FAQ – Veelgestelde vragen

Het plannen van een reis kan soms best lastig zijn, zeker als je meerdere landen wilt gaan ontdekken of een reis per trein wilt gaan afleggen. Het is dus logisch dat je op dit moment nog veel vragen hebt waarop je al een antwoord wilt hebben. Onze reisspecialisten hebben de meest gestelde vragen alvast voor je beantwoord, natuurlijk vanuit hun eigen jarenlange ervaring.

We kunnen ons voorstellen dat je toch nog vragen hebt die hieronder niet genoemd zijn. We helpen je graag verder bij beantwoorden van jouw persoonlijke vragen en het vormgeven van je nieuwe droomreis.

Aarzel niet en neem gewoon contact op via mail, chat, whatsapp of natuurlijk de telefoon!

Veel gestelde vragen Oriënt Express

Hoe duur is de Oriënt Express treinreis? Een veel gestelde vraag. De 12-daagse reis zoals nu gepubliceerd kost € 1.899,- p.p. met vertrek vanuit Nederland, inclusief terugvlucht vanuit Istanbul met KLM. Bijkomende kosten zijn € 30,- reserveringskosten per boeking, € 2,50 Calamiteitenfonds per boeking en € 5,- SGR bijdrage p.p. De Simplon variant kost, afhankelijk van welke klasse je reist, voor 1 nacht (!) al snel € 3.000,- p.p.

Onze variant met de Oriënt Express vertrekt vanuit Nederland en maakt een stop met verblijf in de volgende steden: Wenen, Bratislava, Boedapest, Boekarest, Sofia, Istanboel. Het is mogelijk om deze reis naar wens aan te passen. De Venice Simplon Oriënt Express, de zeer luxe variant, reist tussen Parijs en Istanboel, met stops in Boedapest, Roemenië en eindpunt Istanboel..

De Oriënt Express reizen zijn geschikt voor nagenoeg iedereen, van jong tot oud. Reis je met kinderen? Vanaf 1 jaar kunnen kinderen prima meereizen, aangezien je een eigen coupé kunt reserveren in de trein. Verder is een enigszins flexibele en avontuurlijke instelling voor alle verre reizen belangrijk. Het zijn zeer diverse reizen die wij in de meeste gevallen helemaal naar wens kunnen samenstellen. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf de zwaarte van deze reis zelf te bepalen. Ben je minder goed ter been of heb je een andere beperking die reizen kan beïnvloeden? Dan kun je vaak ook gewoon onze treinreizen genieten.

Wij verzorgen tijdens je reis graag de meest indrukwekkende dagtrips/excursies voor je. Deze kunnen wij in elke stad/plaats langs de route voor je regelen. Advies nodig? Neem contact op met een van onze specialisten.

In de treinen zijn meestal twee wc's met wastafel beschikbaar per rijtuig/wagon. Deze deel je dus met de andere reizigers in dat rijtuig. Wil je een eigen wc en wastafel en/of douche in je coupé? Bekijk dan de luxe treinreis Venice Simplon Oriënt Express.

Als je besluit om de reis alleen te ondernemen, dan kun je deze naar wens laten samenstellen. Aansluiten bij een groepsreis met de Oriënt Express is ook een mogelijkheid. Zo heb je toch een groep om je heen, plus een reisbegeleider (Nederlandse reisleider vanaf 10 personen) die de gehele reis meereist. Als je de reis wilt boeken, hou dan rekening met een 1-persoonstoeslag die wordt gerekend voor bijvoorbeeld de accommodatie (hotels tijdens tussenstops) en de transfers. Soms kunnen we meerdere alleenreizende Tiara reizigers op bepaalde onderdelen van hun reis samen plaatsen indien gewenst.

Jouw reis met de Oriënt Express kun je zo uitgebreid maken als je zelf wenst. Er wordt een combinatie gemaakt van het reizen overdag, op zitplaatsen en 's nachts in slaapcoupés. Op de route tussen Nederland of België tot aan Istanboel slaap je twee keer één nacht in de trein.

Het is aan te raden om een backpack of een koffer op wieltjes mee te nemen tijdens de reis. De bagage moet vaak boven je macht in de bagageruimte van de trein worden getild. Een backpack of zachte koffer is gemakkelijk op te bergen. Tevens is dit handzamer met het in en uit de trein tillen dan een harde koffer. Naast je grote bagage adviseren we om een rugzakje/daypack mee te nemen voor je handbagage, spullen die je snel wilt kunnen pakken of meenemen naar buiten/restauratiewagon of excursies.

Dat kan. Wij hebben gezorgd voor een wat ons betreft goed uitgebalanceerde route, maar we kunnen ons voorstellen dat je eventueel in sommige steden wat langer wil verblijven, of wellicht zelfs steden wilt overslaan omdat je er eerder bent geweest.

Wij verzorgen altijd ook transfers (van en naar luchthavens/stations/hotels) voor onze reizigers. Tenzij je dat natuurlijk niet wilt. Vaak kunnen onze collega's je ook nog helpen met het vinden van de juiste ingang of perron. Mocht de accommodatie op loopafstand van het station liggen dan raden we aan om zelf te voet te gaan.

