Excursie Kivach National Park

Excursie Kivach National Park

Welkom bij ‘Karelië in miniatuur’, dit is de bijnaam van het Kivach natuurreservaat omdat op dit kleine stuk land bijna alle kenmerken zijn geconcentreerd die je kunt vinden in de Republiek Karelië. Het natuurreservaat Kivach ligt in de Republiek Karelië, in het noordwesten van Rusland. Het werd opgericht in 1931 en is het oudste reservaat in de republiek. Het is één van de kleinste reserves van Rusland en opgericht om de natuur van de unieke wereldberoemde Kivach-watervallen en aangrenzende bossen te beschermen. Op het grondgebied van het reservaat bevindt zich de beroemde Kivach-waterval, gevormd door de val van de Suna-rivier.

Vanuit het hotel vertrek je onder begeleiding van een Engelssprekende gids naar de Kivach watervallen, een tocht van ongeveer 60 kilometer.
Je krijgt hier uitgebreid de tijd om te genieten van de watervallen maar brengt ook een bezoek aan het Arboretum, het zogenaamde ‘tree nursery’.
Wetenschappers waren geïnteresseerd in de mogelijkheid om te kweken in Karelië-boomsoorten van andere regio’s, die in de kortst mogelijke tijd zouden helpen om de economie van het land te laten groeien na de militaire verwoesting.

In het nationaal park bevindt zich bovendien een klein maar interessant museum.

€ 175,- p.p.*

Inbegrepen

  • Begeleiding door Engelssprekende gids
  • Vervoerskosten
  • Entreegelden

*Minimaal 2 deelnemers
Reis je alleen? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.