Zomerexpeditie Groenland

Kopenhagen - Nuuk - Ilulissat

Voor een exacte prijsopgave bel +31 – (0)76 – 5652879 of mail naar info@tiaratours.nl

Route & Programma

Groenland is voor reizigers die van natuur én avontuur houden. En ruimte. En adembenemende uitzichten. Ijsbergen, gletsjers, ijsberen, walvissen. De verbazing over hoe mooi onze aarde kan zijn. En zeer zeldzame dieren die er gewoon in het wild leven. Duik in een van de meest adembenemende omgevingen die je op 4 uur vliegen van Nederland vindt. Het ruige karakter, de verlatenheid en de flora & fauna maken Groenland tot een fascinerende plek op aarde. Ook in de zomer heeft deze bestemming veel te bieden. Voor de ontdekkingsreizigers die op zoek zijn naar een bestemming die nog niet compleet uitgestippeld is.

 • Van dag tot dag
 • Dag 1

  Vertrek Nederland/België naar Kopenhagen.

  Overnachting in een hotel.

 • Dag 2

  In de ochtend vlucht van Kopenhagen naar Kangerlussuaq en binnenlandse vlucht naar Nuuk.

  De hoofdstad van Groenland, Nuuk, is een arctische metropool met een klein dorpsgevoel, gevormd door de natuur en bekend om zijn culturele diversiteit.

  Op eigen gelegenheid naar het hotel, waar je nog gebruik kunt maken van het ontbijt.

  Vandaag verken je Nuuk tijdens een stadswandeling. Je brengt een bezoek aan het Nationaal Museum. Vervolgens start de wandeling in de koloniale haven, passeer je oude walvisblubber
  procesapparatuur, Hans Egedes House (de oprichter van Nuuk), het beeld van “De moeder van de zee”, de openluchtmarkt en het cultuurcentrum midden in de stad.

  Tijd om deze indrukken te verwerken is er zeker en wel onder het genot van Groenlandse tapas die worden geserveerd.

  Hierna wandel je naar een lokale familie voor een Kaffe-mik. Hier worden koffie en gebak geserveerd en de gastvrouw staat klaar om al je vragen te beantwoorden.

  Overnachting in een hotel.

  Nuuk van bovenaf Groenland
 • Dag 3

  Vandaag maak je een wandeling door het prachtige platteland in de omgeving van Nuuk. Dit is een speciale plek om naartoe te gaan, omdat je het stadsleven kunt verlaten en binnen 15 minuten voel je je alsof je in de middle of nowhere bent.

  Omgeven door bergen en meren, maak je de wandeling naar de fascinerende en ontzagwekkende bergrug Quassussuaq. Quassussuaq is een lokaal juweeltje, aanbeden door alle inwoners van Nuuk. Het is een rustgevende plek en naarmate je hoger en hoger komt zie je steeds meer van het Fjord en de zee. Op de berg geniet je van het uitzicht terwijl je proeft van de lokale snacks bereid door de gids en een thee gemaakt van Groenlandse kruiden. Daarna wandel je weer terug naar Nuuk.

  Overnachting in een hotel.

  Familiediner buiten Nuuk Groenland
 • Dag 4

  Er zijn twee opties vandaag, je kunt ervoor kiezen om een boottocht naar de nederzetting Kapisillit te maken of het beleven van een visavontuur.

  De boottocht naar Kapisillit duurt ongeveer. 2,5 uur en brengt je door het oostelijke deel van het Nuuk Fjord-systeem. De bergen langs de fjord behoren tot de oudste ter wereld. Geniet van de uitgestrektheid van de fjord terwijl je uitkijkt naar walvissen, zeehonden en zeearenden. Bij aankomst in Kapisillit kun je door de nederzetting lopen en de iconische kerk zien, met een spectaculair uitzicht op de fjord. Op de terugweg naar Nuuk is er een stop bij Qoornoq, een verlaten nederzetting die tegenwoordig dienst doet als zomerverblijf voor de lokale bevolking uit Nuuk.