Reizen kan vanaf elk station in Nederland of België. Je stapt dan één of twee keer over in Duitsland. Wij helpen je graag met de beste route richting Wenen. De Venice Simplon privétrein vertrekt vanuit Parijs. Ook hiervoor kunnen wij de aansluitende reis verzorgen.

Dat kan maar hoeft niet. Op onze website vermelden wij de toeslag voor het verblijf in een 2-persoonscoupé. Momenteel is de toeslag voor beide trajecten € 119,- per persoon. In de Venice Simplon variant kunnen we dat op aanvraag voor je uitwerken.

Reis je overdag? Dan kun je vaak terecht in een restauratierijtuig of bistrowagon. Op de nachttreinen is niet altijd een restauratierijtuig aanwezig. Zorg dus dat je zelf voldoende eten en drinken mee neemt aan boord.

Heb je de reis via ons geboekt? Dan kunnen wij je 24 uur per dag helpen via ons noodnummer. Heb je vertraging en mis je daardoor de connectie, dan kun je altijd de eerstvolgende trein nemen. Nadeel is dat vaak de stoelreservering niet meer geldig is, neem dan een vrije plaats naar keuze. Heb je de trein gemist? Bel dan eerst onze lokale collega's. Zij kunnen het snelste voor een gepaste oplossing zorgen.

Je kunt je reis natuurlijk proberen zelf te regelen. Helaas zien wij vaak dat door onvoldoende advies of kennis reizigers die hun reis zelf regelen alsnog bij ons terechtkomen. Ieder land heeft verschillende voorwaarden voor het boeken van de treintickets, aansluitingen of transfers die niet kloppen, problemen met service of de taal. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de treintickets tussen Sofia en Istanbul niet online te boeken. Onze lokale collega's doen dit voor ons bij de loketten op het station ter plaatse.

Wij zijn al sinds 1996 specialist in reizen met o.a. de Transsiberië Express, Zijderoute en overige treinreizen. Onze reisspecialisten reizen jaarlijks naar onze bestemmingen en adviseren je dus uit eigen ervaring. Tijdens je reis geven wij 24/7 support op locatie i.s.m. zeer betrouwbare collega's en vanuit Nederland. Tot slot heb je extra zekerheid doordat wij lid zijn van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Wij merken dat reizen met de trein in Europa steeds populairder wordt. Weet je zeker dat je deze mooie treinreis wilt gaan maken, wacht dan niet te lang!


 
 

Veel gestelde vragen: Transsiberië Express

Transsiberië Express: Een reis van Moskou naar Vladivostok duurt 7 dagen (indien je non-stop reist), over een lengte van 9.289 kilometer.
Transmongolië Express: Een reis van Moskou naar Beijing duurt 6 dagen (indien je non-stop reist), over een lengte van 7.661 kilometer

We raden je aan om een paar tussenstops in te bouwen. Lees ook alle details over de exacte afstanden en reisduur tussen de verschillende steden langs de routes.

button contact opnemen 1 1

De prijs is afhankelijk van een aantal belangrijke keuzes die heel persoonlijk zijn:

  1. Het aantal treintickets dat je koopt. Reis je in één keer van Moskou naar Vladivostok bijvoorbeeld, dan ben je goedkoper uit dan wanneer je een ticket koopt van Moskou naar Irkutsk en van Irkutsk naar Vladivostok. Hoe meer stops, hoe meer jouw Trans Siberië Express kost.
  2. Reis je in 1e of 2e klasse coupés? Wil je in een coupé waar je bagage en jijzelf achter een te sluiten deur verblijft, dan is minimaal 2e klas het advies.
  3. Accommodatie tijdens stops: slaap je in een homestay, middenklasse hotel of liever comfort/ viersterren?
  4. Vliegtickets en visa door ons laten regelen?
  5. Zakgeld: hoeveel je uit gaat eten, souvenirs koopt en excursies onderneemt, bepaalt jouw budget.

Gemiddeld ben je, inclusief vluchten en visa ca. €2000,- per persoon kwijt voor een reis van circa 2 weken.

Lees meer over de exacte kosten van de Transsiberië Express reizen in onze calculatie

button contact opnemen 1 1

De originele Transsiberië Express eindigt in Vladivostok, in het oosten van Rusland. Deze vertrekt meestal vanuit Moskou. Veel reizigers reizen echter met de Transmongolië Express tussen Moskou en Beijing. Deze rijdt ook door Mongolië. Bekijk alle transsiberië express routes of bekijk alle afstanden en de duur van de reis hier.

