Excursie Kizhi-eiland

Excursie Kizhi-Eiland

In het zonlicht schitteren uivormige kerkkoepels en een achthoekige klokkentoren op het eiland Kizhi, één van de duizend eilanden in het Onegameer in Rusland. Een waar sprookjesachtige scène wordt gecreëerd door de fantastische structuren waaruit Kizhi Pogost bestaat, gelegen tussen weiden, drassige oevers en kabbelende wateren. Deze opmerkelijke, eeuwenoude kerken werden zonder spijkers gebouwd. De site staat in 1990 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tijdens deze 6 uur durende excursie ga je samen met een lokale Engelssprekende gids het oude, houten eiland Kizhi ontdekken in de regio Petrozavodsk.

Het dorp en de kerken van het eiland Kizhi werden ongeveer vierhonderd jaar geleden voor het eerst genoemd in de historische kronieken. In de 16e eeuw speelde het eiland een belangrijke rol in het leven van de lokale bevolking, omdat het het administratieve centrum was van de grote regio Zaonezhye, met talrijke nederzettingen op de omliggende eilanden en op het vasteland. Het was het land van ijverige, welvarende en religieuze mensen – vissers, boeren, ambachtslieden, kooplieden, smeden en timmerlieden – met hun eigen cultuur, gebruiken en tradities.

Prijzen
€ 149,- p.p.*

Inbegrepen

  • Begeleiding door Engelssprekende gids
  • Vervoerskosten
  • Entreegelden

*Minimaal 2 deelnemers
Reis je alleen? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.