  De andere optie voor vandaag is om samen met je gids een wandeling te maken naar de beste visplekken aan de rivier. Terwijl je je vis vangt, zet de gids lokale thee en koffie van het vuur, serveert snacks en vertelt jachtverhalen uit de omgeving. Bijten de vissen niet, dan is er altijd nog een alternatieve manier van vissen die de gids kan laten zien, ook wel de riverdance genoemd. Waarbij je van rots naar rots bij de rivier springt, geen garantie dat je een vis vangt maar wel leuk om te proberen.

  Je keert weer terug naar Nuuk waar je overnacht in een hotel.

  Nederzetting Kapisillit Groenland
 • Dag 5

  Een heerlijke boottocht door de fjorden bij Nuuk. Onderweg vissen op Groenlandse verse vis. En tenslotte dineren in het gezellige kleine restaurant aan het einde van de reuzenberg in Qooqqut.

  Je gaat met de boot ongeveer 50 km (50 minuten) naar de verlaten nederzetting Qooqqut. Hier is één van ‘s werelds meest afgelegen restaurants. De plaats is eigendom van en wordt gerund door de plaatselijke beroemde chef-kok Mads Bek en zijn vrouw. Samen hebben ze een stukje hemel gecreëerd in een ruig landschap, met een weids uitzicht. Deze plek zal een onvergetelijke indruk op je maken en met een mooie herinnering keer je terug naar Nuuk.

  Overnachting in een hotel.

  Humpback whale Groenland
 • Dag 6

  Het is tijd om afscheid te nemen van Nuuk.

  Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Ilulissat (via Kangerlussuaq).

  Bij aankomst in Ilulissat ga je dit charmante en kleurrijke stadje ontdekken tijdens een stadswandeling. En ontdek je de belangrijkste plekken terwijl de gids je er met hart en ziel over verteld. Dit stadje is gelegen naast de Ilulissat Icefjord, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

  Na de wandeling ga je op tocht naar de ijsfjord in een RIB-boot. Je voelt de Arctische natuur van dichtbij terwijl je geniet van de weerkaatsing van de zon in de enorme ijsbergen net buiten de stad, waar het UNESCO-gebied begint. Deze dag wordt helemaal onvergetelijk als je weet dat dit één van de dagen is waarbij je de fascinerende bultrugwalvis kan ontmoeten. Een absoluut hoogtepunt.

  Overnachting in een hotel.

  Ilulissat View Point Groenland
 • Dag 7

  Na het ontbijt vertrek je per bootshuttle naar de nederzetting Ilimanaq Lodge (ongeveer 30 minuten door de ijsfjord). Vanaf hier begint jouw gletsjeravontuur.

  Je komt aan in de baai van Itilliup Ilua. Op het brede zandstrand ga je aan boord in een grote terreinwagen. Fantastische vergezichten op de bergen en de uitgestrekte velden ontvouwen zich terwijl je de toendra doorkruist, totdat je jezelf bij het Tasiusaq fjordenstelsel bevindt. Wat duizenden jaren een geliefd vissersgebied was.

  Vanaf hier vervolg je je reis over het water, tussen ijsbergen, waarschijnlijk zonder dat je onderweg een enkel mens tegenkomt. Je komt aan bij de gletsjer. Je bent nu dichter bij het ijs en je kunt genieten van deze unieke wereld, waar land en ijs samenkomen. De gids zal de geschiedenis van de regio beschrijven en hoe het ijs het landschap heeft gevormd dat je om je heen ziet.

  Dan wandel je langs de rand van de enorme gletsjer, totdat je een plek vindt waar het veilig genoeg is om voet op de ijskap te zetten en misschien vereeuwigd te worden in de natuur van Groenland.

  Na deze spectaculaire belevenissen keer je terug naar Ilulissat.

  Overnachting in een hotel.

