Excursie Istanbul

Excursie Istanbul

De rijkdom aan culturele schatten en de overvloed aan sfeervolle pleinen en steegjes is enorm in Istanboel. Een volle dag op en top genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft. Zo bezoek je het Hippodrom, eeuwenlang was dit het centrum van het openbare leven van de stad. De gids zal je met de verhalen meenemen op reis door de oude tijd. Je zult je ogen uitkijken bij een bezoek aan de ‘blauwe moskee’. Dit is zeker één van de mooiste moskeeën van Istanboel en misschien zelfs wel van de wereld, sinds Soliman de Grote in de zeventiende eeuw opdroeg dit te bouwen en daarmee de Hagia Sophia in schoonheid en omvang te overtreffen. Een bezoek aan het Hagia Sophia kan echter niet achterblijven. Ook het topkapi-paleis zal een indruk op je achterlaten dit paleis staat symbool voor de macht dat eeuwenlang werd gebruikt door de Ottomaanse sultans.

Na een lokale lunch is het tijd voor een bezoek aan de Grand Bazaar, die al bestaat sinds het Byzantijnse tijdperk. Het werd gebouwd om het economische leven van de stad te verrijken. Welkom op één van de grootste overdekte markten ter wereld. De bazaar is bekend voor zijn winkels voor sieraden, aardewerk, specerijgewassen en tapijten. Met de gids aan je zij zal je in ieder geval niet verdwalen in het immense labyrint van straatjes met vele winkels en kraampjes.

Vervolgens breng je een bezoek aan Sultans Tombes & het Topkapi paleis. Een prachtig paleis uit de Ottomaanse geschiedenis met een indrukwekkende collectie aan juwelen & kostuums.

Deze dag vindt plaats in een internationale groep.

Prijzen

€ 99,- p.p.

Inbegrepen

  • Begeleiding door Engelssprekende gids
  • Lokale lunch

Entreegelden zijn niet inbegrepen (Topkapi Paleis à € 50,- p.p. / Hagia Sofia à € 25,- p.p.). Het is niet verplicht om de monumenten van binnen te bezoeken.

Let op: deze excursie kan alleen op Maandag, woensdag, donderdag en zaterdag.