Slow Travel: de voordelen

Wat is slow travel?

Slow travel betekent letterlijk langzaam reizen. Dit is het tegenovergestelde van zoveel mogelijk hoogtepunten in een korte tijd bekijken, wat vaak gepaard gaat met korte afstand vluchten om tijd te winnen.

Waarom zou je slow travelen?

  • Bestemming écht leren kennen
  • Goed voor innerlijke rust
  • Duurzamer dan afvinken
  • Ruimte voor spontaniteit
Mongolie Terelj gertent relaxen Tiara Tours

Bestemming écht leren kennen

Wat is er meer genieten dan slenteren door de straten en consumeren in tentjes waar ze enkel lokale lekkernijen verkopen. Een uitgebreid praatje te maken met de ober of kooktips krijgen van de marktkoopman. Niet alleen naar China voor de Chinese Muur maar ook om het dagelijks leven te leren kennen. Slow travel laat je gewoon genieten van het daar zijn.

Goed voor innerlijke rust

Vaak hoor je van reizigers terug dat ze een geweldige reis hebben gehad, maar daarnaast ook tijd nodig hebben om bij te komen. Niet alleen van het hoge reistempo, maar ook van alle indrukken die ze hebben opgedaan. Een reis is er ook om uit te rusten van het snelle drukke leven thuis. Geen zorgen over morgen want je blijft nog even. Take it slow dus!

Slow travel is duurzamer dan afvinken

Beter één keer lang op reis dan drie keer kort. Beter voor de planeet. Je hebt nu ook de tijd om meer afstanden overland af te leggen, per trein of openbaar vervoer. Je ziet meer en maakt meer mee. Mist niets van het afwisselende landschap. Slaap een aantal nachten bij de lokale bevolking en luister naar hun verhalen, zoveel gezelliger dan in een groot hotel gerund door een buitenlandse investeerder. Lees meer over hoe wij naar duurzaam reizen kijken.

Ruimte voor spontaniteit

Langer blijven hangen in de zon in dat prachtige park, of een potje schaken met een goedlachse Rus op een pleintje? Dan bezoek je toch morgen die Kathedraal of dat natuurpark gewoon. Tip: in het voor- of naseizoen is het heerlijk ‘slow travelen’. Het is rustig en goedkoper.

Je hebt zelf de regie over je reis als je dat wilt. Alles op maat of een deel op je eigen tempo? Geen probleem. Bekijk ons reisaanbod. Spreek je wensen door met je reisspecialist!

Print Friendly, PDF & Email