  Groenland Ilulissat gletsjer fjord Disco Bay
 • Dag 8

  Er zijn twee opties vandaag, je kunt ervoor kiezen om te kajakken tussen ijsbergen (vanaf 14 jaar) of maak een boottocht en bezoek de nederzetting Oqaatsut

  Kajakken in Ilulissat is om twee redenen een unieke activiteit. De eerste is heel duidelijk, kajakken is misschien wel de beste manier om de Ilulissat Icefjord (UNESCO-werelderfgoed) te ervaren. Op zeeniveau zijn, zonder enig geluid en gewoon met je eigen lichaam tussen ijsbergen varen. De tweede, misschien niet zo bekend en dat is dat 4000 jaar geleden mensen al kajaks gebruikten om te reizen en te jagen hier in Ilulissat.

  De gids zal je ook kennis laten maken met de fascinerende wereld van de originele kajak “qajaq”, uitgevonden in Groenland en gemaakt van drijfhout en dierenhuid.

  Je peddelt in een kajak en bent getuige van de overweldigende schoonheid van ijsbergen die uit de Ilulissat Icefjord komen. Deze activiteit omvat alle wonderen van deze bestemming.

  De andere optie is een boottocht en bezoek aan de nederzetting Oqaatsut. Kleine geïsoleerde nederzettingen zijn heel bijzonder in Groenland. Ze hebben internet en flatscreens in de nederzetting, maar het dagelijkse leven heeft een ander tempo. Nog maar een generatie geleden woonde de meerderheid van de Groenlandse bevolking in de kleine nederzettingen langs de kust.

  De nederzetting Oqaatsut was door de eeuwen heen het vakantieoord van de Nederlandse walvisjagers, daarom is een andere naam voor de nederzetting Rodebay (rode baai).
  Er wonen slechts 45 inwoners, maar het heeft wel een eigen school, kerk, winkel en een klein restaurant.

  Welke optie je ook kiest er staat in de middag nog een wandeling op het programma. Je wandelt naar Sermermiut langs de ijsfjord, waar je natuurlijke begraafplaatsen van de Groenlandse voorouders kunt zien. De gids zal je het bijzondere verhaal vertellen rondom de graven en begraven worden in Groenland. En dit alles vind plaats in een omgeving waarvandaan je een fantastische uitzicht hebt op enorme ijsbergen.

  Onderweg naar of van Sermermiut is er een stop om sledepuppy’s te aaien.

  Overnachting in een hotel.

  Groenland Nuuk Fjord
 • Dag 9

  Transfer naar de luchthaven voor het vertrek van de vlucht naar Kopenhagen (via Kangerlussuaq).

  Overnachting in een hotel.

 • Dag 10

  Vertrek Kopenhagen naar Nederland/België.