De Transsiberië Express of Transmongolië Express reizen zijn geschikt voor nagenoeg iedereen, van jong tot oud. Reis je met kinderen? Vanaf 1 jaar kunnen kinderen prima meereizen, aangezien je een eigen coupé kunt reserveren in de trein. Verder is een enigszins flexibele en avontuurlijke instelling voor alle verre reizen belangrijk. Het zijn zeer diverse reizen die wij in de meeste gevallen helemaal naar wens kunnen samenstellen. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf de zwaarte van deze reis zelf te bepalen. Ben je minder goed ter been of heb je een andere beperking die reizen kan beïnvloeden? Dan kun je vaak ook gewoon onze treinreizen genieten. Lees in de meest gestelde vragen over de Transsiberië Express (FAQ) over reizen met een beperking.

button contact opnemen 1 1

Nee, dat kan niet zomaar. Je dient van te voren treintickets te reserveren voor de trajecten die je wilt afleggen, zodat jouw bed gereserveerd is. Je krijgt dan ook van tevoren een bed/ stoelnummer toegewezen. Wil je ergens een tussenstop maken en verblijven? Dat kan, mits je dat dus van tevoren vastlegt. We raden je zeker aan om de reis op te delen in stukken zodat je én veel meer moois ziet, én niet te lang aan een stuk in de trein verblijft.

Vertrekdata: Je kunt in principe elke dag vertrekken met de Transsiberië Express. Vanuit de grote steden St. Petersburg, Moskou, Vladivostok en Beijing vertrekken wekelijks meerdere treinen.

button contact opnemen 1 1

Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke interesses. Natuurlijk zijn er populaire stops die voor iedereen aantrekkelijk zijn zoals Jekaterinenburg, Irkutsk (baikalmeer) en Ulaanbaatar wanneer je naar Beijing reist.

Lees meer over alle tussenstops in Rusland, Mongolië en China op de overzichtspagina's van de Transsiberië Express of  Transmongolië Express. Kies jouw favoriete steden onderweg op de kaart en zet die op je wensenlijstje als je een reisvoorstel aanvraagt!

button contact opnemen 1 1

Een regelmatig gehoorde vraag die we gemakkelijk kunnen beantwoorden. Ja, het is relatief erg veilig om te reizen met de Transsiberië Express. In de trein zijn natuurlijk andere reizigers aanwezig en is er per rijtuig een beheerder aanwezig die als official contact heeft met de bestuurder en politie. Op de perrons is toezicht en tijdens een stop staan op de perrons of in de aankomsthal lokale collega’s te wachten om je te begeleiden naar je hotel. Terug naar het station of een luchthaven zijn transfers ook verzorgd indien je dat wilt.

In de landen waar doorheen gereisd wordt zijn de straffen niet mild, waardoor incidenten met toeristen zeer sporadisch zijn. Onze reizigers hebben nooit melding gemaakt van onveilige situaties. In de steden onderweg is veel zichtbaarheid van politie. Officieel wordt gewaarschuwd voor zakkenrollers op grote stations, zoals dat ook in Amsterdam of Antwerpen het geval zal zijn. Alleen reizen? Wij verzorgen veel reizen voor mensen, zowel mannen als vrouwen, die alleen reizen. Ook daar hebben wij nooit problemen mee ervaren.

button contact opnemen 1 1

De treincoupés zijn eenvoudig ingericht (m.u.v. de Tsarengoud Luxe Privétreinen).

In de 2de klas bevinden zich 2 stapelbedden, met plaats voor 4 personen.
In de 1e klas bevinden zich twee bedden. Dit kan één stapelbed zijn of twee 'beneden' bedden.
Tussen de bedden bevindt zich een tafeltje aan het raam. In sommige 1e klas coupés is een eigen wc/ wastafel aanwezig. In de meeste gevallen zijn er 2 toiletten/ wastafels op de gang van elk rijtuig. Deze deel je met de rijtuiggenoten, behalve in de luxe Tsarengoud en Zijderoute Registan Express Privé treinen. Daar is de mogelijkheid om een eigen badkamer met douche te reserveren.

Transsiberië Express 1e klas coupé

Transsiberië Express 1e klas coupé

Transsiberië Express 2e klas coupé

Transsiberië Express 2e klas coupé

Transsiberië Express 3e klas coupé

Transsiberië Express 3e klas coupé

In je coupé is meestal een stopcontact (anders in het gangpad), een spiegel en een leeslampje aanwezig.
Meer lezen over afmetingen, bagageruimte in treincoupés? Kijk snel bij het verschil tussen 1e en 2e klas reizen of op de uitgebreide pagina over treincoupés.

button contact opnemen 1 1

Transmongolië Express

De Trans Mongolië Express is een treinreis die drie landen aandoet, namelijk Rusland, Mongolië en China. Tijdens deze reis zie je een grote variatie aan landschappen, natuur en cultuur, en is zeker erg bijzonder. Je kunt deze mooie reis volledig op maat aanpassen. Vind je het fijn om wat sneller te reizen, en binnen twee weken in China aan te komen? Dat kan! Hou jij er juist van om meer plaatsen onderweg te zien, of ergens langer te stoppen? Geen probleem! Afhankelijk van je wensen kun je zelf kiezen in hoeveel tijd je bijna een kwart van de omtrek van de aardbol aflegt. De totale afstand die je aflegt is 7.661 kilometer. Hier heb je 6 dagen voor nodig. Het is natuurlijk mogelijk (en raadzaam) om deze reis op te delen met enkele geweldige tussenstops. Onze reizigers nemen gemiddeld 14-19 dagen voor deze reis.

