Groepsreis Mongolië

Voor een exacte prijsopgave bel +31 - (0)76 - 5652879 of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Dé groepsreis naar Mongolië: Reis met een groep avonturiers naar het adembenemende Mongolië! Samen met je Nederlandse reisbegeleider* reis je dwars door de eindeloze steppe, ontmoet de nieuwsgierige nomaden en slaap je in traditionele gertenten. Overnacht tevens bij een traditionele nomadenfamilie en help met de verzorging van de kuddes vee. Tijdens deze adembenemende groepsreis naar Mongolië bezoek je de oude hoofdstad Kharkhorin en waan je je in het vroegere rijk van Djenghis Khan. Kleurrijke kloosters, zandduinen en de Adelaars Vallei. Mongolië is een bestemming zoals je nooit eerder hebt gezien. Laat je 21 dagen lang meenemen in een unieke nieuwe herinnering!

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  Vlucht naar Ulaanbaatar.

 • Dag 2

  Aankomst in Ulaanbaatar.

  Op de luchthaven word je opgewacht door een collega met een bordje Tiara Tours voor de transfer naar het hotel.

  Na een rustige ochtend begint de excursiedag met warme Mongoolse lunch en een bezoek aan het imposante Sukhbaatar plein. Vervolgens bezoek je het Historisch Museum en Choijin Lama Tempel. Als afsluiter woon je een unieke traditionele folkloreshow bij vol Mongoolse keelzang, typisch Mongoolse dansen en acrobatiek en natuurlijk de traditionele kleurrijke kleding van de Mongoliërs.

 • Dag 3

  Na een ontbijt in het hotel begint de excursiedag met een bezoek aan het imposante Tibetaanse Gandan klooster.

  Daarna reis je verder naar Terelj N.P.

  Onderweg zal er een stop gemaakt worden bij het Genghis Khan monument.Sta oog in oog met Genghis Khan, de Mongoolse heerser die het grootste imperium in de wereldgeschiedenis stichtte. Het is het grootste standbeeld ter wereld van een paard met ruiter.

  Welkom in het prachtige natuurgebied Terelj N.P., tijd om even bij te komen en te genieten van een heerlijke lunch.

  Na de lunch heb je de mogelijkheid om het gebied te verkennen te voet of te paard, en kan je eventueel een bezoek brengen aan een nomadenfamilie.

  Overnachting in het gerkamp.

 • Dag 4

  Verblijf in Terelj N.P.

  Heerlijk in de benen in het prachtige natuurgebied Terelj N.P. Tijdens de wandeling van ongeveer 9 km. is het zomaar mogelijk een kudde yaks te passeren of een nomadenfamilie bezig te zien met hun dagelijkse werkzaamheden bij hun ger. Als het einde van de wandeling in zicht is tovert de Turtle Rock, zoals de naam al doet vermoeden, een rots in de vorm van een schildpad, een glimlach op je gezicht. Een compleet voldaan gevoel krijg je wanneer je de prachtige tempel bezoekt waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt.

  Daarnaast krijg je een demonstratie traditionele gertent opbouw.

  Vandaag overnacht je wederom in het gerkamp.

 • Dag 5

  Vertrek naar Baga Gazriin Chuluu (ong. 325km).

  Na het verlaten van de Ulaanbaatar is het wegdromen bij de mooie vergezichten. Langzaam verandert het landschap in open vlaktes, granieten rotsen en begint het steeds meer op de woestijn te lijken.

  Eind van de middag aankomst in Baga Gazriin Chuluu.

  Door de unieke rotsformaties op 1760 meter hoog is het bijna onmogelijk om deze plek te missen. In het hart van de steppe, in het noordwesten van de provincie Dundgovi ligt het gebergte Baga Gazriin Chuluu. Deze rotsformatie waar eerst een boeddhistisch klooster stond is voor de Mongoole bevolking een heilige plek. In het gebied heb je de mogelijkheid om mooie wandelingen te maken.

  Verblijf in een gerkamp.

  De wegen in Mongolië bestaan veelal uit zandpaden en karrensporen. De conditie van de wegen en het aantal uur dat je in de auto zit is afhankelijk van het weer en jaargetijde. De rijdagen zijn vaak lang, maar het is dé manier om veel van Mongolië te kunnen zien en ervaren.