Data & Prijzen

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Mail of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Landarrangement:
  • Vertrek iedere zondag, dinsdag en donderdag in 2022 en 2023
  • Vertrek juni t/m september 2022 vanaf € 5.999,- p.p.*
  • Vertrek juni t/m september 2023 vanaf € 5.999,- p.p.*
  • Inhoud van programma kan eventueel wijzigen door weeromstandigheden.
  • Deze reis passen wij graag helemaal aan naar je persoonlijke wensen.
  • *Minimaal 2 deelnemers. Alleen op reis? Geen probleem, vraag naar de mogelijkheden.
 • Inclusief:
  • Vluchten Amsterdam - Kopenhagen v.v. met KLM in Economy Class* (vluchten vanaf Brussel mogelijk)
  • Vluchten Kopenhagen - Nuuk - Ilulissat - Kopenhagen met Air Greenland in Economy Class*
  • Overnachtingen in accommodaties zoals vermeld o.b.v. logies & ontbijt
  • Dag 9 transfer
  • Dag 2 tapas & kaffe-mik, dag 3 thee & snacks, dag 5 diner inbegrepen, dag 8 lunch inbegrepen (enkel boottocht)
  • Stadstour Nuuk
  • Wandeling platteland Nuuk
  • Dag 4 boottocht of vissen
  • Boottocht langs fjorden naar nederzetting van Qooqqut
  • Stadswandeling Ilulissat
  • Ontdekkingstocht naar gletsjer per boot en terreinwagen
  • Dag 8 boottocht naar Oqaatsut of kayakken langs ijsbergen
  • Sermermiut trekking
  • 24/7 support in geval van nood
  • *De luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat je bij ons boekt, de klasse waarin wij onze tickets inkopen bij een van de luchtvaartmaatschappijen niet meer beschikbaar is. Tiara Tours zal de reis dan in een andere klasse dienen in te boeken tegen een toeslag; uiteraard met jouw toestemming.
 • Exclusief:
  • Overige maaltijden
  • Fooien
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Bijkomende kosten:
  • Reserveringskosten € 30,- per boeking
  • SGR bijdrage (vanaf 1 februari 2021) € 5,- p.p.
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reis je alleen?
  • Voor alleenreizenden kan er een toeslag gelden. Neem contact op met een van onze reisspecialisten voor een vrijblijvende prijsopgave.
 • Afwijkende annuleringsvoorwaarden:
  • De ANVR annuleringsvoorwaarden zijn bij deze reis niet van toepassing, zie onderstaand de annuleringsvoorwaarden voor Zomerexpeditie Groenland:
  • Bij annulering tot 75 dagen voor vertrek 35% van de totale reissom
  • Bij annulering vanaf 75 tot 15 dagen voor vertrek 85% van de totale reissom
  • Bij annulering vanaf 14 dagen tot en met vertrekdag volledige reissom

Verblijf

Hieronder vind je een overzicht van de door ons geselecteerde accommodatie(s) voor jouw reis. Wij hebben met zorg een aantrekkelijke selectie gemaakt. Onze rondreizen worden aangeboden met authentieke, middenklasse accommodaties.

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Mail of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Hotel in Kopenhagen
  Middenklasse hotel airport kopenhagen

  Dit hotel ligt op slechts 3 minuten lopen van de luchthaventerminal. Het stadscentrum van Kopenhagen ligt op 12 minuten met de metro. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, een fitnesscentrum, een bar en een tuin. Alle kamers in het hotel zijn uitgerust met een flatscreen-tv en zijn voorzien van airconditioning en een eigen badkamer.

 • Hotel in Nuuk
  Nuuk middenklasse hotel tiara tours

  Met een werkelijk unieke locatie in het stadscentrum is het hotel iets speciaals waar je vanuit je hotelkamer kunt genieten van het prachtige Groenlandse landschap. Het hotel beschikt over twee restaurants, waarbij één gelegen is op de 5e verdieping met prachtig uitzicht over de stad en de fjord.

 • Hotel in Ilulissat
  Ilulissat middenklasse hotel tiara tours

  Direct aan de rand van de Ilulissat Ice Fjord - een wereldwonder dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het hotel ligt net buiten het stadje Ilulissat, maar biedt uitzicht over de stad en de fjord. Het stadscentrum ligt op ongeveer 20 minuten loopafstand. Het hotel heeft 24 uur per dag receptie en gratis wifi. Verder zijn er twee restaurants

Praktische Info

Vrijblijvend op maat reisvoorstel? Mail of bel
+31 - (0)76 - 5652879
 • Beste reistijd
 • De beste reistijd om naar Groenland te reizen? Groenland heeft een ijsklimaat, en is een van de koudste landen ter wereld. Hierom is voor een actieve vakantie de beste reistijd vanaf mei tot en met augustus. Gedurende deze maanden is het langer licht, is er weinig neerslag en zijn de temperaturen een stuk aangenamer, hoewel de temperatuur enkel bij uitzondering boven de 15 graden uit zal komen.


