Excursie Minsk

Excursie Minsk

Er zijn niet veel echte oude monumenten bewaard gebleven in Minsk, Wit-Rusland.  Veel van het oude Minsk werd tijdens de Tweede Wereldoorlog met de grond gelijk gemaakt.
Maar Minsk is tegenwoordig de stad met brede straten, fonteinen, schaduwrijke parken en groene boulevards.
Tijdens jouw ontdekking van Minsk bezoek je het Independence Square met het regeringshuis en het iconische Victory Square waar de eeuwige vlam ter herinnering aan de helden van de Tweede Wereldoorlog brand.
Ook nemen we je mee naar Trinity Suburb het oudste nog bestaande district van Minsk, vroeger was dit een buitenwijk vandaar de naam suburb. Pittoresk, gelegen aan de oever van de rivier de Svisloch, gezellige straatjes en gekleurde huizen met pannendaken, zijn een symbool van Minsk geworden.
Sta even stil op ‘Het eiland van de tranen door de lokale bevolking’. Zo wordt het Afghaanse oorlogsmonument dat op een klein eiland staat, welke via een loopbrug met de oude stad is verbonden, in de volksmond ook wel genoemd. Gebouwd in de vorm van een kleine kerk met vier ingangen, is het monument omgeven door torenhoge magere beelden van de bedroefde moeders en zusters van Wit-Russische soldaten die zijn omgekomen in de oorlog tussen de Sovjet-Unie en Afghanistan.
Natuurlijk zijn er nog veel meer verhalen over Minsk die je gehoord moet hebben en plekken bezocht. Laat je verrassen en verwonderen tijdens deze excursie.

Prijzen

€ 69,- p.p.*

Inbegrepen

  • Begeleiding door Engelssprekende gids
  • Vervoer

*Minimaal 2 deelnemers
Reis je alleen? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.