 • Dag 6

  Traject naar de Adelaarsvallei, vlakbij Dalanzadgad (ong. 370km).

  De Adelaarsvallei is vernoemd naar de Lammergier, een gier uit de Oude Wereld, die Yol wordt genoemd in het Mongools. Vandaar dat de naam vaak vertaald wordt naar Vallei van de Gieren of Vallei van de Adelaars.

  Yolyn Am is een diepe en smalle gletsjer in het Gurvan Saikhan-gebergte in het zuiden van Mongolië. Deze gletsjer bevindt zich tussen twee rotswanden waardoor dit gebied het hele jaar door is bevroren, wat erg speciaal is midden in de Gobi Woestijn. Maak een wandeling naar de ijsvlakte van Yolyn Am en ervaar deze bijzondere plek met eigen ogen.

  Verblijf in een gerkamp.

 • Dag 7

  Rit naar de zandduinen van Khongor (ong. 250km).

  Karavanen van kamelen, droogte, sporadisch een gertent en de kale vlakte kenmerken de route naar de Khongor zandduinen!

  Dit gebied is één van de grootste zanderige gebieden van Mongolië en zonder twijfel één van de meest spectaculaire. De duinen kunnen hoogtes bereiken tussen de 100 en 300 meter, veranderend door de wind en liggen over een lengte van zo’n 100 kilometer.

  De lokalen noemen hun imposante duinen ook wel de “zingende duinen” vanwege het geluid van de wind wat klinkt wanneer het zand beweegt.

  Verblijf in een gerkamp nabij de zandduinen.

 • Dag 8

  Vrije dag in Khongor.

 • Dag 9

  Traject naar Bayanzag (ong. 180 km).

  Bereid je voor op een prachtige rit door het typische, eindeloze woestijnlandschap van de Gobiwoestijn.

  Vandaag zul je je laten verwonderen door de Bayanzag, ook wel de Flaming Cliffs ofwel de vlammende bergen genoemd. Deze worden gekenmerkt door hun opvallende vlammende-oranje gloed die goed zichtbaar is aan het einde van de dag.

  In dit gedeelte van de Gobi Woestijn zijn veel belangrijke fossiele vondsten gedaan. Bayanzag heeft de naam Flaming Cliffs te danken aan de Amerikaanse Peleontoloog Roy Chapman Andrews die het gebied in het jaar 1920 bezocht. Daarnaast is het gebied vooral beroemd geworden doordat hier de allereerste dinosauruseieren werden gevonden.

  Verblijf in een gerkamp.

 • Dag 10

  Vertrek naar Saikhan Ovoo (ong. 200 km).

  Bezoek aan de ruïnes van het Ongiin Khiid klooster. Dit klooster werd gebouwd door Bari Yonzon Khamba en er leefden ongeveer 1000 lama’s. Het klooster werd tijdens de stalinistische zuiveringen in 1930 vernietigd. Sinds 1994 werd er één tempel herbouwd, hier studeren nu ongeveer 13 lamas.

  Verblijf in een gerkamp.

 • Dag 11

  Rit naar Kharkorin (ong. 250 km).

  Kharkhorin (Karakorum) is in 1220 door de beroemde veroveraar Djenghis Khan benoemd tot hoofdstad van het Mongoolse rijk. 40 jaar lang fungeerde deze stad als politiek, cultureel en economisch centrum. Tot de kleinzoon van Djenghis Khan, Kublai Khan, besloot de hoofdstad te verhuizen naar Beijing. Mede door het instorten van het Mongoolse rijk en de verhuizing van hoofdstad, verloor Kharkhorin zijn glorie en raakte verlaten. De stad werd vernietigd door wraakzuchtige soldaten. De resten van Kharkhorin werden gebruikt om in de 16e eeuw het klooster Erdene Zuu (honderd schatten) te bouwen. Het klooster, dat ommuurd is met 108 stoepa’s, had binnen deze muren 60 tot 100 tempels. In de tijd van Stalin is dit klooster grotendeels vernietigd. Tegenwoordig zijn er nog 3 tempels die fungeren als museum. Verder staat er nog een lamatempel en een tempel die actief door boeddhisten gebruikt wordt.

