Excursie Kastelen van Lviv

Excursie Kastelen van Lviv

In één dag bezoek je drie van de mooiste en best bewaard gebleven kastelen in de omgeving van Lviv.

Het eerste kasteel dat je bezoekt is het Olesky kasteel. Het Olesky kasteel wordt gezien als een van de oudste Oekraïense forten uit de tijd van Kievse Rijk. De eerste historische verwijzingen naar dit kasteel dateren uit 1327, en is de geboorteplaats van Jan III Sobieski, de toekomstige koning van Polen. Tijdens de rondleiding kun je het interieur van het kasteel bekijken, en enkele van de meer dan 1.500 tentoonstellingen bezoeken.

Vervolgens bezoek je het Podgoretsky kasteel, dat bekend staat als één van de mooiste Renaissance paleizen van Europa. Helaas is het kasteel op dit moment gesloten voor renovatie, maar alle omliggende gebieden, de gevel en de kerk van de heilige Jozef zijn wel te bezoeken. De kerk is niet alleen het bezoeken waard om zijn prachtige architectuur, maar ook door mystieke verhalen over de geest van de Witte Dame die hier ronddwaalt.

Je eindigt de dag met een bezoek aan het Zolochiv kasteel. De constructie van het kasteel behoord tot de Neo-Nederlandse verdedigingsconstructies “palazzo in fortezzo”, wat wil zeggen dat het kasteel zowel als huis als verdediging functioneerde. Op deze plaats kun je ook stenen bewonderen die gecodeerde inscripties bevatten. Er wordt aangenomen dat deze inscripties zijn gemaakt door de Tempeliers, en deze verlangens kunnen doen uitkomen.

Prijzen

€ 169,- p.p.*

Inbegrepen

  • Begeleiding door Engelssprekende gids
  • Vervoer
  • Entreegelden

*Minimaal 2 deelnemers
Reis je alleen? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.