis zelf de gewenste route samenstelt. Mocht je de transfer, verlenging of excursie liever op privé basis reserveren, dat kan, vraag naar de mogelijkheden.

Overtuigd? Boek hier snel één van de geweldige reizen met de Transsiberië Express bij Tiara Tours!