  De grenzen van de vergane stad werden aangegeven door vier stenen in de vorm van schildpadden. De schildpadden dienden als bescherming voor de stad, een schildpad staat symbool voor eeuwigheid. Twee hiervan zijn nog terug te vinden, waarvan één net buiten de muren van het klooster.

  In de namiddag breng je een bezoek aan dit klooster, laat je meevoeren terug in de tijd.

  Verblijf in een gerkamp.

  Vanaf het gerkamp, gelegen bij een rivier, kun je een wandeling naar de nabijgelegen heuvel maken. Op de heuvel staat een indrukwekkend monument met prachtig panorama over Kharkhorin.

 • Dag 12

  Traject naar de warmwaterbronnen van Tsenkher (ong. 140km.).

  In dit gebied zijn veel vulkanen, deze vulkanen en de bijbehorende tektonische activiteit, zijn verantwoordelijk voor de vele waterbronnen en het natuurlijke hete water (85,5 ° C) dat het hele jaar door stroomt.

  Tsenkher, de warmwaterbron die je vandaag bezoekt is gelegen tussen beboste heuvels en adembenemende bergen. Er wordt gezegd dat deze bronnen genezende eigenschappen hebben.

  Vandaag heb je de tijd om te zwemmen in de bronnen, te relaxen of een prachtige wandeling te maken in de omgeving.

  Verblijf in een gerkamp.

 • Dag 13

  Vertrek naar het Witte meer (Terkhiin Tsagaan Nuur meer) en de Khorgo vulkaan (ong. 180km).

  Het Terkhiin Tsagaan Nuur Meer ook bekend als het Witte Meer is een meer in het Khangai-gebergte in centraal Mongolië. Het Witte Meer dankt zijn bijnaam aan het feit dat het meer een groot deel van het jaar bevroren blijft. Het is één van de mooiste meren van het land. De uitbarsting van Khorgo vulkaan verklaart de aanwezigheid van het meer. Bovendien is het meer omringd met andere uitgedoofde vulkanen. De Khorgo vulkaan ligt aan het oostelijke uiteinde van het meer.

 • Dag 14

  Vrije dag bij de nomadenfamilie.

  Verblijf bij een nomadenfamilie waar je hun dagelijkse bezigheden kan aanschouwen zoals: verzorgen van het vee, yaks melken, yoghurt of kaas maken. Maak kennis met de cultuur van deze familie, hun gastvrijheid en geniet vooral van de rust en de omgeving.

  Soms is het bij de nomaden mogelijk om tegen een kleine vergoeding een paardrijtocht te maken.

 • Dag 15

  Rit naar Shine Ider (ong. 130km).

  Overnachting in hjet Jargal Jiguur gerkamp in de Khövsgöl provincie.

 • Dag 16

  Vandaag vertrek je naar het bekende Khövsgöl meer (ong. 230km).

  Het hoogtepunt van de noordelijke provincies van Mongolië, een Alpengebied dat grenst aan de bossen van Siberië, is het ongerepte Lake Khövsgöl, bekend als de ‘donkerblauwe parel’ van Mongolië.

  Het grootste zoetwatermeer van Mongolië, dat meerdere miljoenen jaren oud is, wordt omringd door tientallen kleine rivieren en de taiga bossen en valleien.

  Overnachting in een gerkamp.

 • Dag 17

  Dag vrij ter besteding.

 • Dag 18

  Vandaag vervolg je de reis naar de Urantogoo, gelegen bij het dorp Hutug-Undur (ong. 315km).

  Hier bezoek je Uran Uul, een uitgedoofde vulkaan.

  Verblijf in een gerkamp

 • Dag 19

  Na het ontbijt vertrek je richting het Amarbayasgalant klooster, ook wel bekend als “Monastry of Tranquil Felicity” (ong. 300 km).

  Het is één van de drie grootste boeddhistische centra van het land.

  Verblijf in een gerkamp

 • Dag 20

  Vertrek terug richting Ulaanbaatar (ong. 300 km).

  Onderweg zal er nog gestopt worden voor een lunch.

  Overnachting in hotel in Ulaanbaatar.

 • Dag 21

  Transfer naar de luchthaven.

