Alleen op reis? Alleengaande reizen

Alleen op reis bij een van onze alleengaande reizen? Of reizen als single? 

Ben je alleen, single, de enige in de vriendengroep of de familie die die ene reis wél wil maken? Of heb je gewoon zin om eens in je eentje op pad te gaan? Je kunt natuurlijk onze individuele rondreizen en individuele treinreizen met bijvoorbeeld de Trans Mongolië Express bekijken en een heerlijke reis op maat samen (laten) stellen door onze reisspecialisten. Maar je kunt er ook voor kiezen om aan te sluiten bij een groep andere alleengaande reizigers?

Wanneer je alleen op reis gaat, of met een oneven aantal, wens je meestal gebruik te maken van een 1-persoonskamer. Hiervoor geven we bij onze reizen een toeslag aan. Je betaalt vaak alsnog (bijna) dezelfde prijs als voor een 2-persoonskamer. Dat komt omdat de kosten voor de accommodatieverschaffer vrijwel even hoog zijn. De toeslag voor de 1-persoonskamer geeft je geen recht op alleengebruik van een coupé in de trein, een hut op een boot of een gertent in Mongolië.

Tijdens onze budget reizen bieden wij meestal ook de mogelijkheid om in een meerpersoonskamer te slapen. Dan heb je niet te maken met een 1-persoonskamertoeslag in deze accommodatie.

Ga je helemaal alleen op reis, wat natuurlijk regelmatig voorkomt, dan krijg je meestal ook te maken met een 1-persoonstoeslag. Dit is niet de toeslag voor de accommodatie maar voor de transfers die je alleen gebruikt. De prijzen zijn standaard berekend op minimaal 2 personen. Voor excursies geldt hetzelfde.

Tijdens de drukkere periode mei t/m september reizen er veel Tiara Tours avonturiers rond. We proberen je als alleenreizende altijd bij bijvoorbeeld de transfers en excursies bij andere reizigers in te delen, wat ervoor zorgt dat de 1-persoonstoeslag dan wegvalt.

 

Print Friendly, PDF & Email