Excursie Gulag Perm-36 en Chusovaya Historisch museum

Excursie Gulag Perm-36 en Chusovaya Historisch museum

Zet een stap terug in de tijd en maak kennis met het 19e eeuwse plattelandsleven van Perm, nadat je een indrukwekkend bezoek hebt gebracht aan het gevangeniskamp Perm-36.

Perm-36 is het enige gevangeniskamp dat bewaard is gebleven,  andere kampen werden zorgvuldig vernietigd vlak voor de val van het communistische regime. Dit wreedst denkbare Sovjet kamp was in eerste instantie bedoeld als hout-productiekamp, echter veranderde dit in 1972 in een gevangeniskamp voor politieke misdaden. De ‘staatsvijanden’ kregen het hier te stellen met een extreem steng regime. De minimale straf was 10 jaar. Het kamp sloot uiteindelijk in 1987 zijn deuren. Alle gebouwen in het kamp (leefhutten, cellen, de strafcel, de binnen-kampse gevangenis en de restanten van de omheining) zijn bewaard gebleven of zijn in de originele staat teruggebracht.

Vervolg je dag en rijd samen met de gids naar het bergachtig gebied voor een bezoek aan het Chusovaya Historisch Museum. Ontdek zelf hoe het plattelandsleven van Perm er in de negentiende eeuw uit zag. De gebouwen in het museum zijn origineel en hebben echt in de Perm regio gestaan. De huisjes, winkels en het kerkje zijn volledig ingericht, zodat je een goed beeld krijgt van de tradities en gewoontes van toen.

Een indrukwekkende excursie waarin je wordt ondergedompeld in de historie en cultuur van de Perm-regio.

Prijzen

€199,- p.p.*

Inbegrepen

  • Begeleiding door Engelssprekende gids
  • Vervoer
  • Lunch

*Minimaal 2 deelnemers
Reis je alleen? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.