Tsarengoud Winter Express

Moskou - Ulaanbaatar met vele tussenstops

Exacte prijsopgave ontvangen? Bel +31 – (0)76 – 5652879, vraag hier jouw reisplan aan of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Ervaar de magie van Siberië met een 13-daagse privétreinreis door Rusland en Mongolië. Tsarengoud Winter Express, dé Luxe treinreis over de Trans Siberië spoorlijn door prachtig winterwonderland! Een waar winterverhaal voor iedereen die snakt naar een echt Siberisch avontuur. Maak een paardensleetocht of maak een wandeling door een besneeuwd bos in de winterochtend zon. Slaap lekker op de Tsarengoudtrein je verwarmde privétrein, en krijg zelfs de kans om te slapen in een Mongoolse tent! De Trans Siberische Spoorlijn is één van de meest fascinerende trajecten op aarde. De nostalgische en luxe Tsarengoud maakt de reis nog interessanter en comfortabeler. De trein is speciaal gereserveerd om de nostalgie van de tsarentijd te doen herleven. Enkele rijtuigen zijn in klassieke stijl uitgevoerd. Volg de mooiste route van Moskou naar Ulaanbaatar (of andersom) en bezoek de steden: Moskou, Suzdal, Jekaterinburg, Krasnojarsk, Irkutsk (langs het Baikalmeer), Ulan Ude en Ulaanbaatar. Eindigen op de Chinese Muur? Dat kan, boek dan de verlenging naar Beijing. In de steden wordt gestopt om excursies te maken. Alle excursies zijn inbegrepen en vrijwel alle maaltijden zijn inclusief! Deze reis is er in verschillende luxe en comfortklassen. Je eigen wc, douche, tv en dergelijke? Geen probleem. Vraag naar een op maat reisadvies, geheel afgestemd op je wensen.

Vragen?
Dit is Eleanora
Reisspecialist

Reizen is persoonlijk.
Jouw reisdroom dus ook.
Wij helpen reizigers al sinds 1996 om te ontdekken. Hoe? Vertel ons je dromen. Wij doen de rest!

vraag stellen
Gratis reisvideo Tsarengoud

Eleanora deelt haar ervaringen,
tips & tricks én natuurlijk meer. Doe inspiratie op tijdens onze gratis online reisvideo.

Kijktijd: 20 min.

video bekijken
Waarom Tiara Tours?
 • Specialist sinds 1996
 • Persoonlijk reisadvies
 • Bewust & verantwoord reizen
 • Maatwerk | Individueel | Groepen
 • 24/7 Support tijdens je reis
 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  Aankomst Moskou, transfer naar het hotel.

  Na het welkomstdiner, maak je een wandeling door de stad en kijk je je ogen uit bij de prachtige verlichting op het Rode Plein.

  Overnachting in een hotel.
  Inclusief diner.

 • Dag 2

  Verblijf in Moskou. Vandaag staat er een panoramische stadstour op het programma, waar je deze metropool van begin tot eind beleeft, genietend van de mix van traditionele gouden koepels en moderne wolkenkrabbers.

  ‘s Avonds vertrek van de Tsarengoud trein.

  Overnachting in de trein.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

  Moskou leger Tiara Tours
 • Dag 3

  Aankomst in Vladimir, busrit naar Suzdal. Eén van de oudste en mooiste steden in de Gouden Ring van Rusland.

  In de middag vervolg van de treinreis. De trein maakt de oversteek van de Wolga en de Kama-rivier, voordat het het Oeralgebergte bereikt, meestal bedekt met enorme hoeveelheden sneeuw in deze tijd van het jaar, waardoor een magisch winterlandschap ontstaat.

  Overnachting in de trein.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

  Suzdal Tiara Tours
 • Dag 4

  Aankomst in Jekaterinburg, de historische hoofdstad van de Oeral.

  De stad wordt herinnerd als de plaats waar de Russische tsaar Nicolaas II en zijn familie in 1918 werden vermoord. Tijdens een korte rondleiding door de stad zie je de kathedraal, die in 2003 werd gebouwd ter herdenking aan deze tragische historische gebeurtenis. Tevens breng je een bezoek aan het stadscentrum.

  Overnachting in de trein.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

 • Dag 5

  Verblijf in de trein. De trein gaat verder door de eindeloze Siberische wildernis en zijn besneeuwde, zonnige berkenbossen.

  Aan boord kun je genieten van een wodka proeverij.