Data & Prijzen

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Vertrekdata & prijzen:
  • 8 juni 2019 € 3.179,- p.p.*
  • 7 september 2019 € 2.999,- p.p.*
  • * Minimaal 2 deelnemers. Bij 8 deelnemers reist er een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider mee, bij minder dan 8 deelnemers wordt er een lokale Engelssprekende gids ingezet. Maximaal 16 deelnemers.
 • Inbegrepen in landarrangement:
  • Nederlandssprekende reisbegeleider en lokale Engelssprekende gids (minimaal 8 deelnemers, bij minder alleen een Engelssprekende gids)
  • Economy class Aeroflot vluchten Amsterdam - Ulaanbaatar (via Moskou) v.v. t.w.v. € 765,- p.p. (vertrek: 7 september), € 919,- p.p. (vertrek: 8 juni)
  • Transfers in 4x4 minibusjes volgens programma
  • Verblijf o.b.v. volpension, m.u.v. Ulaanbaatar o.b.v. logies/ontbijt
  • In Ulaanbaatar verblijf je op basis van 2-persoonskamers, in de gertenten overnachten maximaal 4 reizigers
  • Alle excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Bijkomende kosten:
  • Visum Mongolië
  • Reserveringskosten € 30,- per boeking
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Toeslagen:
  • 1-persoonskamertoeslag € 84,-

Praktische Info

Een goede voorbereiding is het halve werk. We helpen je natuurlijk alvast graag op weg met onderstaande informatie.

Voor een exacte prijsopgave vraag een op maat reisvoorstel aan of bel:
+31 - (0)76 - 5652879
 • Beste reistijd
 • Mongolië is het gehele jaar te bezoeken. Van alle landen in Azië heeft Mongolië één van de meest extreme klimaten. Mongolië kent eigenlijk maar twee seizoenen: zomer en winter, waarbij het in de zomer +40 graden en in de winter -40 graden kan zjin! Na een extreem lange winter (één van de strengste ter wereld) is het slechts drie maanden zomer. Er is wel een soort van lente en herfst in aanloop naar de zomer en winter, maar die is veel korter dan hoe wij die in Nederland kennen.De beste reistijd is dan ook in het voor- of najaar (mei, juni of september). Mongolië heeft te maken met een mix van landklimaten, woestijnklimaten, een steppeklimaat in het oosten en een hooggebergteklimaat in de berggebieden zoals de Altaj. Er zijn gemiddeld 257 onbewolkte dagen per jaar, wat de slogan “land van de strakblauwe hemel” rechtvaardigt.

 • Geldzaken
 • De munteenheid van Mongolië is de tugrik. 1 euro = 2.654 tugrik (koers maart 2017). Pinnen (ATM) is in Ulaanbaatar op vele plaatsen mogelijk. Buiten de stad is het aantal pinautomaten zeer gering. Wij adviseren dan ook dat je contant geld opneemt voordat je de stad verlaat. Zorg voor vertrek dat je bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa. Het is mogelijk om met je creditcard (Mastercard of VISA) in de pinautomaten geld op te nemen. Je kunt Mongoolse Tugrik alleen opnemen als je in Mongolië bent. Deze valuta is dus niet op te nemen of te wisselen via een bank voor je vertrekt. Dit geldt ook voor het vertrek uit Mongolië, heb je dus nog geld over aan het einde van je reis, zorg dan dat je dit omwisselt voor bijvoorbeeld Euro’s of Dollars voordat je Mongolië verlaat. Tijdens je verblijf in Mongolië heb je echter niet veel geld nodig omdat het verblijf veelal op basis van volpension is (m.u.v. Ulaanbaatar). Let op, er zijn geldwisselaars actief, meestal in de buurt van markten of op het station; alhoewel de koers vaak gunstig lijkt raden wij sterk af om ‘op straat’ geld te wisselen.

 • Tijdsverschillen
 • Mongolië valt in verschillende tijdszones. West Mongolië valt namelijk in de tijdszone UTC +7 en de rest van Mongolië valt in de tijdszone UTC +8. Dit betekent dus dat het tijdens onze wintertijd in Mongolië 6 en 7 uur later is dan in Nederland en tijdens onze zomertijd 5 en 6 uur later.

