Belgische reiziger?

Kom je uit België? Wees welkom!

Wij zijn gevestigd in het Nederlandse Breda, maar al sinds onze oprichting in 1996 helpen wij zowel Nederlandse als Vlaamse en Waalse reizigers om hun droomreis te kunnen maken. Grenzen zijn er, zeker voor ons als reisorganisatie, om te overschrijden. Maar wij denken graag aan de persoonlijke behoeftes van onze reiziger. Die zijn voor iedereen, ongeacht nationaliteit, weer net even anders.

Ons specifieke gamma aan bestemmingen roept bij mensen van alle nationaliteiten de mooiste dromen op, maar de invulling van de details en praktische zaken is persoonsgebonden en juist ons specialisme. Onze specialisten staan dan ook graag onze Belgische reiziger klaar om te ondersteunen tijdens de voorbereidingen op een reis en natuurlijk uiteindelijk tijdens de reis zelf.

Reis ik dan tussen Nederlanders?

We bieden reizen aan aan reizigers van verschillende nationaliteiten. Vlamingen en Nederlanders hebben dan wel bijna dezelfde taal, er zijn natuurlijk behoorlijke verschillen. Wij proberen dan ook altijd rekening te houden met specifieke wensen en behoeften. Wij organiseren zowel groepsreizen als individuele reizen, dus reis je individueel en geef je de voorkeur aan reizen zonder naast ‘Hollanders’  terecht te komen, dan kunnen we daar rekening mee houden. Bij groepsreizen vragen we iedereen, dus ook de Nederlandse reizigers, om rekening te houden met elkaar en lokale culturen.

Is mijn reisgeld veilig na boeking?

Als Vlaamse reiziger ben je nadat je geboekt hebt bij Tiara Tours volledig beschermd door een garantieregeling. Wij zijn aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen), die ook in België van toepassing is. De ANVR hanteert heldere voorwaarden en staat voor kwaliteit en zekerheid. Natuurlijk is Tiara ook aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden), die garant staat voor je vooruitbetaalde reisgeld. Daarnaast zorgt SGR er voor dat bijvoorbeeld je verblijf of terugreis wordt betaald in geval van faillissement of financiële problemen van de reisorganisatie, zoals recentelijk bij bijvoorbeeld Thomas Cook. De SGR en Het Nederlandse Calamiteitenfonds zijn tevens van toepassing op Vlaamse reizigers. Alle risico’s zijn dus netjes afgedekt zodat je je reis rustig kunt voorbereiden.

Hoe zit dat met verzekeringen?

Annulatieverzekering

Naast de zekerheid die wij je kunnen geven, is het belangrijk om zelf ook de nodige maatregelen te nemen. Kan je reis door onvoorziene omstandigheden niet doorgaan? Zorg dan dat je met een annulatieverzekering voorkomt dat je voor hoge kosten komt te staan. Tiara Tours sluit voor veel Belgische reizigers een kortlopende annulatieverzekering af bij onze partner Allianz Assistance. Kijk voor de polisvoorwaarden en dekkingsoverzicht bij Allianz Verzekeringen.

Reisbijstandsverzekering

Naast een annulatieverzekering adviseren wij een reisverzekering aan als je op reis gaat. Daarmee ben je altijd verzekerd van hulp bij directe medische kosten en van de alarmcentrale. Wij kunnen een kortlopende reisverzekering voor je afsluiten. Via het ziekenfonds/ ziekteverzekering heb je meestal een dekking voor de basiskosten van medische verzorging in het buitenland. De voorwaarden van terugbetalingen zijn zeer verschillend per ziekenfonds, dus het is belangrijk dit goed te bekijken.

Wil je een doorlopende reis- of annulatieverzekering? Wij kunnen die vanuit Nederland niet voor je regelen, aangezien het nodig dat je een woonadres hebt in Nederland. Vanzelfsprekend zijn er in België voldoende organisaties waarbij je doorlopende verzekeringen kunt afsluiten.

Tip: In sommige gevallen ben je (deels) verzekerd tijdens je reis als je de reis betaalt met je creditcard. Het is bij ons helaas nog niet mogelijk om je reis per creditcard te betalen, maar vaak ben je ook verzekerd op het moment dat je de reis betaalt (middels bankoverschrijving) met de rekening waar de creditcard aan is verbonden. We raden je aan dit te checken bij je bank. Controleer goed of alle kosten van je reis gedekt worden door de verzekering.

Visum & vaccinaties 

Voor veel van onze bestemmingen heb je een visum nodig. Onze reisspecialisten kunnen je informeren over wat hiervoor nodig is. Tiara Tours werkt al sinds jaren samen met visumdienst Yourvisa, die ook voor Vlamingen de visumaanvraag kan verzorgen. Zij bezoeken de ambassades/ consulaten in Brussel op wekelijkse basis. Wil je zelf eerst meer informatie over visumaanvragen? Kijk dan eens op www.diplomatie.be.

Vaccinaties kunnen via de huisarts worden geregeld. In sommige gevallen kan deze bepaalde vaccinaties niet geven. Vaccinaties kunnen ook geregeld worden bij een erkend centrum voor reisgeneeskunde. Kijk hier voor een lijst met centra in België en meer informatie over reisvaccinaties.

Reisdocumenten

Voor de meeste reizen buiten Europa moet je een internationaal paspoort hebben, die je aan kunt vragen bij je gemeente of stad. Let op: dit is niet hetzelfde als een identiteitskaart. Meer informatie over reisdocumenten vind je wederom op www.diplomatie.be.

Hoe werkt het met betalen?

De reis kan betaald worden door een bankoverschrijving. Gebruik hiervoor de BIC/Swiftcode die op je factuur staat. Het is bij ons helaas nog niet mogelijk om om met creditcard of Bankcontact/Mister Cash te betalen. Als je met credit card wilt betalen om extra verzekerd te zijn, vraag dan bij je bank of die verzekering er ook is als je middels bankoverschrijving betaalt met de rekening waar ook je credit card aan gekoppeld is. Dat is in sommige gevallen ook zo.

Vliegtickets

Woon je in België, dan vlieg je misschien het liever vanaf Brussels Airport dan vanaf bijvoorbeeld Amsterdam Schiphol (of Düsseldorf). Hoewel het aantal vluchten vanuit Brussel wat beperkter is dan vanuit Amsterdam helpen we je graag om te kijken of we de juiste vliegtickets voor je kunnen boeken en de beste opties kunnen vergelijken. Wil je liever zelf de vliegtickets boeken? Alles is mogelijk. Wij sluiten dan gewoon je reisprogramma aan op de door jou geboekte vluchten.

Waar wil je heen?

Weet je al waar je naar toe wilt Wij bieden zowel individuele als groepsreizen aan van Rusland tot Mongolië, China, maar ook langs de Zijderoute (Centraal Azië).

Wij bereizen onze bestemmingen zelf zodat we echt specialist zijn en je met je goed met je wensen kunnen helpen om de ideale reis samen te stellen. Bekijk hier onze bestemmingen.
Wil je reizen met de kinderen? Kijk dan eens op onze speciale pagina voor reizen met kinderen.

[display-map id=”21631″]