  Overnachting in de trein.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

 • Dag 6

  Aankomst in Krasnojarsk. Tijdens een informatieve stadstour leer je over de boeiende geschiedenis van de stad. Wandel door de oude en nieuwe straten van de stad, die illustreren hoe de stad in de loop der jaren is gegroeid en veranderd.

  Je bezoekt een uitkijkpunt en geniet daar van het adembenemende uitzicht op de Yenisei-rivier.

  Overnachting in de trein.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

 • Dag 7

  Aankomst in Irkutsk. De rondleiding door de stad brengt je vandaag bij het Okhlopkov Drama Theater, het nieuwe monument voor tsaar Alexander III (de initiatiefnemer van de Trans Siberische spoorlijn) en de fotogenieke markthal.

  Je ziet ook typische houten Siberische huizen en bezoekt één van de grootste kloosters in Oost-Siberië.

  Overnachting in een hotel.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

  tsarengold meal tiara tours
 • Dag 8

  Het Baikalmeer staat vandaag centraal, je bezoekt het Baikal Museum, dat het ecosysteem van het gebied laat zien. Geniet van een paardensleetocht.

  Mogelijkheid om per skilift een speciaal uitkijkpunt te bezoeken met een prachtig uitzicht op het meer.

  Afsluitend een authentiek Russisch diner bij een lokale familie, krijg de kans om te genieten in een banya, een traditionele Russische sauna.

  Overnachting in de trein.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

  Irkutsk winter paardenslee Tiara Tours
 • Dag 9

  Vandaag is het in alle rust genieten van het Baikalmeer. De trein rijdt op de oude Baikal spoorlijn, langs de kustlijn, waar je met open mond de gigantische oppervlakte van het bevroren en misschien wel besneeuwde meer ziet.

  Er is de mogelijkheid om een ​​wandeling te maken op het bevroren meer, dat is onvergetelijk.

  Overnachting in de trein.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

 • Dag 10

  Aankomst in Ulan-Ude, tijdens een korte stop krijg je een indruk van deze exotische stad, welke dient als voorproefje op wat komen gaat in Mongolië.

  Vervolgens reis je door naar de grens tussen Rusland en Mongolië, waar grensformaliteiten aan boord worden uitgevoerd.

  Overnachting in de trein.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

  Ulan Ude klooster Ivolginsky Datsan Tiara Tours
 • Dag 11

  Aankomst Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. In de middag bezoek je het Mongoolse Nationaal Historisch Museum.

  Optioneel: Altijd al in een gertent willen slapen? En dat in het prachtige landschap van de Mongoolse Alpen, mogelijk voor een toeslag van € 44,- per persoon.

  Optioneel, wanneer je in het hotel verblijft: Einde van de middag heb je de kans om een ​​voorstelling van traditionele Mongoolse volkskunsten bij te wonen, met keelzang, klederdrachten en dansen.
  Kaartjes zijn € 14,-, ter plaatse te betalen.

  Overnachting in een hotel.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

 • Dag 12

  Verblijf in Ulaanbaatar, vandaag bezoek je onder andere het indrukwekkende Gandan Boeddhistisch klooster en de unieke Choijin Lama Tempel.

  Vervolgens breng je een bezoek aan een veehoudersfamilie aan de rand van de stad.

  Overnachting in een hotel.
  Inclusief ontbijt, lunch & diner.

 • Dag 13

  Transfer naar de luchthaven.

  Inclusief ontbijt.

 • VERLENGING BEIJING

  Als je wilt dat het verhaal van je winter doorgaat vanuit Ulaanbaatar, kun je op de ochtend van de dertiende dag op de reguliere trein naar Beijing stappen. Een ervaringsgids begeleidt je om bijvoorbeeld te helpen bij het regelen van maaltijden in de trein.

 • Dag 14

  Aankomst Beijing (in de middag), dag vrij te besteden.

  Overnachting in een hotel.
  Inclusief ontbijt & diner.

 • Dag 15

  Vandaag geniet je van een rondleiding door de legendarische Verboden Stad en een sightseeingtour naar de fotogenieke Tempel van de Hemel.

  Diner in één van de hoog aangeschreven restaurants van Beijing, voor het beroemdste gerecht van de stad: pekingeend.

  Overnachting in een hotel.
  Inclusief ontbijt & diner.

 • Dag 16

  Transfer naar de luchthaven.

  Inclusief ontbijt.