Transsiberië Express

De Trans Siberië Express is dé reis die heel Rusland doorkruist. Je start deze reis in Moskou, en gaat helemaal door tot Vladivostok in het Oosten van Siberië. Ook deze reis kun je uitbreiden met stops waar je wilt, en is volledig aan te passen op jouw wensen. Onderweg kom je een breed scala aan interessante steden tegen. Van steden vol van geschiedenis en cultuur zoals Jekaterinenburg en zijn tsarengeschiedenis, tot aan de prachtige natuurparken in de omgeving van Krasnojarsk. Ook Irkutsk is een niet te missen stop tijdens deze reis, waar het Baikalmeer ligt. Je eindigt in de grote havenstad Vladivostok, ver weg in het Oosten van Rusland. Deze reis kun je natuurlijk ook in één keer afleggen, je zit dan 6 dagen en 6 nachten in de trein, over 9.289 kilometer. Onze reizigers nemen gemiddeld 12-16 dagen voor deze reis.

button contact opnemen 1 1

In de eerste klas bevinden zich twee bedden per coupe. In de twee klas zijn dit er vier. Vaak is dit het voornaamste verschil, afgezien van wat eenvoudigere afwerking (gordijnen, bekleding, e.d.). In veel gevallen kun je de andere bedden afkopen zodat je toch alleen of met je eigen gezelschap in 1 coupé slaapt. In sommige 1e klas coupés is een wc aanwezig maar dit is in de nieuwere treinen zeer zeldzaam.

Bekijk ook de beelden onder het kopje 'Hoe ziet een treincoupé in de Transsiberie express eruit?'

2e klas coupe trans siberië express

2e klas wagon indeling trans siberië express

indeling treincoupe trans siberië express

button contact opnemen 1 1

Is het mogelijk om met de Transsiberië Express vanuit Nederland te reizen?

Ja, dat kan. Je kunt vanuit elke gewenste stad in Nederland of België starten met je reis. Je reist helemaal per trein naar Moskou, waar je je route vervolgt richting Siberië en eindpunt Vladivostok, of dat je de aansluiting maakt met de Transmongolië Express via het Baikalmeer naar Mongolië en Beijing in China. Hoe lang je daarover doet is jouw eigen keuze. Kies welke tussenstops je wilt maken, in Rusland bijvoorbeeld Jekaterinenburg, Irkoetsk en in Mongolië in bijvoorbeeld Ulaanbaatar. Je reis naar Moskou boek je ook gewoon via ons. Kijk snel. Persoonlijk advies nodig?

button contact opnemen 1 1

Een Hard sleeper (Chinese treinen)

Bed in een coupé voor 6 reizigers

Een Soft sleeper
Bed in een coupé voor 4 reizigers

Vraag naar de verschillende mogelijkheden op het traject waar jij wilt reizen en lees meer over treincoupés.

button contact opnemen 1 1

Ja, je kunt met (jonge) kinderen of je baby deze geweldige reis maken. Wij hebben het zelf ook gedaan! Natuurlijk bereid je je wat anders en uitgebreider voor dan je normaal zou doen. Maar met een beetje hulp en aanpassing in je programma kun je je kinderen meenemen en laten kennismaken met de geweldige landschappen, dieren en indrukken die wij als volwassenen al geweldig vinden. Advies of meer lezen over hoe wij ons hebben voorbereid of wat je meeneemt?

Lees meer over onze ervaringen met het reizen met kinderen in de Transsiberië Express.

button contact opnemen 1 1

Voor de verschillende routes heb je een visum per land nodig. Meestal Rusland en/ of China en Mongolië. De kosten variëren van €65 voor een los visum tot € 390 voor meerdere landen als je dat laat regelen door een visumbureau. Lees alles over welke visa je nodig hebt, hoe je die regelt en wat de kosten voor de visa voor de Transsiberië Express zijn op onze speciale Transsiberië Express visum pagina.

Neem contact op als je meer wilt weten met betrekking tot jouw persoonlijke situatie.

button contact opnemen 1 1

Nee. De trein maakt iedere dag meerdere stops. Wanneer de stop minimaal 15-20 minuten duurt mag je vaak even de trein uit.
Je kunt dan even over het perron lopen of wat eten en drinken kopen bij één van de kiosks. Wil je een stad of gebied echt verkennen of ergens een paar dagen blijven? Kijk dan onder het kopje 'tussenstops & verlengingen' op elke reispagina. Wil je advies? Neem dan gewoon even contact op. Kies je tussenstops en vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan!

