Alleen op reis?

Alleen op reis? Of reizen als single?

Wanneer je alleen op reis gaat, of met een oneven aantal, wens je meestal gebruik te maken van een 1-persoonskamer. Hiervoor geven we bij onze reizen een toeslag aan. Je betaalt vaak alsnog (bijna) dezelfde prijs als voor een 2-persoonskamer. Dat komt omdat de kosten voor de accommodatieverschaffer vrijwel even hoog zijn. De toeslag voor de 1-persoonskamer geeft je geen recht op alleengebruik van een coupé in de trein, een hut op een boot of een gertent in Mongolië.

Tijdens onze budget reizen bieden wij meestal ook de mogelijkheid om in een meerpersoonskamer te slapen. Dan heb je niet te maken met een 1-persoonskamertoeslag in deze accommodatie.

Ga je helemaal alleen op reis, wat natuurlijk regelmatig voorkomt, krijg je meestal ook te maken met een 1-persoonstoeslag. Dit is niet de toeslag voor de accommodatie maar voor de transfers die je alleen gebruikt. De prijzen zijn standaard berekend op minimaal 2 personen. Voor excursies geldt hetzelfde.

Tijdens de drukkere periode mei t/m september reizen er veel Tiara Tours avonturiers rond. We proberen je als alleenreizende altijd bij bijvoorbeeld de transfers en excursies bij andere reizigers in te delen, wat ervoor zorgt dat de 1-persoonstoeslag dan wegvalt.

Single Groepsreizen (reis mee met anderen die alleen reizen)

Kijk ook eens naar de Single groepsreis Trans Mongolië Express of Single groepsreis Mongolië. Deze reizen zijn speciaal ontwikkeld voor alleenreizende mensen die in een groepje willen reizen.

Minimum aantal deelnemers bij groeps- of single groepsreizen

Wanneer er niet het minimum aantal deelnemers behaald is (10 personen bij groeps- en single groepsreizen) zal er geen Nederlandssprekende reisleider meereizen. De reis wordt echter wel uitgevoerd, maar onder begeleiding van lokale Engelssprekende gidsen.

Print Friendly, PDF & Email