 • Elektriciteit
 • In Mongolië is de netspanning 220 Volt en gebruikt men dezelfde stopcontacten als in Nederland. Bij een verblijf in Ulaanbaatar kun je vaak zonder problemen alle apparatuur opladen. Tijdens het verblijf in de gerkampen bevinden zich vaak stopcontacten in het restaurant of toiletgebouw en met een beetje geluk een stopcontact in de eigen ger. Het is aan te raden om een splitter mee te nemen. Op deze manier kun je meerdere apparaten aansluiten op één stopcontact. Echter moet je er wel rekening mee houden dat de stroom geregeld voor een korte periode uit kan vallen. Een zaklamp kan daarom handig zijn. Daarnaast is een powerbank (mobiel stopcontact) ook een optie om mee te nemen op reis. Bij een verblijf bij de nomaden is er vaak geen stopcontact aanwezig, zorg dus dat je van tevoren alle apparatuur voldoende oplaad.

 • Telefonie & internet
 • In het uitgestrekte Mongolië is Wifi zeker nog geen begrip van alle dag. In Ulaanbaatar is er Wifi in de meeste hotels (sterkste signaal vaak in de lobby) en in sommige restaurants, ook zijn er diverse internetcafés.Houd er wel even rekening mee dat de verbinding niet altijd even snel en stabiel is. Buiten de stad zal het gevoel van écht even weg te zijn dan ook worden versterkt door even 'internetloos' te zijn. Echter geldt dit niet voor het bereik van je mobiele telefoon. Op de meeste plekken in Mongolië zul je merken wel gewoon bereikbaar te zijn. Mongolië heeft het internationale landnummer: 00976. Indien je in Mongolië naar het buitenland wil bellen, dien je 001 gevolgd door de betreffende landcode te bellen.

 • Reisdocumenten & visa
 • Na thuiskomst van je reis dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Voor Mongolië heb je een visum nodig. Sinds jaren werken wij naar tevredenheid samen met het visumbureau Yourvisa, tevens gevestigd in Breda. Zij zullen je assisteren tijdens het gehele traject. Zie www.yourvisa.nl.

  Kosten visum via Yourvisa (normale procedure): Visum Mongolië (indicatie) € 60,- p.p.* * Voor de actuele prijs, neem direct contact op met YourVisa. NB. Exclusief handlingskosten € 22,50 (excl. BTW) p.p. per visum.

 • Gezond op reis
 • Het is raadzaam om tijdens de reis wat medicijnen mee te nemen. Hierbij kun je denken aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging, middelen die diarree, koorts, insectenbeten en verstoppingen tegen gaan. Het is belangrijk passend en persoonlijk medisch advies in te winnen voordat je op reis gaat. Voor de benodigde vaccinaties raden wij aan contact op te nemen met je huisarts of onafhankelijke instanties zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen een advies op maat maken. Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.Voor vrijblijvende en onafhankelijke informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met de plaatselijke GGD. Check je reisverzekering voor je op reis gaat! Een reisverzekering is verplicht en daarnaast je eigen verantwoordelijkheid. Mocht je geen reisverzekering hebben, geen paniek. Tiara Tours biedt je in samenwerking met Allianz Global Assistance de mogelijkheid om direct bij boeking je verzekeringen in orde te maken.

  In principe kan iedereen met een gemiddelde gezondheid en conditie een reis met Tiara Tours maken. Heb je specifieke medische wensen tijdens de reis en/of ben je slecht ter been, vraag dan de mogelijkheden voor de gewenste reis na bij onze reisspecialisten.

 • Zakgeld op reis
 • In Mongolië heb je niet veel extra's nodig. De verlengingen zijn op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner). De verdere uitgaven bestaan hier dan ook alleen uit het drinken, eventueel een souvenir en de maaltijden die niet inbegrepen zijn (zoals in Ulaanbaatar). Je kunt rekenen op een bedrag van ongeveer €10,- tot €15,- per persoon per dag.

 • Handig om mee te nemen
 • Ken je dat gevoel, dat je voor je backpack of koffer staat, want wat moet je toch allemaal meenemen? Wij hebben een aantal spullen op een rijtje gezet die zeker handig zijn om tijdens de reis bij je te hebben.