button contact opnemen 1 1

Er is geen individueel regelbare airco in de trein. De temperatuur wordt door de treinbeheerder per rijtuig geregeld via klimaatbeheersing. Je kunt aan de treinbeheerder vragen om deze lager of hoger te zetten. Het is in de trein vaak 'lekker warm', aangezien Russen en Mongolen van warm verblijf houden.

button contact opnemen 1 1

Naast de snacks en drinken zoals koffie en thee dat je zelf inslaat voor vertrek (bekijk ook de handige tips voor wat je allemaal mee kunt nemen in de Tiara Tours Transsiberië Express inpaklijst), kun je onderweg ook even lekker een drankje of maaltijd gaan eten. Zo ontmoet je ook nog eens iemand. Je kunt voor maaltijden (zie voorbeeldmenu) naar het restauratie rijtuig. In de meeste treinen is een restauratiewagon aanwezig als je reist in het hoogseizoen (mei tm september). Daarnaast bevinden zich op veel stations ook kioskjes of verkopers/ baboesjka's op de perrons waar je voor van alles terecht kunt.

Lees veel meer over het eten, menu's, de Samovar (warmwatervoorziening) in de Transsiberië Express en het inslaan van eten of hier over de kosten voor eten en zakgeld onderweg.

button contact opnemen 1 1

Wanneer je een treinticket boekt krijg je een zitplaats/ bed in een coupé toegewezen.
Maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen, maar zijn zeer betaalbaar. Deze kun je vaak á la carte bestellen in het restauratierijtuig. Wel kun je kosteloos gebruik maken van kokend (samovar) en koud drinkwater. Denk dus aan zakgeld voor eten/ drinken, snacks en souvenirs.

Belangrijk: Wij kunnen de vlucht(en), visa, accommodatie tijdens tussenstops, transfers en daytrips/ excursies voor je regelen. Lees ook alles over kosten en zakgeld tijdens de Transsiberië Express.

button contact opnemen 1 1

Ja. De treinen op deze trajecten rijden erg stipt. Vertraging komt niet vaak voor en er wordt niet op mensen gewacht. Zorg er dus voor dat je altijd op tijd aanwezig bent voor vertrek (onze collega's zorgen daarvoor tijdens transfers van hotel of luchthaven) of tijdens een korte stop.

button contact opnemen 1 1

Je deelt normaal gesproken je coupé met 3 andere reizigers, als je in de 2e klas reist. In de 1e klas reis je samen met 1 andere reiziger in je coupé. Je kunt, als je dat wilt, de overige bedden in je coupé ook 'afkopen' zodat je de coupé voor jezelf/ je eigen gezelschap hebt.

button contact opnemen 1 1

Informeer altijd de treinbeheerder (provodnik). Zij hebben een lijst met daarop de doktoren die zij kunnen bereiken zodat deze op het dichtstbijzijnde station voor je klaarstaat.

Heb je de reis via ons geboekt? Meld je dan eventueel bij onze lokale contactpersoon voor het betreffende traject. Lokale collega's kunnen je 24/7 hulp bieden. Natuurlijk kun je ons ook op het noodnummer bereiken zodat wij kunnen assisteren of ingrijpen.

button contact opnemen 1 1

Heb je de reis via ons geboekt? Dan kunnen wij je 24 uur per dag helpen via ons noodnummer. Onze lokale collega's kunnen onze reizigers direct helpen om je met spoed weer in de juiste trein te krijgen. In het ergste geval kunnen zij contact met de treinbeheerder opnemen. Heb je zelf treintickets geboekt, dan kun je het beste naar het loket op het station gaan om te bekijken hoe je in een volgende trein kunt stappen of op een volgend station kunt instappen.

button contact opnemen 1 1

Door de lokale beheerders wordt vaak gebrekkig of weinig Engels gesproken. Is er geen noodgeval, probeer er dan een sport van te maken om met handen en voeten je wensen duidelijk te maken, of gebruik de handige woorden en zinnen uit onze reizigerstips die je ontvangen hebt bij jhe reisbescheiden. Je zou daarnaast een vertaal app op je telefoon of het bekende Point-it boekje kunnen inzetten.

button contact opnemen 1 1

Er is geen Wifi aan boord van de trein. Wel is het mogelijk om bij aanvang van je reis een simkaart aan te schaffen via onze lokale collega's (ca. €15) waarmee je internet hebt op je telefoon. Het bereik onderweg is beperkt tot de omgeving van de tussenstops maar zo kun je prima je blog, reisverslag of andere contactmomenten met het thuisfront bijhouden.

button contact opnemen 1 1

Nee. De Europese stekker kun je in de trein gewoon gebruiken. Wij raden aan om een verlengkabel of splitter mee te nemen, zodat je altijd één of meerdere apparaten kunt opladen/ aansluiten, zelfs als dat in je coupé even niet zou kunnen.

