Georgië:
Legendarisch genieten

Door het coronavirus was reizen enige tijd niet mogelijk en was het dromen van onze prachtige reisbestemmingen het enige wat we konden doen. Gelukkig gaat de wereld stap voor stap weer open en is Georgië een van die prachtige bestemmingen waar je dit jaar weer naar toe mag reizen.

Ondanks dat het land weer open is voor reizigers uit Nederland, is Georgië is voor veel mensen een nog onbekende bestemming. Hoog tijd voor een reisexpeditie naar dit bijzondere land. Een expeditie door de zuidelijke Kaukasus, van de zonnige vlakten van de Kaspische Zee tot de subtropische kust van de Zwarte Zee.

Georgië, een klein land op de grens tussen Europa en Azië, heeft ontzettend veel te bieden voor elk type reiziger, zelfs voor de ervaren reiziger. Wie een reis door Georgië maakt zal zich al snel verbazen over de diversiteit van het land wat je niet verwacht zo dicht bij huis. Het is waar de met sneeuw bedekte toppen van de bergen van de Kaukasus de uitgestrekte blauwe lucht van de Kaukasische steppe raken, waar culturen zijn samengekomen en westerse en oosterse tradities een stempel hebben achterlaten en zo een unieke cultuur hebben gecreëerd. Dit ongerept stuk land op het randje van Europa is in elk opzicht anders dan de rest van het continent. Het is een feest voor elke reiziger om hier doorheen te kunnen reizen.

Georgië en de bruisende hoofdstad Tbilisi

Doordat Tbilisi op de grens van Azië en Europa ligt bruist deze stad van een mix van culturen, religies, tradities en oude en moderne architectuur. Deze historische stad met veel karakter kan elke reiziger bekoren. Struin door de smalle straatjes, verdwaal in het oude centrum van Tbilisi en strijk neer bij de lokale barretjes en restaurantjes. Verken in het andere deel van de stad architectuur uit de Sovjet tijd maar ga ook zeker op ontdekkingstocht door het moderne gedeelte van de stad.

Georgië het land van de Kaukasus bergen

Met het adembenemede landschap van Georgië is het bijna niet te geloven dat dit land nog maar zo weinig toeristen trekt. Denk bijvoorbeeld aan de Kaukasus bergen, een van de meeste spectaculaire bezienswaardigheden die een deel van de natuurlijk grens tussen Europa en Azië vormen. Georgië is een goed startpunt voor het verkennen van de bergpassen van dit ongerepte gebied. Interessant weetje; sommige toppen van de Kaukasus bergen zijn hoger dan de toppen van de Mont Blanc.

Georgië het land van een smaakvolle keuken

Georgië ligt geografisch gezien op het kruispunt van Europa en Azië. Veel oosterse en westerse handelaren reisde door dit land waardoor veel invloeden en tradities uit de verschillende culturen samenkwamen wat geresulteerd heeft in een smaakvolle keuken. Deze is simpel, goedkoop maar ontzettend lekker. Bijvoorbeeld het gerecht Khachapuri ook wel bekend als de broodboot, is een deeggerecht dat bestaat uit brood met gesmolten kaas. En Khinkali-knoedels, bijna niets is te vergelijken met dit gerecht overheerlijke gerecht. Denk aan gevulde granaatappels; kip met groene walnoten; en natuurlijk – Georgische wijn

Georgië het land van de wijn

Bij Georgië denk je misschien niet gelijk aan wijn maar laat je verrassen door een van de oudste wijngebieden de wereld. Geschat wordt dat er al meer dan 8000 jaar wijn wordt verbouwd in dit land. Het is dan ook niet vreemd dat wijn zo´n prominente rol heeft de economie en dat het een belangrijk onderdeel is van de tradities en identiteit van het land.

Vooral in de valleien van de Kaukasus regio vind je de goede wijnen die op een traditionele manier worden geproduceerd. In de in het oosten gelegen regio Khakheti worden allerlei druivensoorten in kleipotten onder de grond gefermenteerd. Bijna elke familie in deze regio maakt zijn eigen wijn door middel van deze kleipotten, ook wel Kvevri genoemd.

 
button bekijk reisaanbod