Reizen en Corona

Laatste nieuws

update: 2 juni 2021

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om op reis te gaan. De gezondheid en veiligheid van onze reizigers zijn natuurlijk de hoogste prioriteit. Gelukkig zal de dag dat het wel weer mogelijk is aanbreken. Wij kijken er erg naar uit om weer die droomreizen voor je te organiseren.

De komende periode
Dagelijks staan we in nauw contact met onze lokale partners en de luchtvaartmaatschappijen. Tevens volgen wij uiteraard te allen tijde de richtlijnen van de overheidsinstanties, brancheverenigingen en RIVM.

Helaas is niet mogelijk om reizen tot en met 30 juni 2021 naar behoren uit te voeren. De reizigers worden hierover geïnformeerd. Heb jij een reis bij ons geboekt met vertrekdatum na 30 juni 2021, dan houden we je uiteraard tijdig op de hoogte. Gelukkig is dit voor nu nog niet aan de orde.

Garantie op je reis
Tiara Tours is lid van de ANVR. Dat betekent dat je ervan verzekerd bent dat we eerlijke en transparante voorwaarden hanteren die zijn bepaald in samenspraak met de grootste consumentenorganisaties.

Tiara Tours is tevens lid van garantiefonds SGR. Deze organisatie zorgt ervoor dat reizigers hun geld terugkrijgen bij een faillissement van hun reisorganisatie.

Nu dromen, straks reizen
Op dit moment zullen we nog even moeten blijven dromen, maar we gaan weer op reis kunnen! Hoe eerder hoe beter natuurlijk. Dit is een periode om vooruit te kijken, en daar helpen wij je graag bij. We maken met veel plezier een digitale afspraak of een vrijblijvend reisvoorstel. Ook geeft deze tijd de gelegenheid om nieuwe reizen te introduceren, duurzaam met de trein en in ons prachtige Europa.

—-CORONAGARANTIE REIZEN—-

Kan ik al een reis boeken?
Dat kan. Voor reizen die geboekt worden tussen 1 oktober 2020 en 30 juni 2021 met vertrek in 2021 geldt onderstaande coronagarantie.

Code oranje/rood?
Geldt voor (een van) jouw bestemming(en) vóór de vertrekdatum code oranje of rood (bron: Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken) als gevolg van Corona?
In dat geval annuleert Tiara Tours de reis kosteloos (restitutie binnen 14 dagen). Het is tevens mogelijk om de reis kosteloos om te boeken.* (zie voetnoot)
Dit geldt voor reizen met vertrek in 2021, 2022 en later. Deze voorwaarden hanteren wij ten alle tijden conform de ANVR voorwaarden.

Reis inclusief internationale vluchten geboekt en het reisadvies van jouw bestemming gaat naar oranje/rood, terwijl je er bent?
Wanneer je onverhoopt in deze vervelende situatie terecht zou komen, gaan wij natuurlijk aan de slag om jou te helpen. Wij assisteren bij de repatriëring en bij eventueel extra of aangepast verblijf als dit nodig is.

Wil je om persoonlijke redenen niet meer vertrekken?
Je mag de reis kosteloos, zonder opgaaf van redenen, omboeken naar een latere vertrekdatum onder de volgende voorwaarden:
– De reis is tussen 1 oktober en 30 juni 2021 geboekt.
– De nieuwe vertrekdatum is uiterlijk 31 december 2021.
– Omboeken mag vanaf de 49e dag tot de 42e dag vóór de vertrekdatum.* (zie voetnoot)
– Je start pas met de visumprocedure(s) na dit moment. De visumkosten en restantbetaling van je reissom betaal je dus pas als je weet dat je zult vertrekken.
– Het reeds betaalde bedrag verhuizen wij gewoon voor je mee naar de omboeking. Geen extra papierwerk dus.
–  Deze garantie geldt niet voor de volgende reizen; Groepsreis Moskou & St. Petersburg, Groepsreis St. Petersburg, Gouden Ring en Moskou, Riviercruise Moskou & St. Petersburg, Tsarengoud, Zijderoute Registan Express, Kaukasus Express en de Arctic Moermansk Express. Hiervoor wordt enkel de garantie met betrekking tot eerdergenoemd reisadvies code oranje/rood gehanteerd.

Extra opmerking
Eventuele visumkosten, vaccinaties en/of stoelreserveringen die door jouzelf zijn geregeld, zijn altijd voor eigen rekening. Alleen producten/diensten afgesloten bij Tiara Tours vallen onder deze regelingen.

Zekerheid in onzekere tijden
Het boeken van een zogeheten pakketreis via Tiara Tours levert je veel voordelen op met betrekking tot zekerheid en eventuele annuleringsvoorwaarden.
Ook tijdens de reis staan wij 24/7 voor je klaar met support waar nodig.

*Voor enkele internationale vluchten kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Hiervan stellen wij je altijd op de hoogte vóór het definitief maken van je boeking.
De prijs van vluchten en/of landarrangement kan wijzigen door een gewenste of noodzakelijke aanpassing in het reisprogramma. Er kan een prijsverschil zijn tussen laag- en hoogseizoen. Prijsverschillen als gevolg van een omboeking worden altijd gecommuniceerd.

Wij wensen iedereen veel gezondheid toe.