button contact opnemen 1 1

Per rijtuig bevinden zich twee toiletten met een wastafel. Deze toiletten deel je met de andere reizigers in het rijtuig.
In de meeste treinen is geen douche aanwezig (m.u.v. Tsarengoud en Zijderoute Express). In elk rijtuig is een samovar (warmwater voorziening) voor kokend water, een prullenbak en aan het gangpad meerdere stopcontacten. In de meeste treinen is een restauratiewagon aanwezig voor maaltijden en een drankje. In je coupé zijn opbergvakken boven de deur of onder de bedden voor (advies) zachte koffers of rugzakken). Verder vind je meestal een stopcontact in elke coupé.

button contact opnemen 1 1

In de treinen zijn meestal twee wc's met wastafel beschikbaar per rijtuig/ wagon. Deze deel je dus met de andere reizigers in dat rijtuig. Wil je een eigen wc en wastafel en/ of douche in je coupé? Bekijk dan de luxe treinreizen Tsarengoud Express of Zijderoute Registan Express.

button contact opnemen 1 1

Meestal niet. Er is een aantal treinen op het traject dat wel over douches beschikt. Helaas is het lang niet altijd mogelijk om hier gebruik van te maken. Soms besluit een beheerder om die af te sluiten of worden andere wagons ingezet door de spoorwegen. Is dit een absolute wens, bekijk dan de luxe treinreizen over het Transsiberische spoor.

button contact opnemen 1 1

Soms is dat mogelijk. Dit is afhankelijk van het type trein waar je mee reist. Soms is het mogelijk om een raam in het gangpad open te maken. Neem in elk geval schoonmaakdoekjes mee (zie de inpaklijst), zodat je je raam van de buitenkant kunt schoonmaken tijdens een stop. Zo is jouw uitzicht nóg mooier!

button contact opnemen 1 1

Ja zeker! Er is zoveel te zien. Pas wel op met foto's maken van andere personen en treinbeheerders. Dit kun je het beste eerst vragen. Tijdens checkpoints, bijvoorbeeld bij grensovergangen, mag je geen foto's maken. Autoriteiten kunnen daar erg streng in zijn.

button contact opnemen 1 1

Nee. Kort gezegd is het niet toegestaan om te roken in de treinen op het Transsiberische traject. In de treincoupés en restauratiewagon mag niet gerookt worden. In sommige treinen wordt stiekem, aan het einde van de wagons, achter een dubbele deur gerookt door lokale mensen. Overtreding van de regels kan tot problemen met de beheerder leiden. Op de stations tijdens de stops kun je eventueel roken in kleine, daarvoor bestemde ruimtes. Officieel is roken alleen toegestaan buiten de treinen en stations.

button contact opnemen 1 1

Ja. Er is zowel koud als kokend water aanwezig in het rijtuig. In elke wagon is een zogenaamde samovar aanwezig, een warmwatervoorziening waar je onbeperkt heet water kunt pakken voor bijvoorbeeld een soepje of kop thee/ koffie. Voor overige drankjes kun je terecht in de restauratiewagon. Het water uit de kraan op toiletten is geen drinkwater.

button contact opnemen 1 1

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vinden het raadzaam om passend en persoonlijk medisch advies in te winnen zodat jouw situatie goed is afgestemd op je reisbestemming.

Neem contact op met je huisarts of een onafhankelijke instantie zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen advies op maat geven.

Lees meer over medische zaken en vaccinaties.

button contact opnemen 1 1

Je kunt je reis natuurlijk proberen zelf te regelen. Helaas zien wij vaak dat door onvoldoende advies of kennis reizigers die hun reis zelf regelen alsnog bij ons terechtkomen. Dubbel verkochte plaatsen, prijzen die niet kloppen, aansluitingen of transfers die niet kloppen, problemen met lokale hygiëne, service of de taal. Lees hier meer over zelf boeken of boeken via een specialist. Het enige nadeel is immers een wat hogere prijs.

button contact opnemen 1 1

Afhankelijk van de beperking is het in de meeste gevallen mogelijk om met de Transsiberië Express mee te reizen. In sommige treinen zijn er speciale coupés te boeken voor mensen met een lichamelijke beperking of een rolstoel. Aan de hand van een officieel document kunnen wij een speciale coupé aanvragen. Tevens is er in de trein eventuele assistentie mogelijk bij in- en uitstappen. We kunnen bovendien rekening mee houden bij het boeken van vluchten, hotels, transfers en excursies ter plaatse.

button contact opnemen 1 1

De bedden in de trein hebben nagenoeg allemaal dezelfde afmetingen (185-193 x 62-67 cm). Er zijn geen andere opties mogelijk voor lange personen of mensen met grote maten. Wij adviseren een preferentie voor een beneden bed aan ons door te geven, aangezien die iets breder zijn dan boven. Wij kunnen dit aanvragen bij boeken van de reis, ook al kan dit niet gegarandeerd worden (afhankelijk van beschikbaarheid/ seizoen). Uit ervaring weten wij dat mensen tot 2 meter lang zonder problemen in de treinbedden kunnen slapen.

button contact opnemen 1 1

Als je besluit om de reis alleen te ondernemen, dan kun je deze naar wens laten samenstellen. Aansluiten bij een single- of groepsreis is ook een mogelijkheid. Zo heb je toch een groep om je heen, plus een reisbegeleider (Nederlandse reisleider vanaf 8 personen) die de gehele reis meereist.

