Excursie Ruskeala Mountain Park & Karelisch dorp Kinerma

Excursiedag Ruskeala Mountain Park & Karelisch dorp Kinerma (Rusland)

Deze bijzondere dagtocht is er een waar je zeker geen spijt van zult krijgen. Het is één van de meest opvallende en verrassende plekken in het noorden van Ladoga, het Ruskeala Mountain Park. Het park ligt op ongeveer 250 kilometer van Petrozadvosk.

In ongeveer 2,5 uur bewonder je dit prachtige park. Het hart van het park ligt in de Marble Canyon. Een oude verlaten steengroeve, die bijna drie eeuwen lang steen leverde. Een enorme kom, door mensen uit marmer gesneden, strekt zich 456 meter uit van noord naar zuid en is 109 meter breed. Gevuld met het zuiverste smaragdgroene water, wordt het omlijst door licht glooiende en steile rotsen. Marmer uit de steengroeve werd in de tweede helft van de 18e eeuw – midden 19e eeuw gebruikt bij de decoratie van architectonische bouwwerken van Sint-Petersburg.
Daarnaast is de natuur een lust voor het oog met bewaard gebleven exotische mossen, orchideeënplanten en struiken.

De indrukken van het begin van de middag kun je verwerken tijdens de rit (160 kilometer) naar het historische Karelische dorp Kinerma. Hier maak je een wandeltocht door het dorp en breng je een bezoek aan de kapel uit de 18e eeuw.

De afsluiter van deze dag is voortreffelijk, met een diner in een traditioneel houten huis waarbij er heerlijke lokale gerechten worden geserveerd.
Het uitbuiken kan op weg terug naar Petrozadvosk (110 kilometer).

Prijzen

€ 219,- p.p.*

Inbegrepen

  • Begeleiding door Engelssprekende gids
  • Vervoerskosten
  • Entreegelden

*Minimaal 2 deelnemers
Reis je alleen? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.