Data & Prijzen

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Klik hier of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Vertrekdata Moskou - Ulaanbaatar (beschikbaarheid op aanvraag):
  • 12 februari 2022
 • Vertrekdata Ulaanbaatar - Moskou (beschikbaarheid op aanvraag):
  • 21 februari 2022
 • Categorieën & prijzen per persoon:
  • MOS-ULN/ULN-MOS
  • Categorie I Standaard, 4-persoonscoupé: aan weerszijden zijn twee bedden boven elkaar (68 x 187 cm) met in het midden een tafeltje. Aan het einde van elk rijtuig bevinden zich was- en toiletruimtes. Er zijn negen coupés per rijtuig. € 3.599,- / € 3.599,-
  • Categorie II Classic, 2-persoonscoupé: aan weerszijden een comfortabel bed (68 x 187 cm). Aan het einde van het rijtuig zijn was- en toiletruimtes. Per twee of vier rijtuigen is er een douche aanwezig. € 5.339,- / € 5.249,-
  • Categorie II Superior, 2-persoonscoupé: aan weerszijden een comfortabel bed (68 x 185 cm). Aan het einde van het rijtuig zijn was- en toiletruimtes. Per twee of drie rijtuigen is er een douche aanwezig. De coupé heeft een meer nostalgische uitstraling dan de Classic. € 5.639,- / € 5.549,-
  • Categorie III Nostalgie, 2-persoonscoupé: twee boven elkaar geplaatste bedden (80 x 185 cm) en een comfortabele fauteuil. De was-/doucheruimte wordt met slechts één andere coupé gedeeld. Per rijtuig zijn er twee toiletten beschikbaar. € 7.149,- / € 7.029,-
  • Categorie IV Bolshoi, 2-persoonscoupé met badkamer: twee boven elkaar geplaatste bedden (80 x 174 en 110 x 184 cm), coupé is ingericht als hotelkamer met zitjes, kledingkast en eigen badkamer (coupé oppervlakte 5.57m2). De badkamer bestaat uit een toilet, wastafel en douche. Er zijn zes coupés per rijtuig. € 9.259,- / € 9.119,-
  • Categorie V Bolshoi Platinum, 2-persoonscoupé met badkamer: dé meest luxueuze coupé van de Tsarengoud. twee boven elkaar geplaatste bedden (82 x 174 en 120 x 184 cm), coupé is ingericht als hotelkamer met zitjes, kledingkast en eigen badkamer (coupé oppervlakte 7.15m2). De badkamer bestaat uit een toilet, wastafel en douche. Er zijn 5 coupés per rijtuig. € 11.349,- / € 11.189,-
 • Inclusief:
  • Verblijf in de Tsarengoud afhankelijk van categorie
  • Verblijf in hotels in Moskou, Irkutsk en Ulaanbaatar
  • Maaltijden: dag 1: diner, dag 2 t/m 12: ontbijt, lunch en diner, dag 13: ontbijt
  • Transfers volgens programma
  • Excursies als omschreven, inclusief entreegelden
  • Ervaren Engelstalige reisbegeleiding
  • Arts aan boord
  • Kruierservice op alle stations
  • Entertainment aan boord
  • 24/7 bereikbaar in geval van nood
 • Exclusief:
  • Visa Rusland en Mongolië (bij verlenging Beijing ook visum voor China)
  • Vluchten
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Bijkomende kosten:
  • Reserveringskosten € 30,- per boeking
  • SGR bijdrage (vanaf 1 februari 2021) € 5,- p.p.
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Vluchtmogelijkheden:
  • Aeroflot/KLM combinatie vlucht Amsterdam - Moskou & Ulaanbaatar - Amsterdam via Moskou vanaf € 699,- p.p.
 • Toeslagen:
  • 1-persoonskamertoeslag op aanvraag
 • Verlengingsmogelijkheden
  • 3-daagse verlenging Beijing € 899,- p.p.
 • Afwijkende annuleringsvoorwaarden:
  • De ANVR annuleringsvoorwaarden zijn bij deze reis niet van toepassing, zie onderstaand de annuleringsvoorwaarden voor de Tsarengoud Express:
  • Bij annulering tot 92 dagen voor vertrek 15% van de totale reissom
  • Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek 45% van de totale reissom
  • Bij annulering tot 11 dagen voor vertrek 80% van de totale reissom
  • Bij annulering tot 1 dag voor vertrek 90% van de totale reissom