Als je de reis wilt boeken, hou dan rekening met een 1-persoonstoeslag die wordt gerekend voor bijvoorbeeld de accommodatie (hotels tijdens tussenstops) en de transfers. Soms kunnen we meerdere alleenreizende Tiara reizigers op bepaalde onderdelen van hun reis samen plaatsen indien gewenst.

Tijdens de reis met de Transsiberië Express zijn er genoeg andere (Tiara) reizigers onderweg waardoor je je niet snel alleen zult voelen. Deel je reiservaringen met medereizigers in de trein, of maak kennis met de vele nationaliteiten en culturen die net zoals jij erg nieuwsgierig zullen zijn.

Lees hier meer over alleen reizen

button contact opnemen 1 1

Wij zijn al sinds 1996 specialist in reizen met de Transsiberië Express, Zijderoute en rondreizen in Centraal Azië. Onze reisspecialisten reizen jaarlijks naar onze bestemmingen en adviseren je dus uit eigen ervaring. Tijdens je reis geven wij 24/7 support op locatie i.s.m. zeer betrouwbare collega's en vanuit Nederland. Tot slot heb je extra zekerheid doordat wij lid zijn van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

button contact opnemen 1 1

Ja, wij kunnen ook wereldwijd jouw vluchten regelen indien je dat wenst. Wij stemmen ook de transfers van en naar de luchthaven af op jouw vluchten (zelfs bij vergtraging) zodat je daar geen zorgen over hebt.

button contact opnemen 1 1

Wij verzorgen tijdens je reis graag de meest indrukwekkende dagtrips/ excursies voor je. Deze kunnen wij in elke stad/ plaats langs de route voor je regelen. Advies nodig? Neem contact op met een van onze specialisten.

button contact opnemen 1 1

Het is aan te raden om een backpack of een koffer op wieltjes mee te nemen tijdens de reis. De bagage moet vaak boven je macht in de bagageruimte van de trein worden getild. Een backpack of zachte koffer is gemakkelijk op te bergen. Tevens is dit handzamer met het in en uit de trein tillen dan een harde koffer. Naast je grote bagage adviseren we om een rugzakje/ daypack mee te nemen voor je handbagage, spullen die je snel wilt kunnen pakken of meenemen naar buiten/ restauratiewagon of excursies. Wat je in je koffer of backpack moet doen? Bekijk de inpaklijst!

button contact opnemen 1 1

Wij verzorgen altijd ook transfers (van en naar luchthavens/ stations/ hotels) voor onze reizigers. Tenzij je dat natuurlijk niet wilt. Vaak kunnen onze collega's je ook nog helpen met het vinden van de juiste ingang of perron.

button contact opnemen 1 1

Het is belangrijk dat je bij het reizen met een ziekte, beperking of aandoening Tiara Tours hierover informeert wanneer je bepaalde zaken nodig hebt tijdens je reis.

Heb je specifieke hulpmiddelen mee, of medicijnen die koel bewaard moeten worden? Of een apparaat voor je slaapapeu of bijvoorbeeld longaandoening? Je kunt in de coupé een apparaat op 220V aansluiten. Daarover geen zorgen dus. Moet je je medicijnen in de koelkast bewaren? In de trein is in de restauratiewagon koelcapaciteit. Meld altijd van tevoren eventuele extra voorzieningen of opmerkingen zodat wij hier rekening kunnen houden. Rolstoelen en protheses kunnen meegenomen worden.

Neem altijd even contact met ons op als je meer vragen over medicatie/ gezondheidsvoorzieningen hebt

button contact opnemen 1 1

Het is mogelijk om een huisdier mee te nemen tijdens de reis. Deze moet echter in een speciale kooi vervoerd worden en het is aan te raden de gehele coupé af te kopen. Er moet extra worden betaald voor het vervoeren van een huisdier. Het spreken van Russisch in dit geval is geen overbodige luxe, zonder beheersing van de taal is het niet aan te raden een huisdier mee te nemen.

Neem voor meer details over de actuele voorwaaden contact met ons op.

button contact opnemen 1 1

Het is, onder specifieke voorwaarden, vaak mogelijk om een motor mee te nemen tijdens je reis. Echter wordt deze in een speciale goederenwagon geplaatst. Let op, niet in elke trein is een goederenwagon aanwezig. De motor moet afgegeven worden bij een speciale afgifte balie. De kosten van het transport liggen aan het gewicht en de grootte van de motor. Het spreken van Russisch in dit geval is geen overbodige luxe, zonder beheersing van de taal is het niet aan te raden de motor mee te nemen. Voor Mongoolse en Chinese treinen gelden aanvullende voorwaarden.

