Reizen en Corona

Laatste nieuws

update: 1 oktober 2020

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om op reis te gaan. De gezondheid en veiligheid van onze reizigers zijn natuurlijk de hoogste prioriteit. Gelukkig zal de dag dat het wel weer mogelijk is aanbreken. Wij kijken er erg naar uit om weer die droomreizen voor je te organiseren.

De afgelopen maanden
Vanaf eind januari hebben wij helaas vele reizigers moeten teleurstellen met het nieuws dat hun reis geen doorgang kon vinden. Tevens hebben wij de repatriëring van reizigers die al onderweg waren begeleid, zodat zij weer veilig en snel thuis konden komen.

Er zijn veel reizen omgeboekt naar het najaar of naar 2021. Tevens hebben veel reizigers de zogeheten SGR-voucher aangenomen, omdat ze nu nog geen nieuwe datum kunnen bepalen voor een nieuw vertrek.

De komende periode
Dagelijks staan we in nauw contact met onze lokale partners en de luchtvaartmaatschappijen. Tevens volgen wij uiteraard te alle tijden de richtlijnen van de overheidsinstanties, brancheverenigingen en RIVM.

Helaas is niet mogelijk om reizen tot en met 31 oktober naar behoren uit te voeren. De reizigers worden hierover geïnformeerd. Heb jij een reis bij ons geboekt met vertrekdatum na 31 oktober, dan houden we je uiteraard tijdig op de hoogte. Gelukkig is dit voor nu nog niet aan de orde.

Garantie op je reis
Tiara Tours is lid van de ANVR. Dat betekent dat je ervan verzekerd bent dat we eerlijke en transparante voorwaarden hanteren die zijn bepaald in samenspraak met de grootste consumentenorganisaties.

Tiara Tours is tevens lid van garantiefonds SGR. Deze organisatie zorgt ervoor dat reizigers hun geld terugkrijgen bij een faillissement van hun reisorganisatie.

Nu dromen, straks reizen
Op dit moment zullen we nog even moeten blijven dromen, maar we gaan weer op reis kunnen! Hoe eerder hoe beter natuurlijk. Dit is een periode om vooruit te kijken, en daar helpen wij je graag bij. We maken met veel plezier een digitale afspraak of een vrijblijvend reisvoorstel. Ook geeft deze tijd de gelegenheid om nieuwe reizen te introduceren, duurzaam met de trein en in ons prachtige Europa.

—-CORONAGARANTIE REIZEN IN 2021—-

Kan ik al een reis boeken voor 2021?
Dat kan. Voor reizen die geboekt worden tussen 1 oktober en 31 december 2020 met vertrek in 2021 geldt onderstaande coronagarantie.

Code oranje/rood?
Geldt voor (een van) jouw bestemming(en) vóór de vertrekdatum code oranje of rood (bron: Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken) als gevolg van Corona?
In dat geval annuleert Tiara Tours de reis kosteloos. Het is tevens mogelijk om de reis kosteloos om te boeken.* (zie voetnoot)

Reis inclusief internationale vluchten geboekt en het reisadvies van jouw bestemming gaat naar oranje/rood, terwijl je er bent?
Wanneer je onverhoopt in deze vervelende situatie terecht zou komen, gaan wij natuurlijk aan de slag om jou te helpen. Wij assisteren bij de repatriëring en bij eventueel extra of aangepast verblijf als dit nodig is.

Wil je om persoonlijke redenen niet meer vertrekken?
Je mag de reis kosteloos, zonder opgaaf van redenen, omboeken naar een latere vertrekdatum.
Welke voorwaarden gelden er in dit geval?
– De reis is tussen 1 oktober en 31 december 2020 geboekt.
– De nieuwe vertrekdatum is uiterlijk 31 december 2022.
– Omboeken mag vanaf de 49e dag tot de 42e dag vóór de vertrekdatum* (zie voetnoot)
– Je start pas met de visumprocedure(s) na dit moment. De visumkosten en restantbetaling van je reissom betaal je dus pas als je weet dat je zult vertrekken.
– Het reeds betaalde bedrag verhuizen wij gewoon voor je mee naar de omboeking. Geen extra papierwerk dus.

Extra opmerking
Eventuele visumkosten, vaccinaties en/of stoelreserveringen die door jouzelf zijn geregeld, zijn altijd voor eigen rekening. Alleen producten/diensten afgesloten bij Tiara Tours vallen onder deze regelingen.

Zekerheid in onzekere tijden
Het boeken van een zogeheten pakketreis via Tiara Tours levert je veel voordelen op in termen van zekerheid en eventuele annuleringsvoorwaarden.
Ook tijdens de reis staan wij 24/7 voor je klaar met support waar nodig.

*Voor enkele internationale vluchten kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Hiervan stellen wij je altijd op de hoogte vóór het definitief maken van je boeking.
De prijs van het landarrangement kan wijzigen door een gewenste of noodzakelijke aanpassing in het reisprogramma. Er kan een prijsverschil zijn tussen laag- en hoogseizoen. Prijsverschillen als gevolg van een omboeking worden altijd gecommuniceerd.

Wij wensen iedereen veel gezondheid toe.