 • Geldzaken
 • In Groenland betaal je met de Deense kroon. Het is verstandig om meerdere betaalmiddelen mee te nemen op reis naar Groenland, zoals je bankpas, creditcard, en wat contant geld. Het is in Groenland mogelijk om contant geld te pinnen. Let op, contant geld pinnen is enkel mogelijk in grotere steden, zoals Nuuk, Ilullissat en Sisimiut. Ga je de stad uit, is het verstandig om contant geld mee te nemen. Geld wisselen kun je het beste in Groenland zelf doen.

  Kijk voor de actuele koersen op http://www.xe.com.
  Kijk voor een actueel overzicht van atm/pinautomaten op www.mastercard.us/atmlocator


 • Zakgeld op reis
 • Prijzen in Groenland liggen beduidend hoger dan in Nederland (gemiddeld 25%). Hier zitten wat verschillen in. Waar eten in een restaurant maar net iets duurder is dan in Nederland, zijn levensmiddelen bijna de helft duurder. Geïmporteerd bier in de horeca is daarentegen een stuk goedkoper, sigaretten zijn een stuk duurder en openbaar vervoer is goedkoper.

  Fooien
  In Groenland is het niet gebruikelijk om fooi te geven. Eventuele servicekosten worden standaard in de prijs verwerkt.


 • Tijdsverschillen
 • Groenland kent verschillende tijdzones en heeft een tijdsverschil met Nederland:
  Nuuk: 4 uur vroeger.
  Danmarkshavn: 1 uur vroeger (wintertijd), 2 uur vroeger (zomertijd).
  Scoresbysund en Ittoqqortoormiit: 2 uur vroeger.
  Thule en Pituffik (Qaanaaq): 5 uur vroeger.


 • Elektriciteit
 • In geheel Groenland is de netspanning 230 Volt en gebruikt men dezelfde stopcontacten als in Nederland.


 • Telefonie & internet
 • Het bereik van je mobiele telefoon is goed in alle bewoonde gebieden van het land. Groenland heeft het internationale landnummer: 00299. Het gebruik van internet is mogelijk door de toegang tot gratis Wifi in de hotels en restaurants. In grotere steden zijn ook veel gratis Wifi hotspots beschikbaar.


 • Feestdagen & evenementen
 • Wanneer je op reis gaat raden we je aan van te voren de nationale feest- en herdenkingsdagen te checken die in jouw (gewenste) reisperiode vallen. Tijdens en rondom sommige feestdagen of vakantieperiodes wordt er natuurlijk veel georganiseerd, versierd of zijn er extra festivals. Helaas kan dat ook betekenen dat veel lokale mensen vrij zijn, waardoor het voor extra veel drukte kan zorgen bij belangrijke trekpleisters, musea, maar ook in hotels en in het verkeer. Bovendien zijn sommige restaurants, musea of winkels dan juist gesloten. Wij proberen altijd rekening te houden met lokale belangrijke dagen en vakanties, ook al is dat niet altijd mogelijk. We hebben hieronder alvast de belangrijkste dagen voor je op een rijtje gezet.


  Nationale feestdagen Groenland
  01-01 Nieuwjaarsdag
  06-01 Mitaartut/Driekoningen
  01-04 Witte Donderdag
  02-04 Goede Vrijdag
  04-04 Eerste Paasdag
  05-04 Tweede Paasdag
  30-4 Store Bededag
  13-05 Hemelvaartsdag
  23-05 Eerste Pinksterdag
  24-05 Tweede Pinksterdag
  21-06 Ullortuneq
  25-12 Eerste Kerstdag
  26-12 Tweede Kerstdag
  31-12 Oudejaarsavond


 • Gezondheid, verzekeringen & vaccinaties
 • Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Wij vinden het raadzaam om passend en persoonlijk medisch advies in te winnen zodat jouw situatie goed is afgestemd op je reisbestemming.

  Vaccinaties
  Neem contact op met je huisarts of een onafhankelijke instantie zoals de GGD. Zij beschikken over actuele informatie en kunnen advies op maat geven. Voor informatie en/of een afspraak bij jou in de buurt, kun je contact opnemen met de plaatselijke GGD of via www.ggdreisvaccinaties.nl
  Let op: De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de vaccinaties, check dit bij jouw verzekeringsmaatschappij.

