2-daags excursiepakket Xi’an

2-daags excursiepakket Xi’an

Xi’an, wat ooit de hoofdstad van China was staat nu vooral bekend om het Terracotta leger. De unieke Terracotta soldaten zijn gemaakt voor het graf van China’s eerste keizer: Qinshihuangdi. Daarbij is Xi’an het oostelijke eindpunt van de Zijderoute waardoor het een ware smeltkroes van verschillende culturen is geworden. Denk aan de Moslimwijk met één van de oudste moskeeën van China: de Grote Moskee. Dit 2-daagse excursiepakket laat je de meest interessante plekken zien.

Programma
Dag 1 Tijdens de eerste dag bezoek je net buiten Xi’an het terracotta leger en verbaas je je over de hoeveelheid aan beelden van boogschutters, strijdwagens en paarden. Op de terugweg naar het hotel bezoek je Banpo village, het eerste prehistorische museum van Xi’an wat al in 1958 geopend werd. Duur ongeveer 5 uur.
Dag 2 Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling door de gezellige moslimwijk en de drum en bell tower. Probeer hier zeker de lokale lekkernijen zoals Jiaozi (gevulde deegballetjes) of Maopo (gevulde noedelsoep). Rondom de Grote Moskee vind je een wirwar van straatjes en steegjes met leuke souvenirshops. Vervolgens bezoek je een kleurrijke markt vol met medicinale kruiden, men gebruikt hier o.a. salamanders en zeepaardjes als medicijnen? Waarvoor? De gids zal dit tijdens de excursie allemaal toelichten! Liever één dag van het excursiepakket doen? Geen probleem, vraag de mogelijkheden even bij je reisspecialist na.

Prijzen
€ 189,- p.p.*

Inbegrepen

  • Dag 1 & 2 Engelstalige gids, vervoer, traditionele Chinese lunch, entreegelden

*Liever één dag van het excursiepakket doen? Of alleen transfers naar het Terracotta leger boeken? Geen probleem. Vraag naar de mogelijkheden. **Minimaal 2 deelnemers
Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden. Deze excursie boek je bij je reis door China!