  Algemene tips: Makkelijk zittende kleding, in het voor en najaar ook een dikke trui en winddichte jas en denk vooral aan 'laagjes kleding'. Slippers kunnen ook handig zijn. Verder kun je eraan denken om hygiënedoekje of desinfecterende handgel mee te nemen omdat er soms geen wasbak is bij sanitaire voorzieningen. Mocht je het fijn vinden kun je een eigen kussensloop en eventueel een lakenzak meenemen. Verder kun je denken aan de volgende toiletartikelen: handwasmiddel, droogshampoo, verfrissingsdoekjes en wegwerp washandjes. Een zaklamp is ook zeker niet overbodig. Oordopjes kunnen handig zijn als je licht slaapt. Tablet/e-reader/leesboek en/of spelletjes ter vermaak. Powerbank (mobiele batterij om apparatuur aan op te laden zonder stopcontact) en een splitter (verdeelstekker). Point-it boekje, eventuele woorden/taalboekjes en andere reisgids(en). Spulletjes om weg te geven of om aan de lokale bevolking te laten zien, zoals foto's of ansichtkaarten van Nederland en bijvoorbeeld ballonnen/bellenblaas/kleurpotloden voor kinderen. Je kunt eventueel in Ulaanbaatar bij de supermarkt nog iets van tussendoortjes/versnaperingen halen zoals crackers, koekjes, nootjes, liga's voor onderweg.

 • Juiste verwachtingen
 • If you can't change the situation, change how you feel about it. Dit klinkt misschien raar als je het in verband legt met reizen. Maar reizen in verre landen vraagt nog wel eens om wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het is van groot belang dat je met de juiste verwachtingen op reis gaat. Voorbereiding is hierin het halve werk, door je bijvoorbeeld te verdiepen in de cultuur en gewoontes van het land.

  Een flexibele houding Het organiseren van niet-alledaagse reizen is een vak apart en soms komen ook wij voor verrassingen te staan. Er kan wel eens iets gebeuren waardoor wij wijzigingen in het oorspronkelijk reisplan moeten aanbrengen. Dat is niet alleen afhankelijk van mensen, maar ook van lokale omstandigheden, feestdagen of weersomstandigheden. Wijzigingen kunnen dus ook optreden nadat je geboekt hebt. Wij proberen je dan altijd zo goed en snel mogelijk op de hoogte te stellen van deze wijzigingen. Daarnaast kunnen zicht ook ter plaatse bepaalde onvoorziene gebeurtenissen voordoen zoals, het plotseling uitvallen van treinen in Rusland of musea die om onverklaarbare reden gesloten zijn. In Mongolië kan het zijn dat de elektriciteit niet werkt of dat er geen warm water is. Van de organisatoren en gidsen wordt veel improvisatietalent gevraagd. We hopen ook van jou op enige flexibiliteit, mocht er eens iets anders lopen dan gepland. Het hoort nu eenmaal bij deze boeiende en bijzondere reizen. Wij doen er natuurlijk alles aan om de reis zoveel mogelijk volgens schema te laten verlopen.

Wat onze klanten over ons zeggen:

 • “Trans Baikal Express, een meer dan bijzondere ervaring rijker!” - Ruud - Bergeijk
 • “Louter positieve ervaringen gehad tijdens mijn rondreis met Tiara Tours.” - Joep - Heerhugowaard
 • “Trans Siberië Express. Al jaren een droom. Een echte aanrader!” - Marjan - Duivendrecht
 • “Complimenten voor de organisatie van de Trans Siberië Express! Alles top verzorgd.” - Marijke - Doetinchem

Even voorstellen:

Tiara Tours is dé Transsiberië Express en Rondreizen Azië Reisspecialist

Waanzinnige op maat treinreizen per Trans Siberië Express of Trans Mongolië Express door Rusland, Mongolië & China.

Unieke op maat individuele rondreizen, groepsreizen en single groepsreizen naar Rusland, Mongolië, China, Tibet, Nepal, Oezbekistan, Kirgizië, maar ook India en de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen.

Als ervaringsdeskundige helpen wij je bij het samenstellen van je droomreis!

 • Avontuurlijke individuele, groeps- , familie- en singlereizen voor ieder budget
 • Al 23 jaar dé betrouwbare specialist in droomreizen
 • Reisspecialisten met diepgaande kennis en uitgebreide reiservaring
 • Durf te dromen. Ontdek het. Beleef nieuwe herinneringen!