  Reisverzekering
  Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Zonder reisverzekering kun je op reis onverwachts voor hoge kosten komen te staan (bijvoorbeeld in medische noodgevallen of bij diestal). Check je reisverzekering voor je op reis gaat. Belangrijk is dat deze het dekkingsgebied: wereld heeft als je buiten de Europese Unie reist. Tiara Tours biedt je in samenwerking met Allianz Global Assistance de mogelijkheid om direct bij je boeking je reisverzekering en/ of annuleringsverzekering in orde te maken.

  Medicijnen
  Het is raadzaam om tijdens de reis een aantal medicijnen mee te nemen. Denk hierbij aan pijnstillers, ORS tegen uitdroging en middelen die diarree, koorts, insectenbeten tegen gaan. Gebruik je medicatie op recept die je meeneemt op reis? Zorg dan dat je het recept ook meeneemt of schaf een medisch paspoort aan, zodat je dat altijd kunt tonen als daarom gevraagd wordt.

  In principe kan iedereen met een gemiddelde gezondheid en conditie een reis met Tiara Tours maken. Heb je specifieke medische wensen tijdens de reis en/of ben je slecht ter been, vraag dan de mogelijkheden voor de gewenste reis na bij onze reisspecialisten.


 • Reisdocumenten & Visa
 • Voor een bezoek aan Groenland van minder dan 90 dagen is geen visum vereist. Je identiteitsbewijs dient minimaal geldig te zijn tot je vertrek uit Groenland.


 • Juiste verwachtingen
 • Reizen in verre of vreemde landen
  “If you can’t change the situation, change how you feel about it.” Reizen in verre landen vraagt nog wel eens om wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het is van groot belang dat je met de juiste verwachtingen op reis gaat. Voorbereiding is hierin het halve werk. Verdiep je bijvoorbeeld in de cultuur, gewoontes en regelgeving van het land. Twijfel je over bepaalde zaken, kijk dan voordat je vertrekt op de Voorlichtingssite Rijksoverheid

  Een flexibele houding
  Het organiseren van bijzondere reizen is een vak apart, en soms komen ook wij voor verrassingen te staan. Het is mogelijk dat er een situatie voorvalt waardoor er noodzakelijke wijzigingen in het oorspronkelijk reisplan dienen te worden aangebracht. Dat is niet alleen afhankelijk van mensen, maar ook van lokale omstandigheden, feestdagen of weersomstandigheden. Ook kunnen er ter plaatse bepaalde onvoorziene gebeurtenissen voordoen, zoals het plotseling uitvallen van treinen of musea die om onverklaarbare redenen gesloten zijn. Het kan zijn dat de elektriciteit niet werkt of dat er geen warm water is. Van de organisatoren en gidsen wordt veel improvisatietalent gevraagd. We rekenen op enige flexibiliteit van jouw kant, mocht er onverwachts iets anders lopen dan gepland. Wij doen er natuurlijk alles aan om de reis zoveel mogelijk volgens schema te laten verlopen.

  Hoe individueel is Individueel Reizen?
  Op deze site tref je veel reizen aan op individuele basis. Het is helaas niet mogelijk om ervoor te zorgen dat reizigers elkaar niet tegenkomen gedurende de reis. De kans is aanwezig dat je in de trein, in de hotels en tijdens de transfers meer Tiara Tours reizigers ontmoet. De aangeboden transfers, verlengingen en excursies zijn op basis van het join-in principe. Dit betekent dat wanneer er meer personen op die datum reizen ze hierbij aansluiten. Natuurlijk is dit zeker niet altijd het geval, daar iedereen op een individuele reis zelf de gewenste route samenstelt. Mocht je de transfer, verlenging of excursie liever op privé basis reserveren, dat kan! vraag naar de mogelijkheden. Fijne reis!