button contact opnemen 1 1

Wij adviseren onze reizigers om uiterlijk 3 maanden voor vertrek hun reis vast te leggen. Zo heb je voldoende tijd om de visa voor je reis te (laten) regelen en hebben wij de tijd om jouw wensen vast te leggen bij onze collega's van de spoorwegen, vliegmaatschappijen, hotels, excursies e.d. Wil je in de maanden mei tot en met september reizen, dan is het raadzaam om zo snel als mogelijk van tevoren te boeken.

button contact opnemen 1 1

Het is onder speciale voorwaarden mogelijk om een fiets mee te nemen tijdens de reis. Als de fiets gedemonteerd en verpakt is kan deze mee in de trein als bagage. Het vervoeren van de fiets is dan gratis. Indien dit niet het geval is , dan moet de fiets worden afegegeven bij een speciale afgiftebalie op het station. De fiets gaat dan in een speciale goederenwagon. Let op: Deze is niet in elke trein aanwezig. Het spreken van Russisch in dit geval is geen overbodige luxe. Zonder beheersing van de taal is het niet aan te raden de fiets (gemonteerd/niet verpakt) mee te nemen.

button contact opnemen 1 1


 
 

Veel gestelde vragen: Zijderoute

De zijderoute kent veel verschillende routes met verschillende bestemmingen.
Je kunt reizen via Rusland, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië/ Kirgistan, Turkmenistan en China.
Bekijk hier onze Zijderoute reizen.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

Nee. In alle zijderoute reizen zijn diverse stops inbegrepen.
De reistijd in de trein varieert van 2 uur tot 2 dagen.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

De zijderoute is geen treinreis bij uitstek. Wij maken wél in al onze zijderoute reizen gebruik van de trein. Zo geniet je meer van het landschap, comfort en heb je de tijd om contact te maken onderweg.

De luxe Zijderoute Registan Express is een groepsreis waarbij alle trajecten per privé trein worden uitgevoerd.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

Je slaapt niet elke nacht in de trein. Er wordt afwisselend gereisd met dag- en nachttreinen.
Tijdens het reizen met een dagtrein verblijf je in een hogesnelheidstrein waarin zich zitplaatsen bevinden. Tijdens het verblijf in belangrijke steden of plaatsen slaap je in hotels.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

In de eerste klas bevinden zich twee bedden per coupe. In de tweede klas zijn dit er vier.
In de hogesnelheidstreinen bevinden zich eerste- en tweedeklas zitplaatsen. De eerste klas zitplaatsen in de dagtreinen zijn tevens ruimer. Vraag naar de verschillende faciliteiten aan je reisspecialist.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

Tijdens het verblijf in een nachttrein kun je voor maaltijden naar het restauratie rijtuig (niet altijd aanwezig).
Daarnaast bevinden zich op veel stations ook kiosks waar je voor van alles terecht kunt.
Tijdens het verblijf in een hogesnelheidstreinen is er vaak ook service in de coupés. Vraag naar meer details aan een van onze reisspecialisten.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

Ja. Er is veel sociale controle in de trein. Natuurlijk is het verstandig om alert te zijn op de stations en in grote steden, zoals dat ook in Nederland het geval is.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

Er is geen wifi aan boord van de treinen. Wij kunnen je met hulp van onze lokale collega's helpen om toch online te zijn als je dat wilt onderweg.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

Er is klimaatbeheersing in de trein. Er is geen individueel regelbare airco aan boord. De temperatuur wordt door de treinassistent(e) per rijtuig gereguleerd.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

Ja. Vertraging komt niet vaak voor.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

De trein assistes spreken vaak maar een beetje Engels.
In bijvoorbeeld Kazachstan wordt vaak beter Engels gesproken dan in China.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

De coupés zijn eenvoudig ingericht, met uitzondering van de luxe Zijderoute Registan Express. In de 2de klas bevinden zich 2 stapelbedden, met plaats voor 4 personen.
In de 1e klas bevinden zich twee bedden. Dit kan één stapelbed zijn of twee beneden bedden.
Tussen de bedden bevindt zich een tafeltje aan het raam. Toiletten en een wastafel bevinden zich op de gang en deze deel je met de rijtuiggenoten. Bekijk beelden van de treincoupés op de verschillende Zijderoute reispagina's.

Button Ik Heb Meer Vragen 1

De zijderoute reis per trein in zeker geschikt om met de kinderen te maken. Deze reis is zo afwisselend en 'magisch' door haar landschappen en architectuur dat het doet denken aan het Sprookje van 1001 nacht. Genoeg om van te dromen dus! De gebouwen, koepels en minaretten wisselen woestijnen, valleien en bergen af en maken de Zijderoute uniek. Tel daar de ultieme gastvrijheid van de lokale bevolking in de diverse landen bij op en het sprookje is compleet.

Onderweg is er zeer veel te doen, voor jezelf en de kinderen. Bovendien zijn de landen die je aandoet veilig. Bezoek onder andere Ashgabat, Khiva, Boechara en Samarkand. Maak de reis meer dan compleet met een reis door West China en de oases. Eindig in Beijing en beland daarmee in een wereldstad van ongekend formaat.

Print Friendly, PDF & Email
silvie-tiara-tours