Excursie Lviv (Oekraïne)

Excursie Lviv

Ontdek deze sfeervolle stad tijdens een stadswandeling die van start gaat op het Rynokplein, het oude marktplein van Lviv. In het stadscentrum ontdek je al gauw het opvallende zware en dominerende stadhuis dat wordt omringt door prachtige herenhuizen met renaissance- en barokke gevels, waarvan sommige nog sporen van Oekraïense volksarchitectuur dragen.

Al struinend door de smalle straatjes rond het Rynokplein kun je je bijna inbeelden waar ooit de werkplaatsen waren van de schoenmakers, drukkers, apotheken en tal van andere Lvivse handelaren. Sommige straatnamen van vandaag, bijvoorbeeld Virmen’ska (Armeens), Jevrejska (Joods) of Serbska (Servisch) herinneren bezoekers er nog steeds aan dat ooit etnische gemeenschappen van Oekraïners en Grieken, Duitsers en Serviërs, Joden, Italianen en Polen, Schotten, Tataren, Hongaren en Saracenen samen een ‘Babylon’ vormden van het middeleeuwse stadje Lviv.

Je vervolgt de wandeling naar een originele Armeense kerk en de ruïnes van de elegante Golden Rosa Synagoge. De openluchtmarkt voor kunst en handwerk genaamd “Vernisage”, is een lust voor het oog. Geniet nog even na van Lviv in één van de vele met kaarsen verlichte cafés die de welkomstgeur van verse koffie verspreiden.

Prijzen

€ 39,- p.p.*

Inbegrepen

  • Begeleiding door Engelssprekende gids

*Minimaal 2 deelnemers
Reis je alleen? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.