Update coronavirus

Update coronavirus

update: 17 maart 2020

Tiara Tours heeft besloten om de reizen met vertrek naar Rusland tot en met 1 mei niet uit te voeren. De reizigers worden hierover geïnformeerd.

update: 16 maart 2020

Tiara Tours heeft besloten om de reizen met vertrek tot en met 6 april niet uit te voeren. De reizigers worden hierover geïnformeerd.

Vertrekken tot en met 6 april 2020
Heb je een reis met ons geboekt met vertrek in de periode van 16 maart tot en met 31 maart 2020? Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Ook kun je aanspraak maken op de speciale ‘corona-voucher’, die door onze brancheorganisaties ANVR/SGR in het leven is geroepen. Met deze voucher kun je je reis omboeken, op een ander moment. We begrijpen dat dit iets nieuws is en dat je graag wilt weten wat deze voucher precies inhoudt. Daarom ontvang je binnenkort persoonlijk bericht van ons, met de bijbehorende voorwaarden. Natuurlijk mag je ook daar van ons verwachten dat we ons best doen om je zo goed mogelijk te helpen bij alle vragen die je hebt.

Vertrekken na 7 april t/m 15 mei 2020
We begrijpen dat de huidige situatie met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus veel vragen bij je oproept. Een droomreis moet onbezorgd zijn en gepaard gaan met plezier tijdens de voorbereidingen. En zoals je van ons mag verwachten, nemen we graag de tijd voor je zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. We willen je vragen nog even te wachten met contact op te nemen omtrent je vertrek. Vertrouw erop dat je van ons spoedig een persoonlijk bericht ontvangt. Wij houden de situatie op alle bestemmingen in de wereld nauwlettend in de gaten.

update: 10 maart 2020

Tiara Tours heeft besloten om de reizen waar er in de periode t/m 30 april in China verbleven wordt niet uit te voeren. De reizigers zijn hierover reeds geïnformeerd.

update: 2 maart 2020

Tiara Tours heeft besloten om de reizen waar er in de periode t/m 15 april in China verbleven wordt niet uit te voeren. De reizigers zijn hierover reeds geïnformeerd.

update: 21 februari 2020

Tiara Tours heeft besloten om de reizen naar China met vertrek t/m half maart niet uit te voeren. De reizigers zijn hierover reeds geïnformeerd.

update: 29 januari 2020

Tijdens een overleg tussen brancheorganisatie ANVR en touroperators voor reizen naar China is vandaag een gezamenlijk standpunt en actieplan geformuleerd. Daarin heeft ook Tiara Tours zitting gehad. Om de risico’s voor onze reizigers en verdere verspreiding naar andere landen in de regio te beperken zullen de deelnemende ANVR reisorganisaties in Nederland geen reizen meer uitvoeren die in de maand februari starten, waarin ook China als onderdeel van de reis een bestemming is. Zie ook het persbericht van de ANVR. Onze reizigers zijn daarvan inmiddels op de hoogte gebracht.

 

28 januari 2020 

Het nieuws wordt er momenteel door beheerst: Het coronavirus. Hoe zit het eigenlijk en wat betekent het allemaal voor reizen in China? Sinds december 2019 is er een uitbraak van een nieuw coronavirus in China. De uitbraak begon in de stad Wuhan, provincie Hubei op circa 1.100 km van Beijing.

Over het virus is nog veel onduidelijk. Dat wordt momenteel door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzocht. Er lijkt een verband met een lokale pluimvee- en vismarkt en vleermuizen lijken drager te zijn. Inmiddels is ook bekend dat het virus van mens tot mens kan worden overgedragen. Wie met het virus besmet raakt, krijgt koorts, hoestbuien, ademhalingsproblemen en het kan een longontsteking veroorzaken.

Lokale maatregelen
In tegenstelling tot eerdere epidemieën, zijn er direct op Chinese luchthavens en treinstations maatregelen genomen met infraroodthermometers om de temperatuur van passagiers te controleren om verdere verspreiding te voorkomen. Tevens zijn op dit moment grote toeristische attracties en een aantal steden in de provincie Hubei volledig afgesloten van de buitenwereld. Bij alle besmettingen gaat het tot dusver om mensen die onlangs in Wuhan waren.

Onze reizen
Er geldt op dit moment géén negatief reisadvies voor China, met uitzondering van reizen die de provincie Hubei, waarin Wuhan ligt, aandoen. Naar deze provincie worden op dit moment niet-noodzakelijke reizen afgeraden. In ons aanbod hebben wij géén reizen die een stad Wuhan of de provincie Hubei aandoet.

Meer informatie?
Voor meer informatie verwijzen wij onze reizigers naar: Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) https://lcr.nl/Landen en het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/china/reizen/reisadvies

De ANVR heeft een duidelijk overzicht gemaakt van veel gestelde vragen over het nieuwe coronavirus en de gevolgen hiervan voor de uitvoering van reizen naar China. Dit artikel vind je hier: https://www.anvr.nl/lists/anvrnieuws/artikel.aspx?ID=449